Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Κέικ σοκολάτας ονειρεμένο !!!




ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ 
2 κούπες ζάχαρη (400 γρ) ..
1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ( όχι λιωμένο ) 225γρ.
2.5 κούπες αλεύρι (350 γρ)
3 μεγάλα αυγά..
1.5 κουταλάκι βανίλια( υγρή αληθινή βανίλια, όχι την ψεύτικη σκόνη )
1 κούπα ( 100 γρ) κακάο ..
2 κουταλάκια σόδα φαγητού σκονη,
1/2 κουταλάκι αλάτι
80 γρ μείγμα για chocolate pudding ( κρέμα σοκολάτας άνθος αραβόσιτου) ,
2.5 κούπες (500 γρ ) ξινόγαλα,, 100 γρ σταγόνες σοκολάτας



ΓΙΑ ΤΟ CHOCOLATE PUDDING
80 γρ νισεστές
150 γρ άχνη ζάχαρη
100 γρ σκόνη κακάο
150 γάλα σκόνη

ΓΛΑΣΣΟ
400 γρ άχνη ,, 80 γρ κακάο .. 100 γρ νερό ,,110 γρ βούτυρο ,,1 βανίλια ,,Πρέζα αλάτι,,
2-3 κουταλιές κρέμα γάλακτος ( εάν χρειαστεί )

ΨΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΕΡΑ 165 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 50-60 ΛΕΠΤΑ ΣΕ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΤΡΥΠΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ..



ΕΚΤΕΛΕΣΗ ...
Χτυπάμε βούτυρο ζάχαρη για 20 λεπτά Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα Αναμειγνύουμε τα στερεά υλικά σε μια λεκανιτσα . Ρίχνουμε με δώσεις τα στερεά υλικά στο μείγμα βούτυρο ζάχαρη αυγά και προσθέτουμε ξινόγαλα αλάτι με μια Μαρίζ ενσωματώσουμε τα μείγματα μέχρι να γίνει μια λεία.

ΚΡΕΜΑ.
Βάζουμε στη φόρμα βούτυρο και κακάο .
Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε
50-60 λεπτά σε 165 βαθμούς
Δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα να δούμε αν έχει ψηθεί

Η αποθέωση της σοκολάτας !!! Αφράτο ζουμερό Θεικό κέικ !!!
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
Βράζουμε το νερό με το βούτυρο και κακάο. Μόλις βράσει κατεβάζουμε και προσθέτουμε την άχνη, βανίλια αλάτι
Αν βγει πολύ πηχτό αραιώνουμε με την κρέμα γάλακτος
Κρύο κέικ / ζεστό ( όχι καυτό ) γλάσο. Ξεκινάμε από το κέντρο του κέικ. Γεμίζουμε την τρύπα ολόκληρη και αφήνουμε το υπόλοιπο τα τρέξει στα πλάγια
Για το γλάσο μπορεί να χρησιμοποιήσετε και  λευκή σοκολάτα.

George Chatzigiatroudakis‎ Συνταγή Marina Beleri Dhima "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Πάστα Φλώρα με λάδι !!!

Πάστα Φλώρα με λάδι (νηστίσιμη), με δική μου μαρμελάδα φρούτων που έκανα εχθές!!
Συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαριγου.

Yλικά
4 φλ. (500 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
1 φάκελο (20 γρ.) μπέικιν πάουντερ
1 φλ. ηλιέλαιο (200 γρ.)
1/2 φλ. ζάχαρη (110 γρ.)
7 κ.σ. κονιάκ (100 γρ.)
7 κ.σ. χυμό πορτοκάλι ( 100 γρ.)
ξύσμα λεμόνι ή πορτοκάλι
1½ φλ. μαρμελάδα
άχνη ζάχαρη



Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και τα βάζουμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε να ενωθούν σε μπάλα. Στρώνουμε τα 3/4 ζύμης σε μεγάλη ταρτιέρα ή σε δύο μικρές. Βάζουμε τη μαρμελάδα και καλύπτουμε με τα φιτίλια ζύμης. Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 170ºC για περίπου 50′.

  Προς το τέλος ψήνουμε για 5′ στην κάτω αντίσταση και αχνίζουμε.
Vana Zouka 


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαρδέλες στον φούρνο !!!

Το πιο ταπεινό ψαράκι με τις πολύ ευεργετικές ιδιότητες !!!

Υλικά μερίδες 3 με 4
1 κιλό σαρδέλες
1 πράσινη πιπεριά
1 ξερό κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 ντομάτα
ελαιόλαδο
λίγο ούζο η τσίπουρο
αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
λεμόνι χυμό 

 Κόβουμε τα κεφάλια πλένουμε καλά και στραγγίζουμε τις σαρδέλες.
Τις βάζουμε με την σειρά σε ένα σκεύος και ρίχνουμε από πάνω ούζο ή τσίπουρο τις αφήνουμε 2 λεπτά και τις στραγγίζουμε .
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και την ρίγανη .


Τις στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψάκι και βάζουμε από πάνω την πιπεριά κομμένη σε λεπτές ροδέλες,το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες ,το σκόρδο κομμένο σε λεπτά φετάκια,την ντομάτα κομμένη σε λεπτές φετούλες.
Σε ένα σέικερ βάζουμε τον χυμό λεμονιού.λίγο νερό κι το λάδι το χτυπάμε για λίγο και περιχύνουμε τα ψαράκια μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου για 20 λεπτα στους 180 αέρα. .Καλή όρεξη !!

*Μυστικό
Το ούζο σπάει την μυρωδιά της ψαρίλας και δίνει και πολύ ωραία γεύση να το δοκιμάσετε κι εσείς!!!

 Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 




Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Φωλίτσες με γκανάζ ή πραλίνα !!!


Τέλεια Τέλειαααα..!!!


Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
Μία κούπα λιωμένο βούτυρο φρέσκο η ανάμικτο με Βιτάμ
Ένα βαζάκι μικρο μερέντα

Για το σιρόπι..
3 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
Μισό λεμόνι

Απλώνουμε ένα φύλλο στο τραπέζι βουτυρώνουμε απαλά τις άκρες με το πινέλο περνούμε μια κουτάλα η έναν πολύ λεπτό πλάστη τυλίγουμε σε ρόλο πάνω στην κουτάλα σουρώνουμε το φύλλο με τα δυό χέρια και τραβάνε προσεκτικά..ενώνουμε τις άκρες και τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί..συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα..ψήνουμε στους 180 ανάλογα το φούρνο και αφού βράσουμε το σιρόπι μας περιχύνουμε τα σαραγλάκια αμέσως μόλις τα βγάλουμε..αφήνουμε να απορροφήσει όλο το σιρόπι και τοποθετούμε σε πιατέλα...γεμίζουμε την τρύπα με μερεντα και αφού χουν κυρώσει κακά σερβίρουμε. ..(η γέμιση μπορεί να γιάνει με κρέμα ζαχαροπλαστικής ξηρούς άκαρπους μαρμελάδα γλυκό κουταλιού και ότι άλλο μας αρέσει...)

Boula Arabatzi-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Kις λορέν με λαχανικά και τυριά !!!

Μπουκιά και απογείωση !!!

Για την ζύμη
325 γρ. αλεύρι
175 γρ. βούτυρο, σε μικρά κομμάτια
1 αυγό
30 γρ. νερό κρύο
3 γρ. αλάτι
3 γρ. ζάχαρη
Την βάζω περίπου 30' στο ψυγείο μετά την ανοίγω με ένα μικρό μπλαστράκι ρολό την τοποθετώ στο ταψάκι και την τρυπάω με ένα πιρούνι.



Για την γέμιση
5-6 κολοκύθια τριμμένα στον χοντρό μέρος του τρίφτη..καλά στημένα να φύγουν τα υγρά τους.
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες καρέ
2 πράσα μεγάλα χοντροκομμένα
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 κρεμμύδια ξερά...1 άσπρο 1 κόκκινο
Άνηθο...δυόσμο φρέσκο ..ρίγανη φρέσκια
Τα σοτάρω στο τηγάνι να μαζέψουν τα αφήνω λίγο να κρυώσουν και τα αναμιγνύω με τα τυριά
Ανάμεικτα τυριά...
Ξυνομυζήθρα Πάρου
Ανθότυρο ...φέτα ..γραβιέρα...και διάφορα κίτρινα για από πάνω με λίγη φρυγανιά...3 αυγά 200 γρ. Κρέμα γάλακτος λίγο πιπεράκι -αλατάκι τα χτυπάω και την περιχύνω από πάνω...
Ψήνω στους 200 βαθμούς για 1ώρα 15'👌


Garyfalia Pogka"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

MΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Σκορδόψωμο με θυμάρι και βασιλικό !!!



Μοσχοβολάει ο τόπος !!

Υλικά
500 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γραμ νερό
70 γραμ γάλα
20 γραμ ελαιόλαδο
25 γραμ μαγιά φρέσκο ή 1 φακελάκι ξηρή
1 κουτ γλυκού αλάτι
1 κουτ σούπας ζάχαρη
 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/2 κουταλιά γλυκού θυμάρι τριμμένο σε σκόνη





Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για 5 λεπτά .
Ξεκουράζουμε για 20 λεπτά.
Κόβουμε σε κομμάτια 80 γραμ και τα ανοίγουμε σε μέγεθος της  παλάμης μας χωρίς τα δάχτυλα.
Λιώνουμε 4 κουτ,σούπας βούτυρο και λιώνουμε 2 σκελίδες σκόρδο και 2 κουτ σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο .
Αλείφουμε την φόρμα με βούτυρο και αλείφουμε ελαφρά το κάθε ανοιγμένο ζευγάρι με βούτυρο και βάζουμε λίγο σκόρδο  και σκόρδο και βασιλικό από λίγο να φτάσει για όλα.
Το διπλώνουμε το ζυμαράκι στην μέση .



Αλείφουμε με λίγο βούτυρο στην μια πλευρά και το βάζουμε όρθιο στην φόρμα.
Κάνουμε το ίδιο για όλα τα ζυμαράκια .
Αφήνουμε για 40 λεπτά να φουσκώσουν .


Οσο βούτυρο περίσσεψε το ρίχνουμε από πάνω μαζί με λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό.
Ψήνουμε 35 με 40 λεπτά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς.

 George Chatzigiatroudakis



MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

--Λεμονόπιτα πανεύκολη !!!

Δροσερό εύκολο γλυκάκι χωρίς πολύ κόπο !!

ΥΛΙΚΑ
40 φρυγανιές θρυμματισμένες
Βιτάμ 3 κουταλιές γεμάτες της σούπας
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
μισό ζαχαρούχο γάλα
3 κουταλιές ξύσμα λεμονιού!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε την φρυγανιά με το Βιτάμ αφού τις θρυμματίσουμε σε κομμάτια και το στρώνουμε στο ταψάκι.
 Κάνουμε και την κρέμα --χτυπάμε γιαούρτι ζαχαρούχο ξύσμα για 10 λεπτά το ρίχνουμε πάνω στην φρυγανιά πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού και ψυγείο για 3 ώρες!Καλή επιτυχία !!!



zeni Tsanaktsidou- οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πίτα με κοτόπουλο και πιπεριά !!!

Εξαιρετική και μυρωδάτη !!!

Προετοιμασία:40'
Ψήσιμο: 45'-50'

Υλικά
•1 πακέτο (850γρ.) σφολιάτα
•1 κοτόπουλο ψητό χωρίς πέτσα και κόκκαλα, κομματιασμένο
•1 κόκκινη η πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
•3 αυγά χτυπημένα
•1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
•400γρ. τυριά ανάμεικτα, τριμμένα (φέτα, κεφαλογραβιέρα, κασέρι κ.α.)

Εκτέλεση
Ρίχνετε σ' ένα μπολ το ψαχνό του κοτόπουλου και προσθέτετε τα τυριά, την πιπεριά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεται.
Κρατάτε μια μικρή ποσότητα από τα χτυπημένα αυγά για το άλειμμα και ανακατεύετε τα υπόλοιπα με την κρέμα γάλακτος.
Ρίχνετε το μείγμα αυγών και κρέμας στο μπολ με το κοτόπουλο και ανακατεύετε καλά. (Η γέμιση πρέπει να είναι κάπως σφιχτή).
Ξεπαγώνετε τα φύλλα της σφολιάτας- αν είναι κατεψυγμένα -και μοιράζεται στα δύο φύλα τη γέμιση.
Σκεπάζετε με το άλλο φύλλο και κλείνετε γύρω γύρω καλά..
Αλείφεται με αυγό χτυπημένο και πασπαλίζετε με σουσάμι (προαιρετικά). Ψήνετε τις δύο πίτες μέχρι να ροδίσουν καλά, 45'-50' περίπου.Καλή όρεξη !!

Angie Kritikou-

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπουρεκάκια με φέτα και ντομάτα !!!


Υλικά
1 πακ. Φύλλο κρούστας
500 gr φέτα
150 gr ρεγκάτο
3 αυγά μεγάλα
2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια ( μόνο την ψίχα)
Πιπέρι.


Θρυμματίζουμε την φέτα σε μια λεκανίτσα. Προσθέτουμε το τριμμένο ρεγκάτο, τα αυγά, τις ντομάτες και το πιπέρι.... ανακατεύουμε καλά....
Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας και τα χωρίζουμε κάθετα σε 4 λωρίδες.
Βάζουμε λίγη γέμιση σε ένα φύλλο, γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα για να κλείσουμε την γέμιση να μην μας χυθεί, και τυλίγουμε.
Επαναλαμβάνουμε με όλα τα φύλλα , τοποθετούμε τα μπουρεκάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα τα αλείφουμε με λίγο βουτυρά, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψύξουμε στους 180° στον αέρα για 20-25 λεπτά.Καλή επιτυχία!!

leni Tsoutsoudaki-Bassalou- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Κριτσίνια με τυρί !!!

 
Τεμάχια:30

Υλικά
    1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    200 γρ. βούτυρο (μαργαρίνη)
    3 αυγά (τους κρόκους στη ζύμη και τα ασπράδια για να αλείψουμε τα κριτσίνια)
    200 γρ. φρέσκο γάλα
    1 κουτ. γλυκού αλάτι
    1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
    2 πακετάκια μαγιά νωπή (από τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ, συνολικά 50γρ.)
    3 φλυτζάνια του καφέ ηλιέλαιο
    Σουσάμι ή κεφαλοτύρι τριμμένο.

   
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, έτσι ώστε να γίνει χλιαρό.

Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα και τη ζάχαρη.

Λιώνουμε το βούτυρο.

Σε μια κούπα βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια φώλια στη μέση. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υγρά (το βούτυρο, τους 3 κρόκους, το γάλα με τη μαγιά και το ηλιέλαιο) και τα ρίχνουμε στο αλεύρι. Προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.



Παίρνουμε λίγη-λίγη ζύμη και πλάθουμε μακρόστενα μπαστουνάκια. Τα τοποθετούμε σε ταψί, που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. Αλείφουμε μ’ ένα πινέλο το καθένα, με το ασπράδι των αυγών, και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι ή κεφαλοτύρι.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 20 περίπου λεπτά στον αέρα πάνω-κάτω.Γίνονται εξαιρετικά!

ΑΠΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ    

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

Κις Λορεν !!!


Υλικά για την βάση της τάρτας !!

2 Κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Μισή πλάκα Βιτάμ!! θερμοκρασία δωματίου
Μισό φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
μισή κούπα χλιαρό νερό

Υλικά για την γέμιση
3 κρεμμύδια τσιγαριμένα με λίγο βούτυρο
4ΟΟγρ μπεικον ψιλοκομμένο
1 κρέμα γάλακτος το μικρό κουτί
3 αυγά
1κούπα τυρί παρμεζάνα
λίγο πιπέρι λίγο αλάτι




Εκτέλεση

Ανακατέψτε όλα τα υλικά για την βάση!!
Φτιάξτε μια μαλακή ζύμη, αφήστε 15 λεπτά να ξεκουραστεί!!
Ανοίξτε με τον πλάστη σας ένα φύλλο!!
Λαδώστε βάλτε την στο ταψάκι σκεπάστε την με λαδόκολλα ρίξτε πάνω φασόλια για βάρος για να μην σας φούσκωση την ώρα του ψησίματος και ψήστε την βάση για 15 λεπτά στους 18Ο...Αφήστε στην άκρη να κρυώσει!!



Εκτέλεση για την γέμιση

Τσιγαρίστε τα κρεμμυδια με λίγο βούτυρο!!
Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα αυγά το Μπέικον την κρέμα γάλακτος το τυρί τα κρεμμύδια το αλάτι το πιπέρι..Γεμίστε την βάση και ψήστε στους 16Ο για 3Ο λεπτά και άλλα 2Ο λεπτά στου 18Ο η μέχρι να ψηθεί μέσα η γέμιση και να πάρει ωραίο χρώμα από πάνω..Δεν υπάρχει η γεύση της!!



Gogo Samiou-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ