Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Παγωτό oreo και παγωτό με μπισκότα λεμονιού!!!


Η βασική συνταγή είναι η γνωστή...

500 γρ φυτική κρέμα γάλακτος
1 κουτί ζαχαρούχο
1 κουτί εβαπορέ 400 γρ
2 βανίλιες
1 πακέτο oreo
1 πακέτο γεμιστά μπισκότα με λεμόνι



Χτύπησα πρώτα τη κρέμα να γίνει σαντιγί, μετά έριξα το ζαχαρούχο, το εβαπορέ και τις βανίλιες. Χώρισα τη κρέμα στα δυο και .στο ένα έβαλα ένα πακέτο χοντροκομμένα oreo και στο άλλο ένα πακέτο μπισκότα γεμιστά με λεμόνι, ξύσμα από ένα λεμόνι και 1 κ.σ. χυμό από λεμόνι.



Τα έβαλα στη κατάψυξη να παγώσουν καλά και τα έβγαλα την επόμενη μέρα. Σερβίρουμε αν θέλουμε και με σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας!!!





Μαρίνα- Αλέξης-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εκμέκ κανταίφι μυρωδάτο !!!!


Εκμέκ κανταΐφι δροσερό,μυρωδάτο,πεντανόστιμο!!!


Υλικά
1/2 κιλό κανταΐφι,
1/2 πακέτο βούτυρο φρέσκο

κρέμα:
1 λίτρο γάλα,
8 κουταλιές της σούπας κοφτές κορν φλάουρ,
2 ποτήρια ζάχαρη,
1/2 πακέτο βούτυρο,
6 αυγά,
4 βανίλιες

Σαντιγί:
1 κουτί μόρφατ,
2 ασπράδια,
1 βανίλια,
1 ποτήρι άχνη ... ή ... 1 φάκελο garni με 200 ml κρύο γάλα

Σιρόπι:
3 ποτήρια ζάχαρη,
2 κ 1/2 ποτήρια νερό.

Πασπαλίζουμε με τριμμένο ωμό φιστίκι Αιγίνης ή φιλέ αμυγδάλου.



Η συνταγή βγάζει περίπου 25 με 30 μεγάλα κομμάτια σε μεγάλο ταψί φούρνου.στις φωτό δείχνω τη μισή ποσότητα κ λιγότερο.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Ξύνουμε το κανταΐφι και περιχύνουμε με λιωμένο βούτυρο.
Ψήνουμε στους 160 με 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα όπως με το γλυκό κανταΐφι.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και  όταν είναι ελαφρώς ζεστό περιχύνουμε το σιρόπι.αφού κρυώσουν όλα εντελώς΄


Ετοιμάζουμε την κρέμα.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα με το βούτυρο να λιώνει,σε ένα μπολάκι κρατάμε λίγο κρύο γάλα να ανακατέψουμε το κορν φλάουρ,και με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα αυγά τα ενσωματώνουμε όλα μαζί μέχρι να αρχίσει να πήζει ανακατεύοντας συνεχώς.



Προσθέτουμε με γρήγορες κινήσεις τα αυγά λίγο λίγο στο μείγμα ανακατεύοντας γρήγορα..
Απλώνουμε αμέσως την κρέμα προτού σφίξει εντελώς και  βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Επειτα απλώνουμε τη σαντιγί που έχουμε χτυπήσει στο μίξερ.πασπαλίζουμε με ότι θέλουμε,εγώ συνιστώ το Αιγίνης δίνει άλλη γεύση και  χρώμα..Καλή επιτυχία!!

Pigi Staboulou-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μηλόπιτα αφράτη και λαχταριστή !!!!


Η ποιο τέλεια μηλόπιτα κέικ αφράτη και λαχταριστή που έχετε φάει ποτέ, θα την λατρέψετε..
Είναι γρήγορη, οικονομική, δεν χρειάζεται μίξερ ,έχει σίγουρη επιτυχία, δεν λερώνεις παρά ένα μπολ, ένα μπολάκι και έναν αυγοδαρτη ... Όσοι την έχουν δοκιμάσει έχουν ξετρελαθεί !!!!

Υλικά
4 μήλα
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
1 και μισή κούπα ζάχαρη
1 κούπα λάδι ηλιέλαιο (γιατί το ελαιόλαδο είναι βαρύ.)
4 αυγά
1 φακελάκι μπεικιν παουτερ.
2 βανίλιες
2 και μισή κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 σφηνάκι κονιάκ (προαιρετικά η όποιο λικέρ σας αρέσει)



Εκτέλεση
Πρώτα ανάβουμε το φούρνο μας στους 170° στον αέρα..
Καθαρίζουμε και κόβουμε κυβάκια τα μήλα μας σε ένα μπολάκι και βάζουμε την μια κουταλιά ζάχαρη και το ένα κουταλάκι κανέλα..
Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη, το λάδι και τα αυγά και με έναν αυγοδαρτη τα χτυπάμε καλά, προσθέτουμε το φάκελο με το μπεικιν Πάουντερ την βανίλια και το αλεύρι τέλος το κονιάκ..
Περνάμε καλά το ταψί μας με λάδι και βάζουμε το μείγμα μας.



Ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας πάντα.
Μόλις περάσει το μισάωρο όχι ποιο πριν αν δείτε πως είναι ωραίο το χρώμα της κάντε την δοκιμή όπως στο κέικ..
Καλή σας επιτυχία !!!

Artemis Stamatis-oi χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κέικ αρωματικό πορτοκάλι και τρούφα !!!



Υλικά
4 αυγά
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι ζάχαρη
500γρ φαρίνα
1 μεγάλο πορτοκάλι λιωμένο στο μούλτι ( με την φλούδα)
Τρούφα σοκολάτας 1 φακελάκι
3 βανίλιες

Πλένουμε και κόβουμε σε κομματάκια το πορτοκάλι και το αλέθομαι να γίνει πουρές.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το λάδι, τη ζάχαρη ,το χυμό, τις βανίλιες και τα αυγά.
Μετά ρίχνουμε τον πουρέ πορτοκαλιού και το αλεύρι , ανακατεύουμε με την μαριζ σιγά σιγά.
Στο τέλος προσθέτουμε και την τρούφα.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° αντιστάσεις για 1 ώρα.
Μόλις γίνει και το ξεφορμάρομαι το περιχύνουμε με λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος η το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.


Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βλήτα τσιγαρισμένα !!!


Υλικά
1 κιλό βλήτα
ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
2 ντομάτες μεγάλες
αλάτι
πιπέρι
Φέτα (προαιρετικά)

Καθαρίζουμε τα βλήτα από τα σκληρά κοτσάνια τους και τα πλένουμε.. τα ζεματάμε για 3-4' και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν...
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο.
Όταν τα αρωματικά γίνουν διαφανή και βγάλουν τα αρώματά τους, ρίχνουμε μέσα τα βλήτα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για μερικά λεπτά.
Τρίβουμε τις ντομάτες στον χοντρό τρίφτη και τις προσθέτουμε στα χόρτα.
Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 περίπου λεπτά.
Αν θέλουμε 1' πριν σβήσουμε το φαγητό προσθέτουμε τριμμένη φέτα σε χοντρά κομμάτια.

Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παγωτό με 2 υλικά !!!


Παγωτό
Με δύο υλικά

500 γρ κρέμα γάλακτος φυτική vegetalcrem
500 γρ κουβερτούρα λευκή
Προαιρετικά φουντούκια και σιρόπι καραμέλας για το στόλισμα

Εκτέλεση

Βάζεις σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και μόλις κοχλάσει αποσύρεις από την φωτιά και ρίχνεις την λευκή κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια την αφήνεις 2 λεπτά και ανακατεύεις με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν καλά το αδειάζεις σε μπώλ παγωτού
Και το βάζεις για μια μέρα στη συντήρηση Όχι κατάψυξη σε περίπτωση που παγώσει πολύ στην συντήρηση αφήστε το λίγο έξω και μετά το χτυπάτε στο μίξερ
Την επόμενη μέρα
Χτυπήστε το μείγμα
Με μιξεράκι χειρός
Μέχρι να αφρατέψει
Προαιρετικά βάζεις τα φουντούκια και στολίζεις με σιρόπι καραμέλας εγώ έβαλα και τριμμένο μπισκότο το βάζεις στην κατάψυξη για 2 με 3 ώρες ότι ώρα και να το φάτε παραμένει μαλακό.

Roula Monokrousou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παγωτό με 2 υλικά και γλυκό κουταλιού Σύκο !!!!


 Υλικά
1 φυτική σαντιγί ενός κιλού (αυτή με το χωνάκι  στην χάρτινη συσκευασία )
2 ζαχαρούχα
1 βανίλια






Όλα παγωμένα πολύ τα χτυπάμε.
Πρώτα την σαντιγί και μετά ρίχνουμε τα ζαχαρούχο ένα ένα.
Στο τέλος βάζουμε και το γλυκό σύκο κομματάκια ανακατεύομαι και όλα μαζί τα βάζουμε στην κατάψυξη!!! Είναι υπέροχο σε γεύση !!!

Αρης Ελενη Μπονια-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕς-ΗΔΕς

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Σοκολατόπιτα !!!!


ΑΦΡΑΤΗ ΖΟΥΜΕΡΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ!!!

 Υλικά
250 γραμμάρια αλεύρι φαριναπ,
250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου,
350 γραμμάρια ζάχαρη,
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ,
2 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ,
5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου,
200ml νερό,
100 γραμμάρια κακάο

Χτυπάμε παρα πολύ καλά βούτυρο με ζάχαρη,προσθέτουμε ενα ενα τα αυγά,στην συνέχεια το κακάο,μπέικον,και τέλος το νερό,και το κονιάκ.
Τοποθετούμε σε τσερκι 28cm μέσα στο οποίο τοποθετούμε λαδοκολα και το ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180,/ βαθμούς για 35 λεπτα ανάλογα τον φούρνο(βυθίζουμε ενα μαχαίρι να δουμε εαν ψηθηκε)
Την αφήνουμε να κρυώσει καλά.

ΣΙΡΟΠΙ:
250 γραμμάρια ζάχαρη,
500 ml νερό,
85 γραμμάρια κακάο,
λίγη κουβερτουρα
Βράζουμε δένει το αφήνουμε 5 λεπτα να κάτσει εκτός θερμοκρασίας και το ρίχνουμε.πανω στην σοκολατοπιτα.

ΓΛΑΣΣΟ
250 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος με φουντούκια,η και σκέτη,
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

Ζεσταινουμε την κρέμα.γάλακτος και την ρίχνουμε στο μπολ που έχουμε θρυμματισει την σοκολάτα.
Το αφήνουμε λίγο να σταθεί ανακατεύοντας εκτός φωτιά και το ρίχνουμε.πανω στην σοκολατοπιτα.
Διάκοσμουμε με μπόλικο τρούφα στα πλαϊνά και φυσικά ΠΑΓΩΤΟ!!!

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κέικ βανίλιας με Μερέντα !!!


Εύκολο και γρήγορο κέικ που σίγουρα θα απολαύσετε !!!

Υλικά συνταγής

    1 φλ. τσαγιού γάλα
    1/4 φλ. τσαγιού φυτικό λάδι (ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο)
    1 μεγάλο αυγό
    1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
    2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
    1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    3/4 φλ. τσαγιού  μερέντα



Εκτέλεση συνταγής

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και λαδώνετε και στρώνετε με λαδόκολλα μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.
    Σε ένα μπολ βάζετε το αυγό, το γάλα, τη βανίλια και το φυτικό λάδι και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αναμιχθούν καλά τα υλικά.
    Σε άλλο μπολ κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν, προσθέτετε και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά.



Προσθέτετε σταδιακά, αυτό το μείγμα των ξηρών υλικών στο μείγμα υγρών συστατικών αυγού, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχετε ένα ομειογενές λείο μείγμα-χυλός.
    Προσθέτετε το 1/3 του μείγμα τος στη φόρμα του κέικ.
Παίρνετε το 1/3 Μερέντα με ένα κουτάλι και κάνετε 3 παράλληλες γραμμές κατά μήκος της ζύμης. Παίρνετε ένα καλαμάκι από σουβλάκι και “σύρετε” οριζόντια τη Μερέντακάνοντας το σχήμα που βλέπετε στη πιο κάτω φωτογραφία.



    Προσθέτετε το άλλο 1/3 του μείγματος και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τη Μερέντα. Τελειώνετε με το υπόλοιπο 1/3 του μείγματος και τη Μερέντα επαναλαμβάνοντας ακόμα μια φορά τη διαδικασία.
    Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά.
Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε για 10′ να “σταθεί” στη φόρμα του κέικ, ξεφορμάρεται και σερβίρετε.


Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φασολάδα χυλωμένη !!!



Χυλωμένη υπέροχη φασολάδα !!! Πάντα την φτιάχνω με τον τρόπο που θα σας πω παρακάτω και οπως βλέπετε χυλώνει πολύ κι από γεύση εξαιρετική !!!

Υλικά
500 γραμ φασόλια πάντα επιλέγω agrino δεν κάνω διαφήμιση αλλά είναι από τα πιο βραστερά.
2 κρεμμύδια μεγάλα τριμμένα στον τρίφτη
1 κύβο --προαιρετικά - εγώ βάζω οικολογικό-
2 κουταλιές κοφτές πελτέ ντομάτας κοφτές
1 πολύ ώριμη ντομάτα ζουληγμένη με το χέρι
3 κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό
3 κλωναράκια ψιλοκομμένα άνηθο
7 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη καρεδάκια
5 καρότα κομμένα χοντρές ροδέλες -βάζω αρκετά την νοστιμίζει πολύ-
ελαιόλαδο
αλάτι -πιπέρι 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά




 Αρχίζουμε ...
Αδειάζουμε τα φασόλια στην κατσαρόλα τα πλένουμε βάζουμε νερό 8 ποτήρια νερού και τα βάζουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
Τα κλείνουμε και τα αφήνουμε επάνω στο κλειστό μάτι για 1 ώρα.
Μετά την 1 ώρα προσθέτουμε αν χρειάζεται όπως είναι τα φασόλια στην κατσαρόλα ζεστό νερό.
Προσθέτουμε τα καρότα τα κρεμμύδια τον κύβο την πιπεριά Φλωρίνης την λιωμένη ντομάτα το πιπέρι τον κουρκουμά το αλάτι και την ζάχαρη .



Επίσης προσθέτουμε άνηθο μαϊντανό και σέλινο.
Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δοκιμάσουμε και να έχουν μαγειρευτεί.
Τώρα προσθέτουμε το λάδι -βάζω μία κουτάλα της σούπας - και με ανοιχτή την κατσαρόλα βράζουμε να χυλώσουν για λίγα λεπτά.


Ετοιμη η πεντανόστιμη φασολάδα μας -οπως είδατε δεν τα μουλιάζω από το βράδυ και γίνονται τέλεια -Συνοδεύουμε με ελίτσες και σαρδέλα παστή.!!! Δοκιμάστε τα !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μακαρονάκι κοφτό σούπα !!!



Σουπίτσα χωρίς λάδι που γίνετε πολύ νόστιμη και ιδανική για κάτι ελαφρύ βραδυνό.

Υλικά
1/2 φλ.τσαγιού κοφτό μακαρονάκι
2 κύβοι κότας ή κρέατος
1 κρεμμύδι ξερό ξυσμένο στον τρίφτη
2 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
8 ποτήρια νερό
2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
6 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
2/3 κουτ. γλυκού πάπρικα



Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το νερό.
Ρίχνετε τους κύβους και τους ανακατεύετε για να λιώσουν .
Προσθέτετε επίσης τον πελτέ και ανακατεύετε για να διαλυθεί.
Ρίχνετε το ξερό κρεμμύδι τον μαϊντανό και την πάπρικα.
Οταν πάρουν βράση ρίχνετε το μακαρονάκι ,χαμηλώνετε την φωτιά και βράζετε με σκεπασμένη κατσαρόλα 20  λεπτά περίπου  να χυλώσει .
Κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά και σερβίρετε πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Κρέμα καραμελέ !!!



ΒΑΖΟΥΜΕ 12 γραμμάρια ζελατίνη φύλλα σε πολύ παγωμένο νερό.
Βάζουμε 700 γραμμάρια φρέσκο γάλα στην κατσαρόλα να ζεσταθεί.
Χτυπάμε στο μίξερ 4 αυγά,με 250 γραμμάρια ζάχαρη,και 160 γραμμάρια βούτυρο.
Ρίχνουμε στο ζεστό γάλα τις ζελατίνες αφού τις σφίξουμε στο χέρι μας καλά,ανακατεύουμε ρίχνουμε και 2 βανίλιας και τέλος προσθέτουμε το γάλα στο μείγμα των αυγών.
Τα τοποθετούμε η σε ποτήρι,η σε μπολάκι η σε φόρμα και στο ψυγείο να παγώσει πολύ καλά.
Στολίζουμε με ότι  μας αρέσει !!!

Tzeni tsanaktsidou -οι χρυσοχερες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πάστα ταψιού !!!


Υλικά για την πάστα
6αυγα
6 κουτ.σουπας κοφτες ζαχαρη
6 κουτ. Σουπας κοφτές αλεύρι
4 κουτ. σουπας γεμάτες κακάο
4 κουτ σουπας σπορέλαιο
1 βανίλια 2 κ.γ. Κοφτά μπέικιν

Για το σιρόπι:
2 κούπες νερό
2 κούπες ζαχαρη
1 βανίλια
2 κ.σ. Κονιάκ προαιρετικά
Λίγο χυμό λεμόνι

Για την κρέμα:
2 κονσέρβες μορφατ
1 κουτί ζαχαρούχο
1 βανίλια
4 φύλλα ζελατίνη

Για την σοκολάτα γκαναζ:
200 γρ. Κουβερτούρα ψιλοκομμένη
150γρ.γαλα εβαπορέ η κρέμα γάλακτος



Χτυπάω τα αυγά με την ζαχαρη να αφρατεψουν και στην συνέχεια τα αλλά υλικά σε προθερμασμένο φούρνο ψήνω για δέκα λεπτά όσο ψήνετε το παντεσπάνι ετοιμάζω και το σιρόπι.


Μόλις βγει το παντεσπάνι περιχύνω το καυτό σιρόπι και αφήνω να κρυώσει χτυπάω την κρέμα ρίχνω το ζαχαρούχο την βανίλια τα φύλλα ζελατίνης τα έχω μούλιασε σε κρύο νερό και μετα τα βάζω σε ένα μπρίκι με 2-3 κουταλιές της σουπας νερό και το βράζω να λιώσει και το ρίχνω μέσα στην κρέμα σιγά σιγά.το αφήνω λίγο στο ψυγεία να κρυώσει μετα κάνω την γκαναζ μου ψιλοκόβω την κουβερτούρα και ρίχνω το καυτό γάλα εβαπορέ η κρέμα γάλακτος ανακατεύω καλα τέλος το περιχύνω από πάνω.....διακοσμώ με ότι έχω από φρέσκα φρούτα μέχρι γλυκά του κουταλιού η ότι άλλο θέλω ..καλή επιτυχία!!!
Ταψί 30Χ35

Iosifidou Niki- οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο Facebook

Τηγανόψωμα !!!!


Με αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια! Πανεύκολα και γρήγορα, τραγανά και πεντανόστιμα, ζεστά τηγανόψωμα!

Υλικά

    > Για το Ζυμάρι
    500 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    8 gr. ξηρή μαγιά στιγμής
    1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    1 κουταλιά της σούπας ξύδι
    2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    1½ φλυτζάνια νερό χλιαρό περίπου
    > Για την Γέμιση
    500 gr. τυρί φέτα σκληρή
    > Για την Γέμιση
    Ελαιόλαδο ή Σησαμέλαιο για το τηγάνισμα

Οδηγίες

    Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μία λακκούβα, ρίχνουμε το ξύδι, την μαγιά, το λάδι,το αλάτι και το νερό.
    Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα.
    Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
    Θρυμματίζουμε την φέτα με πηρούνι.
    Κατόπιν χωρίζουμε την ζύμη σε ισόποσες μπάλες ζυμαριού, ανάλογα με το μέγεθος που επιθυμείτε.
    Απλώνετε λίγο αλεύρι στον πάγκο και ανοίγουμε με τον πλάστη ένα λεπτό φύλλο.
    Ρίχνουμε όση φέτα επιθυμούμε σε όλη την επιφάνεια.
    Διπλώνουμε το φύλλο κλείνοντας τις άκρες προς το κέντρο, διπλώνουμε στην μέση και ανοίγουμε πάλι το ζυμάρι σε κυκλικό σχήμα με το χέρι μας, το οποίο έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο, αν χρειαστεί.
    Τηγανίζουμε σε αρκετά ζεστό ελαιόλαδο τα τηγανόψωμα μέχρι να ψηθούν και να πάρουν ρόδινο χρώμα και από τις δύο πλευρές.
    Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί για μερικά λεπτά και απολαμβάνουμε!

Μιχαέλα Στεφανούδης-οι χρυσοχέρες-ηδες
funkycook.gr

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Κολοκυθόπιτα γλυκιά !!!


Υλικά
2 1/2 κιλά κολοκύθα καθορισμένη
2 1/2 κούπες ζάχαρη
1 φακελάκι γαλέτα
1 κούπα στραγάλια αφράτα
1 ποτήρι νερό
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
Δυο πρέζες αλάτι
ΦΎΛΛΟ
700 γραμμάρια αλεύρι Μάνα
Νερό όσο πάρει
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ρακί


Έχουμε κόψει την κολοκύθα σε φέτες και την βράζουμε με το νερό και το αλάτι μέχρι να πιει όλα τα υγρά...προσθέτουμε την ζάχαρη και αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε γαλέτα τα στραγάλια σπασμένα στο μούλτι και την κανέλα....αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Το φύλλο σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι χλιαρό νερό και όλα τα ποιο πάνω υλικά...ζυμώνουμε μίση ώρα ξεκούραση το ζυμάρι και .....εμείς ..!
Ανοίγουμε φύλλα 4 λαδωμένα ένα ένα.



Ρίχνουμε κανέλα την γέμιση πάλι κανέλα χοντροκομμένα καρύδια και άλλα 6 φύλλα
αρκετό λάδι επάνω χαράξουμε και την ραντίζουμε με σόδα υγρή λουξ ψήνουμε στους 175 βαθμούς..
(Για το συγκεκριμένο σχήμα χρησιμοποιώ ένα φύλλο. )

 Spyridoula Kanellou-οι χρυσοχέρες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρολάκια με καπνιστή γαλοπούλα !!!



ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΝΑΚ
ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ για μικρά και μεγάλα παιδάκια..ιδανικά και για πάρτυ.

ΥΛΙΚΑ

Φέτες ψωμί του τοστ
καπνιστή γαλοπούλα
μαρούλι
πιπεριά Φλωρίνης
μαγιονέζα
βούτυρο.





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγουμε με τον πλάστη μας τις φέτες του ψωμιού.
Αλείφουμε με βούτυρο .
Προσθέτουμε μαρούλι, μαγιονέζα, καπνιστή γαλοπούλα,μια λωρίδα πιπεριά Φλωρίνης και ρολάρουμε!!!
Κλείνουμε  με αλουμινόχαρτο η κόβουμε στην μέση και διαγώνια.

Gogo Samiou-οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Τούρτα παγωτό με μπισκότα !!!



 Εύκολη δροσερή γευστική σπέσιαλ τούρτα παγωτό με μπισκότα !!


Υλικά

500 γραμ φυτική σαντίγί

395 γραμ ζαχαρούχο γάλα

Μπισκότα πτι μπερ 2 πακέτα

λίγο γάλα φρέσκο


Γλάσο

125 κρέμα γάλακτος

125 γραμ κουβερτούρα γάλακτος


Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λιώνουμε ανακατεύοντας την κουβερτούρα .


Χτυπάμε την σαντιγί να αφρατέψει .

Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα μαζί.

Ανακατεύουμε ελαφρά με σπάτουλα.

Τοποθετούμε σε φόρμα τσέρκι 28 cm μπισκότα στα πλάγια και κάτω μουσκεύοντάς τα σε λίγο γάλα.

Βάζουμε την μισή δόση κρέμας και ξανά 2 στρώσεις μπισκότα μουσκεύοντάς τα σε γάλα ξανά κρέμα και κλείνουμε με μπισκότα.

Το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 3 ώρες.

Το βγάζουμε και ρίχνουμε από πάνω το γλάσο που έχουμε ετοιμάσει κι έχει κρυώσει .

Το τοποθετούμε στην κατάψυξη για άλλες 3 ώρες .

---Στόλισα μπήγοντας παγωτάκια έτοιμα -


Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέννες τρικολόρε στο φούρνο !!!


Υλικά
1 πακ. Πέννες τρικολόρε
250 γρ. Ρεγκάτο τριμμένο
250 γρ. Ένταμ τριμμένο
2 Κρέμες γάλακτος μεγάλες
1 κύβο ζυμαρικών

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό, λίγο αλάτι και τον κύβο.
Βράζουμε τα μακαρόνια για 8-9 λεπτά.
Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε ένα ταψί η μεγάλο πυρέξ.
Ανακατεύουμε τις πέννες μαζί με τα τυριά ( τα 3/4. κρατάμε λίγο τυρί για να ρίξουμε στο τέλος) Ρίχνομαι τις κρέμες γάλακτος και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-40 λεπτά.


Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Black forest με πραλίνα !!!




Για το παντεσπάνι...
250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 της κούπας κακάο άγλυκο
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
1 1/2 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
2 κ.γ. εσάνς βανίλιας
3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 κούπα γάλα πλήρες

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε- αλευρώνουμε (ή πασπαλίζουμε με κακάο) 2 ταψάκια 28 εκατοστών στρογγυλά
Καλύπτουμε τους πάτους με λαδόκολλα.
Σε ένα μπολ Αναμειγνύουμε το αλεύρι,το μπέικιν, το κακάο και το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη στη δυνατή ταχύτητα ώσπου να αφρατέψουν (3-4 λεπτά).
Ρίχνουμε τη βανίλια.
Μετά ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε ξανά.
Βάζουμε το μίξερ στο χαμηλό και προσθέτουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά που είχαμε βάλει στην άκρη σε τρεις δόσεις εναλλάξ με το γάλα (αυτό σε δυο δόσεις) μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά, όχι παραπάνω.
Μοιράζουμε το μείγμα στα ταψάκια και ψήνουμε μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό. Γύρω στα 15' ανάλογα με το φούρνο....

Σιρόπι
1 κονσέρβα βύσσινο κομπόστα
4 κ.σ. ζάχαρη

Βάζουμε τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμο σουρώνουμε το ζουμί σε ένα μπολ και κρατάμε ξεχωριστά τα βύσσινα..

Κρέμα πραλίνα
1 φακ. Κρέμα ζαχαροπλαστικής πραλίνα
400 ml γάλα φρέσκο

Χτυπάμε στο μίξερ το γάλα με την σκόνη για 5 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα.

Στήσιμο..
Σε έναν δίσκο βάζουμε το ένα παντεσπάνι και το σιροπιάζομαι ,ρίχνουμε από πάνω την κρέμα, απλώνουμε τα βύσσινα σε όλη την επιφάνεια, ξανά παντεσπάνι, σιρόπι και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα όλη την τούρτα.. γαρνίρομαι με νιφάδες κουβερτούρα και βύσσινα.

Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou οι χρυσοχέρες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πιταράκια νησιώτικα !!!


Υλικά για 20 πιταράκια... εύκολα και πεντανόστιμα !!

1 Κρεμμύδι τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
300 γρ τυρί φέτα τριμμένο στο χοντρό του τριφτη ,εγώ βάζω Ηπείρου
1 κουτ του γλυκού αλάτι
2 κούπες αλεύρι  για όλες τις χρήσεις
1/4 κούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο δυόσμος
1 ποτήρι χλιαρό νερό
Λάδι για το τηγάνι.



Εκτέλεση
Ανακατεύεται το τυρί με το κρεμμύδι και δυόσμος
Ανακατεύεται το αλεύρι με το λάδι το αλάτι το χλιαρό νερό.
Ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο και με την βοήθεια ενός πιάτου ή μπολ κόβουμε στρόγγυλλα  κομμάτια ζύμης
Μοιράζουμε την γεμίσει στα φύλλα και κλείνουμε τα πιταρακια πατώντας τις άκρες με ένα πιρούνι.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν και να κάνει η ζύμη φουσκάλες..!!

 Gogo Samiou-οι χρυσοχέρες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τσιζκέικ Θεικό !!!


Από τα πιο γρήγορα κι εύκολα τσιζκέικ ..προσωπικά το φτιάχνω 1 φορά την εβδομάδα γιατί αρέσει πολύ σε όλους !!!

Υλικά
2 πακέτα μπισκότα Digestive
1 μαρμελάδα φράουλα ή ότι άλλο σας αρέσει 500 γραμ
1 βανίλια
1 τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
1 φυτική σαντιγί
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
200 γραμ βούτυρο -βάζω σοφτ κυπελάκι -
Φράουλες αν υπάρχουν κομμένες στην μέση


Ανάβουμε τον φούρνο 180 να προθερμανθεί.
Βάζουμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα θρυμματίζουμε καλά και τα αδειάζουμε στο ταψάκι που θα φτιάξουμε το γλυκό.
Λιώνουμε το βούτυρο το ρίχνουμε επάνω από τα μπισκότα τα ανακατεύουμε να πάει παντού και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 10 λεπτά.



Αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε την σαντιγί παγωμένη πάντα μέχρι να φουσκώσει .
Προσθέτουμε χτυπώντας συνέχεια την βανίλια την ζάχαρη άχνη και το τυρί κρέμα.
Αδειάζουμε όλο το μείγμα στην  μέση του ταψιού και στρώνουμε ομοιόμορφα με σπάτουλα .
Αδειάζουμε με προσοχή την μαρμελάδα και την απλώνουμε επάνω από την κρέμα.
Στολίζουμε με κομμένες φράουλες αν υπάρχουν κι αν χρησιμοποιήσετε μαρμελάδα φράουλα - προαιρετικά.



Το βάζουμε στο ψυγείο και σε μία ώρα μπορούμε να αρχίσουμε να το εξαφανίζουμε !!!
Δεν υπάρχει η γεύση του δοκιμάστε το !!!

Αν η μαρμελάδα είναι πολύ σφιχτή αραιώνουμε με λίγο- 2- κουταλιές νερό ζεστό .

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ