Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Σουφλέ με ψωμί του τοστ,τυρί και γαλοπούλα !!!



Σουφλέ με ψωμί του τοστ,τυρί και γαλοπούλα !!!

Σήμερα έκανα πάλι πείραμα και άρεσε τόσο πολύ που σκέφτομαι πια να μαγειρεύω μόνο με πειράματα
Βουτύρωσα καλά το ταψί και έστρωσα ψωμί του τοστ,μετά τυρί φέτες γκούντα και μετά γαλοπούλα καπνιστή,ξανά ψωμί του τοστ,τυρί φέτες γκούντα και μετά γαλοπούλα καπνιστή.
Από πάνω έριξα 800 ml γάλα ψυγείου και κούνησα σιγά σιγά το ταψί ώστε να πάει παντού.
Σε ένα μπολ έβαλα 4 αυγά,500 ml κρέμα γάλακτος,100γρ βούτυρο λιωμένο,πιπέρι και λιγάκι αλάτι γιατί έχουν και τα τυριά.



Τα χτύπησα λίγο με τον αυγοδάρτη και το άπλωσα κουνώντας πάλι το ταψί να πάει παντού και το άφησα 20 λεπτά στο ψυγείο ώστε να ρουφήξει τα υγρά το ψωμί του τοστ.
Το έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 45 λεπτά στην κάτω κάτω θέση και μετά στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά στην μέση του φούρνου.
Το αποτέλεσμα νοστιμότατο !!

Μαρία Λαρου-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καραμέλα -σοκολάτα -τούρτα !!!!


Για το παντεσπάνι...
250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 της κούπας κακάο άγλυκο
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
1 1/2 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
2 κ.γ. εσάνς βανίλιας
3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 κούπα γάλα πλήρες

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε- αλευρώνουμε (ή πασπαλίζουμε με κακάο) 3 ταψάκια 26 εκατοστών στρογγυλά
Σε ένα μπολ Αναμειγνύουμε το αλεύρι,το μπέικιν, το κακάο και το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη στη δυνατή ταχύτητα ώσπου να αφρατέψουν (3-4 λεπτά).
Ρίχνουμε τη βανίλια.
Μετά ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε ξανά.
Βάζουμε το μίξερ στο χαμηλό και προσθέτουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά που είχαμε βάλει στην άκρη σε τρεις δόσεις εναλλάξ με το γάλα (αυτό σε δυο δόσεις) μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά, όχι παραπάνω.
Μοιράζουμε το μείγμα στα ταψάκια και ψήνουμε μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό. Γύρω στα 20' ανάλογα με το φούρνο....

Σιρόπι
1 κούπα νερό
1/2 κούπα σιρόπι καραμέλας παχύρρευστο

Κρέμα Καραμέλα
2 φακελάκια Garni σκόνη βανίλια
1 φακελάκι κρέμα στιγμής Γιώτης καραμέλα
750 γρ.γάλα φρέσκο
1 βαζάκι καραμέλα γάλακτος

Σιρόπι..
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε μέχρι να λιώσει η καραμέλα
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει

Κρέμα..
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το γάλα,το γκαρνί και την κρέμα στιγμής και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν.
Προσθέτουμε την καραμέλα χτυπάμε λίγο ακόμα,και βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο

Στήσιμο..
Σε έναν δίσκο βάζουμε το ένα παντεσπάνι και το σιροπιάζομαι , Βάζουμε από πάνω κρέμα ,ξανά παντεσπάνι,σιρόπι,κρέμα και επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με το τρίτο παντεσπάνι.....
Γαρνίρομαι με σιρόπι καραμέλας παχύρρευστο ( αυτό που βάζουμε στο παγωτό) και νιφάδες σοκολάτας.
 Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τούρτα σοκολάτας -Θεική !!!!




Θα σας δείξουμε πως να κάνετε βήμα βήμα την πιο νόστιμη τούρτα σοκολατίνα για όλες σας τις περιστάσεις!!!

Υλικά-Ingredients
Για το παντεσπάνι-For the sponge cake
4 αυγά-4 eggs
150 γρ ζάχαρη-150 gr sugar
150 γρ αλεύρι-150 gr flour
50 γρ κακάο σε σκόνη-50 gr cocoa powder
100 γρ ηλιέλαιο-100 gr sunflower oil
1 κτγ μπέικεν πάουντερ-1 tsp baking powder

Για το σιρόπι-For the syrup
130 γρ ζάχαρη-130 gr sugar
130 γρ νερό-130 gr water
50 γρ κονιάκ-50 gr cognac

Για την μους σοκολάτας-For the chocolate mousse
400 γρ κουβερτούρα-400 gr dark chocolate
200 γρ γάλα-200 gr milk
400 γρ κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά-400 gr whipping cream 35%fat

Για το γλάσσο-For the glaze
200 γρ κουβερτούρα-200 gr dark chocolate
200 μλ κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά-200 ml whipping cream 35%fat.



ΔΕΙΤΕ την εκτέλεση βήμα-βήμα πατώντας ΕΔΩ -->  https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=qaJiA5ANtxM&feature=youtu.be

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Τυροπιτάκια -Από τα ωραιότερα !!!!



Τυροπιτάκια ζεστά και αχνιστά πανεύκολα για το πρωινό καφεδάκι μας και όχι μόνο ....!!


θα χρειαστούμε
2 αυγά ,
1 κασεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
1 κασεδάκι σπορέλαιο
500 γρ.αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
400γρ.φέτα
μια πρέζα αλάτι
1 αυγό για άλειμμα
σουσαμάκι για διακόσμηση.

Ψήσιμο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά αυτό θα το δείτε γιατί διαφέρουν οι φούρνοι.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά το γιαούρτι το λάδι και το αλάτι κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν μέσα και αυτά ζυμώνουμε να ενωθούν τα υλικά λίγο πριν το τέλος βάζουμε και την φέτα τριμμένη.
Πλάθουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα τα αλείφουμε με αυγό και τα πασπαλίζουμε με σουσαμακι ...και τα φουρνίζουμε ....είναι καταπληκτικά και εύκολα γίνονται πολύ γρήγορα.... Καλή επιτυχία αν τα φτιάξετε .

Βαρβάρα Φυτοπούλου‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Κύβοι λαχανικών σπιτικοί !!!



Υλικά
3 κρεμμύδια
3 σκ. Σκόρδο
3 κολοκυθάκια
3 καρότα
Μισό ματσάκι μαϊντανό
Μισό ματσάκι άνηθο
2 κλωνάρια σέλερι
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 1/2 κ.γ. κουρκουμά
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. μπούκοβο γλυκό
1 κ.σ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
1200 ml νερό
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο

Πλένουμε καλά και Κόβουμε σε κομμάτια τα λαχανικά μας.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε όλα τα υλικά μας για 4-5 λεπτά.
Προσθέτουμε το νερό και βράζουμε για 45-50 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
Μετά τα ρίχνουμε στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμαι.
Τα αφήνουμε λίγο να χλιαρέψουν και βάζουμε το μείγμα λαχανικών σε παγοθήκες.
Αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στην κατάψυξη όπου και τα διατηρούμε.
Οπότε τα χρειαστούμε απλά βγάζουμε έναν κύβο και τον προσθέτουμε στο φαγητό μας.



Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Κοτόπουλο με τραχανά σούπα !!!



Υλικά

1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1/2 ποτήρι του νερού τραχανά
1/2 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι -λίγο-
πιπέρι
1 κουπάκι του καφέ γάλα εβαπορέ.






Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα μαζί με τα κομμάτια κοτόπουλο και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Αμέσως μετά βάζουμε ζεστό νερό τόσο όσο να σκεπάζει τα κομμάτια από το κοτόπουλο .
Προσθέτουμε και το αλατοπίπερο.
Μαγειρεύουμε για 30 με 40 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσει να βράζει.
Ανοίγουμε το καπάκι και αν δεν έχει μπόλικο να σκεπάζει το κοτόπουλο ζουμί προσθέτουμε ζεστό νερό.
Μόλις πάρει βράσει -αν προσθέσουμε νερό- ρίχνουμε τον τραχανά ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά ακόμα να βράσει και να δέσει η σούπα μας.
Λίγο πριν το τέλος προσθέτω και το γάλα  όπως βράζει το φαγητό και έτοιμη να την απολαύσουμε -γίνεται πεντανόστιμη ,ο τραχανάς να είναι γλυκός σταρένιος !

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Σαλάτα Πολίτικη !!!



ΥΛΙΚΑ

1/2 μικρό λάχανο
2 καρότα
1 ψημένη πιπεριά Φλωρίνης
1 πράσινη
1 σκελίδα σκόρδο
10 κλαράκια σέλινο
Ξίδι,αλάτι ,ελαιόλαδο.







ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόψτε πολύ πολύ ψιλό το λάχανο και βάλτε το μέσα σε μια λεκάνη με λίγο αλάτι,ζυμώστε πολύ καλά με τις χούφτες σας να σπάσετε το λάχανο, στύψτε το καλά με τα χέρια σας να φύγουν όλα τα υγρά του.
Κόψτε τις πιπεριές ψιλοκομμένες και τον σέλινο ,τρίψτε τα καρότα και το σκόρδο στον τρίφτη,ρίξτε και αυτά στην λεκάνη, μαζί με το λάδι το ξίδι και το αλάτι.
Ανακατεύετε πολύ καλά και σερβίρετε την σαλάτα.

 Gogo Samiou-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μερέντα σπιτική !!!


Φτιάχνουμε Μερέντα για τα παιδάκια μας -κι όχι μόνο ..- χωρίς συντηρητικά πανέμορφη-πανεύκολη  !!!

Η δική μου μερέντα για την μπουμπού μου και το σχολείο της ♥️

Υλικά

1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο
1 κουβερτούρα ...Έβαλα μαύρη
1/2 πακέτο μαργαρίνη δηλαδή 125 γρ
3 κουταλιές σούπας κακάο κοσκινισμένο.

Εκτέλεση

Σε μικρο κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά λιώνουμε την μαργαρίνη και την σοκολάτα.
Προσθέτουμε το κοσκινισμένο κακάο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Τέλος ρίχνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά καλά.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε την μαύρη σοκολάτα με κουβερτούρα γάλακτος.

Gogo Samiou-οι χρυσοχερες-ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σουφλέ σοκολάτας !!!



Σουφλέ Σοκολάτας με υγρή, απολαυστική γέμιση !!Εύκολο, γρήγορο, απλό, λαχταριστό!!

Υλικά

    200 γρ. κουβερτούρα
    150 γρ. μαργαρίνη
    100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
    100 γρ. ζάχαρη
    2 αυγά
    1 βανίλια.



    Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με τη μαργαρίνη.
    Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη καλά, μέχρι να αφρατέψουν.
    Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μείγμα των αυγών και χτυπάμε ώστε να δέσουν καλά  όλα τα υλικά μαζί.
    Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και χτυπάμε καλά.
    Προθερμαίνουμε το φούρνο για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς..
    Όσο προθερμαίνεται ο φούρνος, βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε (ελαφρά) τη φόρμα για κέικ, ή τα ατομικά φορμάκια.
    Χύνουμε το μείγμα στη φόρμα/τα φορμάκια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά.
    Τέλος, βγάζουμε τη φόρμα/τα φορμάκια από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά. Απολαύστε τα !!!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δαμάσκηνο στον φούρνο -γλυκό κουταλιού !!!



Γλυκό του κουταλιού Δαμάσκηνο στον φούρνο ..Υπέροχο!!!!⭐️

Υλικά και εκτέλεση
Πλένουμε 1 κιλό δαμάσκηνα, βγάζουμε τα κουκούτσι προσεκτικά για να μην μας σπάσουν και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί ρίχνουμε 3 κούπες ζάχαρη μια κούπα νερό και 3/4 της κούπες κονιάκ παίρνουμε ένα τούλι και βάζουμε μέσα 10 κουκούτσια από τα δαμάσκηνα μας 7 γαρίφαλα και και 2 ξυλάκια κανέλας η μια κγ κανέλα δένουμε το τούλι και το τοποθετούμε στην μέση του ταψιού Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε για 2 ώρες και μετά ψήνουμε στους 180 για 2ωρες χωρίς να ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και χωρίς να ανακατεύουμε [εγώ το είχα αφήσει όλο το βράδυ]
Μην σας ξεγελά το μάτι σας πάρτε με το κουτάλι σας σιρόπι βάλτε σε ένα πιάτο αφήστε λίγο το σιρόπι έχει δέσει!!

Συνταγή από Γωγώ Σαμίου !
Giota Pan -Οι χρυσοχέρες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κέικ με γλάσο- Αρωματικό !!!



 Υλικά
5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη
1κούπα ελαιόλαδο
2+1/2 κούπες αλεύρι
1 μπέικιν
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού

 Εκτέλεση
Χτυπάμε πολύ.καλά τ αυγά με  την  ζάχαρη να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε το λάδι και στη συνέχεια αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν και  το χυμό.
Ρίχνουμε διαδοχικά αλεύρι χυμό .
Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς γ 50 -55 λεπτά ανάλογα το φούρνο μας!


ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
2 κούπες χυμό.πορτοκάλι
4 κουτ.σούπας ζάχαρη
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου πορτοκάλι
2.κουτ αλεύρι
1 κούπα νερό για να τα διαλύσουμε και  να.κάνουμε την κρέμα.




Η διαδικασία της κρέμας γνωστή όπως γράφει η συσκευασία .
Βάζουμε το χυμό να βράσει και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά που έχουμε διαλύσει στο νερό.
Την αφήνουμε κρυώνει και προσθέτουμε 1η 2 κρόκους αυγών για  χρώμα.
Εγώ έβαλα 1 κρόκο ότι θέλει ο καθένας η και καθόλου..και ορίστε το αποτέλεσμα!!!
 Μερικοί δεν κρατήθηκαν καθόλου και την  έκοψα!!!

 Θεοδοσια χαλβατζη-οι χρυσοχέρεςηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τηγανόψωμα !!!



Υ π έ ρ ο χα ..απλά !!!!

Υλικά
1 +λίγο ακόμη φαρίν απ περίπου 600 γραμ .
1 μαγιά φακελάκι
2 ποτήρια χλιαρό νερό
λίγο αλάτι
2 κουταλιές τις σούπας λάδι
1/2 κουτ σούπας ζάχαρη
400 γραμ φέτα

Σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό βάζω την ζάχαρη με την μαγιά και τα ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι .
Αδειάζω σε μπολ και προσθέτω και το άλλο ένα ποτήρι νερό .
Ρίχνω το λάδι και το αλάτι και με το χέρι ανακατεύω να διαλυθούν .
Αρχίζω και προσθέτω και το αλεύρι λίγο λίγο και σταματώ μόλις γίνει ζύμη να πλάθεται ,
Βάζω λάδι καλαμποκέλαιο στο τηγάνι .



Θρυμματίζω την φέτα μ ένα πιρούνι και κόβω κομμάτια ανοίγω με το χέρι στην παλάμη μου βάζω τυρί στην μέση τα κλείνω και τα πατάω μετά να γίνουν σαν τηγανίτες -και να φανεί λίγο το τυρί δεν πειράζει -
Κάθε φορά που  πλάθω βουτάω λίγο την παλάμη μου σε λίγο λάδι που έχω κοντά μου σε ένα πιάτο ρηχό -απλά την ακουμπώ την παλάμη να λαδώσει για να μην κολλάνε στα χέρια .










Τηγανίζω σε ζεστό λάδι αλλά μέτρια θερμοκρασία να ψηθούν και μέσα .
Τα γυρίζω τακτικά μην αρπάξουν ..κι έτοιμα -εμένα μου αρέσουν και την άλλη μέρα είναι απίθανα !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Παστίτσιο μαμαδίστικο !!!!


Υλικά Συνταγής

    1 πακέτο (500 γραμ.) χοντρά μακαρόνια για παστίτσιο
    1/2 φλ. κεφαλοτύρι {Για τη σάλτσα κιμά}
    800 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο (μία φορά περασμένο στη μηχανή αλέσεως)
    1/3 φλ. ελαιόλαδο
    2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    1 καρότο τριμμένο
    2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
    400 γραμ. ντοματάκια κονκασέ ή φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα
    1/3 φλ. κονιάκ
    1 κ.γλ. ζάχαρη
    1 ξυλάκι κανέλα
    1 δαφνόφυλλο
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    Για τη μπεσαμέλ
    100 γραμ. βούτυρο
    100 γραμ. αλεύρι
    1 λίτρο γάλα
    1/2 κρεμμύδι
    2 γαρίφαλα
    1 πρέζα μοσχοκάρυδο
    αλάτι
    λευκό πιπέρι

Εκτέλεση
Για τον κιμά

Φτιάχνουμε πρώτα τη σάλτσα κιμά για το παραδοσιακό παστίτσιο. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά, απλώνοντάς τον με κουτάλα. Δεν ανακατεύουμε συνέχεια. Αφήνουμε να ψήνεται καλά για να μη χάνει τα υγρά του με το συνεχές ανακάτεμα. Αυτό διαρκεί περίπου 8΄.

Τότε προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και το καρότο και σοτάρουμε επιπλέον για 2΄-3΄, μέχρι να γίνουν διάφανα. Σβήνουμε με το κονιάκ. Αφήνουμε για 1΄-2΄ να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, το δαφνόφυλλο και το ξύλο κανέλας. Αφήνουμε την κανέλα ν’ αρωματίσει για 5΄ τον κιμά και την αφαιρούμε.

Σκεπάζουμε τον κιμά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20΄(χωρίς προσθήκη υγρών) μέχρι να πιει τα υγρά του τελείως και να συμπυκνωθούν οι γεύσεις.
Για την κλασική κρέμα μπεσαμέλ

Καρφώνουμε τα γαρίφαλα στο κρεμμύδι και το βάζουμε με το γάλα σε κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά, να ζεσταθούν.

Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και με σύρμα ανακατεύουμε για λίγα λεπτά να ψηθεί το αλεύρι. Αφαιρούμε το κρεμμύδι από το γάλα και αποσύρουμε την κατσαρόλα με το ρου (αλεύρι – βούτυρο) από τη φωτιά. Ρίχνουμε μέσα λίγο ζεστό γάλα και με σύρμα ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το αλεύρι. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα.

Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να δέσει και να πήξει ανακατεύοντας τακτικά με το σύρμα. Αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο. Στη συνταγή μπεσαμέλ θα βρείτε και όλα τα μυστικά μου για βελούδινη και τέλεια μπεσαμέλ.

Στο μεταξύ, έχουμε βράσει και σουρώσει τα μακαρόνια. Τα ρίχνουμε σε λαδωμένο βαθύ ταψί. Πασπαλίζουμε τα μακαρόνια με λίγο κεφαλοτύρι. Αδειάζουμε τον κιμά στα μακαρόνια. Περιχύνουμε με την  μπεσαμέλ. Κουνάμε ελαφρά το ταψί, να στρώσει η επιφάνεια του παστίτσιου.

Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C, στην τελευταία σχάρα, για 45΄-50΄.

Συνταγή από Αργυρώ Μπαρμπαρίγου Εκτέλεση από  Εύη Ρουσσοπούλου-οι χρυσοχερες-ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή !!!



Δεν έχω καλύτερη από αυτήν…Δοκιμάστε την!!!

Υλικά :
1 πακέτο φύλλα κρούστας
4 αυγά
200 γρ.γιαούρτι 0%ή 2% λιπαρά
250 γρ.βούτυρο τύπου Lourpak ή μαργαρίνη λιωμένο αλλά όχι ζεστό
1 φακελάκι μπέικιν (20 γρ.)
3/4 κούπας (περίπου 180 με 200 γρ.) ζάχαρη
1 βανίλια
ξύσμα 2 πορτοκαλιών
Υλικά για το σιρόπι:
Μετράμε με ένα μεγάλο ποτήρι του νερού
3 ποτήρια ζάχαρη
4 1/2 ποτήρια νερό
φλούδα και χυμό 2 πορτοκαλιών
χυμό 1/2 λεμονιού
1 βανίλια

Εκτέλεση :
Μ’ένα ψαλίδι κόβω σε λωρίδες το φύλλο.
Τα ξεχωρίζω καλά να μην είναι κολλημένα μεταξύ τους σ ένα ταψί μεγάλο.
Αν τα αφήσω να στεγνώσουν κιόλας δύο ωρίτσες ακόμα καλύτερα.
Σ ένα μπολ χτυπάω με σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη,ρίχνω και τα αυγά και όλα τα υπόλοιπα να γίνουν μια κρέμα.
Προσθέτω τα κομμένα φύλλα λίγα λίγα ανακατεύοντας κάθε φορά μέχρι να ρουφήξουν όλη την κρέμα.
Αδειάζω το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι 25Χ35 και ψήνω στους 180 για 35 λεπτά περίπου να ροδοκοκκινίσει καλά, πάνω και κάτω.
Εντωμεταξυ βράζω το σιρόπι 8-10 λεπτά περίπου και στο τέλος ρίχνω τη βανίλια.
Σιροπιάζω το καυτό γλυκό με καυτό σιρόπι.  Θα το ρουφήξει όλο και θα είναι όσο πρέπει.
Αν θέλουμε παραπάνω σιρόπι φτιάχνουμε μισή δόση παραπάνω.

Πρόσθεσα εγώ στην συνταγή το παρακάτω ... Έκοψα σε φέτες πορτοκάλι το έβρασα για 3 λεπτά από 4 φορές χύνοντας το νερό να μην είναι πικρό  και  στο τέλος έβαλα με το μάτι  λίγο νερό και ζάχαρη μαζί και τις φέτες σε κατσαρολίτσα --πρόσεξα μην μου χαλάσουν σε σχήμα-- και τις έβρασα μέχρι να δέσει το σιρόπι .
Άφησα να κρυώσουν και στόλισα το υπέροχο γλυκό --αυτό μπορείτε να το παραλείψετε.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή την έφτιαξα από Λιχουδιές της Σόφης

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μηλόπιτα Θεική !!!




Η Αγαπημένη μου μηλόπιτα!! Γρήγορη και εύκολη !!!!


Υλικά-Ingredients
Για την ζύμη-For the dough
680 γρ γάλα-680 gr milk
200 γρ ζάχαρη-200 gr sugar
4 αυγά-4 eggs
500 γρ ψωμάκια του τοστ-500 gr toast bread
2 βανιλίνες-2 vanillins
2 κτγ μπέικεν πάουντερ-2 tsp baking powder
100 γρ ηλιέλαιο-100 gr sunflower oil
Πάνω από την πίτα-On the top of pie
2 μήλα μεσαίου μεγέθους-2 medium apples
150 γρ βούτυρο-150 gr butter
200 γρ καστανή ζάχαρη-200 gr brown sugar
2 κτσ χυμό λεμόνι-2 tbsp lemon juice
30 cm Spring form.





ΔΕΙΤΕ την εκτέλεση της συνταγής βήμα -βήμα πατώντας ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=nckOFfXm9Dk&feature=youtu.be

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τσουρέκια !!!



Υλικά :
200γρ χλιαρό νερό
140γρ φρέσκια μάγια
2 κ ς ζάχαρη
200γρ αλεύρι για ΤΣΟΥΡΈΚΙ
Ανακατεύουμε κ αφήνουμε σκεπασμένο με μεμβράνη να φουσκώσει κ ετοιμάζω τα υπόλοιπα :
6 αυγά
500γρ ζάχαρη
450γρ γάλα χλιαρό
200γρ χυμό πορτοκάλι
Βανίλια
Ένα φακελάκι μαχλέπι
Ξύσμα από ένα πορτοκαλί
1 κιλό αλεύρι για ΤΣΟΥΡΈΚΙ

Καλό ανακάτεμα όλα τα υλικά εκτός το αλεύρι και μέσα σε αυτό προσθέτουμε την μαγιά όπως αναγράφεται  στην αρχή .
Μετά
Το δουλεύουμε καλά μέχρι να πάρει όλο το αλεύρι κ προσθέτουμε 300γρ ηλιέλαιο ...
Μετά από μια ώρα το ξανά δουλεύουμε καλά καλά με τα χέρια (δεν έχω μηχανή για ζύμωμα ) και πλάθουμε είτε μικρά τσουρεκάκια είτε πλεξούδα ...
Όσο να ζεσταθεί ο φούρνος τα αφήνουμε λίγο ακόμα αφού έχουμε βάλει αυγό από πάνω ψήσιμο στους 170 C° για 40 λεπτά σκεπασμένα με λαδόκολλα ....
Όλη η διαδικασία είναι περίπου 2,5 ώρες μαζί με το ψήσιμο κ γίνονται εξαιρετικά !!! Δοκιμάστε τα !!!
Marija Nikolić οι χρυσοχέρες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μακαρόν !!!


Τα καλύτερα Μακαρόν με φανταστική κρέμα !!!
 Είναι εξωτερικά αφράτα και εσωτερικά μαστιχωτά και μπορείτε επίσης να αρωματίσετε και την κρέμα με πικραμύγδαλο.
Εγώ τα λάτρεψα!!!


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 38-40 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
500 γρ.λευκά αμύγδαλα
500 γρ.άχνη ζάχαρη
8 ασπράδια αυγών
2 βανίλιες
λιγότερο από 1/2 κ.γ αλάτι
λίγες σταγόνες άρωμα πικραμύγδαλο


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
2 κούπες.γάλα
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα κορν φλάουρ ή άνθος αραβοσίτου βανίλια
1/2 κούπα μαργαρίνη ή βούτυρο
1 βανίλια
1 φακελάκι γκαρνί σκόνη βανίλια
200 γρ. κρύο γάλα.




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Ξεκινάω με την κρέμα.Σε κατσαρόλα βάζω όλα τα 5 πρώτα υλικά μαζί και βράζω ανακατεύοντας συνεχώς να πήξει η κρέμα.Την αδειάζω σε ένα μπολ και την σκεπάζω με μεμβράνη να κολλήσει στην επιφάνεια της κρέμας.Την αφήνω να κρυώσει καλά.
-Βάζω στο μπλέντερ σε 3-4 δόσεις τα αμύγδαλα με την άχνη ζάχαρη και τα κάνω σκόνη σχεδόν.(Μη τα αλέστε χωρίς την άχνη γιατί θα βγάλουν το λάδι τους...!!!)







-Χτυπάω τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα.
Προσθέτω μεμιάς τα αλεσμένα αμύγδαλα με την άχνη,ανακατεύω με σπάτουλα μέχρι να έχω μια παχιά και κολλώδη μάζα.Δεν ανησυχώ για το ανακάτεμα γιατί θα πέσει ο όγκος από τα ασπράδια.Προσθέτω τις βανίλιες και το άρωμα πικραμύγδαλο.

Βάζω το μείγμα σε κορνέ και βγάζω μπαλάκια μικρά με διάμετρο 3 εκ.περίπου σε 2 ταψιά με λαδόκολλα.Θα βγουν 4 ταψιά.
Στα μισά κομμάτια στερεώνω κι ένα αμύγδαλο από πάνω.
Ψήνω τα 2 πρώτα στους 150 με αέρα για 12-14 λεπτά περίπου μέχρι να χρυσίσουν ελαφρά στις άκρες και λίγο προς τα μέσα.(ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΨΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΑΛΑΚΑ!!!)
Το ίδιο κάνω και με τα επόμενα 2 ταψιά.
Ξεκολλάω τα μακαρόν με μια σπάτουλα αφού κρυώσουν λίγο.
-Χτυπάω το γκαρνί με το γάλα σε σαντιγί και προσθέτω και την κρύα κρέμα χτυπώντας να ενωθούν καλά.
Βάζω την κρέμα σε κορνέ και γεμίζω τα μακαρόν.Αυτό μπορώ να το κάνω και με ένα κουτάλι.
Τα διατηρώ στο ψυγείο.
Τα τοποθετώ άν τα θέλω για κέρασμα σε χαρτάκια ζαχαροπλαστικής .

Την συνταγή την είδα από -Λιχουδιές της Σόφης τα έφτιαξα  κι έγιναν σούπερ !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μελιτζανάκι τουρσί φανταστικό !!!


Υλικα

20 Μελιτζανάκια μικρά
Σέλινο σε κλαράκια για το δέσιμο...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΈΜΙΣΗ

Λάχανο
Σέλινο
Σκόρδα
Καρότα
Όλα στον τρίφτη

Αλάτι
Μισό ποτήρι ξίδι
Μισό ποτήρι λάδι

Εκτέλεση

Πλύνετε κόψτε τα κοτσανάκια και χαράξτε σε βάθος μια φορά!!
 Βράστε τις μελιτζάνες για 1 λεπτό από την ώρα του κοχλασμού ..όχι παραπάνω και 1 λεπτό το σέλινο

Σε ένα μπολ ψιλοκόψτε λάχανο σέλινο καρότα σκόρδα ανακατεύετε όλα μαζί με λίγο ελαιόλαδο!!

Στραγγίξτε τις μελιτζάνες καλά.

Αλατίστε τις μελιτζάνες
γεμίστε με τα λαχανικά και δέστε με ένα κλαράκι σέλινο που έχετε βράσει πριν για 1 λεπτό !








Βάλτε τις μελιτζάνες σε ένα μπολ με το ξίδι για ένα ολόκληρο βράδυ..
Την άλλη μέρα βγάλτε από το ξίδι και βάλτε σε ένα άλλο μπολ και ρίχνετε το λάδι το τουρσί είναι έτοιμο ...φυλάξτε στο ψυγείο!!
Υ.Γ Το λάδι που θα βάλετε να είναι αραβοσιτέλαιο η άλλο ελαφρύ λάδι εκτός από ελαιόλαδο γιατί το ελαιόλαδο παγώνει στο ψυγείο.




Gogo Samiou -οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ