Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Στιφάδο κοτόπουλο !!!


 Δοκιμάστε το είναι πολύ νόστιμο και μυρωδάτο !!!

Συνταγή για χύτρα
1+1/2 κιλό κρεμμυδάκια μικρά για στιφάδο

ελαιόλαδο
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες-μπορείτε να βάλετε κοπανάκια και φτερούγες μόνο .
1 ποτήρι νερού κρασί κόκκινο
2 φύλλα δάφνης
μπαχάρι
κανέλα
γαρίφαλο -ολα τα μπαχάρια σε μικρή ποσόητα
αλάτι και πιπέρι


Βάζω σε νερό τα κρεμμυδάκια από το βράδυ.
 Έτσι καθαρίζονται πιο εύκολα την επόμενη μερα.
Καθαρίζω τα κρεμμυδάκια κόβοντας πάνω και κάτω της κορυφές (Όχι βαθιά για να κρατάει και να μη διαλύσει στο φαγητό).
Βάζω λαδι στη χύτρα και το μάτι τέρμα.
Ρίχνω τα κρεμμύδια και τα τσιγαριζω λιγάκι να πάρουν χρυσάφι χρωμα σε κάποια σημεία.
Τα αφαιρώ με τρυπητή κουτάλα και στο ίδιο λάδι βάζω τα κομμάτια του κοτόπουλο.
Κάνω το ίδιο τσιγαριζοντας και αυτό σε όλες τις πλευρές του.
Εγώ σήμερα είχα κοπανακια και φτερά.
Μόλις πάρουν χρώμα και αυτα ρίχνω πίσω τα κρεμμύδι μου και σβήνω με ένα ποτήρι κρασί κόκκινο. Μέχρι να φύγει το αλκοόλ ρίχνω τα μυρωδικά μου που είναι φύλλα δάφνης μπαχαρι κανέλα λίγο γαρίφαλο αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύω από κάτω προς τα πάνω προσεκτικά μη διάλυση τα κρεμμύδια μου.
Ρίχνω σάλτσα και αν θέλετε λίγο νεράκι.
Με το μάτι αυτά ανάλογα πόσο ζουμί θέλετε να έχει.
Μπορείτε και καθόλου και να βράσει με το κρασί.
 Γενικά δε τραβάει οπότε όσο βάλετε τόσο θα έχει.
Κλείνω τη χύτρα και μαγειρεύω για ένα τέταρτο με 20 λεπτα.
Ετσι γίνετε και σε κατσαρόλα απλή αλλά με λίγο περισσότερο νερό για να βράσει.

Athina Athena‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Γαλέος και Σκορδαλιά !!!


Ξεπαγώνω σε θερμοκρασία δωματίου πλένω και στραγγίζω τον ψάρι .
Αλευρώνω τον γαλέο με ανάμεικτο αλεύρι κίτρινο χωριάτικο & καλαμποκάλευρο και τηγανίζω σε μπόλικο καλαμποκέλαιο .

Σκορδαλιά
Βράζω πατάτες -ανάλογα πόση σκορδαλιά  θέλουμε η ποσότητα των υλικών -
Τις αφήνουμε να κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε τις κόβουμε κομμάτια τις βάζουμε στο μίξερ ή μούλτι μαζί με σκόρδο -ποσότητα κατά βούληση και προσθέτουμε ξύδι αλάτι λαδάκι.
Επειδή λογικά δεν χωράει όλη στο μούλτι ή στο μίξερ  βάζουμε στην πρώτη φορά πατάτες με ολα τα υλικά τα πολτοποιούμαι τα αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ και μετά αν έχουμε κι άλλες πατάτες συνεχίζουμε με σκέτες τις πατάτες να τις λιώσουμε .
Τέλος αφού  τελειώσουν όλες οι πατάτες ανακατεύουμε καλά την σκορδαλιά μας μέσα στο μπολ να πάρει την γεύση του.
Δοκιμάζουμε λίγη κι ότι του λείπει το προσθέτουμε ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.


Garyfalia Pogka‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Φανουρόπιτες ατομικές !!!



Υλικά ανά 20 τεμάχια .

3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1+1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
2/3 κούπες αραβοσιτέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού η νερό η γάλα
1/2 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
1/2 κούπα σταφίδες




Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα στερεά υλικά μαζί!!
Σε ένα άλλο  μπολ ανακατέψτε το λάδι με την ζάχαρη!!
Χτυπήστε για 5 στο μίξερ και προσθέστε τον χυμό πορτοκαλιού!!
Ρίχνετε το αλεύρι ανακατεμένο με όλα τα στερεά υλικά που γράφω παραπάνω και ανακατεύεται καλά!!




Αδειάστε το μείγμα σε ταψάκι 28 εκ η σε ατομικά μπολάκια λαδωμένα και αλευρωμένα και ψήστε στους 175 σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου..!!

Gogo Samiou--ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μακαρόνια με κρέας και κρέμα στον φούρνο !!!




Ξεκίνησα να φτιάξω κοκκινιστό με μακαρόνια και μου ήρθε η έμπνευση να το φτιάξω όπως σας λέω και άρεσε πολύ στην οικογένεια .. έγινε φανταστικό να το φτιάξετε κι εσείς με ότι μακαρόνια σας αρέσει ακόμα και με πένες -εμένα μου αρέσουν τα ψιλά η τα μακαρόνια για παστίτσιο !!!

Υλικά για το κρέας
800 γραμ κρέας μαλακό μοσχάρι  πήρα στρογγυλό  κομμένο σε μερίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο σε τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο
ζεστό νερό

1 κούπα μοτσαρέλα σε κυβάκια
τριμμένο μαλακό τυρί τύπου γκούντα

Τι κάνουμε
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα μαζί με το κρέας και το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε και τις 2 κουταλιές πελτέ και ανακατεύουμε καλά.
Αμέσως μετά ρίχνουμε μέσα το καυτό νερό --για να μην σκληρύνει το κρέας --ποσότητα βάζω σχεδόν 4 δάχτυλα πριν το τέλος της κατσαρόλας .
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε μεσαία θερμοκρασία να μαγειρευτεί -Όταν τελειώσει το νερό του και μείνει με πηχτή σάλτσα το κρέας  γίνεται λιώμα.
Ενδιάμεσα  της βράσεις προσθέτουμε το αλατοπίπερο.
Μόλις δούμε και μείνει με λίγη σάλτσα είναι έτοιμο θέλει περίπου 40 λεπτά χρόνο.
Παίρνουμε μόνο το κρέας και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια =κομματάκια και το ξαναρίχνομαι μέσα στην κατσαρόλα με την σάλτσα.


Βράζουμε και στραγγίζουμε τα μακαρόνια ως συνήθως.

Κρέμα -την έφτιαξα πολύ απλή χωρίς πολλά πολλά αυγά και καρυκεύματα που βάζουμε στην μπεσαμέλ.Είναι πολύ πιο ελαφριά .
1 φλιτζανάκι και λίγο ακόμη του καφέ λάδι
5 κουταλιές σούπας αλεύρι
Γάλα φρέσκο 
αλάτι λίγο


Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί ελαφρώς προσθέτουμε και το αλεύρι ανακατεύουμε και αμέσως το γάλα -ποσότητα δεν ξέρω να σας πω γιατί την φτιάχνω με το μάτι δηλαδή έχω κοντά 1 λίτρο και ρίχνω λίγο λίγο ανακατεύω και σταματώ στο επιθυμητό αποτέλεσμα .

Τελική ετοιμασία
 Σε ταψάκι που συνήθως φτιάχνω κέικ με κούμπωμα -τσέρκι -το μέγεθος βάζουμε τα μισά μακαρόνια .
Προσθέτουμε την μοτσαρέλα σε κυβάκια και λίγο τριμμένο τυρί.


 Από πάνω προσθέτουμε το κρέας διάσπαρτο και λίγη από την σάλτσα  και λίγο τυρί τριμμένο .


 Από πάνω από το κρέας ρίχνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια , όλη την σάλτσα που έχει απομείνει και λίγο τυρί τριμμένο.


 Τελειώνουμε σκεπάζοντας το φαγητό μας με την κρέμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς ίσα να πάρει χρώμα μια και όλα τα υλικά είναι ήδη μαγειρεμένα -το έβαλα αέρα από πάνω.



Αφήνουμε να κρυώσει λίγο -εγώ- δεν πρόλαβα και  το έκοψα ζεστό να σας το δείξω αλλά και να φάνε -τώρα που κρύωσε κόβονται άψογα τα κομμάτια .Καλή σας όρεξη σίγουρα θα σας αρέσει !!!
Εδώ το εξαφανίσαμε !!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μετά από λίγη ώρα που κρύωσε εντελώς ξεκούμπωσα την φόρμα κι έμεινα πολύ ωραίο σαν κέικ κοβόνταν και πολύ ωραία .

 Εδώ όταν κρύωσε .





Φαβοκεφτέδες και μελιτζάνες ψητές!!!


Επειδή είναι η πρώτη φορά που φτιάχνω φαβοκεφτέδες ζήτησα τη βοήθεια!!! Ευχαριστώ πολύ τη φίλη μου Φωτεινή Παρασκευοπούλου!!!! Που μου έδωσε τη συνταγούλα και έγιναν σούπερ!!!


Υλικά
3 φλιτζάνια τσαγιού Φάβα βρασμένη
2 κρεμμύδια τριμμένα
1αυγο
τριμμένη γραβιέρα
λίγη φέτα μαϊντανό λίγο άνηθο ψιλοκομμένα
αλάτι πιπέρι ρίγανη
1/2 κούπα αλεύρι


Εβαλα όλα τα υλικά μαζί τα ανακάτεψα πολύ καλά.
Με ένα κουτάλι παίρνουμε το μείγμα το αλευρώνουμε το πλάθουμε μπαλίτσες τις πατάμε λίγο να πλατύνουν με το χέρι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.



Τις μελιτζάνες τις έκοψα φέτες τις αλατοπιπέρωσα έβαλα λαδάκι ρίγανη και τις Έψησα στο φούρνο σε λαδόκολλα για μισή ωρίτσα περίπου !!!



Marina Hatzidaki ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Τηγανίτες μέσα στην γλύκα !!!



Υλικά
3 αυγά
3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
3 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
3 κουταλιές της.σούπας.λιωμένο βούτυρο
3 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ.
3 βανίλιες
3 κουταλιές.της σούπας.ζάχαρη
μια πρέζα.αλάτι
μπανάνες
μέλι
κανέλα
(βούτυρο για το τηγάνι)



Τι κάνουμε
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι ,ζάχαρη,μπέικιν αλάτι και σε ένα.μπολ.χτυπάμε.τα αυγά.5 λεπτά να αφρίσουν ρίχνουμε το γάλα και τα ανακατεύουμε!
Προσθέτουμε τα.στερεά υλικά και τέλος.το λιωμένο βούτυρο!
Βάζουμε στο τηγάνι λίγο βούτυρο και ρίχνουμε μείγμα μιας.μέτριας κουτάλας μόλις.χρυσαφησει το γυρνάμε και από την άλλη μέρα!

Συναρμολόγηση 
Βάζουμε.μια τηγανητά από πάνω μπανάνες ψιλοκομμένες,μέλι ,κανέλα και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία!
Στο τέλος μπόλικο μέλι,μπανάνες,κανέλα!!!

Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Πίτσα διαφορετική !!! Υπέροχη !!




Πάντως δεν υπάρχει κομμάτι που να μην έχει υλικά πάνω κάτω , που και την επομένη θα είναι ζουμερή και μαλάκια ακόμη και κρύα...
Σάλτσα
2 κουτ σούπας λάδι
1 κουτ πελτέ
λίγο γλυκάνισο
3 κουτ σούπας τριμμ ντομάτα
1 κουτ κοφτό γλυκού ζάχαρη
αλάτι ,πιπέρι .κανέλα , ρίγανη , δυόσμο

 Βάζουμε τ ο λάδι σε μπρίκι μεγάλο ..τον πελτέ την ντομάτα και μετά όλα τα άλλα να βράσουν 5 λεπτά αφήνουμε λίγο να κρυώσει .


Για την ζύμη

 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ νερό χλιαρό
30 γρ ζάχαρη
15 γρ αλάτι
30 γρ γάλα
10 γρ ηλιέλαιο
1 ξηρή μάγια η 25 γρ νωπή μάγια



Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό την μάγια το γάλα την μαργαρίνη το λάδι την ζάχαρη και το 1/3 του αλευρού.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε 15-20 λεπτά να κάνει φυσαλίδες.
Προσθέτουμε το αλεύρι όλο και το αλάτι.



Ζυμώνουμε καλά  και αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί και ανοίγουμε πάνω στον καλά αλευρωμένο πάγκο της κουζίνας μας ένα παραλληλόγραμμο φύλλο πάχους 3 χιλιοστά περίπου.
Βάζουμε την σάλτσα και ότι άλλα υλικά θέλουμε -εγώ έβαλα κομμένα σε μικρά κομμάτια ζαμπόν,μπέικον , πιπεριά σε ροδέλες , μανιτάρια και τυρί γκούντα.



Εκοψα σε κομμάτια τετράγωνα και με μία αλευρωμένη σπάτουλα τα μετέφερα στην φόρμα το ένα πάνω στο άλλο όπως την είχα στηρίξει όρθια.
Αφίσα 30 λεπτά να πάρει η ζύμη και την έψησα σκεπασμένη στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά και 10 λεπτά ξεσκέπαστη .Φανταστική !!!

Συνταγή φωτογραφίες George Chatzigiatroudakis- Μαγειρικές Απολαύσεις

-Ζαμπονοτυρόπιτα με ζύμη Κουρού-Απλά τέλεια !!!



Υλικά για τη ζύμη:

500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γραμμάρια γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
180 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 ml σπορέλαιο
1 τσιμπιά αλάτι
Υλικά για τη γέμιση:

350 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένο
350 γραμμάρια τυρί gouda τριμμένο
3 αυγά
150 γραμμάρια ζαμπόν σε φέτες, κομμένο σε κυβάκια
200 ml κρέμα γάλακτος
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Επιπλέον:

1 κρόκο αυγού χτυπημένο με 1 κουταλάκι γλυκού νερό για επάλειψη



Φτιάχνουμε τη ζύμη ως εξής:

Σε ένα μέτριο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, το σπορέλαιο, το αλάτι και το βούτυρο το οποίο το έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 2 ώρες. Ζυμώνουμε τα υλικά με το χέρι και αφήνουμε τη ζύμη στην άκρη.
Χωρίζουμε την ζύμη στην μέση και στρώνουμε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί ανασηκώνοντας γύρω γύρω την ζύμη στα τοιχόματα του ταψιού.
Στην μέση θα βάλουμε την γέμιση και μετά σκεπάζουμε με την άλλη μισή ζύμη.

Για τη γέμιση τώρα:

Απλώς ρίχνουμε όλα τα υλικά (φέτα, gouda, 3 αυγά, ζαμπόν ψιλοκομμένο, κρέμα γάλακτος και πιπέρι) σε μπολ και ανακατεύουμε με σπάτουλα να ομογεννοποιηθούν.

Ψήνουμε στους 180 για 45 λεπτά προθερμασμένο φούρνο!!!

Garyfalia Pogka ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Σούπερ σοκολατένιο κέικ με γλάσο σοκολάτας !!!


Πανεύκολη οικονομική σοκολατόπιτα με μπισκοτένιο αφράτο κέικ στο τσακ μπαμ !!!!


Υλικά
2 αυγά
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
1/2 κούπα τσαγιού λάδι
2 κούπες τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κοφτό κουτάλι σούπας μπέκιν πάουντερ
1 κουβερτούρα -των 125 γραμ -εγώ έβαλα επιπλέον κι άλλη μισή.
2 κουταλιές σούπας κακάο
1 μπισκότο πτί μπέρ

Γλάσο
1 κουβερτούρα των 125 γραμ
1/2 κούπα τσαγιού γάλα .


Εκτέλεση
Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το λάδι και τα χτυπάμε καλά  (για 7-8 λεπτά).
Προσθέτουμε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Κόβουμε σε κομμάτια μικρά την κουβερτούρα κρατάμε λίγα κομματάκια και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα ολόκληρα.

Λιώνουμε σε μπεν μαρί  την υπόλοιπη και την προσθέτουμε και αυτήν μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε  με μία σπάτουλα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα τσέρκι  αφού πρώτα το περάσουμε με λίγο λάδι το ραντίσουμε με λίγο αλεύρι και το τινάξουμε να φύγει το περιττό αλεύρι .
Εχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 180 αέρα  βαθμούς και ψήνουμε για 20 με 25  λεπτά -ανάλογα τον φούρνο σας κάντε την δοκιμή με το μαχαίρι -τρυπήστε κι αν βγεί καθαρό είναι εντάξει.


 Το βγάζουμε ξεκουμπώνουμε την φόρμα και το ακουμπάμε επάνω σε σχάρα για να το ...λούσουμε με το γλάσο.


Γλάσο
Σε κατσαρολάκι βάζουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια κομμένη και το γάλα και ανακατεύουμε σε πολύ πολύ χαμηλή θερμοκρασία να λιώσει και να γίνει ένα λείο μείγμα.


Ρίχνουμε από πάνω στην μέση στο κέικ και με σπάτουλα το απλώνουμε να πάει παντού να τρέξει και να καλύψει και τα πλαινά μέρη του κέικ.




Με το χέρι τρίβουμε και ένα με δύο μπισκότα από πάνω και το αφήνουμε να κρυώσει .



 Κόβουμε και σερβίρουμε  έχει πολύ ωραία γεύση !!! Δοκιμάστε το !!!

 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



4). Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Αποσύρουμε, ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

5). Τοποθετούμε τη σοκολατόπιτα, αφού την έχουμε αφήσει να κρυώσει για 25-30 λεπτά, πάνω σε μια σχάρα και περιχύνουμε με το μείγμα ώστε να πάει παντού. Αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά να κρυώσει ελαφρά και να πήξει, κόβουμε και σερβίρουμε.

ΜAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ