Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Χοιρινό φούρνου με Δαμάσκηνα & Βερίκοκα !!!


Υλικά!!
1 Ρολό χοιρινό από σπάλα 2 κιλά
1 κούπα κονιάκ
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα πορτοκαλί χυμό
2 κούπες νερό
200 γρ ξερά δαμάσκηνα
200 γρ ξερά βερίκοκα
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ για το δέσιμο της σάλτσας
Λίγο δενδρολίβανο
Λίγο θυμάρι
Αλάφι κ πιπέρι.



Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας καλά απ όλες τις πλευρές.
Σβήνουμε με το κονιάκ κ σε λίγο με τον χυμό,ρίχνουμε το νερό και τα μυρωδικά μας!!
Βάζουμε το κρέας στην γάστρα η στο πυρέξ, σκεπάζουμε και ψήνουμε για δύο ώρες στους 180!! Παίρνουμε το ζουμί και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα δαμασκηνά κ τα βερίκοκα και τα βρίζουμε για 5 λεπτά..τα βγάζουμε και τα βράζουμε αδέξια κ αριστερέ στην πιατέλα με το κρέας που χουμε κάψει σε φέτες.






Διαλύουμε με λίγο κρύο νεράκι το κορν φλάουρ κ το ρίχνουμε Μέτα στο ζουμιά..
Ανακατέψουμε να δέσει η σάλτσα και περιχύνομαι το κρύας ..!!

Gogo Samiou OI ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πάστες Σοκολατίνα !!!


ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
230 γραμμάρια αλεύρι φαριναπ
30 γραμμάρια κακάο
150 γραμμάρια ζάχαρη
70 γραμμάρια βούτυρο
2 βανιλιες
λίγο αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού χυμό λεμονιού
6 αυγά
Προθερμαινουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς,
Χτυπάμε ζάχαρη με τους κρόκους και της βανιλιες να ασπρίζουν.
Προσθέτουμε λιωμένο βούτυρο.
Χτυπάμε.τα ασπραδια με το λεμόνι σε σφιχτή μαρεγκα και το προσθέτουμε στο μίγμα κροκον
Ρίχνουμε.απαλά το αλεύρι,κακάο,αλάτι.
Βάζουμε σε ατομικές.φόρμες και τα ψήνουμε 25 λεπτα.
Αφήνουμε.να κρυωσουν.

ΣΙΡΟΠΙ:
200 γραμμάρια νερό
130 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουτάλια της σούπας κακάο
2 κουτάλια της σούπας κονιάκ
Βράζουμε 3 λεπτα ζάχαρη,νερό,κακάο.
Κατεβάζουμε και προσθέτουμε το κονιάκ.



ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ:
200 γραμμάρια βούτυρο
180 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
2 κρόκους αυγών
2 βανιλιες
230 γραμμάρια κουβερτουρα
230 γραμμάρια κρέμα.γάλακτος
1 κουτάλια λικέρ
Λιωνουμε την κουβερτουρα σε μπεν Μαρί
Χτυπάμε καλά το βούτυρο και ρίχνουμε την ζάχαρη χτυπάμε να αφρατεψει
Προσθέτουμε τους κρόκους,βανιλιες,λικέρ,και τέλος την κουβερτουρα.
Την αφήνουμε να.κρυώσει πολύ καλά
Προσθέτουμε την κρέμα.γάλακτος
Την βάζουμε.ψυγείο

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
180 γραμμάρια κουβερτουρα
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 κουτάλια ελαιόλαδο
1 κουτάλια της σούπας κονιάκ

ΓΛΑΣΣΟ:
2 φλυντζανια τσαγιού άχνη ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας νερό
1 οδοντογλυφίδα

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Κόβουμε τα κεκακια στην μέση ,τα σιροπιαζουμε με πινελο τοποθετούμε Μους μέσα και γύρω,ρίχνουμε γλασο σοκολάτας και τελειωνουμε με.γλασο βανίλιας με σχεδιο που γίνεται οδοντογλυφίδα!


Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Σαλάτα τούρτα εντυπωσιακή !!!


Δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι μας. Σας το προτείνω για το Χριστουγεννιάτικο ή όποιο τραπέζι σας.🎄🎄🎄🎅🎄🎄🎄


Συνοδεύει όλα τα κρέατα και ψαρικά. Ακόμη σερβίρετε σαν κύριο πιάτο με πράσινη σαλάτα
Βραστή πατάτα, καλαμπόκι, παντζάρι, καρότο, φρέσκο κρεμμυδάκι, παρμεζάνα με λεπτές στρώσεις από μαγιονέζα και γιαούρτι κάνουν αυτή την Ρώσικη σαλάτα ένα στολίδι στο γιορτινό τραπέζι σας 🎄🎄🎄
Παίρνω έτοιμα συσκευασία βρασμένα παντζάρια, και κονσέρβα καλαμπόκι.
Σας προτείνω να το δοκιμάσετε! Θα το αγαπήσουν όλοι 🎅🎅🎅🎅
Βάζω κρέμα βαλσάμικο για την γαρνιτούρα.


Υλικά Συνταγής

    5 μέτριες πατάτες βρασμένες
    4 παντζάρια βρασμένα
    4 καρότα βρασμένα
    2 καλαμπόκια βρασμένα
    1 κουταλιά μουστάρδα
    2 κουταλιές παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
    3 γεμάτες κουταλιές μαγιονέζα
    2 γεμάτες κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
    1 κουταλιά ξύδι από κρασί
    1 κουταλάκι λεμόνι
    λίγη κρέμα βαλσάμικο για το τελείωμα
    1 κουταλιά άνηθο
    2 κουταλιές ψιλοκομμένα τρυφερά φύλλα φρέσκο κρεμμύδι
    ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
    κρέμα βαλσαμικού για το σερβίρισμα
    αλάτι
    πιπέρι

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τη σαλάτα τούρτα, είναι σημαντικό να στεγνώσουμε καλά τα λαχανικά, αφού τα τρίψουμε.
Πρώτα τα τρίβουμε και μετά τα στίβουμε καλά ή τα αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για λίγο.

Τρίβουμε τα παντζάρια μέσα σε μπολ.

Σε ένα άλλο μπολ τρίβουμε τα καρότα.

Αλατοπιπερώνουμε κάθε λαχανικό, για τη σαλάτα τούρτα, χωριστά και προσθέτουμε λίγες σταγόνες ξύδι και λεμόνι.

Σε άλλο μπολ βάζουμε τις πατάτες και τις  λιώνουμε με πιρούνι (καλύτερα όσο ακόμα είναι ζεστές), αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε άνηθο, φρέσκο κρεμμύδι, λίγο ξύδι, λεμόνι και 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο.
Παίρνουμε 3 γεμάτες κουταλιές πατάτα και αφήνουμε τις υπόλοιπες στην άκρη. Προσθέτουμε σε αυτές τη μουστάρδα, το καλαμπόκι και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα και το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε.
Θα χρησιμοποιήσουμε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση ή μία μέτρια φόρμα σιλικόνης για κέικ.
Στρώνουμε τα υλικά στη φόρμα ως εξής, αρχίζοντας από τη βάση: καλαμπόκι, πατάτα, καρότο, παντζάρι και τέλος την υπόλοιπη πατάτα.
Ανάμεσα σε κάθε στρώση λαχανικών βάζουμε μία λεπτή στρώση μαγιονέζα-γιαούρτι.
Παγώνουμε στο ψυγείο, το λιγότερο για 1 ώρα.
Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα, γαρνίρομαι με ρόκα και περιχύνουμε ελαιόλαδο και λίγη κρέμα βαλσάμικο .
 Marilena Pappa‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
Συνταγή Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Σφολιατίνια με μερέντα και άχνη !!!




Πανεύκολα, γρήγορα, νόστιμα!!

Άπλωσα ένα φύλλο σφολιάτας στον πάγκο μου πάνω σε λαδόκολλα και άλλειψα μερέντα στο μισό φύλλο (από την στενή πλευρά).
Δίπλωσα στη μέση το φύλλο (έφερα δηλαδή την άδεια μεριά του φύλλου πάνω από την μερέντα), πάτησα ελαφρά να κολλήσει η μερέντα και στην άλλη μεριά και έκοψα σε λωρίδες 1,5 εκατοστού περίπου τις οποίες στριφογύρισα με τα δάχτυλα μερικές φορές.
Μετέφερα την λαδόκολλα με τα κριτσίνια στη λαμαρίνα του φούρνου μου και έψησα σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα για εικοσι λεπτα περίπου στους 190 - 200 βαθμούς.
Πασπάλισα με άχνη πριν τα σερβίρω ζεστά.

 Daphne Toutiou‎  "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εκμέκ κανταίφι !!!


Η συνταγή είναι της νονάς μου ❤( Ντίνα Θεοδώρου) την κάνει όσα χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου !

Υλικά
600 γραμ κανταΐφι
250 γραμ βούτυρο Κερκύρας

Κρέμα
1 λίτρο γάλα
1 ζαχαρούχο γάλα
1 φακελάκι Γιώτης  βανίλια
1 κούπα τσαγιού νερό
2 βανίλιες
6 αυγά
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1  κουταλιά σούπας ζάχαρη

Τα διαλύω όλα μαζί σε μία κατσαρόλα και ανακατεύω μέχρι να πήξει.




Ανοίγουμε το κανταΐφι
~Το χωρίζουμε σε τρία μέρη και στρώνουνε 1 μέρος ραντίζουμε το 1/3 απ το βούτυρο (το ίδιο άλλες δυο φορές) σε ταψί περίπου 30*40
~Ψήνουμε και γυρίζουμε το κανταΐφι μια φορά στα 15' και Ψήνουμε τον υπόλοιπο χρόνο (μη φοβηθείτε μαζεύει στο ψήσιμο αλλά απλώνει μόλις πιει το σιρόπι)
~Φτιάχνω το σιρόπι
~ μόλις κρυώσει το κανταΐφι ρίχνουμε το σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει
~ Φτιάχνω τη κρέμα και την περιχύνω  στο κρύο σιροπιασμένο κανταΐφι.



~ φτιάχνω και τη σαντιγί
500ml κρεμά γάλακτος παγωμένη
50γρ άχνη ζάχαρη και λίγη βανίλια τα χτυπώ όλα μαζί.
~Στρώνω πάνω στη κρύα κρέμα, χαράσσω με πιρουνιά
~Πασπαλίζω με φιστίκι Αιγίνης σπασμένο .Καλή επιτυχία !!!


Eirini Misiaka-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Τσιπούρα πλακί !!!



Η νοστιμιά του δεν περιγράφετε με λόγια -δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε !!!Οι πατάτες λουκουμάκι ,το ψάρι λιώνει στο στόμα με καταπληκτική γεύση από τα υλικά !!!


Υλικά

2 τσιπούρες καθαρισμένες

3 μέτριες πατάτες κομμένες σε ροδέλες

1 ντομάτα μεγάλη κομμένη σε ροδέλες

1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες λεπτές

1 πράσο κομμένο σε ροδέλες λεπτές

2 στρογγυλές φέτες από λεμόνι

1/2 ποτήρι του νερού κρασί λευκό -δεν είχα έβαλα κόκκινο

αλάτι -πιπέρι

θυμάρι

ελαιόλαδο

3 κλωναράκια άνηθο


Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς .

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις πατάτες τα πράσα το κρεμμύδι τον άνηθο ,προσθέτουμε και αλατοπίπερο το θυμάρι και λίγο λάδι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Τοποθετούμε αυτά τα λαχανικά και τα στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί.


Τοποθετούμε από πάνω τις τσιπούρες τις αλατοπιπερώνουμε τις ραντίζουμε και με λίγο θυμάρι και τοποθετούμε μέσα στο άνοιγμα από 1 φέτα λεμόνι .



Από πάνω τοποθετούμε τις ροδέλες ντομάτας.



 Ρίχνουμε σε όλο το ταψάκι και επάνω από το φαγητό μας το κρασί  μαζί με λίγο ελαιόλαδο ακόμα .

Ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά αέρα ανάλογα τον φούρνο.




Συνήθως στα παιδάκια αλλά και σε μερικούς μεγάλους το καθαρίζουμε για τις βελόνες .




Σερβίρουμε με το ψάρι ολόκληρο γαρνιρισμένο με τις υπέροχες μελωμένες πατατούλες και λαχανικά .






Καλή όρεξη θα το ευχαριστηθούν σίγουρα όλοι γιατί είναι απίστευτα νόστιμο !!!

Σημείωση

Σήμερα δοκίμασα κατεψυγμένες τσιπούρες που τις είχαν προσφορά στο σούπερ Μάρκετ Ατλαντικός 4.99 ευρώ και τις δύο με κάθε επιφύλαξη αλλά τελικά το αποτέλεσμα ήταν τέλειο σαν ολόφρεσκη τσιπούρα .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ