Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Τραχανάς παραδοσιακός από Νάουσα !!!



Εύχομαι σε όλους  καλό χειμώνα!!
Τραχανάς σε εξέλιξη !!Απλή συνταγή. Εδώ εμείς στην Νάουσα δεν κάνουμε ξυνό τραχανά.
2 κιλά γάλα
500γρμ σιμιγδάλι χοντρό.
Αλατι 2 κουταλιές
Αλεύρι όσο πάρει
Η ζύμη σκληρή.

              τρίψιμο -->


Εκτέλεση.
Βράζουμε το γάλα καλά. Εγώ πήρα φρέσκο από κτηνοτρόφο.
Το αφήνουμε να κρυώσει αρκετά. Ρίχνουμε πρώτα το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε. Και το αλάτι. Μετά βάζουμε το αλεύρι. Όσο αλεύρι μας πάρει να γίνει μια σφικτη ζύμη. Ανοίγουμε φύλλα. Μικρά. Εγώ τα άνοιξα με την μηχανή στο 3. Απλώνουμε. Δεν πρέπει να στεγνώσουν πολύ αλλά και ούτε να είναι γόπα. Ίσα που να τρίβετε ο τραχανάς εύκολα. Μετά θέλει καλό στέγνωμα μερικές μέρες να ξεραθεί και να τον τρίψουμε. Έτσι κρατάει χρόνια σε υφασμάτινη σακούλα.

Efi Kasida "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κανελόνια υπέροχα !!!




Σίγουρα θα καταπλήξει όσους το γευτούν !!!

Κάνουμε τον κιμά όπως το κάνει ο καθένας για τα μακαρόνια αλλά το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά έως να πιεί τα ζουμάκια του.
Εγώ έβαλα τον κιμά με λίγο λάδι, κρεμμύδι και το σκόρδο τριμμένο στο μούλτι, Μέτα το καρότο τριμμένο και αυτό στο μούλτι, ένα ξυλάκι κανέλα και 4 μπαχάρια (τα οποία έβγαλα στο τέλος),  λίγο τζίντζερ, πιπέρι, ντομάτα τριμμένη ή κονκασέ και στο τέλος αλάτι ή 2 κύβους κνορ λαχανικών.





Οταν κρυώσει, ρίχνουμε μια χούφτα τυρί τριμμένο ότι έχουμε και ανακατεύουμε.

Σε μια άλλη κατσαρόλα έβαλα λίγο λάδι, ένα κουτί χυμό ντομάτας και λίγο νερό (το μισό από το κουτί του χυμού της ντομάτας -λίγο αλάτι, πιπέρι, ζαχαρούλα και μόλις πάρει βράση κλείνω τη φωτιά και αφήνω την κατσαρόλα επάνω στο μάτι.


Σε να ταψί  βάζω λίγο λάδι και λίγη από την σάλτσα ντομάτας.
Κατόπιν γεμίζω τα κανελόνια με τον κιμά και τα τοποθετώ με σειρά το ένα δίπλα στο άλλο.
Αφού τελειώσει το γέμισμα ρίχνω την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας από πάνω να πάει παντού και να πασαλειφθούν όλα τα κανελόνια, (βοηθάω και με ένα κουτάλι) και μετά βάζουμε και ένα κουτάκι κρέμα γάλακτος και επίσης γεμιζουμε το μισό κουτάκι πάλι με νερό ξεπλένοντας το και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στο ταψί πάνω από τα κανελόνια.



Τα υγρά θα πρέπει να καλύπτουν τα κανελόνια.
Κουνάμε λίγο το ταψακι γέρνοντας το να ανακατευτούν τα υγρά, σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο ή με το καπάκι εάν το ταψί έχει το δικό του και το βάζουμε στο ζεστό φούρνο στους 190-180 για 35-40 λεπτά περίπου.


Βγάζουμε από τον φούρνο, ξεσκεπάζουμε και καλύπτουμε την επιφάνεια τα τα υπόλοιπα τυριά (όλο μαζί το τυρί που χρεισιμοποίησα πρέπει να ήταν γύρω στα 300-350γρ).
Ξαναβάζουμε στο φούρνο ξεσκέπαστο αυτή την φορά, σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε τα κανελόνια έως να λιώσουν τα τυριά.


Εάν θέλουμε το γυρίζουμε λίγο στο γκρίλ για να πάρει λίγο χρώμα και να κανε μια ελαφριά κρούστα (προσέχουμε όμως μην μας καεί) και βγάζουμε αμέσως μετά απόν τον φουρνο.
Αφήνουμε λίγο  να κρυώσει και να σταθεί (όπως το παστίτσιο) ώστε να μπορέσουμε να σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη !!!

Από την φίλη μου Vana Zouka

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παραδοσιακό γλυκό της Μήλου - το Κουφέτο !!!


ΥΛΙΚΑ

1 άσπρη κολοκύθα 1 κιλό και καθαρισμενη και κομμμένη όπως κόβουμε τις πατάες για τηγάνι

500 γραμμ. μέλι

500 γραμμ. ζάχαρη

½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό

1 ποτήρι του νερού αμύγδαλα, ζεματισμένα, ξεφλουδισμένα και κομμένα κατά μήκος

Χυμό ενός λεμονιού

Ξυλάκια κανέλας




ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Αφού κόψετε την κολοκύθα στη μέση, θα αδειάσετε τη σάρκα της, θα την καθαρίσετε από τα σπόρια και θα ξύσετε και με ένα κουτάλι τις φλούδες της για να αποσπάσετε όλο τον καρπό.
Στη συνέχεια θα κόψετε τη σάρκα σε λεπτές φέτες και θα τη μουσκέψετε σ’ ένα λεκανάκι με ασβεστόνερο για 5’.
Στη συνέχεια θα βάλετε σε μια κατσαρόλα να βράσουν τη ζάχαρη, το νερό και το μέλι και στη συνέχεια, αφού θα χαμηλώσετε, θα προσθέσετε και την κολοκύθα στραγγισμένη.



Θα ανακατεύεται το μίγμα συνεχώς και θα το ξαφρίσετε όσες φορές χρειαστεί μέχρι να δέσει το μίγμα.
Λίγο πριν το τέλος θα προσθέσετε τα αμύγδαλα και το χυμό του λεμονιού.
Όταν ροδίσουν τα αμύγδαλα και το γλυκό στέκεται πια πάνω στο κουταλάκι θα το κατεβάσετε από τη φωτιά και αφού κρυώσει θα το τοποθετήσετε σε γυάλινα βαζάκια και θα προσθέσετε 2 ξυλάκια κανέλας σε κάθε βαζάκι.
Καλή Επιτυχία!
Fabienne Meyer Vamvakari - ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

" Δίχρωμο Σιμιγδαλάτο" !!!



Σιμιγδαλατο ή ένας τύπος Χαλβά θα έλεγα εγώ...ελαφρύς, εύκολος και γρήγορος!!
Λάδι δεν βάζουμε καθόλου !!!

Υλικά:
7 ποτήρια νερό
300 γραμμάρια ζάχαρη
250 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
2 βανίλιες
ινδική καρύδα
κανέλα
6 κ.σ.κακάο





Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό,τη ζάχαρη ,το σιμιγδάλι και τη βανίλια,ανακατεύουμε μέχρι να δέσει καλά.
Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε το μισό μείγμα σε ένα πυρέξ.




Στο υπόλοιπο ρίχνουμε το κακάο και το βάζουμε σιγά σιγά επάνω από το λευκό μείγμα.Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με καρύδα ή κανέλα ή και με τα δυο.

Η συνταγούλα είναι από  Αρης-Δεσποινα Καστρινακη και η εκτέλεση Από Vana Zouka


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Aφράτο τυρόψωμο !!!

Τα λόγια είναι περιττά εδώ !!


Υλικά
2 κούπες γάλα
3 κούπες αλεύρι γοχ. 🍚
2 αυγά
400 γρ.φέτα
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
Αλάτι-πιπέρι
1 φακελάκι μαγιά
Σουσάμι



Στην μια κούπα γάλα (χλιαρό) ανακατεύω την
μαγιά με 1 κ.γ ζάχαρη.Την αφήνω στην άκρη για πέντε λεπτά για να δράσει η μαγιά.
Χτυπάω τα αυγά, ρίχνω την δεύτερη κούπα με το γάλα και χτυπάω ελαφρά.


Αμέσως την άλλη κούπα γάλα που έχει την μαγιά , τρίβω με το χέρι μου την φέτα, μέσα στο μπολ 🍲.
Ρίχνω τη ρίγανη , λίγο αλάτι , πιπέρι και τέλος το αλεύρι 🍚 και λίγο ελαιόλαδο .
Πασπαλίζω με σουσάμι 🌺 (αφού το βάλω
στο ταψακι ) 🍁


Τοποθετώ σε ταψάκι και ψήνω για 55'
στους 180 προθερμασμένο φούρνο.Καλή σας όρεξη !!!

Vana zouka

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τούρτα Lacta !!!


Tούρτα με γεύση της Lacta !!!
Τούρτα Lacta .....Είναι για της λατρείες της Lacta ,εύκολη ,νόστιμη και  οικονομική ....

ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
500 ml κρέμα γάλακτος,
100 γρ άχνη ζαχαρη
(ανάλογα με το πόσο γλυκιά τη θέλουμε)
2 κουταλιές της σούπας κακάο
2 σοκολάτες γάλακτος Lacta των 85 γραμμαρίων
100 γρ γάλα μαζί με λίγο κονιάκ
200 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί με άχνη ζάχαρη για το γαρνίρισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σφιχτή σαντιγί.
Την χωρίζουμε σε 2 μέρη και στην μισή ρίχνουμε το κακάο και το ανακατεύουμε
καλά μέχρι να λιώσει και να γίνει η σαντιγί σοκολατένια.
Στην άλλη μισή παίρναμε την lacta από μπλέντερ και  βάζουμε στην άλλη μισή
Βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα για πολύ λίγο και βάζουμε μια στρώση σε φόρμα
στρογγυλή η τετράγωνη
Απλώνουμε την μισή σαντιγί από πάνω.


Βάζουμε άλλη μια στρώση μπισκότα και απλώνουμε την σοκολατένια σαντιγί.
Από πάνω κάνουμε ροζέτες με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος που την έχουμε χτυπήσει σε σαντιγί μαζί με την άχνη
Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την δεύτερη Lacta και με κουτάλι ρίχνουμε γραμμές πάνω στην τούρτα για να την στολίσουμε.
Το γλυκάκι αυτό έγινε στη στιγμή και ήταν πεντανόστιμο.Βγαίνουν 16 κομμάτια !!

Martha Nei. οι χρυσοχερες-ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Ρεβανί με παγωτό βανίλια!!!

Εύκολο και νόστιμο γλυκό με πλούσιο άρωμα πορτοκαλιού!!!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑΨΙ ΝΟΥΜ. 40.
12 αυγά ( τα ασπράδια μαρέγκα)
3 ποτήρια νερού ζάχαρη
2-3 βανιλιες
1 φακελάκια μπεικιν παουντερ
500 γραμμ σιμιγδάλι ψιλό και ένα ποτήρι νερού ακόμα
1/2 ποτήρι νερού κονιάκ
1/2 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι νερού αλεύρι φαρίνα μπλέ



ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Τα ασπράδια μαρέγκα.
Τη ζάχαρη με τους κρόκους Καλό χτύπημα
και προσθέτουμε το κονιάκ το πορτοκαλί τής βανιλιες το αλεύρι μαζί με το μπεικιν κοσκινισμένα και εναλλάξ μαρέγκα και σιμιγδάλι, Βουτυρώνουμε το ταψί και το Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25- 30 λεπτά περίπου..

ΣΙΡΟΠΙ:
6 ποτήρια νερού ζάχαρη
6 ποτήρια νερού νερό
Χυμό από μισό λεμόνι
Το βράζουμε για 10 λεπτά!!
Χλιαρό σιρόπι, ζεστό το γλυκό!!!
Καλή επιτυχία!!!

*Ουρανία Καρδάμη --"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αφράτα ψωμάκια με προζύμι από τον βασιλικό του Σταυρού !!!



Αναπιάνομαι το προζύμι με μισό ποτήρι χλιαρό νερό και λίγο αλευράκι να φτιάξουμε πηχτό χυλό.
Τον αφήνουμε να μείνει όλη την νύχτα το πρωί ζυμώνουμε με μισό λίτρο χλιαρό νερό ,αλεύρι -όσο πάρει συνήθως παίρνει 1 κιλό και λίγο παραπάνω,αλάτι ,ζάχαρη ,και λάδι .
Κόβουμε την ζύμη σε 12 μπάλες .
Μέσα σε 3 ώρες έχουν φουσκώσει και τα ψήνουμε 40 λεπτά στους 200 βαθμούς αέρα κι ανάλογα τον φούρνο.Καλή επιτυχία !!!



Πως θα αναπιάσετε το προζύμι
Απόσπασμα από το βιβλίο ΚΑΛΟΓΗΡΙΚΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ του Αρχιμ. Δοασιθέου

«Περνούμε ένα κλαδί βασιλικό από την ύψωση του Τιμίου Σταυρού (εκ των χειρών του Ιερέως και όχι απ' τον δίσκο ή απ' τον επίτροπο).
Πριν ξεραθεί, ένα απόγευμα, ρίχνουμε στο δοχείο που «αναπιάνουμε» το προζύμι, λίγο χλιαρό νερό. Σ' αυτό εμβαπτίζουμε τον κλάδο του βασιλικού σταυρώνοντας μέσα στο νερό τρεις φορές και ψάλλοντας συγχρόνως το «Σώσον Κύριε, τον λαόν Σου» και το «Ο υψωθείς εν τω Σταυρώ εκουσίως».



Αφαιρούμε τον βασιλικό και ρίχνουμε σκληρό αλεύρι λίγο-λίγο, ανακατεύοντας μ' ένα κουτάλι, ώσπου να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός. Τυλίγουμε το δοχείο με μια καθαρή πετσέτα και με το μάλλινο κάλυμμα και τοποθετούμε σε μέρος ζεστό. Το πρωί αναπιάνουμε το προζύμι με λίγο χλιαρό νερό και λίγο αλεύρι ακόμη και το αφήνουμε και πάλι τυλιγμένο στο ίδιο ζεστό μέρος. Το βράδυ κάνουμε πάλι το ίδιο με λίγο χλιαρό νερό και λίγο αλεύρι και το αφήνουμε τυλιγμένο στο ίδιο ζεστό μέρος έως το πρωί. Επαναλαμβάνουμε δηλ. το ίδιο πράγμα τρεις φορές. Το πρωί ζυμώνουμε το ψωμί ή τα πρόσφορα με σκληρό αλεύρι, χλιαρό νερό και αλάτι.




Από το ζυμάρι που θα φτιάξετε θα κρατήσετε ένα κομμάτι για προζύμι για το επόμενο ζύμωμα. Αφήστε το μέσα σε ένα μπολ με καπάκι ή δοχείο να φουσκώσει καλά και τοποθετήστε το στο ψυγείο. (αυτό πρέπει πάντοτε να γίνεται μετά από κάθε ζύμωμα για να έχετε  προζύμι κάθε φορά που το χρειάζεστε)!».

 Maria Kazdagli‎-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σουτζουκάκια με ρύζι !!!


Κλασικό πιάτο λαχταριστό με ρύζι πιλάφι!!

Υλικά
1κιλό κιμά
8 φρυγανιές τριμμένες
1 αυγό
1 ντομάτα τριμμένη
2 κρεμμύδια τριμμένα αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δυόσμο,κύμινο,λάδι,μισό κρασοπότηρο κρασί.
Ζυμώνω καλά βάζω σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνω στο γκριλ.
Σε κατσαρόλα βάζω λάδι, σοτάρω 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο, 2 σκελίδες σκόρδο,μπαχάρι,1 βάζο σάλτσα ντομάτας που την έχω φτιάξει εγώ με ντομάτα και πιπεριά Φλωρίνης, κρασι,αλάτι πιπέρι, 2 κούπες νερό ,αφήνω να βράσει και Ρίχνω τα σουτζουκάκια.


Ρύζι:
Σε κατσαρόλα βάζω 1 μεγάλη κουταλιά βούτυρο να λιώσει, 1 κρεμμύδι τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη , 1 καρότο τριμμένο να σοταριστούν, το 2 κούπες ρύζι, 5 κούπες ζεστό νερό ,αλάτι , πιπέρι και αφήνω να βράσει μισοσκεπασμένο.


Το τέλος πριν πιει όλο το νερό κλείνω την εστία και σκεπάζω με υφασμάτινη πετσέτα .

Φωτεινή Παρασκευοπούλου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Κοτόπιτα !!!


Υλικά
1 κοτόπουλο 🐔 ή δύο στήθια
3 κρεμμύδια
1 μανιτάρια 🍄
10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
Κόκκινη - πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένα
1/4 διαφορά κίτρινα τυριά
500 γραμ  φίλο κρούστας
Λάδι
Για την μπεσαμελ
500γρ γάλα
5 κσ αλεύρι γοχ
1 κσ βούτυρο.

Εκτέλεση
Βράζουμε το κοτόπουλο 🐔 μαζί με τα κρεμμύδια στην χύτρα για 15'..
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε με πολύ λίγο λάδι το μπέικον ρίχνουμε τις πιπεριές τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να μαλακώσουν.
Φτιάχνουμε την μπεσαμελ σε ένα κατσαρολακι ρίχνουμε το γάλα και το αλεύρι ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει και στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο..
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Τώρα παίρνουμε μια λεκανίτσα και μαδάμε το κοτόπουλο 🐔 σε μικρά κομμάτια ρίχνουμε τα υλικά από το τηγάνι προσθέτουμε την μπεσαμέλ και στο τέλος τα κίτρινα τυριά..
Ανακατεύουμε για να δέσουν τα υλικά.. (ξέχασα να σας πω ότι αλάτι ρίχνουμε και στο κοτόπουλο που βράζει και στην γέμιση και στην μπεσαμελ) παίρνουμε ένα ταψί το λαδώνουμε και στρώνουμε τέσσερα φύλλα ένα ένα λαδωμένο, βάζουμε γεμίσει σκεπάζουμε με τρία φύλλα συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία δηλαδή τρία φύλλα γέμιση μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.
Ψήνουμε στους 180' για μια ώρα περίπου.


Θώμη Μητρούλα‎- Νικολετα Παλινεύρη ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Tσιπούρα με λαχανικά & μανιτάρια μαγειρεμένη με κρασί !!!




 Πρωτότυπη συνταγή που θα ενθουσιάσει!! Υγιεινός συνδυασμός του ψαριού με τα λαχανικά δίνει ένα εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα !!!

Υλικά
2 τσιπούρες
2 καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1 πατάτα μεγάλη κομμένη σε μικρά κυβάκια
2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες -κρατάμε λίγες ροδέλες 3  για επάνω στο μαγείρεμα
5 κλωνιά σέλινο  ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη και την αφαιρούμε
1 κρεμμύδι μέτριο κομμένο λωριδίτσες λεπτές
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωριδίτσες
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λεπτές λωριδίτσες
1 ποτήρι νερού μανιτάρια  τα έτοιμα κομμένα λεπτά σε κονσέρβα 
1/2 λίτρο κρασί ρετσίνα
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι και προαιρετικά λίγο κουρκουμά
2 δαφνόφυλλα 




Πλένουμε καθαρίζουμε τα ψάρια .
Τα βάζουμε σε βαθύ μεγάλο τηγάνι στην μέση και προσθέτουμε όλα τα υλικά λαχανικά αλάτι πιπέρι κουρκουμά και μαζί το κρασί και το λάδι .



 


Κουνάμε το τηγάνι πέρα δώθε να ανακατευθούν βάζουμε από πάνω μερικές ροδέλες ντομάτας που θα λιώσουν κατά το μαγείρεμα και θα δώσουν ελαφρύ χρώμα και γεύση στο φαγητό μας σκεπάζουμε χαμηλώνουμε την φωτιά για 20 με 25 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσει να βράζει κι αμέσως μετά δυναμώνουμε ξεσκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μείνει με πηχτή σαλτσούλα .



 Για τα παιδάκια -που έχω κι εγώ το καθαρίζουμε πολύ προσεκτικά .


 

Επειδή το κρασί σκεπάζει το φαγητό μας δεν χρειαζετε να το γυρίσουμε το ψάρι.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε ...αν έχουμε παιδάκια τους το καθαρίζουμε οι μεγάλοι το απολαμβάνουν ολόκληρο !! Είναι πολύ νόστιμο φαγητό  δοκιμάστε το !!!


* Εγώ πρόσθεσα και λίγη ζάχαρη για την ξυνίλα της ντομάτας .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ