Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Ρεβανί αφράτο !!!





ΥΛΙΚΑ
1 1/3 κούπα αλεύρι φαρίνα
1 1/3 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 1/2 κγ μπέικιν πάουντερ
λίγη βανίλια λίγο αλάτι
4 κσ γάλα χλιαρό
8 αβγά
1 + 1/3 κούπες ζάχαρη

Σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
2,5 κούπες νερό
2 κσ ξύσμα
2 κσ χυμό λεμονιού
Μισή Πλάκα βούτυρο.







Τα πρώτα 4 υλικά τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη 15 λεπτά.
Προσθέτουμε το γάλα λίγο λίγο.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί στέρεα και υγρά με κουτάλι.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 35 λεπτά.
Σιρόπι καυτό και το γλυκό χλιαρό.

 Ioanna Stefanaki-οι χρυσοχέρες-ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Σοκολατόπιτα Θεική !!!



Υλικά και Εκτέλεση

 Χτυπάμε 4 αυγά με 350 γραμμάρια ζάχαρη να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε 115 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο χλιαρό,συνεχίζουμε ρίχνουμε 240 ml γάλα χλιαρό,270 γραμμάρια αλεύρι ,1 φακελάκι μπέικιν,1 βανίλια,30 γραμμάρια κακάο.
Το τοποθετούμε σε τσέρκι 28cm και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά αντιστάσεις μεσαία σχάρα.

ΚΆΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΩΣ:
Βάζουμε 500 ml γάλα να ζεσταθεί και το ρίχνουμε στο μπολ που έχουμε θρυμματίσει 300 γραμμάρια κουβερτούρα.
Τρύπα με την ζέστη σοκολατοπιτα παντού με ξυλάκι από σουβλάκι και ρίχνουμε την σως ζέστη.
Οπότε αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και τέλος φτιάχνουμε ένα γλασσο με 200 γραμμάρια κρέμα.γάλακτος,με 200 γραμμάρια κουβερτούρα, 2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο το ρίχνουμε και αυτό πάνω στην σοκολατόπιτα!!!

 Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Μπισκοτάκια λαχταριστά !!!


Για τα μπισκότα

1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο ή μισό ελαιόλαδο και μισό καλαμποκέλαιο

1 ποτήρι νερού καστανή ζάχαρη(εγώ έβαλα 3/4 ποτηριού ζάχαρη)

1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού και μέσα διαλύω 1 κοφτό κουταλάκι γλυκού σόδα.

1 φακελλο μπέικιν -2 βανίλιες



-Σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια μικρά με μαχαίρι,ή σταγόνες σοκολάτας-Αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις όσο πάρει να γίνει μαλακή ζύμη που δεν κολλάει..Φτιάχνω την ζύμη μου,την αφήνω λίγο στο ψυγείο σκεπασμένη,πλάθω στρογγυλά μπισκότα,και ψήνω στους 180 μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα!!


Maria Kopd-οι χρυσοχερες-ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κοτόπουλο μπιφτέκια !!


Τα μπιφτέκια είναι η καλύτερη και η πιο γρήγορη επιλογή για όσους θέλουν να προσέξουν τη διατροφή τους. «. Τα δικά μου αγαπημένα είναι τα μπιφτέκια από κοτόπουλο (ή από γαλοπούλα).

Απλά και εύκολα!


ΥΛΙΚΑ


1 κιλό κιμά από κοτόπουλο (ή γαλοπούλα)

 1 κρεμμύδι

 1 σκελίδα σκόρδο

1 κόκκινη πιπεριά

 1 καρότο

1 αβγό

 λίγο ελαιόλαδο

λίγη μουστάρδα (καυτερή)

1 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη

 αλάτι-πιπέρι

 ρίγανη

μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Στο multi, βάζουμε το κρεμμύδι, το καρότο, την πιπεριά και το σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε (αλλά όχι  να λιώσουν τελείως).

Σε ένα μπολ βάζουμε το παραπάνω μείγμα μαζί με τα αβγά, τη φρυγανιά, το λάδι, τη μουστάρδα, αλάτι-πιπέρι, τη ρίγανη, τον μαϊντανό και φυσικά τον κιμά και τα ζυμώνουμε καλά όλα μαζί.

Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Πλάθουμε τα μπιφτέκια, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν.

Συνοδεύουμε με ντομάτεςψιλοκομμένες -εγώ τις ξεφλουδιζω όπως καθαρίζουμε τις πατάτες-αγγουράκι ψιλοκομμένο -κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο -λίγο λάδι-λίγο αλάτι-και μπόλικο μηλόξυδο επίσης ψιλοκομμένο μαϊντανό.



 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Πανεύκολα γρήγορα -10 λεπτά μόνο -Μπισκοτάκια μερέντας !!!




Πανεύκολα γρήγορα -10 λεπτά μόνο -Μπισκοτάκια μερέντας !!! Να τα φτιάξετε είναι φανταστικά !!!

Υλικά και Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπολ 1 αυγό με 180 γραμμάρια Μερέντα και ανακατεύουμε με πιρούνι.
Συνεχίζουμε ρίχνουμε 150 γραμμάρια αλεύρι φαρίν απ και ξανά ανακατεύουμε με πιρούνι.







Λαδώνουμε τα.χέρια μας κάνουμε μικρές μπαλίτσες της τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψάκι μας τα τρυπάμε με.το.δάχτυλο και τα για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς αντιστάσεις στην μεσαία σχάρα.
Διακόσμηση με μερέντα !

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αφράτα Κασεροψωμάκια με Ζαμπόν !!!



Φανταστικά λαχταριστά κασεροψωμάκια με κασέρια και ζαμπόν!!
Απλά πρέπει να τα δοκιμάσετε !!

Για την ζύμη-For the dough
600 γρ νερό-600 gr water
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια-1 kg flour with extra gluten
8 γρ ξηρή μαγιά-8 gr dry yeast
1 κτσ ζάχαρη-1 tbsp sugar
2 κτγ αλάτι-2 tsp salt
λίγη ρίγανη-a little oregano
200 γρ ζαμπόν-200 gr ham
200 γρ mix 3 τυριών της αρεσκείας σας-200 gr mix 3 cheeses you liked

Πάνω στα ψωμάκια-On the breads
Σάλτσα της αρεσκείας σας-Tomatoe sauce you liked 100 γρ mix 3 τυριών της αρεσκείας σας-100 gr mix 3 cheeses you liked

ΔΕΙΤΕ την εκτέλεση της συνταγής βήμα- βήμα πατώντας ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=xNbjO3kEOw8&feature=youtu.be

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σοκολατογλυκό πειρασμός !!!!



Φανταστικό ΣΟΚΟΛΑΤΟΓΛΥΚΟ πειρασμός - Ένα γλυκό ΟΛΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - Chocolate Cake Recipe

Υλικά (Ingredients):
Για το κέικ (For the cake):
-5 αυγά χωριστά τα ασπράδια και οι κρόκοι (5 eggs seperately the yolks from the whites)
-50γρ. νερό (50gr. water)
-70γρ.γάλα (70gr. milk)
-65γρ. ηλιέλαιο (65gr. sunflower oil)
-70γρ. αλεύρι (70gr. flour)
-10γρ. κορν φλάορ (10gr. cornstarch)
-30γρ. κακάο (30gr. cocoa)
-1/4 κ.γ. σόδα (1/4 tsp. baking soda)
-1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (1/2 tsp. baking powder)
-115γρ. ζάχαρη (115gr. sugar)

Για την κρέμα (For the cream):
-400γρ. ζαχαρούχο (400gr. sweetened condensed milk)
-280γρ. γάλα (280gr. milk)
-280γρ. γάλα εβαπορέ (280gr. evaporated milk)
-50γρ. κακάο (50gr. cocoa)
-15γρ. κορν φλάορ (15gr. corn flour)
-250γρ. κουβερτούρα (250gr. semi-sweet chocolate)
-70γρ. βούτυρο (70gr. butter) σταγόνες σοκολάτας (chocolate chips)
τριμμένα μπισκότα (grated biscuits)

ΔΕΙΤΕ την εκτέλεση της συνταγής πατώντας ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=kuuAES-GYZ4&feature=youtu.be

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Σουφλέ Σοκολάτας.!!!

·


Υλικά
250 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
250 γραμμ. βούτυρο σε κομμάτια
5 αυγά
150 γραμμ. ζάχαρη
100 γραμμ. αλεύρι κοσκινισμένο μαλακό
1 πρέζα αλάτι

Βάζουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά, να λιώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Τοποθετούμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ και τα χτυπάμε καλά να αφρατέψουν και να φουσκώσουν. ανακατεύοντας, προσθέτουμε λίγη λίγη τη λιωμένη σοκολάτα -αφού κρυώσει- στα χτυπημένα αυγά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι στο μείγμα και το διπλώνουμε απαλά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά ατομικά σκεύη για σουφλέ (και μιας χρήσεως είναι τέλεια). Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Αν θέλουμε αντί για αλεύρι μπορούμε να βάλουμε κακάο. Γεμίζουμε τα μπολάκια στα 3/4 και Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 9΄-10΄....
Βγαίνουν 12 σουφλέ.

Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ντοματοτυροπιτάκια απίθανα !!!!


Για την ζύμη:
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μισό κρασοπότηρο ελαιόλαδο
1 σφηνάκι τσικουδιά ή ξίδι
Μισό κουταλάκι αλάτι
200-300 ml νερό χλιαρό περίπου

Για την γέμιση:
6 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
2 κ.γ. δυόσμο ξερό
1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε κυβάκια
250 γρ. Φέτα
Λίγο αλάτι
πιπέρι

Ετοιμάζουμε τη ζύμη ανακατεύοντας τα υλικά μας.

Αφήνουμε για το τέλος το χλιαρό νερό και ρίχνουμε όσο χρειαστεί για να είναι μια μαλακή ζύμη..

Την αφήνουμε για κάνα μισάωρο να ξεκουραστεί...
Ετοιμάζουμε την γέμιση.

Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο να κάψει..

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο... προσθέτουμε τις ντομάτες, τον δυόσμο, λίγο αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να εξαφανιστούν όλα τα υγρά της γέμισης.

Μόλις γίνει την αφήνουμε στην άκρη να χλιαρέψει και προσθέτουμε την φέτα σε κομμάτια...
Παίρνουμε μια μπαλίτσα από την ζύμη μας την ανοίγουμε με το πιατάκι του καφέ το κόβουμε σε κύκλους.

Βάζουμε στη μια άκρη μια γεμάτη κουταλιά από τη γέμιση και κλείνουμε διπλώνοντας...
Με ένα πιρούνι σφραγίζουμε γύρω γύρω για να μην ανοίξουν.

Μόλις τελειώσουμε τη διαδικασία, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τα τηγανίζουμε καλά και από τις δύο πλευρές σε μέτρια φωτιά.

Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο με απορροφητικό χαρτί....
Η δοσολογία βγάζει περίπου 15 κομμάτια.



Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Υγρό κέικ σοκολάτας !!!


ΥΓΡΌ ΚΈΙΚ ΣΟΚΟΛΆΤΑΣ ΜΕ ΕΠΙΚΆΛΥΨΗ ΑΦΡΆΤΗ ΚΡΈΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ!!!

ΥΛΙΚΑ:
70 γραμμάρια βούτυρο,
70 γραμμάρια κουβερτούρα,
200 γραμμάρια αμυγδαλοσκονη,
2 αυγά,
6 κρόκοι αυγών,
180 γραμμάρια ζάχαρη,
40 γραμμάρια κακάο σκούρο,
4 ασπράδια αυγών,
20 γραμμάρια μαύρο ρούμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν Μαρί.
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά.
Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την αμυγδαλόσκονη και το ρούμι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά,τους κρόκους,150 γραμμάρια από την ζάχαρη,και το κακάο και ενσωματώσουμε το μείγμα στην λιωμένη κουβερτούρα
Χτυπάμε χώρια τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα.
Ρίχνουμε σταδιακά την μαρέγκα στην σοκολάτα ανακατεύοντας απαλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι,η τσέρκι 24 εκ,και ψήνουμε για 25 λεπτά.
Βγάζουμε το κέικ το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει.

ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ:
1 κιλό γάλα,
1 φλιτζάνι  τσαγιού ζάχαρη,
4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
2.κουταλιές της σούπας.αλεύρι,
2 κουταλιές της σούπας.βούτυρο,
1 βανίλια,
2 κρόκους αυγών και όταν την ετοιμάσουμε αφού κρυώσει καλά προσθέτουμε μέσα 1 φλιτζάνι τσαγιού σαντιγί ανακατεύοντας απαλά.
Και στην συνέχεια την τοποθετούμε πάνω στο γλυκό!
Διακόσμηση δική μας!

 Tzeni Tsanaktsidou=οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Κέικ σοκολάτας!!!!




Υλικά
250γρ βούτυρο
2 ποτήρια ζάχαρη
6 αυγά
1 ποτήρι γάλα
4 κουταλιές μεγ κακάο
2 βανίλιΕς
1 κουταλιά μεγ καφέ (νεςκαφε)
1 φαριναπ (500γρμ) 1 κουταλάκι μπεικιν (μαζί ανακατεύουμε) .
((1 άσπρη κουβερτούρα 200γρ και μια κ.σ ηλιέλαιο!! Και μια κουβερτούρα γάλακτος με μία κουταλιά ηλιέλαιο!!
Μερικά καβουρδισμένα φουντούκια για την διακόσμηση!))
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα το κακάο τον καφέ τις βανίλιΕς και στο τέλος το γάλα με το αλεύρι συγχρόνως!
Ψήνουμε σε μέτρια φούρνο για 45- 60 λεπτά !
Αφήνουμε να κρυώσει λιώνετε τις σοκολάτες σε φούρνο μικροκυμάτων και διακοσμούμε πρώτα με την κουβέρτουρα γάλακτος αφήνουμε να παγώσει και μετά με την άσπρη σοκολάτα!
Και τέλος τα φουντούκια .Καλή επιτυχία !!!

Georgia Chatzimanoli-Grimwood-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Ζαμπονοκασεροτυροπιτάκια στο τσακ μπαμ !!!


Τα ευκολότερα Τυροκασεροπιτοζαμπονοτυροπιτάκια !!! Σε 10 λεπτά έτοιμα και τώρα που αρχίζουν τα σχολεία τέλεια για κολατσιό!!!!


Υλικά και εκτέλεση
Σε 1 μπολ ρίχνω 1 ποτήρι ηλιέλαιο,1 ποτήρι γάλα,1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ ή μία κουταλιά κοφτή σούπας,λίγο αλάτι,3 αυγά ,και αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει να γίνει μία μαλακή ζύμη.Προσθέτω τριμμένο τυρί κασέρι,ζαμπόν ψιλοκομμένο ,ή ότι άλλο θέλω ,
Ανακατεύω καλά και στρώνω σε ταψί λαδόκολλα ,
Παίρνω ένα κουτάλι το βουτάω κάθε φορά στο νερό και παίρνω από το μείγμα ένα ένα τα τυροπιτάκια.
Ψήνω σε αέρα 200 βαθμούς για 10 λεπτά ,είναι πεντανόστιμα !!!!



Xenia Savvi‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Προφιτερόλ με Σοκολάτα Λευκή !!!



Το πιο εύκολο Προφιτερόλ Λευκής Σοκολάτας !!! (Μοναδική Συνταγή) - Profiterole with white chocolate.



Υλικά (Ingredients):

-500γρ. γάλα (500gr. milk)
-50γρ. ζάχαρη (50gr. sugar)
-100γρ. αλεύρι (100gr. flour)
-180γρ. λευκή κουβερτούρα (180gr. white chocolate)
-κρουασανάκια με γεύση βανίλια (vanilla croissants)
-φυτική σαντιγύ (vegetable whipping cream)



ΔΕΙΤΕ την εκτέλεση βήμα βήμα πατώντας ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=sL8kA1EzR_Q&feature=youtu.be

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ