Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Γιουβαρλάκια με κρέμα αυγολέμονο !!!


 Γιουβαρλάκια πεντανόστιμα με ωραία πηχτή κρέμα !!Φαγητό που θα ευχαριστηθεί όλη η οικογένεια!!Εύκολο γρήγορο το αγαπούν μικροί μεγάλοι !!!

Υλικά
500 γραμ.κιμά μοσχάρι
1 αυγό
7 κλωνιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλατοπίπερο
λίγα φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένο φρέσκο
1 κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
2 κουταλιές σούπας λάδι για μέσα  στην ζύμη του κιμά
3 κουταλιές της σούπας  νερό για μέσα στην ζύμη του κιμά
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι Καρολίνα.
αλεύρι

Για την κατσαρόλα μέσα
2 καρότα κομμένα σε λωρίδες
2 πατάτες κομμένες καρέ μεγάλα

Κρέμα
2 αυγά ολόκληρα
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
χυμό από 2 λεμόνια





Τι κάνουμε
Βάζουμε τον κιμά με όλα τα υλικά εκτός το αλεύρι και τα ζυμώνουμε καλά.
Τα αφήνουμε λίγο στο ψυγείο και σε κατσαρόλα βάζουμε  6 ποτήρια του νερού νερό τα κομμένα καρότα τις πατάτες σε καρέ αλάτι πιπέρι λίγο λάδι και λίγο βούτυρο 1 κοφτή κουταλιά προαιρετικά εγώ βάζω benecol τα αφήνουμε να αρχίσουν να βράζουν και πλάθουμε μπαλίτσες τα γιουβαρλάκια τα αλευρώνουμε τα τινάζουμε καλά από το περιττό αλεύρι και τα τοποθετούμε στην σειρά στην κατσαρόλα πάνω από τα λαχανικά πατάτα καρότο.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά να μαλακώσουν και να μείνουν με λίγο ζουμί .




Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το αυγολέμονο με έναν τρόπο που θα σας  πω πολύ εύκολο και με επιτυχία πάντα δεν κόβει ποτέ μα ποτέ το αυγό.
Βάζουμε στο μούλτι ή στο μίξερ τον χυμό λεμονιών τα 2 αυγά ολόκληρα και 1 γενναία κουταλιά αλεύρι σούπας ή 2 κουταλιές κοφτές τα χτυπάμε 2 λεπτά και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα ..σηκώνουμε την κατσαρόλα από τα χερούλια της και την κουνάμε δεξιά αριστερά 1 λεπτό την ακουμπάμε στο ζεστό μάτι που μαγειρεύομαι κοχλάζει δυό  τρείς φορές κι έτοιμο το ωραίο φαγάκι μας θέλουμε σάλτσα πηχτή και δεμένη.Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

* Για να δώσετε διαφορετική γεύση μπορείτε να παραλείψετε το αυγολέμονο και να προσθέσετε στο φαγητό φρέσκες ψιλοκομμένες ντομάτες ή κον κασέ.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 


Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Ροδέλες πορτοκαλιού με σοκολάτα !!!



Ροδέλες πορτοκαλιού με σοκολάτα !!!

Μελωμένα πορτοκάλια και βελούδινη γλύκα σοκολάτας, σε θεσπέσιο γευστικό συνδυασμό! Εύκολο, απλό και πολύ οικονομικό !!

πορτοκάλι-σοκολάτα
Υλικά (για  22 περίπου ροδέλες)
4 μέτρια χοντρόφλουδα πορτοκάλια ακέρωτα και χωρίς κουκούτσια
3 κούπες ζάχαρη
1 ½ κούπας νερό
λίγο χυμό λεμονιού
Για την επικάλυψη
250-300 γρ. κουβερτούρα
1 κουταλιά βούτυρο.




Εκτέλεση
Ξύνουμε ελαφρά ολόκληρα τα πορτοκάλια με λεπτό τρίφτη. Τα πλένουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες 1 εκατοστού.
Βράζουμε για 5΄χύνουμε το πρώτο νερό και ξαναβράζουμε με καινούργιο νερό άλλα 5 λεπτά και σουρώνουμε. Στην περίπτωση που έχουν κουκούτσια τ’ αφαιρούμε.



Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό 5΄ και ρίχνουμε μέσα τις ροδέλες. Σιγοβράζουμε μέχρι να αρχίσουν να καραμελώνουν. Γυρνάμε και από τις δύο πλευρές και μετά τις απλώνουμε σε σχάρα να κρυώσουν και να στραγγίξουν καλά.
Βουτάμε μία-μία ροδέλα σε λιωμένη κουβερτούρα και αφήνουμε να κρυώσουν.Καλή επιτυχία!

* Φυλάξτε τα φρέσκα σοκολατάκια σε δοχείο που κλείνει καλά και θα έχετε πάντα μια γλυκιά επιλογή χωρίς πολλές θερμίδες!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ