Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Κέικ αλμυρό !!!



Κέικ αλμυρό..νόστιμο θα το λατρέψετε !!!


Υλικά
1/2 καφεδάκι γιαούρτι
200γρ φέτα
100ml λάδι
200γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1κγ ρίγανη
2κσ δυόσμο ξερό η φρέσκο
3αυγα
Αλάτι_πιπέρι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°(.
Κόβουμε την φέτα σε κυβάκια και την  ανακατεύουμε με μια κουταλιά αλεύρι.
Χτυπάμε τ αυγά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε και την φέτα. ( μπορούμε να προσθέσουμε λίγο πιπεριά κ ότι άλλο τυρί Θέλουμε)... ψήνουμε για 40' η μέχρι να ροδίσει(το δοκιμάζουμε μ ένα μαχαίρι)

Τζαννετη Εφη ΠικαιΦι Μυτιληνης-Οι χρυσοχέρες-ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κωκ σπέσιαλ !!!!



Σπέσιαλ κωκ , Αφράτο γλυκό εντυπωσιακό ,Θεϊκό !!!

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5/αυγά σε θερμοκρασία δωματίου,
125 γραμμάρια ζάχαρη,
155 γραμμάρια αλεύρι,
1 και 1/2 κουτ γλυκού μπέικιν πάουντερ,
2 βανίλιες

Χτυπάμε αυγά,ζάχαρη να αφρατέψουν,και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά κοσκινισμένο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με σπάτουλα.
Τοποθετούμε σε τσέρκι 28cm μέσα λαδόκολλα και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε.

ΚΡΕΜΑ:
1κιλό γάλα,
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
1 βανίλια,
2 κρόκους αυγών,
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 κουταλιές γεμάτες της σούπας κορν φλάουρ,
2 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι

Ζεσταίνουμε γάλα,με την ζάχαρη,ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ με το αλεύρι,μόλις πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε κρόκους,βανίλια,βούτυρο

ΓΛΑΣΣΟ:
130 γραμμάρια κρέμα.γάλακτος,
130 γραμμάρια κουβερτούρα

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Τοποθετούμε την κρέμα στο πρώτο πάτο και κλείνουμε με τον άλλο
Ρίχνουμε και το γλάσσο το οποίο ΄εχουμε ζεστάνει την κρέμα γάλακτος και λιώνουμε την κουβερτούρα μέσα σπασμένη σε κομμάτια.


Tzeni Tsanaktsidou‎"ΑΓΑΠΆΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Λιβανέζικα τραγανά Μπισκότα !!!




 ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΛΙΒΑΝΕΖΑ ΤΑ ΕΧΩ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ!!!!

ΥΛΙΚΑ
280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού κρεμόριο
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
125 γρ. ανάλατο βούτυρο, μαλακό
170 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 κουταλιά της σούπας πλήρες γάλα, χλιαρό
2 φλιτζάνια σουσάμι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190₀
Σε δύο ταψιά βάζουμε λαδόκολλα.
Στο μίξερ , κτυπάμε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν, περίπου 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το κρεμόριο, τη σόδα και το αλάτι και κτυπάμε σιγά-σιγά σε χαμηλή ταχύτητα, στη συνέχεια, αυξάνουμε την ταχύτητα στο μέσο και κτυπάμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
Η ζύμη θα είναι πολύ ξηρή και το αλεύρι θα εξακολουθεί να φαίνεται
Προσθέτουμε το γάλα και κτυπάμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη .
Τοποθετούμε το σουσάμι σε ένα μικρό μπολ.
Πλάθουμε περίπου μια κουταλιά της σούπας ζύμη σε μια μπάλα και ισιώνουμε σε δίσκο περίπου 6 εκατοστών, πατάμε το δίσκο στο σουσάμι, και στις δύο πλευρές ώστε να καλυφτεί πλήρως με σουσάμι.
Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο της ζύμης. Τοποθετούμε τα μπισκότα περίπου σε απόσταση 1 εκατοστού στο ταψί, το ψήσιμο του πρώτου ταψιού αμέσως μόλις είναι έτοιμο και συνεχίζουμε με το δεύτερο ταψί , ενώ το πρώτη ψήνεται.
Ψήνουμε τα μπισκότα για 14-16 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, περιστρέφοντας το ταψί στα μισά του ψησίματος για ομοιομορφία.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε τα μπισκότα μας να κρυώσουν πολύ καλά. Όταν κρυώσουν θα πάρουν τραγανή υφή .
Αποθηκεύουμε αμέσως σε ένα αεροστεγές δοχείο.


Μαρια Οικονομιδου‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Παγωτό γιαούρτι με γεύση φράουλα!!



Υλικά:
1 κεσεδάκι φρέσκες φράουλες
1 ερμόλ---Σαντιγί--
1 ζαχαρούχο
800γρ γιαούρτι

Εκτέλεση:
Πλένουμε τις φράουλες , τις κόβουμε και τις βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσουν για τουλάχιστον 1 ώρα.
Αφού τις βγάλουμε από την κατάψυξη τις βάζουμε λίγες λίγες σε ένα μίξερ μαζί με δυο κουταλιές γιαούρτι και τις χτυπάμε.
Βάζουμε όλο το μείγμα σ ένα μπολ.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το ερμολ και μετά προσθέτουμε το ζαχαρούχο.
Περνούμε το μείγμα  φράουλα-γιαούρτι που έχουμε στο άλλο μπολ και το προσθέτουμε σιγά σιγά.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο γιαούρτι που έχει μείνει και χτυπάμε όλα μαζί.
Τέλος το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει.

 Χρυσάνθη Παναγιωτακοπούλου-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Τυροπιτάκια !!!!


Τυροπιτάκια πανεύκολα που τα ξέρετε όλοι!!! Ας τα ξαναθυμηθούμε να τα φτιάξουμε !!!

Ζύμη:
1 αλεύρι που φουσκώνει φαρίν απ
1 γιαούρτι αγελαδινό
3/4 κουπάκι ( του γιαουρτιού) ελαιόλαδο
1/4 κουπάκι ( του γιαουρτιού) χυμό πορτοκάλι
Αλάτι

Γέμιση:
1)Φέτα, ανθότυρο, ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένο μανιτάρι, αλάτι, πάπρικα καπνιστή.
2)γαλοπούλα, τσένταρ, μανιτάρι, πιπεριά Φλωρίνης.



Κάνουμε την ζύμη με όλα τα υλικά μαζί, ανοίγουμε στρόγγυλα και βάζουμε την γέμιση.
Από πάνω έβαλα αυγό, σουσάμι, κεφαλοτύρι.
Έψησα 180 μέχρις να ροδίσουν.

Afroditi Karampina - οι χρυσοχερες -ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Hasselback πατάτες!!


Υλικά:

8 πατάτες
3 κσ βούτυρο
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
Σκόρδο σκόνη
Αλάτι πιπέρι



Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις σκουπίζουμε.
Τοποθετούμε μια μια πατάτα σε ξύλινη κουτάλα (αυτό μας βοηθάει να μην πάει το μαχαίρι μας μέχρι κάτω) και τις κόβουμε άνα 5mm περίπου.
Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και το βούτυρο και μόλις ζεσταθεί βάζουμε τις κομμένες πατάτες και τις σοτάρουμε να βουτυρώνουν τελείως.


Τις τοποθετούμε σε πυρέξ ή ταψί, τις αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη ρίγανη και το σκόρδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος στις πατάτες.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μικρές πατατούλες και να προσθέσετε ότι μπαχαρικά σας αρέσουν.

Elena Psillia-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Ραβανί !!!!


​Για το σιρόπι

    900 ml νερό
    1200 γρ. ζάχαρη
    2 κ.σ. μέλι
    φλούδα από 1 λεμόνι
    1 στικ κανέλας

Για το κέικ

    215 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
    1 1/2 γρ. μαστίχα
    8 αυγά μέτρια
    1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
    250 γρ. βούτυρο λιωμένο
    200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
    200 γρ. αλεύρι μαλακό
    2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
    ξύσμα από 1/2 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

    φιστίκι Αιγίνης τριμμένο

Για το σιρόπι

    Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το νερό, τη ζάχαρη, τις φλούδες λεμονιού και το στικ κανέλας. Περιμένουμε να πάρουμε μια βράση.
    Με το που λιώσει η ζάχαρη αφαιρούμε από τη φωτιά.
    Προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε λίγο και αφήνουμε να κρυώσει. Το μέλι το βάζουμε σε αυτό το σημείο για να μην χάσει τα αρώματα του.

Για το κέικ

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα.
    Σε ένα γουδί βάζουμε τα 15 γρ. (από τα 200γρ.) ζάχαρη και τη μαστίχα. Χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
    Προσθέτουμε στο γουδί την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
    Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το μείγμα της ζάχαρης, τα αυγά, το σιρόπι βανίλιας, το ξύσμα από 1 λεμόνι. Χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά μέχρι να αφρατέψει αρκετά το μείγμα.
    Μόλις αφρατέψει, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Χτυπάμε για 20-30 δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα των υγρών μας και αφήνουμε στην άκρη.
    Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά με μία ξύλινη κουτάλα τα στερεά μας: το μαλακό αλεύρι, το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ.
    Στο μείγμα των υγρών ρίχνουμε το μείγμα των στερεών ανακατεύοντας ελαφρά με μία κουτάλα.
    Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψι 25x35 εκ. και φροντίζουμε να απλωθεί ομοιόμορφα.
    Ψήνουμε για 35-40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
    Μόλις βγάλουμε το ζεστό κέικ από τον φούρνο, με μία κουτάλα σιροπιάζουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι. Φροντίζουμε να ρίχνουμε το σιρόπι σιγά σιγά, για να μη σπάσει το γλυκό μας.
    Τρυπάμε με ένα μαχαίρι το ραβανί για να απορροφήσει καλύτερα το σιρόπι.
    Το αφήνουμε στην άκρη τουλάχιστον για 30 λεπτά και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
    Μολις το ραβανί κρυώσει καλά το κόβουμε σε κομμάτια. Με το μαχαίρι ξεκολλάμε το γλυκό μας από τα τοιχώματα του ταψιού για να βοηθήσουμε τη διαδικάσια. Το ραβανί θα μας βγάλει 12 μερίδες.
    Σερβίρουμε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.

Συνταγή από Ακη Πετρετζίκη εκτέλεση από Μιχαελα Στεφανούδης


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ