Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Μυρμηγκάτο.!!!


Για το κέικ

1 κεσεδάκι μαργαρίνη 250 γρ.
1-1/2 φλ. ζάχαρη
6 αβγά
2 βανίλιες
1 φλ. γάλα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλ. τρούφα

Για το σιρόπι

2 - 1/2 φλ. νερό
2 - 1/2 φλ. ζάχαρη

Για την κρέμα σοκολάτας

4 γεμάτες κ.σ. κακάο
10 κ.σ. άχνη ζάχαρη
2 κ.σ. κορν φλάουρ
1 βανίλια
1 φλ. γάλα
1/2 φλ. νερό
3 κ.σ. μαργαρίνη


Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Ένα ένα ρίχνουμε τα αβγά να τα πίνει το μείγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Εναλλάξ προσθέτουμε το γάλα με το αλεύρι. Τέλος, προσθέτουμε την τρούφα και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Βουτυρώνουμε μεγάλο πυρέξ ή μακρόστενο ταψί.

Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170ºC, αντιστασεις, στην κάτω σχάρα για περίπου 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να βγαίνει στεγνή η λάμα του μαχαιριού.




Για το σιρόπι

Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 4′-5′ και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.

Για την κρέμα σοκολάτας

Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα στερεά υλικά, κακάο, κορν φλάουρ, άχνη και βανίλια. Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το νερό και την μαργαρίνη. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.

Αφού σιροπιάσουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το σιρόπι, αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει. Περιχύνουμε με την κρέμα και πασπαλίζουμε (προαιρετικά), με τρούφα σοκολάτας.



Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Κέικ με καρότο και γλάσο φανταστικό!!.


 Από τα πιό νόστιμα κέικ με καρότο -το οποίο δεν το καταλαβαίνει κανείς !!! Οσο για την κρέμα από πάνω ... τα λόγια είναι περιττά !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ !!!

Μερίδες: 12
Xρόνος: 70' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη

4 φλυτζάνια τριμμένο καρότο
1/2 φλυτζάνι τσαγιού σταφίδα
1/2 φλυτζάνι καρύδι
1 και 3/4 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη ξανθή
4 αυγά
1 φλυτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
2 φλυτζάνια αλεύρι μαλακό
1/2 κουτ.γλυκού αλάτι
2 κουτ.γλυκού μαγειρική σόδα
2 βανίλιες
2 κουτ.γλυκού μπέκιν πάουντερ
1 κουτ.γλυκού κανέλα
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΣΟ
200 γραμ .[1 συσκευασία] τυρί κρέμα π.χ Φιλαδέλφεια
60 γραμ.βούτυρο [μαργαρίνη]
1 βανίλια
250 γραμ.ζάχαρη άχνη

Σε ένα μπόλ βάζουμε το καρότο τριμμένο [μπορούμε να το τρίψουμε και στο μούλτι,η και στον τρίφτη
Προσθέτουμε την ξανθή ζάχαρη,τα καρύδια ψιλοκομμένα,την σταφίδα, το ηλιέλαιο ,τα 4 αυγά,την κανέλα ,την μαγειρική σόδα,το μπέκιν ,βανίλιες ,και ανακατεύουμε [με το χέρι].
Προσθέτουμε και το αεύρι και ξαναανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το μίγμα σε ταψάκι [δεν χρειάζετε λάδωμα το ταψάκι δεν κολλάει]και ψήνουμε στους 220 βαθμούς περίπου για 1 ώρα .
Το πρώτο τέταρτο σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο μετά το αφαιρούμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο.Δοκιμάστε την μέθοδο να βυθίσετε το μαχαίρι να δείτε αν έχει ψηθεί .Αν βγεί το μαχαίρι καθαρό τότε είναι έτοιμο.


ΓΛΑΣΣΟ
Βάζουμε στο μούλτι όλα τα υλικά για γλάσσο τυρί,βούτυρο,βανίλια,άχνη ,καί τα χτυπάμε πολύ καλά.
Απλώνουμε το υλικό του γλάσσο επάνω στο κέικ ,το στρώνουμε ομοιόμορφα ,και τοτοποθετούμε στο ψυγείο .Οταν παγώσει κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια .Είναι πραγματικά φανταστικό πολύ αφράτο και πολύ δροσερό μιά και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Το γλάσσο το στρώνετε στο κέικ αφού έχει λίγο κρυώσει!
 Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Μελιτζάνες τουρσί !!!


Υλικα
15 Μελιτζανες μικρες
Σελινο σε κλαρακια για το δεσιμο
Λαχανο
Μαιντανο
Σκορδα
Καροτα
Αλατι
Πιπερι
Μισο ποτηρι ξυδι
Μισο ποτηρι λαδι




Εκτελεση
Πλυντε κοψτε τα κοτσανακια και χαραξτε σε βαθος!! Βραστε τις μελιτζανες για 6 λεπτα απο την ωρα του κοχλασμου για να ξεπικρισουν,οχι παραπανω και 1 λεπτο το σελινο
Σε ενα μπολ ψιλοκοψτε λαχανο μαιντανο καροτα σκορδα ανακατευετε τα ολα μαζι!!
Στραγγιξτε τις μελιτζανες καλα.βαλτε βαρος πανω για να φυγουν ομα τα υγρα τους
Αλατοπιπεροστε τις μελιτζανες.


Γεμιστε με τα λαχανικα και δεστε με τον σελινο!!
Βαλτε τις μελιτζανες σε ενα μπολ με το ξυδι για ενα ολοκληρο βραδυ..Την αλλη μερα βγαλτε απο το ξυδι και βαλτε σε ενα αλλο μπολ και ριχνετε το λαδι το τουρσι ειναι ετοιμο ...φυλαξτε στο ψυγειο!!

Gogo Samioiu- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κοτόπουλο με μελιτζάνες -ντομάτες -& ρεγκάτο !!!


Υλικά για 6 άτομα
1 Κιλό φιλέτο κοτόπουλο
1 1/2 κιλό ντομάτες
6ΟΟγρ Λαζάνια
5 μελιτζάνες φλάσκες σε φέτες
4ΟΟγρ τυρί Regato ρεγκάτο
Αλάτι κ πιπέρι !!


Εκτέλεση
Κόψτε σε λεπτές φέτες τις μελιτζάνες βάλτε στο νερό με αλάτι για 2Ο λεπτά!!
Τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν!!
Κόψτε λεπτές φέτες το φιλέτο κοτόπουλου και τηγανίστε Πολ ελαφρά ίσα να πάρει χρω μα..θα ψηθεί μετά μέσα στον φούρνο!!

Για την σάλτσα
Σε μια κατσαρόλα βάζετε 1 ποτήρι του κρασιού λάδι να κάψει καλά, τσιγαρίστε δυο κρεμμύδια και 2 σκελίδες σκόρδο, μόλις τσιγαριστούν καλά ρίξετε τις ντομάτες που τις έχετε περάσει πρώτα από το μπλέντερ 1,1/2 κιλό ντομάτες θα χρειαστείτε, αλάτι και πιπέρι ,βράστε 3Ο Λεπτά και όταν πήξη αποσύρετε απόν την φωτιά και ρίξτε Μέτα λίγο δυόσμο!! 




Σε ένα πυρέξ βάλτε πρώτα κάτω κάτω σάλτσα και από πάνω τυρί βάλτε μελιτζάνες και από πάνω λαζάνια συνεχίστε με σάλτσα τυρί μελιτζάνες και μετά στρώστε το κοτόπουλο !!
Συνεχίστε με λαζάνια σάλτσα και πάλι μελιτζάνες τυρί κοτόπουλο..τελειώνετε με την υπόλοιπη σάλτσα και τυρί !!
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 18Ο για 4Ο λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα το τυρί!!
Το φαγητόν ψήνετε μόνο με την σάλτσα του ,γι αυτό θα πρέπει να είναι η σωστή αναλογία..!!
Καλή σας όρεξη !!!

Gogo Samioiu- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Τυροπιτάκια -αφράτα-εύκολα-νόστιμα !!!



Αφράτα γρήγορα εύκολα νόστιμα με 6 υλικά !!

 Υλικά
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
30 γρμ μαγιά
2 κρόκους αυγών
1 κσ αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
αλεύρι περίπου 1κιλο


 Βάζω όλα τα υλικά μαζί..
Δηλαδή χτυπάω τα αυγά με το σπορέλαιο ρίχνω το χλιαρό γάλα όπου μέσα έχω διαλύσει την μαγιά μαζί με λίγη ζάχαρη. 
Μετά ρίχνω το αλεύρι μαζί με το αλάτι. 
Το ζυμώνω σε ζύμη που να μην κολλάει στο χέρι το σκεπάζω με μεμβράνη και το βάζω σε ζεστό μέρος ή στο φούρνο όπου έχει θερμοκρασία 50 βαθμούς και το αφήνω να φουσκώσει. 
Οταν φουσκώσει την κόβω σε 4 μέρη.



Ανοίγω στρογγυλό φύλλο το χωρίζω σε ακτίνες και βάζω τυρί η λουκάνικο η πατάτα η σπανάκι ακόμη και μαρμελάδα η μερέντα.
Τα τυλίγω σαν κρουασανάκια σε σχήμα.
Τα βάζω σε ταψί με λαδόκολλα αλείφω με κρόκο αυγού με λίγο νερό και ρίχνω σουσάμι. 
Τα ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!

 Σοφία Γρηγοριάδου-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Τυρόπιτα με φύλλο κρούστας και ο τρόπος να μοιάζει σαν χειροποίητο !!!




Υλικά :
1 πακέτο φύλλο κρούστας
200 γρ βούτυρο
τυρί φέτα
μυζήθρα ανάλατη και άπαχη
ανθότυρο
3 αυγά.

Έκανα και έναν χυλό με 2 ποτήρια νερό, 2 ποτήρια αλεύρι και μισό ποτήρι λάδι.


Σε ένα ταψί έβαλα ένα φύλλο κρούστας, το άλειψα με βούτυρο και άπλωσα επάνω μερικές κουταλιές από τον χυλό. Συνέχισα εναλλάξ αυτή την διαδικασία σε 6 φύλλα. Έβαλα την γέμιση ( στο φύλλο της γέμισης δεν βάζω χυλό ) και συνέχισα με τα υπόλοιπα. Στο τέλος βουτύρωσα καλά , άπλωσα παντού χυλό και έκοψα σε κομμάτια.Έψησα στον αέρα , στους 170 για 1 ώρα και 10 λεπτά .

Mina Sarrh-οι χρυσοχερες-ηδες




 
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Xοιρινό με λιαστές ντομάτες & γραβιέρα τυλιγμένο σε αμπελόφυλλα!!!


Θελει λιγο προσπαθεια!!Ομως αξιζει για να εντυπωσιασετε τους καλεσμενους σας η την οικογενεια σας..!!

ΥΛΙΚΑ
2ΟΟ γρ αμπελοφυλλα ζεματισμενα και στραγγισμενα καλα

Για την γέμιση
1 κιλό χοιρινό λαιμό χωρίς κόκκαλο σε μικρούς κύβους
15Ογρ τυρί γραβιέρα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο η μια κουταλιά της σούπας πολτό σκόρδου
1 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες και κομμένες λεπτές λωρίδες
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι αποξηραμένο
λίγο λάδι
αλάτι -πιπέρι
χυμό από 1 λεμόνι

Για την σάλτσα γιαουρτιού
1 κεσεδάκι γιαούρτι η 2ΟΟγρ χύμα
1κουτ σούπας αλεύρι
χυμό από 1 λεμόνι
1 κρόκο αυγού
1 φλιτζάνι ζωμό από το ταψί που ψήθηκε το φαγητό



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμιγνύετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί της γέμισης και την χωρίζετε στα δυο για να φτιάξετε δυο ρολά!!
Χωρίζετε και τα αμπελόφυλλα στα δυό.
Στρώνετε πάνω στον πάγκο ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και μια λαδόκολλα στο ίδιο μέγεθος από πάνω .
Απλώνετε τα μισά αμπελόφυλλα με την γυαλιστερή μεριά προς τα κάτω και βάζετε το κρέας το καλύπτετε με τα αμπελόφυλλα και προσπαθείτε να δώσετε με τα χέρια σας ένα τετράγωνο σχήμα.
Σκεπάζετε πρώτα με την λαδόκολλα και μετά με το αλουμινόχαρτο.!
Βάζετε στο σε ένα τετράγωνο ταψί ή πυρέξ μαζί με 3 κούπες νερό και ψήνετε στους 18Ο βαθμούς για μια ώρα σκεπασμενα.
Τέλος ανοίγετε με προσοχή και ψηνετε αλλη μιση ωρα για να παρουν χρωμα..!προσπαθήστε να μεινει ζουμι μεσα στο ταψι,θα χρειαστουμε ενα φλιτζανι για την σος γιαουρτιου..!!Αν δειτε οτι δεν εχει προσθεστε αλλο ενα φλιτζανι πριν βγαλετε το φαγητο απο τον φουρνο


Αφηστε να κρυωσουν τα ρολα καλα και μετα βγαζετε το αλουμινοχαρτο κ την λαδοκολλα!
Κοψτε σε τετράγωνες   φετες και ριξτε απο πανω την σαλτσα γιαουρτιου..!!

Για την σαλτσα
Διαλυστε το αλευρι στο λεμονι και ανακατεξτε με τα υπολοιπα υλικα..τα βαζετε ολα μαζι σε κατσαρολακι και ζεσταινετε σε χαμηλη φωτια ανακατευοντας συνεχως μεχρι να αρχισει να βραζει η σαλτσα..Αφηστε λιγο να πηξει και την κατεβαζετε απο την φωτια πριν σας κοψει..!!
Τα περιχύνουμε κι έτοιμα!!!

Gogo Samiou -  "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Κοτομπουκιές με μπέικον της στιγμής !!!

Εξαιρετικές κοτομπουκιές  -Δοκιμάστε τες -Αρέσουν σε όλους !!!



Υλικά  για 12 τεμάχια

1 μεγάλο φύλλο σφολιάτας
\12 κοτομπουκιές
6 λωρίδες μπέικον κομμένες στην μέση
1 κρόκο αυγού



Τηγανίζω τις κοτομπουκιές  σε χαμηλή φωτιά για να είναι μαλακές.
Τις τυλίγω σαν φακελάκι σε κάθε μισή λωρίδα μπέικον.
Κόβω την σφολιάτα σε τόσα κομμάτια όσες είναι και οι κοτομπουκιές .
Βάζω την κάθε κοτομπουκιά στη μέση από το κομματάκι σφολιάτας και κάνω χαρακιές από 3 με 4 σε κάθε πλαϊνά και το κλείνω πλέκοντας σαν κοτσίδα σταυρωτά δεξιά και αριστερά.
Αλείφω με τον κρόκο του αυγού πάνω από το καθένα και ψήνω στους 200 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν !!


Αθηνα Γκουτζιδου-οι χρυσοχερες-ηδες



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Δίχρωμο Σιμιγδαλάτο !!!

Δοκιμάστε και θαυμάστε!!!!Γίνεται σε χρόνο dt και είναι κάτσε καλά!!!!

Υλικά:
7 ποτήρια νερό-- ποτήρι νερού
300 γραμμάρια ζάχαρη
250 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
2 βανίλιες
ινδική καρύδα
κανέλα
6 κ.σ.κακάο


Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό,τη ζάχαρη ,το σιμιγδάλι και τη βανίλια,ανακατεύουμε μέχρι να δέσει καλά.


Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε το μισό μείγμα σε ένα πυρέξ ή φόρμα αφού την περάσουμε πρώτα με λίγο λάδι.
Στο υπόλοιπο ρίχνουμε το κακάο και το βάζουμε σιγά σιγά επάνω από το λευκό μείγμα.Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με καρύδα ή κανέλα ή και με τα δυο.Kαλή επιτυχία!!

Αρης-Δεσποινα Καστρινακη‎- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".






ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ