Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Μυζηθροπιτάκια με ανθότυρο !!!



Μυζηθροπιτάκια με ανθότυρο ζάχαρη κανέλα..

Συνταγή για τα μυζηθροπιτάκια:
Για τη ζύμη,,
1/2 κιλό αλευρι
200γρ βούτυρο λιωμένο χλιαρό
1 φακ.μαγιά
Λιγο ζάχαρη
1 ποτήρι κρασιού γάλα


Ολα τα υλικά μαζί σε λεκανίτσα νεράκι οσο πάρει και αλεύρι επιπλέον αν χρειαστεί..αφήνουμε φουσκώνει..
Λιώνουμε το ανθότυρο με το πιρούνι,βάζουμε ζάχαρη και  κανέλα
Ανοίγουμε φυλλαράκια και τα γεμίζουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για μισή ώρα περίπου..!!
Μόλις κρυώσουν πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη!

Paraskevi Koyntoyrogiannh -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ- ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εκλέρ !!!



ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΖΥΜΗΣ:
1 νεροποτηρο γάλα,
1 νεροποτηρο αλεύρι,
8 κουταλιές της σούπας βιταμ,
4 αυγά,
λίγο αλάτι

Βράζουμε το βιταμ,γάλα,αλάτι
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μόλις μαζευτεί γύρω γύρω η ζύμη απο την κουτάλα την κατεβάζουμε
Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε ενα ενα τα αυγά ανακατεύοντας καλά να γίνει μια απαλή χύμα
Μεταφέρουμε σε κορνε,και τοποθετούμε μπαστουνακια σε λαδοκολα τα οποία τα ψήνουμε στους 230 βαθμούς προθερμασμενο φούρνο για 15 λεπτα
Χαμηλωνουμε στους 180 βαθμούς και τα ψήνουμε αλλά 15 λεπτα
Τα αφήνουμε να κρυωσουν πολύ καλά

ΚΡΕΜΑ:
2 νεροποτηρο γάλα,
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ,
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
2 κουταλιές της σούπας βιταμ,
2 κρόκους αυγών,
1 βανίλια

Ζεσταινουμε το γάλα με την ζάχαρη και ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλαουρ με το αλεύρι,μόλις πήξει κατεβάζουμε
Προσθέτουμε,βιταμ,κρόκους,βανίλια
Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά

ΣΟΚΟΛΑΤΑ:
200 γραμμάρια κουβερτουρα,
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Κόβουμε στην μέση το εκλερ,και τοποθετούμε μπολικη κρέμα η με κορνε,η με κουτάλι,η με σακούλα
Βάζουμε πανω γλασσο και εαν θέλουμε ινδοκαρυδο για διακόσμηση


Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπακλαβαδάκια !!!



ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 πακέτο φύλλο κρούστας Βηρυτού,
250 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο αγελαδινό,
500 γραμμάρια ψιλοκομμένο καρύδι,
μισού κουταλάκι του γλυκού κανέλα,
μισό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
 και σιρόπι

Παίρνουμε τα φύλλα.μπροστά μας ,τα ανοίγουμε,τα κόβουμε λωρίδες δηλαδή 3 λωρίδες .
Ανοίγουμε μια.λωρίδα ,βουτυρώνουμε βάζουμε πάνω δεύτερη λωρίδα ξαναβουτυρώνουμε, τοποθετούμε γέμιση,δηλαδή καρύδι,κανέλα γαρύφαλλο και κλείνουμε.σε.τρίγωνο.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για όλα.
Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί,και τα βάζουμε 30 λεπτά και  στο ψυγείο αφού τα έχουμε βουτυρώσει πολύ καλά.
Τα βγάζουμε και τα ψήνουμε.σε.προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα.

ΣΙΡΟΠΙ:
3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη,
3 φλυτζάνια τσαγιού νερό,
3 κουταλιές της σούπας μέλι
χυμό ενός φρέσκου λεμονιού
Βράζουμε μέχρι να δέσει πολύ καλά.
Σιροπιάζομαι καυτά γλυκά κρύο σιρόπι!!!

Tzeni Tsanaktsidou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ