Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Γλυκό με 3 γάλατα !!!


Απλά και γρήγορα !!!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
7 αυγά
μισό κιλό αλεύρι έτοιμο βανίλιας -υπάρχει σε ολα τα σούπερ μάρκετ-

ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΤΑ 2 ΥΛΙΚΑ  ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ



Τα χτυπάμε 15 λεπτά και τοποθετούμε σε λαδόκολλα στο ταψί φούρνου και το ψήνουμε για 30 λεπτά στους 160 βαθμούς
Το αφήνουμε να κρυώσει και το ανάποδο γυρίσουμε πάλι μέσα στο ταψί .






Χτυπάμε με το σύρμα 2 λεπτά 1 ζαχαρούχο,600 γραμμάρια φυτική κρέμα,800 γραμμάρια.γάλα,το ρίχνουμε πάνω στο γλυκό το αφήνουμε να το απορροφήσει!
Το βάζουμε ψυγείο,παγώνει και μετά ρίχνουμε καραμέλα μπόλικη!!!





 Tzeni Tsanaktsidou-οι χρυσοχέρες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

-Πίτα της τεμπελιάς χωρίς φύλο !!!


Υλικά
1 ποτήρι γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο
1 κουταλάκι αλάτι
1 αυγό
1,5 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
400 γρ. Φέτα
250 γρ. Ανθότυρο
150 γραμμάρια γραβιέρα ή κασέρι
από πάνω και σουσάμι.




Όλα τα υλικά μαζί σε έναν χυλό ούτε σφιχτό αλλά ούτε αραιό.
Στο τέλος από πάνω το σκληρό τυρί και το σουσάμι.
Λεπτή στρώση για να τραγανίσει.
200 βαθμοί 3/4 της ώρας.
Καλή επιτυχία.

Κικη Τριλυρακη-οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κέικ Πορτοκαλόπιτα !!!!



ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 αυγό,
μισό φακελάκι μπέικιν παουντερ,
1κούπα σιμιγδάλι ανάμικτο χοντρό,ψιλό
μισή κούπα αλεύρι
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
μισή κούπα ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας φυσικό χυμό πορτοκαλιού
4 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
1 βανίλια
μισή κούπα στραγγιστό γιαούρτι

Χτυπάμε στο μίξερ το  αυγό,την ζάχαρη,τον χυμό,το λάδι,το γιαούρτι,το ξύσμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε απαλά το αλεύρι,σιμιγδάλι,μπέικιν βανίλια.
Τοποθετούμε.σε μεσαίο ταψάκι.λαδωμένο πολύ καλά και το ψήνουμε σε.προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

ΣΙΡΟΠΙ:
1 κούπα χυμό φυσικό χυμό
μισή κούπα νερό
1 κούπα ζάχαρη
Βράσιμο να δέσει
Σιροπιάζομαι κρύο γλυκό,χλιαρό σιρόπι!
Διακοσμούμε με πορτοκάλια!!!

Tzeni Tsanaktsidou‎-Αγαπάμε μαγειρική !!! Αγαπάμε ζαχαροπλαστική !!!

Κέικ Πορτοκαλόπιτα !!!!



ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 αυγό,
μισό σακουλάκι μπέικιν παουντερ,
1κούπα σιμιγδάλι ανάμικτο χοντρό,ψιλ
μισή κούπα αλεύρι
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
μισή κούπα ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας φυσικό χυμό πορτοκαλιού
4 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
1 βανίλια
μισή κούπα στραγγιστό γιαούρτι

Χτυπάμε στο μίξερ το  αυγό,την ζάχαρη,τον χυμό,το λάδι,το γιαούρτι,το ξύσμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε απαλά το αλεύρι,σιμιγδάλι,μπέικιν βανίλια.
Τοποθετούμε.σε μεσαίο ταψάκι.λαδωμένο πολύ καλά και το ψήνουμε σε.προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

ΣΙΡΟΠΙ:
1 κούπα χυμό φυσικό χυμό
μισή κούπα νερό
1 κούπα ζάχαρη
Βράσιμο να δέσει
Σιροπιάζομαι κρύο γλυκό,χλιαρό σιρόπι!
Διακοσμούμε με πορτοκάλια!!!

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Μους σοκολάτα με μπανάνα και μπισκότο!!!



Υλικα:
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα (70%)
330 γρ κρέμα γάλακτος παγωμένη από το ψυγείο
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
2 - 3 μπανάνες
1/2 πακέτο μπισκότα digestive
1/4 περίπου από τα 250γρ βούτυρο λιωμένο
Κρέμα γάλακτος για σαντιγί για το στόλισμα.


Εκτελεση:
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι. Ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να λιώσει τελείως και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσοχή μην καεί η σοκολάτα.
Σε ένα μπολ βάζουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε στη σαντιγί τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ενωθούν αλλά προσεκτικά να μην χάσουμε τον όγκο.
Τρίβουμε τα μπισκότα και τα αναμιγνύουμε με το λιωμένο βούτυρο και κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες.
Παίρνουμε 4 ποτήρια και βάζουμε κάτω κάτω μπισκότο, λίγες φέτες μπανάνα καλύπτουμε με λίγη μους βάζουμε πάλι μπισκότο μπανάνες και καλύπτουμε με μους.
Χτυπάμε με το μίξερ λίγη κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και στολίζουμε.

Elena Psillia--ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Τούρτα παγωτό με μπισκοτένια βάση !!!!


Υλικά
300 γραμ πτί μπέρ μπισκότα
150 γραμ βούτυρο
200 γραμ σαντιγί φυτική
1 ζαχαρούχο γάλα
1 εβαπορέ γάλα
1 βανίλια
1 πακέτο γεμιστά μπισκότα Παπαδοπούλου




Θρυμματίζουμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα ανακατεύομαι με το λιωμένο βούτυρο.
Το ρίχνουμε και το στρώνουμε ομοιόμορφα σε μία στρογγυλή φόρμα τσέρκι και το τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα.
Χτυπάμε πρώτα την κρέμα γάλακτος -παγωμένη -να γίνει πηχτή σαντιγί.
Μετά προσθέτουμε το ζαχαρούχο ,το εβαπορέ,και την βανίλια.



Σπάμε σε κομμάτια τα γεμιστά μπισκότα και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας μέσα στην κρέμα.
Ρίχνουμε αυτό το μείγμα πάνω από την βάση με τ μπισκότα και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Το αφήνουμε 24 ώρες κι όταν το σερβίρουμε με λιωμένη σοκολάτα,ή σιρόπι σοκολάτας με τριμμένα μπισκότα ή ότι άλλο σας αρέσει.Καλή Επιτυχία !!!

Μαρίνα- Αλέξης‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο Facebook

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Γαλατόπιτα εξαιρετική !!!!



 Εύκολη νόστιμη εξαιρετική χωρίς φύλλο Γαλατόπιτα !!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 και 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο,
2 κούπες ζάχαρη,
1 και 1/2 κούπα σιμιγδάλι χοντρό,
2 βανιλιες,
200 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό,
1 λεμόνι(το ξύσμα του και το χυμό του),
1 πορτοκαλί(το ξύσμα και το χυμό του),
4 αυγά ιδιου μεγέθους σε θερμοκρασία δωματίου.

Προθερμαινουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
Βάζουμε στην κατσαρόλα,το γάλα,βανιλιες ζάχαρη.
Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε βροχυδων το σιμιγδάλι ανακατεύουμε να πήξει.
Κατεβάζουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.
Στην συνέχεια το λεμόνι,και το πορτοκαλί(χυμούς,ξύσμα) και τέλος ενα ενα τα αυγά.
Παίρνουμε ενα ταψακι.30 cm το βουτυρωνουμε ρίχνουμε μπόλικο σιμιγδάλι,κανέλα,και βάζουμε πανω την κρεμα.
Πασπαλιζουμε απο πανω μπολικη ζάχαρη,κανέλλα και το ψήνουμε για 1 ωρα.
Όταν κρυωσουν διάκοσμου με με.άχνη.ζάχαρη,και κανέλα!



Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λαχανοντολμάδες !!!


 Υλικά και εκτέλεση
1  κιλό κιμά  ανάμεικτος με ένα φλυτζ του καφέ ρύζι Καρολίνα, άνηθο, δυόσμο φρέσκο,1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο ,μια κουταλιά του γλυκού μουστάρδα -προαιρετικά- 1 αυγό αλάτι πιπέρι και λίγο λαδάκι.
Ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί και τυλίγω στο ήδη βρασμένο λάχανο που έχω ξεχωρίσει, ήδη τα φύλλα.
 Τα βάζω σε σειρά στην κατσαρόλα σκεπάζω μ ένα πιάτο προσθέτω 1 ποτήρι νερό και λίγο λάδι και μαγειρεύω περίπου 35 με 40 λεπτά.
Τους βγάζω προσεκτικά σε πιατέλα και σουρώνω το ζουμί που φροντίζω να έχει απομείνει προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο νερό κατά το μαγείρεμα.
Σε μια μικρή κατσαρόλα καίω λίγο βούτυρο με 3 κουταλιές αλεύρι και ρίχνω το ζουμί από το λάχανο που έχω κρατήσει μέχρι να πήξη λίγο συμπληρώνοντας και μισό χυμό από λεμόνι.
Σερβίρω στο πιάτο και περιχύνω την σάλτσα.

 Aleka Anastasiadou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συκαλάκι γλυκό !!!



Ξύνω τα συκαλάκια απ εξω με ένα τρακτερωτό μαχαίρι και με το κεφάλι ενός καρφιού βγάζω τον σπόρο.
Τα πλένω καλά και τα βράζω τρεις φορές από δέκα λεπτά στην κατσαρολα προσθέτοντας μέσα λεμονόφυλλα ξύλο κανέλας και μοσχοκάρφι κάθε φορά και καινούργια.
Τα βάζω στην γαλαζόπετρα για είκοσι λεπτά -Γαλαζόπετρα θα βάλετε ίση με το μέγεθος 1 ρεβυθιού ποσότητα για 60 κομμάτια- και μετά τα ξεπλύνω καλά πολλές φορές με νερό κρύο.



Βάζω ζάχαρη και νερό και ρίχνω τα συκαλάκια μέχρι να δέσει το σιρόπι,αναλογία με τα σύκα αν είναι μεγάλα ή μικρά στα 30 κομμάτια 1 κιλό ζάχαρη και ενάμιση ποτήρι νερό.
Εγώ έβαλα στα 25 κομμάτια προς το τέλος ρίχνω 2 βανίλιες και μια κουταλιά της σούπας ξινό.

ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΑΜΑΤΕΛΛΗ-οι χρυσοχέρες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σουφλέ Σοκολάτας !!!


Υλικά
250 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
250 γραμμ. βούτυρο σε κομμάτια
5 αυγά
150 γραμμ. ζάχαρη
100 γραμμ. αλεύρι κοσκινισμένο
1 πρέζα αλάτι

Βαζουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά, να λιώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Τοποθετούμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ και τα χτυπάμε καλά να αφρατέψουν και να φουσκώσουν ανακατεύοντας, προσθέτουμε λίγη λιγη τη λιωμένη σοκολάτα -αφού κρυώσει- στα χτυπημένα αυγά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι στο μείγμα και το διπλώνουμε απαλά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά ατομικά σκευη για σουφλέ (και μιας χρήσεως είναι τέλεια).
Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
Αν θέλουμε αντι για αλευρι μπορουμε να βαλουμε κακαο.
Γεμίζουμε τα μπολάκια στα 3/4 και Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 9΄-10΄....
Βγαίνουν 12 σουφλέ.


Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Προφιτερόλ με μίνι κρουασανάκια !!!




Προφιτερόλ στα γρήγορα !!! Πιο σοκολατένιο δεν γίνεται !!!

Υλικά
16  κρουασάν με γέμιση μιλφέιγ ή σαμπάνιας ή σοκολάτας
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου
6 κούπες τσαγιού γάλα
1 βανίλια
ζάχαρη

Για την σάλτσα σοκολάτας.

250 γρ. κουβερτούρα  κομμένη κομμάτια ή και ψιλοτριμμένη
200 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
50 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
60 γρ. βούτυρο αγελάδας
Γαρνίρισμα
τριμμένη σοκολάτα.




 Ετοιμασία σοκολάτας

Βράζουμε το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την κομμένη σε κομμάτια  κουβερτούρα. Ανακατεύουμε συνεχώς με μία κουτάλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.Στο τέλος προσθέτουμε και το βούτυρο. Αφήνουμε τη σος κατά μέρος να κρυώσει ελαφρώς και να αρχίσει να γίνεται παχύρρευστη.




Εκτέλεση:
-Σε ταψάκι ή βαθύ μπολ κόβουμε με το χέρι στην μέση και τοποθετούμε τα κρουασανάκια.
Έχουμε ήδη φτιάξει τις  κρέμες βανίλιας σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται επάνω στο φακελάκι ,--προσθέτουμε εμείς μόνο μία βανίλια --την οποία προσθέτουμε -ρίχνουμε επάνω στα κρουασανάκια , αφού έχει κρυώσει αρκετά .



-Σκεπάζουμε με την πλέον κρύα, σάλτσα σοκολάτας και γαρνίρομαι ή με  σαντιγί, ή με κερασάκια ή με τριμμένη σοκολάτα ή με ψιλοκομμένα καρύδια .

Τοποθετήστε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Σερβίρετε το γλυκό, κρύο σε ποτήρια ή μπολ γαρνίροντας  από πάνω .
 Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ













Σιροπιαστός “Μπαμπάς” !!!



 Το γλυκό των παιδικών μας χρόνων!!Σιροπιαστός "Μπαμπάς"

Υλικά για το σιρόπι (Ingredients for the syrup):
900γρ. νερό (900gr. water)
730γρ. ζάχαρη (730gr. sugar)
1 βανιλίνη (1 vanillin)
Χυμός από μισό λεμόνι (juice from half lemon)

Υλικά για τον “Μπαμπά” (ingredients for the Baba):
5 αυγά (5 eggs)
185γρ. ζάχαρη (185gr. sugar)
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού προαιρετικά (1 tsp. lemon zest optionally)
200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (200gr. plain flour)
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (1 tsp. baking powder)
2 βανιλίνες (2 vanillins)
75γρ. νερό (75gr. water)

Για τη γέμιση (For the filling):
300ml κρέμα γάλακτος (300ml whipping cream)

Εκτέλεση: Για το σιρόπι:
Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό να βράσουν.
Μόλις βράσουν αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη βανιλίνη και το χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει τελείως.

Για τον “Μπαμπά”:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι,τη βανιλίνη,το ξύσμα και το μπέικιν πάουντερ.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 10’ μέχρι να γίνουν σαν μαρέγκα.
Αδειάζουμε το μείγμα αλευριού μέσα στο μείγμα αυγών και ανακατεύουμε με μια μαρίζ απαλά από κάτω προς τα πάνω για να μη χάσουν τον όγκο τους.
Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180ο για 40’.

Συναρμολόγηση:
 Μόλις βγάλουμε τον “Μπαμπά” από τον φούρνο τον αφήνουμε να κρυώσει και τον ξεφορμάρουμε.
Τον ξαναβάζουμε στη φόρμα και σιροπιάζομαι.
Αφήνουμε να ρουφήξει όλο το σιρόπι και αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
Βάζουμε το γλυκό στην άκρη μέχρι να κρυώσει καλά.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
Κόβουμε το γλυκό γύρω γύρω και γεμίζουμε με σαντιγί.Γαρνίρομαι προαιρετικά με φράουλες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=ZlDAjeor0sA Pastry Desiqns


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πορτοκαλόπιτα Super με παγωτό !!!



Φτιάξτε την πιο Super Πορτοκαλόπιτα με συνδυασμό Λαχταριστό παγωτό !!!!

Υλικά-Ingredients
Για το σιρόπι-For the syrup
500 γρ ζάχαρη-500 gr sugar
300 γρ νερό-300 gr water
Ξίσμα απο 2 πορτοκάλια-Zest from 2 oranges
200 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του-200 gr self raising flour
100 γρ ζάχαρη-100 gr sugar
100 γρ ηλιέλαιο-100 gr sunflower oil
100 γρ χυμό πορτοκάλι-100 gr orange juice
2 κτγ μπέικεν πάουντερ-2 tsp baking powder
2 βανίλιες-2 vanillins 3 αυγά-3 eggs

GERMAN -Zutaten -
Für den Sirup -
500 g Zucker -
300 gr Wasser
Zest von 2 Orange -
200 g selbsttreibendes Mehl -
100 g Zucker -100 gr Sonnenblumenöl -
00 gr Orangensaft -
2 TL Backpulver -
2 Vanillin -3 Eier

Για να Δείτε την εκτέλεση τις συνταγής πατήστε ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=MVTf2fi01DI&feature=youtu.be

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παγωτό με γεύση Μπανάνα !!!




ΥΛΙΚΑ

1 κουτί φυτική σαντιγί Μόρφατ
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 ποτήρι φρέσκο γάλα
1 μπανάνα λιωμένη
1 κουταλιά σούπας μέλι
1 φάκελο Άνθος στιγμής (βγαίνει σε διάφορες γεύσεις Φράουλα, καραμέλα, μπισκότο, σοκολάτα, βανίλια)
Μπισκότα Digestive



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα άνθος αραβοσίτου με γεύση της επιλογή σας, και το φρέσκο γάλα.
Χτυπάμε για λίγα λεπτά μέχρι να σφίξει και προσθέτουμε την σαντιγί Μόρφατ και το ζαχαρούχο. Χτυπάμε το μείγμα μας για 5 με 6 λεπτά μέχρι να γίνει μια πολύ αφράτη κρέμα...ρίχνουμε και την μπανάνα κομματάκια μέσα στο μπλέντερ και αλέθουμε ..ρίχνουμε και την μια κουτάλια μέλι για να μην πιάσει κρυστάλλους το παγωτό!!!
Σε ένα μεγάλο Μπολ έχουμε αραδιάσει τα μπισκότα Digestive και με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, με φαρδύ στόμιο, βάζουμε παγωτό επάνω στο μπισκότο.



Σκεπάζουμε με το άλλο μπισκότο μας και φτιάχνουμε τα σάντουιτς.
Η ποσότητα βγάζει γύρω στα 40 τεμ ανάλογα το μέγεθος του μπισκότου!
Μπορούμε εναλλακτικά να βουτήξουμε το μισό, σε λιωμένη σοκολάτα και σε ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, μπορούμε μέσα να ψιλοκόψουμε φρούτα.



Μπορούμε να σπάσουμε χοντροκομμένα τα μπισκότα και να τα λούσουμε με την κρέμα και να σπάμε κομμάτια παγωτό.
 Μπορούμε να κάνουμε άπειρους συνδυασμούς!!

Gogo Samiou-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Μπισκοτογλυκό ψυγείου !!!


Υλικά
1,5 πακ. Πτι μπερ
2 σακ. Κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
1 σακ. Κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα
1200 ml γάλα φρέσκο
Λίγο γάλα με 1 κ.γ. νες καφέ για τα μπισκότα
Σιρόπι σοκολάτας

Χτυπάμε τις κρέμες με το γάλα σε ξεχωριστά μπολ .
Βάζουμε σένα πυρέξ μια στρώση μπισκότα αφού πρώτα τα έχουμε βουτήξει στο γάλα με τον καφέ , απλώνουμε από πάνω την κρέμα σοκολάτας, πάλι μια στρώση μπισκότα και από πάνω την κρέμα βανίλιας.
Γαρνίρομαι με σιρόπι σοκολάτας και τριμμένα μπισκότα.

Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τυροπιτάρια !!!



Υλικά
Αλεύρι σταρένιο-όσο πάρει
Λάδι
Ξύδι
Χλιαρό Νερό
Μία πρέζα αλάτι
1 σφηνάκι τσικουδιά

Μετράω το αλεύρι με τις χούφτες μου ενωμένες και το βάζω σε μια λεκάνη.
Οσες χούφτες αλεύρι βάλω τόσες κουταλιές σούπας  λάδι και ξύδι θα ρίξω.
Προσθέτω το αλάτι, την τσικουδιά και ανακατεύω πολύ καλά.
Ρίχνω το χλιαρό νερό και ζυμώνω μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Αφήνω να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου ...
Παίρνω λίγη ζύμη κάθε φορά, ανοίγω με το χέρι η με έναν πλάστη, γέμιζω με φέτα , κλείνω και τηγάνιζα σε ελαιόλαδο.-Μέσα στην φέτα μπορείτε να προσθέσετε αν θέλετε λίγο δυόσμο,ή ρίγανη ,ή πάπρικα.
Τα σερβίρω σκέτα ή με μέλι.

Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λουκουμάδες !!!!


Υλικά
1 κιλό φαρίνα
2 κ σ γεμάτες μέλι
1200 γρ περίπου νερό χλιαρό
2 συσκευασίες φρέσκια μαγιά
1 κ.σ ζάχαρη

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά με λίγο χλιαρό νερό
Προσθέτουμε την ζάχαρη και λίγο από το αλεύρι που θα χρησιμοποιήσουμε
Για να γίνει προζύμι το αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει
Για 15 περίπου λεπτά
Μετά αδειάζουμε το προζύμι σε λεκάνη και προσθέτουμε το αλεύρι το νερό και το μέλι ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να φουσκώσει μισή ώρα.

Roula Monokrousou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κέικ φουντουκιού με γλάσο και σοκολάτα !!!


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
400 γραμμάρια αλεύρι για όλες της χρήσεις,
100 γραμμάρια φουντούκι ψιλοκομμένο,
1 μπέικον παουντερ,
1 βανίλια,
220 γραμμάρια αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου,
350 γραμμάρια ζάχαρη,
4 αυγά ίδιου μεγέθους σε θερμοκρασία δωματίου,
450 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό,
150 γραμμάρια κομματάκια σοκολάτα φουντούκι,
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα.

Χτυπάμε αυγά με βούτυρο 5 λεπτά να αφρατέψουν.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι,μπεικιν,βανίλια,ζάχαρη,σόδα.
Ρίχνουμε εναλλάξ αλεύρι,γιαούρτι,αλεύρι,γιαούρτι,αλεύρι.
Σταματάμε το μίξερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με σπάτουλα,ρίχνοντας τα φουντούκια,σοκολάτα.
Τοποθετούμε στην βουτυρωμένη φόρμα μας και ψήνουμε για 60 λεπτά.
Φυσικά ανάλογα το φούρνο.
Βάζουμε την τακτική μαχαίρι να δούμε εάν στέγνωσε.
Το αφήνουμε να κρυώσει.

ΓΛΑΣΣΟ:
200 γραμμάρια άχνη ζάχαρη με λίγο νερό.
Το τοποθετούμε πάνω στο κρύο κέικ.
Γαρνίρομαι με φουντούκια,σοκολάτα!!

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τούρτα με μπισκότα και γέμιση κρέμα βανίλια και κρέμα σοκολάτας !!!



ΤΗ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
2 πακέτα μπισκότα Πτι Μπερ,και κρέμες

ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ:
1 κιλό γάλα,
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
4 γεμάτες κουταλιές σούπας Κάστερ παουντερ,
2 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι,
1 βανίλια,
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο,
2 κρόκους αυγών'

Ζεσταινουμε το γάλα με την ζάχαρη,ρίχνουμε το Κάστερ παουντερ με το αλεύρι το οποίο διαλυσαμε σε λίγο γάλα,μόλις πήξει κατεβάζουμε.
Προσθέτουμε τους κρόκους ,την βανίλιατο  βούτυρο.

ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
Η ίδια διαδικασία όπως με την κρέμα βανίλιας με την διάφορα προσθέτουμε στο τέλος 130 γραμμάρια σοκολάτα με φουντούκια,και 100 γραμμάρια φουντούκια ψιλοκομμένα.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Βάζουμε μπισκότα στο πάτο του τσερκι μας,ρίχνουμε.την κρέμα βανίλια χλιαρή,ξανά μπισκότα συνεχίζουμε με.την κρέμα σοκολάτας.
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΜΑΣ!!!!

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πανακότα με σιρόπι σοκολάτας !!!




 Υλικά
1 lt φρέσκο γάλα
300 ml κρέμα γάλακτος
1/2 κούπας ζάχαρη
4 βανίλιες η 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας
12 φύλλα ζελατίνης
Σιρόπι σοκολάτας παχύρρευστο ( αυτό για τα παγωτά)

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος.
Μόλις κάψει ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και τις βανίλιες.
Ανακατεύουμε με σύρμα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σε μπολάκι με κρύο νερό μουλιάζουμε ένα ένα τα φύλλα ζελατίνης και μόλις μαλακώσουν τα στίβουμε και τα ρίχνουμε στο καυτό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς να διαλυθούν.
Μετά  από 2-3 λεπτά αφαιρούμε από την φωτιά ,ρίχνομαι την πανακότα σε μια φόρμα σιλικόνης και την αφήνουμε στην άκρη για καμιά ώρα.
Μόλις κρυώσει την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες.
Μόλις περασει αυτό το διάστημα ξεφορμάρομαι σε μια πιατέλα και την περιχύνουμε με το σιρόπι σοκολάτας.

Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τυροκροκέτες !!!


Εύκολες, γρήγορες, και πολύ νόστιμες!!!


Υλικά
300 γρ. τριμμένο γκούντα
4 κουταλιές σούπας παρμεζάνα
2 αυγά
3-4 κ.σ αλεύρι κατά προτίμηση  φαρίνα βοηθάει να φουσκώσουν
1/2 κ.του γλυκού μπέικιν.


Ανακατεύουμε όλα καλά μαζί, βάζουμε στο ψυγείο 30`.

Κάνουμε μπαλίτσες και τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι αραβοσιτέλαιο σε βαθύ σκεύος να επιπλέουν μέσα ο τυροκεφτέδες ! !!


Gogo Samiou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ