Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Ντοματοκεφτέδες από Σάμο !!!!



Υλικά

3 Ντομάτες μεγάλες
2 Μεγάλα κρεμμύδια
1 Πατάτα ωμή και τριμμένη στον τρίφτη
1/2 ματσάκι δυόσμο
Λίγο μαϊντανό
1 μικρο κομμάτι τυρί φέτα
2 Κουτ της σούπας ζάχαρη
Αλάτι κ πιπέρι κ λίγο λαδάκι
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτάλια σούπας μπέικιν.




Εκτέλεση

Στύβομαι καλά και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες τα κρεμμύδια την πατάτα το τυρί και όλα τα υπόλοιπα μυρωδικά..ρίχνουμε το αλάτι το πιπέρι την ζάχαρη ...ρίχνουμε αλεύρι τόσο όσο να γίνει ένας πηχτός χυλός ..Εγώ έριξα πέντε κουταλιές καλά γεμάτες σούπας!!!






Ρίχνουμε σε καυτό λάδι με το κουτάλι και βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξουν τα λάδια τους..!!

 Gogo Samiou-οι χρυσοχέρες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σοκολατόπιτα φοβερή !!!!




Σο-κόλαση!!!!!
Θα έπρεπε να λέγεται όχι σοκολατόπιτα!

Λοιπόν... Σε πρώτη φάση κ για ευκολία χωρίζω τα υλικά σε 4 ομάδες:
Α)
-3 φλυτζ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-7 κουταλιές σούπας κακάο
-1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
Β)
- 1 φλυτζ. Νερό
1φλυτζ. Λικέρ
- 2 φλυτζ. Ζάχαρη
- 10 κουταλιές σούπας καλαμποκέλαιο
- 2 κουταλιές ξύδι
- 3 βανίλιες
Γ)
Μισό ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
-1 κουταλάκι γλ. Σόδα

Γλάσο
300 γρ. Κουβερτούρα
15 κουταλιές καλαμποκέλαιο
2 κουταλιές λικέρ
2 βανίλιες.







ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ενώνω και  ανακατεύω όλα τα Α υλικά.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω όλα τα Β μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Ενώνω τα δυο  μείγματα και χτυπάω με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
Ρίχνω τη σόδα στο χυμό και το προσθέτω στο μείγμα και ανακατεύω καλά.
Λαδώνω ένα πυρέξ και βάζω το μείγμα.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 40'.
Παράλληλα ετοιμάζω το γλάσο.
Λειώνω σε Μπεν Μαρί τις κουβερτούρες μαζί με το λάδι, το λικέρ και τις βανίλιες.
Μόλις ψηθεί η σοκολατόπιτα την κόβω σε κομμάτια, ρίχνω από πάνω το γλάσο κ απλώνω με πινέλο να πάει παντού.
Κρύα είναι φανταστική!
Ζεστή είναι κόλαση!

ΥΓ είναι τόσο ζουμερή που ένα σωστό κομμάτι δε βγαίνει!!!
Eleftheria Originall-οι χρυσοχέρες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ζελέ -κρέμα -μπισκότο -Γλυκάκι δροσερό στο ποτήρι !!!


Δροσερό γλυκάκι ζελέ στο ποτήρι !!!! 25 τεμάχια ιδανικό για γενέθλια παιδικά πάρτι κ.α !!!

Τρίβουμε με τα χέρια 1 και 1/2 πακέτα μπτι μπερ
Λιώνουμε 1 βιτάμ 250 γραμ το ρίχνουμε πάνω από τα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύομαι .
Με 5 φακελάκια Γιώτης στιγμής βανίλια ετοιμάζουμε την κρέμα όπως αναγράφει επάνω στην συσκευασία.




Αφού κρυώσουν εντελώς στο ψυγείο .έχουμε ετοιμάσει το ζελέ κεράσι ή φράουλα ή και από τα δύο .. όπως γράφει στην συσκευασία.
Αφήνουμε λίγο να χλιαρύνει και με προσοχή το βάζουμε από πάνω από την κρέμα.
Τα αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν και τα ευχαριστιούνται τα παιδάκια κι όλοι !!!



 Λια Μπουγουδη-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λαχανικά ζουμερά στον φούρνο με κρέμα σύκο !!!


Πραγματικά είναι απόλαυση σκέτη σε χρώματα σε γεύση και πολύ υγιεινό !!! Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε !!!

Υλικά
Ολα τα λαχανικά τα κόβουμε σε κυβάκια μέτρια.
1` μελιτζάνα μεγάλη
1 κολοκύθι στρογγυλό μεγάλο
2 κρεμμύδια ξερά μεγάλα
2 χούφτες μανιτάρια πλευρώτους ολόκληρα
1 πιπεριά μεγάλη πορτοκαλί
2 πιπεριές μεγάλες Φλωρίνης
Λίγο ελαιόλαδο -προσοχή λίγο εμένα μου έπεσε λίγο παραπάνω -
Αλάτι -πιπέρι
δενδρολίβανο
ξύδι κρέμα -έβαλα σύκο τέλειοοο !!!





Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας όλα μέσα στο ταψί φροντίζοντας να τα βάζουμε το κάθε ένα μαζί πχ πιπεριές μαζί κολοκυθάκια μαζί και όλα τα υπόλοιπα μαζί δεν ανακατεύουμε .
Από πάνω ρίχνουμε το αλάτι το πιπέρι το δενδρολίβανο και καλό θα είναι να τα ψεκάζεται με λάδι ..δώστε λίγο παραπάνω λάδι στις μελιτζάνες .
Με ένα πιρούνι απλά λίγο ανακατέψτε το κάθε λαχανικό λίγο χωρίς να τα ανακατέψτε με τα υπόλοιπα.
  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με 200 αέρα πάνω από 30 λεπτά δοκιμάζοντας να δείτε αν ψηθήκανε .'




Εγώ έψησα 40 λεπτά περίπου.
Τα βγάζουμε από τον φούρνο και με την κρέμα ξύδι ρίχνουμε από πάνω σαν ζικ ζάκ.
Σερβίρουμε και ρίχνουμε πάλι από πάνω κρέμα ξύδι που στην κυριολεξία το απογειώνει !!!




 *Προσοχή στο λάδι εμένα μου έπεσε λίγο παραπάνω .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Χοιρινό με μανιτάρια πορτοκάλι και υπέροχη σάλτσα !!!



Γίνεται και με μοσχαράκι!!

Υλικά

1 κιλό κρέας χοιρινό από λαιμό κομμένο σε κύβους
2 κρεμμύδια μεγάλα
2 καρότα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτί κονσέρβα μανιτάρια
1 πορτοκάλι
2 λεμόνια
1 ποτ του κρασιού κρασί για το σβήσιμο
2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
Αλάτι, ρίγανη, πιπέρι,, λάδι για το τσιγάρισμα



Εκτέλεση

Βάζω σκέτο το κρέας στην κατσαρόλα.
Μόλις φύγουν τα υγρά του το σβήνω με λίγο ξύδι,μετά ρίχνω το λάδι κόβω τα δυο κρεμμύδια,το σκόρδο,κόβω φέτες τα καρότα ρίχνω τα μανιτάρια.
Τσιγαρίζω σβήνω με κρασί ότι έχω , σε 3 λεπτά ξανά σβήνω με ένα πορτοκάλι αν δεν έχουν πολύ χυμό μέσα στύβω δυό,ρίχνω αλάτι πιπέρι ρίγανη




Ρίχνω νερό και σκεπάζω
Τέλος όταν είναι έτοιμο,διαλύω δυό καλά γεμάτες κουταλιές της σούπας κορν-φλάουρ και τις ανακατεύω με χυμό από δυό λεμόνια
Ρίχνω μέσα δεν ανακατεύω κουνάω την κατσαρόλα και πήζει κατευθείαν σβήνω και σερβίρω με ρύζι η πατάτες τηγανητές!!

 Gogo Samiou-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κερασάκι γλυκό !!!



Υλικά
2 κιλά κεράσια
2 κιλά ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 λεμόνι χυμό

Πλένουμε και βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια.
Τα  βάζουμε σε κατσαρόλα εναλλάξ με τη ζάχαρη.
Τα   βάζουμε στο ψυγείο μιά νύχτα.
Βράζουμε με το νερό -την μία κούπα -σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι περίπου 1 ώρα.
 Στο τέλος ρίχνομαι το χυμό λεμόνι και  1βανίλια ή αμπαρόριζα !


Giwrgos-Giwta Godzamanis-οι χρυσοχέρες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σουφλέ νοστιμότατο με τυριά κ ψωμί τόστ !!!!





Νοστιμότατο!!!

Βουτυρώνω ένα πυρέξ αφού κόψω την κόρα από τις φέτες του τοστ καλύπτω όλη την επιφάνεια.
Στη συνέχεια βάζω ζαμπόν (αν θέλετε και μπέικον γίνεται πιο βαρύ) και από πάνω ρίχνω τριμμένα κίτρινα τυριά να καλύψει την επιφάνεια όλη.
(Εγώ έβαλα 4 είδη) -Υπάρχει στα σούπερ μάρκετ μιξ τυριών !
Στη συνέχεια αραιά βάζω κομματάκια από βούτυρο και επαναλαμβάνω τη διαδικασία
Τρυπώ  με πιρούνι ή σουβλόξυλο και σε ένα μπολ ρίχνω 500gr γάλα και 4 αυγά τα χτυπώ και τα ρίχνω στο πυρέξ από πάνω .





(Το αφήνω όλο το βράδυ να απορροφηθεί το γάλα με τα αυγά )
Βουτυρώνω ξανά .
Ψήνω μέχρι να ροδίσει στους 180°C.Καλή επιτυχία !!!

Μαριάννα Μπισούκη‎-οι χρυσοχέρες -ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Λεμονόπιτα αρωματική !!!!


Εύκολη λεπτή μυρωδάτη λεμονόπιτα στα γρήγορα !!!

Υλικά
Χυμό από 1+1/2 λεμόνια
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
4 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού ινδοκάρυδο
1 φίτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1+1/2 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο γάλα
ξύσμα από 1 λεμόνι
λίγο ελαιόλαδο
ινδοκάρυδο για από πάνω στο τέλος

Σε ταψάκι  ή ταρτιέρα περνάμε όλη την επιφάνεια με λάδι .
Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά για λίγο και προσθέτουμε και την ζάχαρη χτυπώντας με το σύρμα για λίγα λεπτά.






Προσθέτουμε το ινδοκάρυδο το χυμό λεμονιού το γάλα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
Ρίχνουμε και όλο το αλεύρι και το ανακατεύουμε καλά να γίνει ένας χυλός ομοιόμορφος τον οποίο τον αδειάζουμε στο λαδωμένο ταψάκι -εγώ χρησιμοποίησα ταρτιέρα .



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά .
Γύρω γύρω παίρνει λίγο σκούρο χρώμα.





Το αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο η με ζάχαρη άχνη αν το θέλετε αρκετά γλυκό .
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τάρτα Θεική με πράσα και γραβιέρα !!!


Τάρτα με καραμελωμένα πράσα και γραβιέρα Κρήτης...❣❣❣

1 φύλλο κουρού
2 πράσα μεγάλα
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
7 φέτες ζαμπόν
200 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. Γραβιέρα Κρήτης πικάντικη
2 αυγά
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα γλυκιά

Πλένουμε καλά τα πράσα, το κρεμμυδάκι και τα κόβουμε κομματάκια, όπως και το ζαμπόν. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε το ζαμπόν μέχρι να αρχίσει να παίρνει λίγο χρώμα.
Ρίχνουμε τα πράσα και το κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και σοτάρουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν και να τραβήξουν όλα τα υγρά τους.
Το αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να χλιαρεψει,
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το γιαούρτι,.
Ρίχνουμε τα πράσα και την γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά..
Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα ( 27 εκ.) και απλώνουμε το φύλλο κουρού.
Το τρυπάμε με ένα πιρούνι και ρίχνουμε την γέμιση μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C στον αέρα για 35-40 λεπτά.

 Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τυροψωμάκια αφρός !!!!


Εύκολα & Αφράτα Τυροπιτάκια-Τυροψωμάκια !!!

 Τα πιο Εύκολα & Αφράτα Τυροπιτάκια-Τυροψωμάκια -The best cheeseballs ever !!!!





Υλικά (Ingredients):
-300γρ. χλιαρό νερό (300gr. lukewarm water)
 -12γρ. ξερή (12gr. dry yest)
-5 κ.γ. ζάχαρη (5 tsp sugar)
-270 γρ. ηλιέλαιο (270gr. sunflower oil)
-300γρ. στραγγιστό γιαούρτι (300gr. strained greek yogurt)
-1 αυγό (1 egg)
-1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ. (1 kg all purpose flour)
-3 κ.γ. αλάτι (3 tsp salt)
-τυρί φέτα (greek feta cheese)


ΔΕΙΤΕ την συνταγή βήμα βήμα πατώντας ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=mthhAs8454s

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μοσχαράκι κοκκινιστό με μακαρόνια !!!


Συνήθως το Κυριακάτικο φαγητό για όλη την οικογένεια από την μαμά !!! Εδώ θα σας πώ τον τρόπο που το φτιάχνω εγώ χρόνια τώρα και γίνεται λουκούμι το κρεατάκι συν την πεντανόστιμη σάλτσα του .

Υλικά
1 κιλό κρέας ποντίκι μοσχάρι κομμένο σε μικρά τεμάχια
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια μέτρια τριμμένα στον τρίφτη
1 ξύλο κανέλα
1 κουταλιά της σούπας γεμάτη πελτέ ντομάτας
2 ώριμες ντομάτες ζουληγμένες με το χέρι μας
1/2 κουτ γλυκού σκόνη τζίντζερ
1/2 κουτ γλυκού κουρκουμά
1 κοφτή κουτ γλυκού ζάχαρη
αλάτι-πιπέρι

1 πακέτο μακαρόνια Νο 6 ή ότι σας αρέσει
1/2 κουτ γλυκού κουρκουμά
αλάτι
λίγο ελαιόλαδο

Τυράκι τριμμένο -πολύ ωραία κι εύγευστη  η κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας

Μακαρόνια
Βάζουμε το νερό στην κατσαρόλα ρίχνουμε 1 φλιτζανάκι περίπου η και λιγότερο λάδι το αλάτι και τον κουρκουμά και περιμένουμε να αρχίσει να βράζει.
Αμέσως ρίχνουμε τα μακαρόνια ανακατεύοντας και τα βράζουμε  με τον χρόνο που γράφει στην συσκευασία.
Σουρώνουμε και τα αδειάζουμε ξανά στην κατσαρόλα.
Δεν τα καίμε με τίποτα γι αυτό βάζουμε το λάδι από την αρχή ,επίσης ο κουρκουμάς εκτός από το ότι κάνει πολύ καλό στην υγεία μας δίνει κι ωραίο χρώμα στα μακαρόνια μας .


Κρέας -Εγώ θα σας πώ τον δικό μου τρόπο -αν θέλετε ακολουθήστε τον και θα δείτε πόσο εύκολο και νόστιμο θα είναι το φαγητό .

Βάζουμε το λάδι με τα κρεμμύδια και στεγνά τα κομμάτια κρέας στην κατσαρόλα και τα σοτάρουμε γυρνώντας τα με ξύλινη κουτάλα για αρκετά λεπτά.
Σε αυτό το σημείο πολλές φορές το σβήνω το φαγητό με κρασί αλλά γίνεται λίγο βαρύ κι εδώ δεν έβαλα.




Αμέσως τώρα παίρνουμε μία μία τις ώριμες ντομάτες κόβουμε το επάνω μέρος λίγο που είναι το κοτσανάκι και επάνω στο κρέας που είναι στην κατσαρόλα τις λιώνουμε με το χέρι .
Προσθέτουμε μέσα και την κουταλιά πελτέ και με την ξύλινη σπάτουλα ανακατεύουμε .
Προσθέτουμε κουρκουμά ,ζάχαρη,αλατοπίπερο,τζίντζερ και ξυλάκι κανέλας που του δίνει ιδιαίτερα ωραία μυρωδιά και ανακατεύουμε .




Εχουμε κοντά ζεστό νερό και ρίχνουμε μέσα περίπου 5 ποτήρια του νερού.
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει στο 2.




Προσέχουμε και σε περίπτωση που σωθεί το νερό και το τσιμπήσουμε με το πιρούνι και δεν έχει λιώσει το κρέας προσθέτουμε  1 ποτήρι ζεστό  νερό  και συνεχίζουμε το βράσιμο .
Αν σωθεί και πάλι  και δεν έχει μαγειρευτεί ξανά το ίδιο.
Τέλος αφήνουμε ξεσκέπαστη την κατσαρόλα να πάρει λίγες βράσεις να πήξει η σάλτσα και έτοιμο .
Σερβίρουμε με μακαρόνια με πιλάφι με πατάτες τηγανητές ή πουρέ .Καλή όρεξη .




Συνήθως όταν το μαγειρεύω στην φάση που ρίχνουμε το πρώτο νερό εγώ βάζω ζεστό νερό μέχρι σχεδόν επάνω στην κατσαρόλα κι έρχεται μέχρι να σωθεί και το κρέας γίνεται λιώμα και η σάλτσα δένει πολύ ωραία .Μην σας τρομάξει να το κάνετε κι εσείς .
Και κάτι ακόμη ..Οταν θέλω να ξανασερβίρω το υπόλοιπο φαγητό άλλη ώρα και πρέπει να το ζεστάνω  επειδή δεν χρησιμοποιώ ποτέ φούρνο μικροκυμμάτων βάζω την κατσαρόλα στην φωτιά με τα μακαρόνια και ρίχνω μέσα 1 φλυτζανάκι νερό και ανακατεύω μέχρι να ζεσταθούν και γίνονται λες και τα έβρασες εκείνη την στιγμή --κολπάκι από Ιταλό φίλο .

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ