Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

Σοκολατάκια εύκολα και γρήγορα !!!



Υλικά και Εκέλεση :
Βάζουμε σε μπεν Μαρί 250 γραμμάρια κουβερτούρα να λιώσει.
Σε μια κατσαρολίτσα ζεσταίνουμε πολύ λίγο 80 ml.κρέμα γάλακτος,20 ml γάλα,10 ml λικέρ.
Οπότε το προσθέτουμε στην κουβερτούρα ανακατεύουμε και το βάζουμε ψυγείο να παγώσει καλά.
Παίρνουμε της θήκες μας( κάνουν παγοθήκες ) βάζουμε μέσα στην καθεμία λίγο λιωμένη κουβερτούρα και τα τοποθετούμε στο ψυγείο.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Βάζουμε μέσα στης θήκες γέμιση και πάνω λίγο λιωμένη κουβερτούρα.
Οπότε όταν τα ξεφορμάρομαι τους δίνουμε σχέδια πάλι με λιωμένη κουβερτούρα!!

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Κέικ λεμόνι αρωματτικό και αφράτο !!!



Υλικά και Εκτέλεση
 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σπορέλαιο
2 μισή κούπες αλεύρι
1 μπεικιν
το χυμό και το ξύσμα από 1 λεμόνι ανάλογα Πόσο άρωμα θέλετε
1 κούπα γάλα
Χτυπάμε πολύ Καλά τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν ρίχνουμε το λάδι και σιγά σιγά-σιγά το μίξερ προσθέτουμε αλεύρι ανακατεμένο με το μπεικιν ξύσμα και το χυμό πόσο θέλουμε.
Λαδώνουμε τη φόρμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 175 βαθμούς για 50 λεπτά ανάλογα το φούρνο .
Βγάζουμε το κέϊκ το αφήνουμε να κρυώνει και από πάνω γλάσο άχνη με λίγο νεράκι αραιωμένη ή λεμόνι για περισσότερο άρωμα και διακόσμηση..!!!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση !!

Αναστασία Χαλβατζή -οι χρυσοχέρες-ηδες

'ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μηλόπιτα το κάτι άλλο !!!


Μηλόπιτα αφράτη γλυκιά τραγανή !!!
Posted on 6:13 π.μ.by gata

Υλικά και Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ 250 γραμμάρια.βούτυρο μαλακό και 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε 4 κούπες αλεύρι,1 φακελάκι μπέικιν1 βανίλια,λίγο αλάτι.
Ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε μέσα το βούτυρο ζάχαρη,3 αυγά,και ανακατεύουμε να γίνει μια τρίφτη ζύμη όχι πολύ ανακάτεμα.
Την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Στην συνέχεια την βγάζουμε και παίρνουμε ένα ταψί 30cm το βουτυρώνουμε πολύ καλά και τοποθετούμε μέσα ζύμη από την οποία όμως κρατάμε λίγο.
Ρίχνουμε την γέμιση Μήλων:
Αφού είχαμε τρίψει 10 μήλα μεσαίου μεγέθους κόκκινα,τα είχαμε σε σουρωτήρι με ζάχαρη,και κανέλα.
Απάνω βάζουμε την υπόλοιπη ζύμη και το τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο μας  και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 50 λεπτά!

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Λουκουμαδάκια !!!!



Καφές χωρίς γλυκακι δεν λέει.Λουκουμαδακια σιροπιαστά !!!

Υλικά και εκτέλεση 
1/2 ποτήρι ηλιέλαιο
1και 1/2 κούπες χλιαρό νερό
1/2  κούπα ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει να γίνει ζύμη ελαστική και να πλάθεται.
λάδι για το τηγάνισμα καλύτερα ελαφρύ.Περίπου 1 κιλό .

Σιρόπι
1και 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 και1/2 ποτήρι νερό.
Τελείωμα με μέλι και κανέλα.(κάντε μισή δόση γιατί βγαίνουν πολλά).

Όλα τα υλικά μαζί -την μαγιά την δυαλύουμε σε λίγο χλιαρό νερό-
ζύμωμα και μετά πλάθουμε σε στρογγυλές κουλουρίτσες και τηγανίζουμε .
 Τα σιροπιάζομαι αφού έχουμε βράσει για 10 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι τα βάζουμε σε πιατέλα ρίχνουμε λίγο μέλι και κανέλα και ...καλοφάγωτα !


Σοφία Λάμπρος Κακοσαίος‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπανακοτυρόπιτα !!!




Σπανακοτυρόπιτα με δικό μας φύλλο !!!

Υλικά Συνταγής για το φύλλο .

    Για 6 φύλλα
    750 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    100 γραμ. ελαιόλαδο
    2 κ.σ. ξίδι
    1½ κ.γλ. αλάτι
    340 γραμ. χλιαρό νερό (περίπου)
    λίγο έξτρα αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων

Εκτέλεση

Ξεκινάμε  βάζοντας σε μπολ το αλεύρι και κάνοντας μια λακκούβα στο κέντρο του.
Προσθέτουμε το αλάτι, το λάδι, το ξίδι και το νερό.
Με τα δάχτυλα, δουλεύοντας κυκλικά, βάζουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέσα στα υγρά.
Όταν πια σχηματιστεί μια μπάλα ζύμης και έχουν καθαρίσει τελείως τα τοιχώματα του μπολ, βγάζουμε τη ζύμη στον πάγκο μας και τη ζυμώνουμε με δυνατές κινήσεις, τραβώντας την και γυρίζοντάς τη για 5 λεπτά.
Η ζύμη στο τέλος πρέπει να είναι απαλή, εύπλαστη και αφράτη. Αν κολλάει ελαφρά στα χέρια, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
Τη σκεπάζουμε καλά και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Αμέσως μετά τη χωρίζουμε σε 4 ή 6 κομμάτια.
Αλευρώνουμε την επιφάνεια που θα δουλέψουμε και με το λεπτό πλάστη, ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε λεπτό φύλλο, αλευρώνοντας κάθε φορά που είναι απαραίτητο.
Αφήνουμε τα ανοιγμένα φύλλα πάνω σε καθαρό τραπεζομάντιλο να τραβήξουν την υγρασία τους και να στεγνώσουν ελαφρώς.



Λαδώνουμε πολύ καλά το ταψί (νο 40 ή 42, ρηχό για πίτα).
Στρώνουμε 3 φύλλα λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα με λίγο ελαιόλαδο.
Βάζουμε τη γέμιση που επιθυμούμε κρύα και σε λεπτή στρώση.
Γυρίζουμε τα φύλλα που εξέχουν πάνω στην πίτα.
Στρώνουμε και καλύπτουμε την πίτα με τα υπόλοιπα τρία φύλλα, ελαφρώς τσαλακωμένα.
Δεν ξεχνάμε να λαδώνουμε τα φύλλα ενδιάμεσα, δηλαδή όπου ακουμπάει φύλλο με φύλλο να ρίχνουμε λιγάκι από το συνολικό ελαιόλαδο της κάθε συνταγής.

Γέμιση

    Για τη γέμιση
    1 κιλό σπανάκι πλυμένο και στραγγισμένο (κομμένο σε χοντρά κομμάτια)
    5 τρυφερά πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
    10 φρέσκα κρεμμύδια (τρυφερά) με τα φύλλα τους κομμένα σε λεπτές φέτες
    1 ξερό κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο ή τριμμένο
    1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο (με τα κοτσάνια του)
    1/2 φλ. τραχανά
    450 γραμ. ώριμη σκληρή φέτα σε χοντρά τρίμματα
    200 ml συμπυκνωμένο γάλα εβαπορέ (1 μικρό κουτί)
    1/2 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    2 μεγάλα αυγά
    1/4 φλ. νερό
    αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μεγάλο μπολ .
Ρίχνω ψιλοκομμένο το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, τα ψιλοκομμένα τα πράσα, τα κρεμμύδια με τα φύλλα τους, αλάτι και πιπέρι και τα τρίβω με τα χέρια μέχρι να μαραθούν, για περίπου 1-2 λεπτά.
Ρίχνω τον τραχανά, τη φέτα σε τρίμματα και ανακατεύω.
Σε μικρή μπολ χτυπάω τα αυγά, το εβαπορέ γάλα και το ελαιόλαδο.
Ρίχνω το μισό μείγμα στα χόρτα και ανακατεύω καλά.
Στο υπόλοιπο μείγμα αυγού ρίχνω λίγο νερό, για να αραιώσει η υφή (περίπου 50 ml).
Λαδώνω ένα μεγάλο, ρηχό ταψί για τη σπανακόπιτα, 40 ή 42 εκατοστά.
Στρώνω το πρώτο μεγάλο φύλλο και φροντίζω να εξέχει από τα τοιχώματα του ταψιού. Ραντίζω με λίγο μείγμα αυγού.
Στρώνω άλλα δύο φύλλα, ελαφρώς τσαλακωμένα.
Ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο ενδιάμεσα.
Τα ραντίζω ελαφρά με μείγμα αυγού. Αδειάζω τη γέμιση σε λεπτή στρώση.
Σκεπάζω με αλλα δύο φύλλα τσαλακωμένα και ραντίζω ενδιάμεσα.
Τα πάνω  φύλλα να μην εξέχουν.
Στρίβω το φύλλο που εξέχει σε κόθρο. Ραντίζω με όσο μείγμα αυγού έχει απομείνει.
Χαράζω σε κομμάτια. Ραντίζω με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς .
Την συνταγή την φτιάχνω χρόνια και είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου - Για ευκολία μπορείτε να αντικαταστήσετε το σπιτικό φύλλο με έτοιμο χωριάτικο με την ίδια διαδικασία !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Πίτσα με τραγανή ωραία ζύμη !!!!



Για την ζυμη:
600 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 ml Γάλα φρέσκο χλιαρό
100 ml Νερό
50 ml ηλιέλαιο
1 φακ. Μαγιά ξηρή
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι

Για την γεμιση:
Τυρί τριμμένο
Ζαμπόν
Κέτσαπ
Πιπεριές
Λουκάνικο

Βάζουμε σε μια λεκάνη το γάλα, το νερό, το ηλιέλαιο, το μισό αλεύρι, την ζάχαρη, την μαγιά και ανακατεύουμε.
Μετά προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι και ζυμώνουμε.
Η ζύμη μας θα είναι αρκετά μαλακή Ίσως κολλάει λίγο στα χέρια.
Την σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Παίρνουμε ένα ταψί, το τοποθετούμε ανάποδα μέσα στον φούρνο και το αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου να κάψει καλά στους 180° στον αέρα.
Παίρνουμε την ζύμη και την χωρίζουμε σε 2 κομμάτια, προσπαθούμε όσο μπορούμε να είναι ίδια.
Την απλώνουμε με τα χέρια μας σε μια λαδοκολλα, αλείφουμε κέτσαπ, βάζουμε ζαμπόν, τυρί, πιπεριές και λουκάνικο ή ότι άλλο προτιμάμε.
Ανοίγουμε τον φούρνο και τοποθετούμε την πιτσα πάνω στο καυτό ταψί.
Ψήνουμε περίπου για μισή ώρα.

 Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Σοκολατάκια με ινδοκάρυδο !!!



Υλικά:

3 κούπες ινδική καρύδα
1 κούπα ζαχαρούχο γάλα
450γρ κουβερτούρα γάλακτος
2 κσ λάδι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε τη καρύδα με το ζαχαρούχο μέχρι να ενωθούν πολύ καλά και να γίνουν μια μαλάκια ζύμη.
Πλάθουμε μπαστουνάκια  τα οποία τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα. Τα καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και τα βάζουμε στη κατάψυξη για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια κόβουμε τη κουβερτούρα σε κομματάκια και τη βάζουμε με το λάδι και λιώνουμε σε Μπεν Μαρί σε μέτρια θερμοκρασία.



Μόλις είναι έτοιμη αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Βγάζουμε από τη κατάψυξη τα μπαστουνακια μας και βουτάμε ένα ένα στη κουβερτούρα, να καλυφθούν από όλες τις μεριές και βάζουμε σε λαδόκολλα να κρυώσουν τελείως.
Καλή επιτυχία!!!

Στο μέγεθος που βλέπετε μου βγήκαν 23 κομμάτια.
Σαν κούπα χρησιμοποίησα τη γυάλινη κούπα δοσομετρητή.
Με γάντια η ζύμη δεν κολλάει και πλάθονται πολύ ωραία.



 Elena Psillia-οι χρυσοχερες-ηδες





ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γλυκάκια σιροπιαστά με ινδοκάρυδο !!!!



Ατομικά σιροπιαστά γλυκάκια ινδοκάρυδου!!



Υλικά και Εκτέλεση

Έβαλα στον κάδο του μίξερ 125γρ Βιτάμ, 1ποτήρι ζάχαρη, 4αβγά,1/2ποτήρι καρύδα, 1σφηνακι κονιάκ, 1ποτηρι φαρίνα up, 5'χτυπημα.

Τα έβαλα στις θηκουλες της σιλικόνης και τα έψησα για 25' στους 180c αέρα.

Για το σιροπακι χρειάστηκα 1ποτηρι νερό και 1ποτηρι ζάχαρη..





Με κρύο σιρόπι μόλις τα έβγαλα από το φούρνο τα σιρόπιασα και τα άφησα για 1/2 ώρα μέσα στις θηκούλες τους.

Τα έβγαλα και τα άφησα στο ταψί όλο το βράδυ.

Το πρωί τα έβαλα στην πιατέλα και τα γυάλισα με λίγο σιροπάκι και έριξα επάνω καρύδα!!!!!!

Καλή επιτυχία !!!


 Maria Kazdagli -οι χρυσοχέρες-ηδες



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Λουκουμάδες εύκολοι χωρίς μαγιά !!!



Εύκολοι λουκουμάδες χωρίς μαγιά βουτηγμένοι σε γλυκό σιρόπι και καθισμένοι σε αφράτη γλυκιά πατισερί !!!



 Υλικά

60 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό

120 γραμμάρια αλεύρι

110 γραμμάρια βούτυρο

230ml νερό

4 αυγά

λίγο αλάτι

1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη

1 βανίλια!


Σιρόπι

600 γραμμάρια ζάχαρη

350 ml νερό

2 κουταλιές σούπας μέλι

1 κουταλάκι γλυκού χυμό λεμονιού!


Εκτέλεση σιρόπι

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για σιρόπι!

Όταν πάρει μια βράση το κατεβάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει!


Εκτέλεση ζύμης

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό ζάχαρη αλάτι βούτυρο!

Μόλις λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε το αλεύρι και σιμιγδάλι!

Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη!

Αφήνουμε.την ζύμη.να κρυώσει 7 λεπτά!

Κατόπιν προσθέτουμε την βανίλια και ένα ένα τα αυγά!

Αφήνουμε την ζύμη λίγο να κρυώσει!

Βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε με τη βοήθεια της παλάμης μας και ενός κουταλιού τη ζύμη μόλις πάρουν χρώμα τα τοποθετούμε.στο σιρόπι!

Κάνουμε.και.μια κρέμα πατισερί!


Υλικά κρέμας

1 κιλό γάλα

1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

4 κουταλιές κορν φλάουρ

2 κουταλιές αλεύρι

1 βανίλια

4 κουταλιές της σούπας Βιτάμ

2 κρόκους


Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη να.ζεσταθεί ρίχνουμε αλεύρι και κορν φλάουρ αφού τα έχουμε.διαλύσει σε.λίγο γάλα και μόλις πήξει κατεβάζουμε!

Προσθέτουμε το Βιτάμ βανίλια κρόκους!


Συναρμολόγηση

Βάζουμε την κρέμα σε στυλ φωλιάς και τοποθετούμε τον λουκουμάδες μας με μπόλικη κανέλα!


Tzeni Tsanaktsidou-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Μόκα τούρτα Θεική !!!



ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:

Χτυπάμε 5 αυγά με 130 γραμμάρια ζάχαρη για 3 λεπτα΄.

Ρίχνουμε σταδιακά 130 ισως και λίγο παραπανω γραμμάρια αλεύρι,2 κουταλιές της σουπας κακάο,1 βανίλια.

Το τοποθετούμε στο κατάλληλο σκεύος(εγώ χρησιμοποίησα μιας χρήσεως μεσαίο) και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμενο φούρνο για 25 λεπτα.

ΚΡΕΜΑ:

Βάζουμε σε ενα μπολ1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ,με 1 κουτάλια βραστό νερό.

Ανακατεύουμε και ρίχνουμε μέσα 300 γραμμάρια κρέμα.γάλακτος πλήρες με 25 γραμμάρια άχνη ζάχαρη οποτε θα γίνει αφρός.

ΓΛΑΣΣΟ:

200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος,180 γραμμάρια κουβερτουρα και 1 κουτάλια της σούπας σπορελαιο.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

Κόβουμε με προσοχή το παντεσπανι να έχουμε δυο πατους,οπότε τοποθετούμε τον ενα πάτο πανω του βάζουμε μισή κρέμα κλείνουμε με τον άλλο πάτο απάνω κρέμα και πανω στην κρέμα με προσοχή το γλασσο!!



Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μελιτζανόπιτα απλή και νόστιμη !!!



Υλικά
 2κιλά μελιτζάνες,
5 κρεμμύδια,
 αλάτι,
μπαχαρικά,
3 αυγά,
1 κιλό φύλλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε μικρά κυβάκια  τις μελιτζάνες τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό για να ζεματιστούν 5 λεπτά.
Στραγγίζουμε, ξεπλένουμε και αφήνουμε να φύγουν όλα τα υγρά.
5 κρεμμύδια τσιγαρίζουμε σε λάδι, ρίχνουμε τις μελιτζάνες και μια κούπα πλιγούρι ή τραχανά γλυκό αν έχουμε.
Και μια κούπα γάλα.
Αφήνουμε να ρουφήξει όλα τα υγρά.
Τραβάμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τα αυγά.
Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και τυριά τριμμένα.(γκούντα,ένταμ ή ότι άλλο θέλουμε).
Αφού κρυώσει το μείγμα κάνουμε την πιτα.
Λαδώνουμε τα φύλλα ρίχνουμε το μείγμα σκεπάζουμε χαράσσομαι και ραντίζουμε με λίγο νερό την επιφάνεια .
Ψήνουμε για 1 ώρα στους 170 βαθμούς.

 Mat Tam-οι χρυσοχέρες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Ρολό πεντανόστιμο !!!



Υλικά
700 gr κιμά
2 κρεμμύδια τριμμένα
1 ντομάτα τριμμένη
2 κ.γ. Δυόσμο ξερό
2 κ.γ. Ρίγανη ξερή
1/2 ματσάκι Μαϊντανό
1 αυγά
Πάπρικα γλυκιά
3-4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο μουλιασμένο στο γάλα
Αλάτι
Πιπέρι

Για την γέμιση:
7 φέτες τυρί του τοστ
1 Πιπεριά πράσινη κομμένη σε μπαστουνάκια
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μπαστουνάκια

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά του κιμά μαζί και το αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.... μετά παίρνουμε τον κιμά, τον βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα, τον ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμο, βάζουμε το τυρί σε όλη την επιφάνεια του κιμά, τις πιπεριές και κλείνουμε το ρόλο με την βοήθεια της λαδόκολλας....το βάζουμε στο ταψί, αφαιρούμε την λαδόκολλα και το ψήνουμε μαζί με τις πατάτες στους 180° για μια ώρα στον αέρα.....

Κόβουμε τις πατάτες τις βάζουμε στο ταψί και προσθέτουμε... αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά, μουστάρδα, 2 κύβους ( βοδινού και λαχανικών) διαλυμένους σε ζεστό νερό, λεμόνι, ρίγανη, λάδι και λίγο νερό... και ανακατεύουμε καλά .



 Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Καζάν ντιπί !!!



Το πιο εύκολο Καζάν Ντιπί (Φανταστική Συνταγή) - Kazandibi - Caramelized milk pudding

Υλικά (Ingredients):

2 κιλά πρόβειο γάλα (2kg sheep's milk)
160γρ. νισεστέ (160gr. cornstarch)
320γρ. ζάχαρη (320gr. sugar)
2 βανιλίνες (2 vanillins)
120γρ. άχνη (120gr. powdered sugar)






ΔΕΙΤΕ την συνταγή  βήμα βήμα πατώντας ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=dbI0i8CRU_c&feature=youtu.be

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Τούρτα καρύδας Θεική !!!!


Αφράτη τούρτα καρύδας !!!


 Υλικά και Εκτέλεση
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
Χτυπάμε 5 αυγά με 125 γραμμάρια ζάχαρη να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε 155 γραμμάρια αλεύρι,1 φακελάκι μπεικιν,1 βανίλια ανακατεύουμε με μαρίζ και το τοποθετούμε στο σκεύος μας και το ψήνουμε σε.προθερμασμένο φούρνο στους 18Ο/ βαθμούς αντιστάσεις για 30 λεπτά.
Όταν κρυώσει καλά το κόβουμε σε 3 πάτους.

Κάνουμε και ένα σιρόπι :
1 φλιτζάνι  τσαγιού ζάχαρη, με 1 φλιτζάνι  τσαγιού νερό βράσιμο 2 με 3 λεπτά.

Κάνουμε και μια κρέμα:
Μισό κιλό γάλα,μισό φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη, 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,1 κουτάλια της σούπας.αλεύρι,2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΟΛΑ ΚΡΥΑ:
Παντεσπάνι,σιρόπιασμα,κρέμα,παντεσπάνι σιρόπιασμα,κρέμα,παντεσπάνι σιρόπιασμα και τέλος σαντιγί και γαρνίρισμα καρύδα!!



Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ"

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο Facebook


Κουρού τυροπιτάκια !!


Για τη ζύμη κουρου χρειάστηκα:
Μισό κιλό γιαούρτι αγελαδινό κατά προτίμηση
1600γρ αλεύρι γοχ
250μλ ηλιέλαιο
250μλ ελαιόλαδο
2 αυγά μόνο τους κρόκους για επικάλυψη
2 κ.γ αλάτι

Για τη γέμιση:

500γρ τυρί αγελαδινό
6-7 μανιτάρια μεσαίου μεγέθους κομμένα με πολύ μικρό καρέ
1 ντομάτα ώριμη κομμένη σε πολύ μικρό καρέ
2 πιπεριές κέρατο κομμένες σε πολύ μικρό καρέ
10 ελιές μαύρες κατά προτίμηση κομμένες σε πολύ μικρό καρέ
1κγ φρέσκια ρίγανη
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι.




Εκτέλεση:
Χτυπάμε γιαούρτι κ λάδια να ενσωματωθούν
Κ σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι.

Ζυμώνουμε ελαφρά για να μην βγουν τα λάδια της ζύμης.

Φτιάχνουμε μπαλάκια σε μέγεθος αυγού μπορείτε κ λίγο μεγαλύτερα ανοίγουμε με το χέρι βάζουμε γέμιση Αφού ανακάτεψα όλα τα υλικά.

Κλείνουμε τις άκρες.

Λαδόκολλα στο ταψί, προθερμασμένος φούρνος στους 180° κ ψήνουμε μέχρι να χρυσίζουν στην ίδια θερμοκρασία για περίπου 25-45 λεπτά.

Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμα μόλις πάρουν αυτό το χρώμα!


Ολγα Σιδερα-οι χρυσοχέρες-ηδες



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ