Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

-Μπάρες Δημητριακών !!!



Υλικά
100 γραμ βούτυρο
100 γραμ ζάχαρη καστανή
100 γραμ μέλι
κορν φλέικς αλεσμένα με το μάτι η ποσότητα
λίγη βρώμη
λίγες σταφίδες
διάφορους ξηρούς καρπούς'



 Βάζουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη και το μέλι να λιώσουν  ανακατεύοντας καλά.
Σε ένα μπολ με το μάτι βάζουμε τα κορν φλέικς την βρώμη και τις σταφίδες μαζί και διάφορους ξηρούς καρπούς ψιλοκομμένους .
Τα ανακατεύουμε  όλα μαζί κι αν χρειάζεται κι άλλα κορν φλέικς συμπληρώνουμε .
Τα στρώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα σε ταψί με λαδόκολλα από κάτω  κι από πάνω έχουμε λιώσει τις σοκολάτες λιγότερη λευκή περισσότερη σοκολάτα  γάλακτος ή μαύρη ότι σας αρέσει και την περιχύνουμε σε όλη την επιφάνεια.-με την λευκή κάνουμε σχέδια όπως βλέπετε.
Αφήνουμε να σταθεροποιηθούν και κόβουμε σε μπάρες.
Ανάλογα με τα γούστα σας μπορείτε να προσαρμόσετε τους ξηρούς καρπούς τα δημητριακά ή ότι άλλο σας αρέσει .
.
ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΑΜΑΤΕΛΛΗ-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κουλουράκια με λάδι & πορτοκάλι !!!


 Φανταστικά και πολύ γευστικά!!

Υλικά για 100 περίπου κουλουράκια

Για την ζύμη
1 φλιτζ 250 ml ελαιόλαδο
1 φλιτζ 250 γραμ ζάχαρη
200 με 250 ml χυμό πορτοκάλι
3 κουτ σούπας κονιάκ
2 κουτ γλυκού σόδα
 1 κουτ γλυκού κανελα
1/2 κουτ γλυκού γαρίφαλο
730 με 750 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την επιφάνεια

1 φλυτζ περίπου σουσάμι άσπρο μαύρο ή και από τα δύο
5 με 6 κουταλιές σούπας ζάχαρη κρυσταλλική άσπρη ή καστανή ή περισσότερη αν βάλετε σε όλα.

Εκτέλεση
Ετοιμάζετε την ζύμη με ελαιόλαδο .
Σε μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι .
Την σόδα μπορείτε να την διαλύεστε σε λίγο χυμό πορτοκάλι .
Τώρα προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας με κουτάλα μέχρι να έχετε μία μαλακή ζύμη να μην κολλάει αλλά όχι και στεγνή μάλλον κάπως υγρή και αρκετά λαδερή .
Την τυλίγουμε σε μεμβράνη διάφανη και την αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 30 με 40 λεπτά.
Μπορείτε να την αφήσετε και πολύ περισσότερο πχ όλο το βράδυ.
 Βγάλτε την και αφήστε την 15 με 30 λεπτά να έρθει κάπως σε θερμοκρασία δωματίου αλλιώς δεν θα πλάθεται και θα διαλύεται .
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κόψτε κομματάκια βάρους 13 με 20 γραμ και πλάστε μπαστουνάκια πάχους περίπου 1 εκατοστό.
Κυλήστε τα επάνω σε επιφάνεια που έχετε πασπαλίσει με σουσάμι ή ζάχαρη ή και τα δύο.
κλείστε τα σε κουλουράκια και βάλτε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα .
Ραντίστε με κονιάκ ή κουαντρό με το χέρι και ψήστε τα για 14 με 15 λεπτά .

Συνταγή Manos Tzirakis-

Σπυριδούλα Καρακώστα‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο Facebook

Νηστίσιμη μηλόπιτα !!!



 Πολύ ωραίο γλυκό κέικ με  φανταστική τριφτή τραγανή ζύμη ...πανεύκολο και οικονομικό κι από γεύση τέλειο θα το φτιάχνετε συχνά ...!!!!

Υλικά
250 ml Ελαιόλαδο --εγώ το μετράω στο μικρό μπουκαλάκι του εμφιαλωμένου νερού βάζω το μισό
2 πορτοκάλια το ξύσμα και το χυμό τους
200 γραμ ζάχαρη άχνη-Μπορείτε να βάλετε και  κανονική ζάχαρη απλά θέλει πολύ δούλεμα να λιώσει και  προτίμησα την άχνη εγώ . Οχι μίξερ με το χέρι !
1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
500 γραμ αλεύρι φαρίν απ  ίσως και λίγο περισσότερο να γίνει μία ζύμη σαν του κέικ ελάχιστα πιο σφιχτή



Γέμιση
5 μήλα μεγάλα τριμμένα
μισό λεμόνι τον χυμό
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη άχνη
λίγα καρύδια κομμένα-μπορείτε να βάλετε ότι έχετε κι ότι σας αρέσει από ξηρούς καρπούς .
λίγες μαύρες σταφίδες ή ξανθές μία χούφτα έβαλα εγώ .
1 βανίλια σε σκόνη
1/2 κουταλάκι γλυκού τζίντζερ
1+1/2 κουταλιά σούπας κανέλα






Τι κάνουμε

Σε μπολ βάζουμε το λάδι με την ζάχαρη και το ξύσμα μαζί με τον χυμό και με το χέρι τα δουλεύουμε να γίνει λείο και να ενσωματωθεί με την  ζάχαρη.Αν βάλετε κανονική θέλει πολύ δούλεμα να λιώσει εντελώς η ζάχαρη -προτιμήστε την άχνη λιώνει αμέσως .
Αμέσως μετά προσθέτουμε μέσα το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι ανακατεύοντας πάντα με το χέρι ή με ένα κουτάλι .
Το αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε την γέμιση
Τρίβουμε τα μήλα στο χοντρό μέρος του τρίφτη και τα στίβουμε καλά και μετά εγώ τα βάζω σε σουρωτήρι να τα ετοιμάσω για να φύγουν τα περιττά υγρά του μήλου ,εσείς βάλτες τα σε μπολ .
Προσθέτουμε πρώτα τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε  να μην μαυρίσουν .
Αμέσως μετά προσθέτουμε  βανίλια τζίντζερ κανέλα ζάχαρη άχνη σταφίδες καρύδια και με το κουτάλι τα ανακατεύουμε .

Βουτυρώνουμε μία φόρμα τσέρκι καλά ρίχνουμε και λίγο αλεύρι και το τινάζουμε καλά και στρώνουμε με το κουτάλι την μισή ζύμη  .
Από πάνω πάλι με το κουτάλι ρίχνουμε όλη την γέμιση και την στρώνουμε ομοιόμορφα .
Από πάνω βάζουμε κουταλιά κουταλιά την υπόλοιπη ζύμη κλείνοντας όσο καλύτερα μπορούμε το κέικ μας . -Ας μείνει και λίγο να φαίνονται τα μήλα δεν πειράζει .



Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 170 έψησα εγώ αέρα για 50 περίπου λεπτά ανάλογα την κουζίνα μας .
Θα το δούμε να πάρει το χρώμα που βλέπετε .
Το αφήνουμε να κρυώσει  και το εξαφανίζουμε !!!!Πραγματικά υπέροχο κι από ζύμη και από γεύση !!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπέσιαλ εκμέκ με κρέμα και επικάλυψη γλάσο !!!


Σπέσιαλ εκμέκ με κρέμα και επικάλυψη γλάσο !!!
ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
1 πακέτο κανταιφι
250 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
Ανοίγουμε πολύ καλά το κανταιφι σε ενα ταψί και το περιχυνουμε με το λιωμένο βούτυρο το ανακατεύουμε παρα πολύ καλά να παει παντού το βούτυρο και το ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινισει στους 189 βαθμούς
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά

ΣΙΡΟΠΙ:
2 φλυντζανια τσαγιού ζάχαρη,
2 φλυντζανια τσαγιού νερό,
μισο χυμό χυμό.λεμονιού φρέσκο
Βράσιμο.4 λεπτα

ΚΡΕΜΑ:
1 κιλό γάλα,
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
4 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ,
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
3 κρόκους αυγών,
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο,
1 βανίλια

Ζεσταινουμε γάλα ζάχαρη,ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλαουρ με το αλεύρι μόλις πήξει κατεβάζουμε.
Ρίχνουμε κρόκους,βούτυρο βανίλια.

ΓΛΑΣΣΟ:
2 φλυντζανια άχνη ζάχαρη με λίγο νερό

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Βάζουμε.το μισο κανταιφι στο ταψί και το σιροπιαζουμε με το μισο σιρόπι βάζουμε πανω την κρέμα,πανω στην κρέμα ξανά κανταιφι και το σιρόπι βάζουμε παρα πολύ απαλά κουτάλια κουτάλια τελειωνουμε με λίγη κρέμα και απάνω γλάσο και καρύδια,αμύγδαλα!!

Tzeni Tsanaktsidou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ