Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Κασεροκουλούρα !!!


Κασεροκουλούρα φανταστική !!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
1 ποτήρι νερού χλιαρό νερό,
2 φακελάκια ξερή μαγιά,
1 ποτήρι νερού γάλα χλιαρό,
1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο αλάτι,
1 ποτήρι του νερού σπορέλαιο,
5 ποτήρια νερού αλεύρι περίπου ,
300 γραμμάρια κομμένες φέτες κασέρι,
1 ποτήρι νερού τριμμένο κασέρι,
2 κρόκους αυγών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπολ το γάλα,το νερό,της μαγιές,2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με πιρούνι.
Ρίχνουμε το σπορέλαιο και το αλάτι ανακατεύουμε με πιρούνι.
Ρίχνουμε το τριμμένο κασέρι και ανακατεύουμε με πιρούνι.
Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε θέλουμε μαλακή ζύμη αλλά να μην κολλάει.
Την σκεπάζουμε για 1 ώρα.
Στην συνέχεια την ξεφουσκώνουμε με το χέρι ζυμώνουμε ελαφρώς και την τοποθετούμε στο ταψάκι λαδωμένο την πατάμε να ανοίξει και την σκεπάζουμε 30 λεπτά.
Στην συνέχεια με τα δάχτυλα την τρυπάμε γύρω γύρω και τοποθετούμε τα κομμάτια κασέρι,αλείφουμε με κρόκο αυγού και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ  Tzeni Tsanaktsidou Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γλυκάκι με σοκολάτα μόνο με 2 υλικά!!!



Απίστευτο !!! ΜΟΝΟ με 2 ΥΛΙΚΑ το πιο εξπρές εύκολο γρήγορο γλυκό σοκολάτας !!!

Αγαπημένοι μου φίλοι έτοιμο το γρήγορο σοκολάτα γλυκό μου με πολύ λίγα υλικά και σε χρόνο εξπρές!!!!! Με λίγα υλικά και πανεύκολη εκτέλεση.!!!


θα χρειαστείτε
450 γρ. ‏κουβερτούρα σε κομματάκια ή σταγόνες
1 συσκευασία (400 γραμμάρια) ‏ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση
Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ανακατεύοντας συνεχώς
Αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα.
Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνετε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος στρωμένο με λαδόκολλα.
Βάζετε το σκεύος στην κατάψυξη για 30 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και το κόβετε σε μικρά κομματάκια.και έτοιμο και ρίχνεται ότι σας αρέσει από πάνω γίνετε τέλειο!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Xristina Gewrgiopoulou‎--ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!





ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπανακόρυζο !!!


Λεμονάτο σπυρωτό  !!!Εύκολο, γρήγορο, οικονομικό, υγιεινό και έτοιμο σε 15 λεπτά μόνο !! Να γλείφεις και το πιάτο !!!

Υλικά μερίδες 5

1 σακούλα έτοιμο σπανάκι φρέσκο ΟΧΙ κατεψυγμένο ,κομμένο πλυμένο γνωστής εταιρίας..αν θέλετε αγοράστε από το μανάβη ή λαϊκή 1 και μισό κιλό  ...απλά τρώει χρόνο το καθάρισμα αλλά είναι πιο οικονομικό
ελαιόλαδο
1 κύβο -προαιρετικά -εγώ έβαλα-
6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένες ροδέλες
1 ματσάκι άνηθο
1 πολύ ώριμη ντομάτα λιωμένη με το χέρι
αλάτι λίγο αν βάλετε κύβο
πιπέρι
1/2 κουτ γλυκού κουρκουμά
2 κουπάκια του καφέ ρύζι Καρολίνα

Για το σερβίρισμα
φετούλα
λεμόνι



Άνοιξα την σακούλα -αγόρασα έτοιμο το βρίσκω πιο εύκολο - το έπλυνα αν και είναι πλυμένο ,το έστυψα λίγο και το έβαλα στην κατσαρόλα.
Άρχισα να το σοτάρω κ μόλις ήπιε τα νερά του έριξα το λάδι το γύρισα λίγο έλιωσα την ντομάτα ξεφλουδισμένη με το χέρι πρόσθεσα τα κρεμμυδάκια το αλάτι το πιπέρι τον κύβο τον κουρκουμά και 2 ποτήρια του νερού νερό .


Μόλις άρχισε να βράζει πρόσθεσα τον ψιλοκομμένο άνηθο και το ρύζι .
Το μαγείρεψα και ώσπου να πιεί το νεράκι του ετοιμάστηκε με μελωμένο ζουμάκι πεντανόστιμο !!
Δοκιμάστε το !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τηγανοπατάτες Θεικές με ντιπ !!!



Απίθανες τηγανίτες πατάτας με ντιπ της στιγμής !!!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΕΣ !!!

Υλικά για 10 τηγανίτες

2 μεγάλες πατάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 αυγό
αλάτι πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο.





 ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
Τρίβουμε τις πατάτες στο χοντρό μέρος του τρίφτη .
Τις βάζουμε σε μπολ και τις σκεπάζουμε με παγωμένο νερό για 15 λεπτά.
Αμέσως μετά τις στραγγίζουμε σφίγγοντάς τες με τις παλάμες μας να στεγνώσουν να στραγγίξουν εντελώς .
Τις ξαναβάζουμε στο μπολ ρίχνουμε από πάνω αλάτι πιπέρι και το 1 αυγό και τις ανακατεύουμε πολύ καλά με το χέρι.
Βάζουμε στο τηγάνι ελάχιστο λάδι και παίρνουμε κουταλιές τις τοποθετούμε και τις πατάμε λίγο από πάνω αλλά και γύρω γύρω να γίνουν πλατιές κι ομοιόμορφες.


ΚΟΛΠΑΚΙ
Δεν τις γυρίζουμε αν δεν ψηθούν καλά από την μία πλευρά .
Τις γυρνάμε ΜΟΝΟ με φαρδιά σπάτουλα .
αν δεν το κάνουμε αυτό μπορεί να διαλυθούν .
θέλουν περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά .
Οταν τηγανιστούν και δεν μας ικανοποιεί το χρώμα μπορούμε πλέον αφού έχουν ψηθεί κι από τις δυο πλευρές να τις γυρνάμε πάντα με σπάτουλα .
Κάθε φορά που θα βάλουμε τις καινούργιες σκουπίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας και πάντα βάζουμε λίγο λάδι .



Το τηγάνι να είναι αντικολλητικό .
Αυτά ..φτιάξτε τες και απολαύστε τες με ντιπ γιαουρτιού του λεπτού.

ΝΤΙΠ
Με το μάτι τα υλικά ..περισσότερο γιαούρτι λίγη μουστάρδα και λίγη μαγιονέζα ...αν θέλετε προσθέστε και λίγο λεμόνι -εγώ δεν έβαλα -καλό ανακάτεμα κι έτοιμο να απολαύσετε τηγανοπατάτες βουτώντας στο μείγμα !!! Καλή επιτυχία και προσοχή στο γύρισμα !!!

ΑΠΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπέσιαλ τούρτα παγωτό !!!


Σπέσιαλ τούρτα παγωτό με μπισκότα !!!

ΕΥΚΟΛΗ ΔΡΟΣΕΡΗ,ΓΕΥΣΤΙΚΗ,ΣΠΕΣΙΑΛ ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ!!!!

ΧΤΥΠΑΜΕ 500 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΦΥΤΙΚΗ ΣΑΝΤΙΓΙ ΝΑ ΑΦΡΑΤΕΨΕΙ!

ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΟ ΜΙΞΕΡ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ 395 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΣΠΑΤΟΥΛΑ ΑΠΑΛΑ,
ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΣΕΡΚΙ 28 cm ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΤΑ ΠΛΑΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΜΟΥΣΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΓΑΛΑ
ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΔΟΣΗ ΚΡΕΜΑΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΔΥΟ ΣΤΡΩΣΕΙΣ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΟΥΣΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΕ ΓΑΛΑ ΞΑΝΑ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ !!!

ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΓΙΑ 3 ΩΡΕΣ.

ΤΟ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΓΛΑΣΣΟ
125 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 125 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ 3 ΩΡΕΣ Η ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ!!!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΆΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!





ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κέικ καρύδας με σιρόπι !!!





ΚΑΡΎΔΑ ΚΕΙΚ

3 ΠΟΤ.ΚΑΡΥΔΑ,
3ΠΟΤ.ΑΛΕΥΡΙ(κοσκινισμενο),
8ΑΒΓΑ,
2ΠΟΤ.ΖΑΧΑΡΗ,
1ΠΟΤ.ΓΑΛΑ
2 ΜΠΕΙΚΙΝ,
2ΒΑΝΙΛΙΕΣ,
1ΒΙΤΑΜ,ΛΙΩΜΕΝΟ(ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ 1ΠΟΤ.ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛ).

ΣΙΡΟΠΙ.
3ΠΟΤ.ΖΑΧΑΡΗ
3ΠΟΤ.ΝΕΡΟ 10 ΛΕΠΤΑ ΒΡΑΣΙΜΟ.




ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΜΑΡΕΓΚΑ.
ΚΡΟΚΟΥΣ ΚΑΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ,
ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΜΑΡΕΓΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΑΠΑΛΑ.
.ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ.ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΑΕΡΑ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ 30 ΜΕ 40 ΛΕΠΤΑ.





Κρύο γλυκό ζεστό σιρόπι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Θεοδωρα Κατσελου Αλεξιου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ





ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φωλίτσες σπιτικές !!!!


Ιδανικές για παιδικό πάρτι για παραλία και όχι μόνο!!

Έτοιμα σε 15 λεπτά.

Υλικά!!
1 αυγό
1/2 κούπα γάλα χλιαρό
1 κεσεδάκι γιαούρτι 200 γρ
1 φακελάκι μπέικιν
2 κ του γλυκού αλάτι
3 κούπες αλεύρι για όλες της χρήσεις

Εκτέλεση
Χτυπάμε λίγο το αυγό και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί,ανοίγουμε ένα φύλλο όχι πολύ ψιλό, κόβουμε με κουπ η με μια κούπα και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και σε χαμηλή φωτιά,χωρίζουμε στα δυο με το μαχαίρι και γεμίζουμε με ότι θέλουμε, είναι πεντανόστιμες,και καλύτερες από του εμπορίου, ιδανικά και για τα παιδιά μας στο σχολείο!!

Να προσέχετε το ψήσιμο, να ανοίγετε μέσα και να βλέπετε αν έχουν ψηθεί καλά.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Gogo Samiou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πατατοσαλάτα & μελιτζάνες γεμιστά !!!



ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΜΕΖΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
ΥΛΙΚΑ:
4 μελιτζάνες πλυμένες,σκουπισμένες,και κομμένες ροδέλες και αλατισμένες.

ΧΥΛΟΣ:
2 αυγά,
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
2 καρότα ψιλοκομμένα,
2 λουκανικάκια βραστά ψιλοκομμένα,
λίγο μαϊντανό.
Τα χτυπάμε όλα μαζί στο μπολ και ρίχνουμε αλατοπίπερο.
Βάζουμε το λάδι να κάψει,τοποθετούμε μέσα ροδέλες της οποίες της έχουμε βγάλει στην μέση την σάρκα τους.
Τοποθετούμε με κουταλάκι του γλυκού χυλό στο άνοιγμα τηγανίζουμε.από την μια μεριά και τα γυρίζουμε και από την άλλη μεριά και τα.τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΥΛΙΚΑ:
5 πατάτας πλυμένες,καθαρισμένες,βρασμένες,5 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα 5 καρότα πλυμένα,καθαρισμένα βρασμένα,5 αυγά πλυμένα.βρασμένα καθαρισμένα κομμένα 2 λεμόνια το χυμό τους,5 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα,αλάτι,μαυροπίπερο,σέλινο ρίγανη ελαιόλαδο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε όλα μαζί στο μπολ και στο ψυγείο!!!!


ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou--Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!






ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κέικ βανίλιας με ζαχαρούχο !!!



Από το ποιο αφράτο,γευστικό,υπέροχο Κέικ βανίλιας με ζαχαρούχο γάλα !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
5 αυγά,
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα(400 γρ),
2 βανίλιες,
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο,
1 μισή κούπα αλεύρι φαρίνα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα αυγά,με το βούτυρο,το ζαχαρούχο,την βανίλια να αφρατέψουν καλά,προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.
Τοποθετούμε στο ταψί,η στην φόρμα καλά βουτυρωμένη αλευρωμένη και το ψήνουμε στους στους 180 βαθμούς προθερμασμένο μεσαία σχάρα πάνω κάτω για περίπου 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο!!
(ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΥΛΙΚΑ ΟΠΩΣ ΕΓΩ)!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κέικ με πορτοκάλι !!!



Κέικ πορτοκάλι για το καφεδάκι μας!!!

 Υλικά
1 βούτυρο Λούρπακ
2 κούπες καστανή ζάχαρη
4 αβγά
1 βανίλια
 1 πολτοποιημένο ολόκληρο πορτοκάλι
1 φαρίνα

Χτύπησα το  Λούρπακ με τις δυο κούπες Καστανή ζάχαρη.
Πρόσθεσα τα 4 αβγά αυγά  και την βανίλια ένα πολτοποιημένο πορτοκάλι πλυμένο καλά και μια φαρίνα εναλλάξ με ένα ποτήρι γάλα καρύδας!!!!!
Έψησα σε βουτυρωμένη φόρμα στους 180 προθερμασμένο φούρνο.
Μόλις κρύωσε έριξα σιρόπι σοκολάτας!!!!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ  Palmyra Aristou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καιμάκι παγωτό !!!





Φτιάχνουμε παγωτό καϊμάκι και το συνοδεύουμε με γλυκό του κουταλιού βύσσινο!!
Ένα παγωτό με ιδιαίτερη γεύση που πολλές φορές συνοδεύει τα σιροπιαστά γλυκά μας!!


Υλικά

-250ml κρέμα γάλακτος 35%

-1 κουτί γάλα εβαπορέ

-1 ζαχαρούχο γάλα

-1/2κτγ. μαχλέπι τριμμένο

-1/2κτγ. μαστίχα τριμμένη

-1 βανίλια




Δείτε την συνταγή εδώ-->  https://youtu.be/4hNrW-6VOZ4



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κοτόπουλο σνίτσελ !!!


Σνίτσελ κοτόπουλο !!!

Υλικά
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου (λεπτά κατά προτίμηση)
150 γρ. περίπου αλεύρι
2 αβγά
250 γρ. φρυγανιά τριμμένη
λάδι για τηγάνισμα
1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.
Χτυπάμε τα αβγά ολόκληρα σε ένα πιάτο και σε ένα άλλο πιάτο ρίχνουμε τη φρυγανιά. Πασπαλίζουμε τα σνίτσελ (και τις 2 πλευρές) με αλεύρι, τα βουτάμε στο αυγό και μετά τα βουτάμε στο πιάτο με τη φρυγανιά.
Τηγανίζουμε τα σνίτσελ σε καυτό λάδι και αφού ροδίσουν από τη μια μεριά τα γυρίζουμε από την άλλη.
Τέλος τα βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσει το λάδι.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Εγώ εδώ δεν τα τηγάνισα  ...'εβαλα λαδόκολλα στο ρομποτάκι που έχω την πέρασα με λάδι τα ακούμπησα επάνω και τα έψησα ..αν δεν έχετε ρομποτάκι βάλτε λαδόκολλα σε ταψάκι περάστε την με λάδι και ψήστε τα στο γκριλ΄

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΗ

Μπισκοτογλυκό ψυγείου !!!


Μπισκοτογλυκό με κρέμα και ζελέ ψυγείου !!!

Συνταγή-Υλικά :
Σε μεγάλο τάπερ ή πυρέξ στρώνω μια στρώση ή δύο μπισκότα πτι Μπερ και τα βρέχω με γάλα.
Ετοιμάζω άνθος αραβοσίτου βανίλια με γάλα στην κατσαρόλα-εγώ έβαλα 1,5 λίτρο γάλα με 13 κουταλιές της σούπας ανθό αραβοσίτου και 7 κουταλιές ζάχαρη να μη γίνει πολύ γλυκό - και αφού κρυώσει λίγο το βάζω πάνω στα μπισκότα και τοποθετώ στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Ετοιμάζω ζελέ φράουλα σύμφωνα με τις οδηγίες 2 φάκελα και αφού κρυώσει το βάζω πάνω στην κρέμα και αφήνω στο ψυγείο να πήξει εντελώς.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Βασιλική Φαρμάκη‎--ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψωμάκια αφράτα !!!



Ψωμάκια αφρός.Μια υπέροχη συνταγή - Τέλεια για σαντουιτσάκια !!!!!


Υλικά
600- 700 γρ αλεύρι
Εγω έβαλα, που φουσκώνει μόνο του
500 γρ γάλα χλιαρό 37°
2,5 κ.γ μαγιά φακελάκι ή φρέσκια μαγιά 30γρ
1,5 ζάχαρη
1,5 αλάτι
50 γρ βούτυρο

Επικάλυψη
Αυγό
Ηλιόσποροι
Βρώμη
Σουσάμι

Βάζουμε στο κάδο του μίξερ μας το αλεύρι, μαγιά, βούτυρο και το γάλα ,αλάτι και ζάχαρη
χτυπάμε για 10 λεπτά
Αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη 45 λεπτά ,σκεπάζουμε με μεμβράνη
Πλάθουμε τα ψωμάκια σε μπάλες η μακρόστενα, αφήνουμε να Φουσκώσουν άλλη 1 ώρα
Αλείφουμε ελαφρά αυγό και ραντίζουμε με βρώμη η ότι άλλο θέλετε
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς αντίστασης για 10 -15 λεπτά

Καλή επιτυχία.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ  Panagiota Kiriakou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βρώμη με μήλα για πρωινό !!!



Ενα υγιεινό  πρωινό για να ξεκινήσει δυνατά η ημέρα μας ή ακόμα και ελαφρύ βραδυνό !!!

Βρώμη με μήλα 🍎🍎🍎
2 μερίδες

75- 80 γρ βρώμη
1 1/2 μεγάλο ποτήρι νερού νερό
1 πρέζα αλάτι
Μέλι

Βάζουμε σε μία κατσαρόλιτσα το νερό με τη βρώμη και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας μέχρι να πυκνώσει να φύγει το νερό να γίνει σαν μία κρέμα 5 λεπτά περίπου
Το σερβίρουμε με ότι καλύτερο φρούτο,τριμμένα καρύδια, μαρμελάδα, μέλι,κανέλα, και αν θέλετε Και λίγο γάλα
Υπέροχο υγιεινό πρωινό και βραδινό για μεγάλους και μικρούς!!

Καλή επιτυχία!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Panagiota Kiriakou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπριζόλες χοιρινές με πατάτες φούρνου !!



Μπριζόλες χοιρινές στο φούρνο με πατάτες!!

Υλικά-Εκτέλεση

Αραδιάζομαι τι κομμένες πατάτες μαζί με τις μπριζόλες
Ρίχνουμε μπόλικο μπαχάρι ,ελαιόλαδο μπόλικο,
Σε ένα ποτήρι τού νερού ανακατεύουμε 2κ.σ μουστάρδα, με νερό
Ρίχνουμε από πάνω
Κόβουμε 1 ντομάτα στα δύο κ
βάζουμε στο ταψί μας
Ραντίζουμε με Ρίγανη
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου

Καλή επιτυχία!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Panagiota Kiriakou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Κρέπες !!!!




Κρέπες!
Για 4 άτομα
150 γρ αλεύρι (10 κ.σ ) περίπου
1/2 Κ.γ αλάτι
3 αυγά
3 κ.σ βούτυρο
600 γρ γάλα

Χτυπάμε το αλεύρι και το μισό γάλα προσθέτουμε τα αυγά και το υπόλοιπο γάλα και ξανά χτυπάμε
Βάζουμε το χυλό μας στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Λιώνουμε μισό βούτυρο, 1/2 κ.σ στο τηγάνι και Ρίχνουμε μέσα στο χυλό
Τηγανίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
Βάζουμε 100 γρ περίπου τη φορά για να γίνει μέτρια κρέπα 2-3 λεπτά περίπου κάθε μεριά
Τις γεμίζουμε με ότι μας αρέσει σε γλυκό ή αλμυρό !!!!

Καλή επιτυχία!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Panagiota Kiriakou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

(Λουκουμάδες παραλίας) !!!




Ντόνατς (λουκουμάδες παραλίας) !!!Απλή,εύκολη, γρήγορη,αφράτη συνταγή😋

Υλικά 25 Ντονατς περίπου
1αυγο
100 γρ ζάχαρη
100 γρ γάλα
300 γρ αλεύρι
2 κ.σ βούτυρο
1 1/2 κ.γ μπέικιν
Ηλιέλαιο
Ζάχαρη για πασπάλισμα

Χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη
Προσθέτουμε το γάλα
Λιωμένο βούτυρο
Ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι
Και το Ρίχνουμε μέσα
Η ζύμη κολλάει με λίγο αλεύρι ανοίγουμε ένα φύλλο, το κόβουμε σε 2 λωρίδες
Και σχηματίζουμε τα κουλουράκια

Καίμε το λάδι, σε μια κατσαρόλα και τηγανίζουμε 1-2 λεπτά σε κάθε μεριά
Τα αραδιάσουμε σε χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη
Καλή επιτυχία!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Panagiota Kiriakou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κρέας μοσχαρίσιο με ρύζι !!!



Υλικά
Κρέας μοσχαρίσιο ( ουρά) η ότι άλλο κομμάτι θέλουμε
1 ολόκληρο ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
4 κρεμμύδια ξέρω ψιλοκομμένα
2 δαφνόφυλλα
3κ.σ λευκό ξύδι
1 κνορ κοτόπουλο
Ξερό δυόσμο
Αλάτι
Λίγο ζάχαρη
Μια συσκευασία ντομάτα πακέτο
Ελαιόλαδο

Για το ρύζι
Μια κούπα ρύζι
Μισή κούπα φιδέ
Βούτυρο

Καίμε μπόλικο ελαιόλαδο στη κατσαρόλα και αραδιάζουμε το κρέας καβουρδίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα, χαμηλώνουμε ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε, μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι
Προσθέτουμε το κνορ, αλάτι και ζάχαρη μαζί με ένα λίτρο νερό .
Αφήνουμε να βράσει μια ώρα περίπου.
Μόλις λιγοστέψει το νερό στη κατσαρόλα, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και την ντομάτα ,ξανά ρίχνουμε 1 λίτρο νερό και ξανά βράζουμε άλλες 2 ώρες περίπου σε χαμηλή φωτιά
Βγάζουμε το κρέας από τη κατσαρόλα.
Ρίχνουμε λίγο ξύδι στο ζωμό και αφήνουμε να πυκνώση η σάλτσα μας,.
Ξαναβάζουμε το κρέας μας στην κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να ηρεμήσει.
Συνολικά βράσει το φαγητό 3 ώρες περίπου

Ετοιμάζουμε το ρύζι
Λιώνουμε το βούτυρο στη κατσαρολίτσα.
Ρίχνουμε το φιδέ ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ένα ξανθό χρώμα
Προσθέτουμε το ρύζι αφού το ξεπλένουμε πρώτα, Ρίχνουμε 1 ποτήρι μεγάλο του νερό νερό Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά
Σερβίρουμε με chill ψιλοκομμένο η μποΎκοβο αν θέλουμε
Καλή επιτυχία !!!


Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Panagiota Kiriakou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ










ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παϊδάκια χοιρινά !!!



 Χοιρινά παϊδάκια !!

Τα παιδάκια τα μπαχάρωσα
2 κ.σ μουστάρδα
2 κ.σ μέλι
Λίγο κύμινο
Κόκκινη πάπρικα
μπαχάρι
Αλάτι
Πιπέρι


Ολα μαζί σε ταψάκι ανακάτεμα και ψήσιμο .
Στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν
Καλή επιτυχία!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Panagiota Kiriakou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο Facebook

Λαζάνια με κιμά!!!



Λαζάνια Θεικά!!

Υλικά
500γρ κιμά
1 πακέτο ντομάτα
1 1/2 πακέτο λαζάνια
Ρίγανη
Μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο

Μπεσαμέλ

1 φλιτζάνι αλεύρι
Μισό φλιτζάνι λάδι
100γρ βούτυρο
Μοσχοκάρυδο
Λίγο αλάτι
1 1/2 λίτρο γάλα

Τον κιμά το φτιάχνουμε όπως για τα μακαρόνια με κιμά,αλλά χωρίς κρεμμύδι.βάζουμε μισό
κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Την μπεσαμέλ.
Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το λάδι, προσθέτουμε σιγά, σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια δεν το αφήνουμε, μόλις έχει γίνει σαν κρέμα το αλεύρι Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε σιγά, Ρίχνουμε μοσχοκάρυδο κ λίγο αλάτι,και το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα. Το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για 10 λεπτά πριν να το στρώσουμε.

Περνούμε το ταψί μας πρώτη στρώση μόνο μπεσαμελ και τα φύλλα
Στη συνέχεια στρώνουμε μπεσαμελ, κιμά φύλλα ,Μέχρι να γέμιση το ταψί. Τελευταία στρώση φύλλα, μπεσαμελ και μπόλικο τυρί για ογκρατέν.
Στο φούρνο 200 βαθμούς για 40 - 45 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.

Καλή επιτυχία !

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Panagiota Kiriakou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σουπίτσα με φιδέ!!!




Σουπίτσα με φιδέ  και ντομάτα!

Έβρασα νερό με ένα κνορ κοτόπουλο, έβαλα το φιδέ, με λίγο ελαιόλαδο, 2 σκελίδες σκόρδο, λίγο τζίντζερ.
Στο τέλος έβαλα 2 κουτ. σούπας  πουμαρό ντομάτα.
Καλή όρεξη!!

 Συνταγη απο Panagiota Kiriakou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σουηδικά μπουλάρ με βανίλια !!!



Σουηδικά μπουλάρ με βανίλια (vanilj bullar )

Για 18 κομμάτια θα χρειαστούμε

Ζύμη
570 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 γρ αλάτι
130 γρ ζάχαρη
50γρ μαγιά
250 γρ γάλα
1 αυγό

Κρέμα βανίλιας

3 κρόκους
65 γρ ζάχαρη
20 γρ κορν φλάουρ
200 γρ γάλα
15 γρ βούτυρο ανάλατο

Επικάλυψη
Λιωμένο βούτυρο ,ζάχαρη.


1)Βάζουμε όλα τα στερεά υλικά στο μίξερ μαζί με το γάλα και το αυγό
Τα χτυπάμε για 15 λεπτά

2) αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά

3) πλάθουμε σε ρολό και κόβουμε σε 18 κομμάτια 3 εκ περίπου

4)πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια αφήνουμε να Φουσκώσουν 45-60 λεπτά

Ετοιμάζουμε την κρέμα πριν να αρχίσουμε την ζύμη για να είναι στο ψυγείο

Κρέμα βανίλιας
Ανακατεύουμε του κρόκους με τη ζάχαρη, κορν φλάουρ

Ζεσταίνουμε το γάλα και το προσθέτουμε μέσα στην κρέμα ανακατεύουμε,και ξανά Ρίχνουμε στη κατσαρόλιτσα να πίκτωση ανακατεύοντας βάζουμε σε μπολ με το βούτυρο και αφήνουμε στο ψυγείο

Γεμίζουμε το κορνέ με την κρέμα κ γεμίζουμε

Ψήνουμε στους 220 βαθμούς αντίστασης
10-12 λεπτά μόλις ροδίσουν λίγο βγάζουμε

Αφήνουμε να κρυώσουν αλείφουμε με βούτυρο και βουτάμε στη ζάχαρη

Καλή επιτυχία!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ  Panagiota Kiriakou --OI XΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κοτόπουλο ψητό με πουρέ !!




Νόστιμο, απλό και με λίγες θερμίδες. Λάδι δεν προσθέτω γιατί το κοτόπουλο βγάζει  από μόνο του!!!

ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο παϊδάκια
 Αλάτι
 Πιπέρι
 μείγμα για κοτόπουλο
 Κάρυ
 Ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα παιδάκια κοτόπουλο και τα αφήνουμε να στραγγίξει καλά.
Τα τοποθετούμε στο ταψί και το πασπαλίζουμε και από τις δύο πλευρές με τα μπαχαρικά εκτός της ρίγανης.
Ψήνουμε στο γκρίλ στο κάτω ράφι του φούρνου.
Μόλις ροδοκοκκινίσουν  από τη μία πλευρά τα γυρνάμε και από την άλλη.
Αφού είναι έτοιμα τα βγάζουμε, τα τοποθετούμε σε πιατέλα, τα περιχύνουμε με το ζουμάκι τους  και ρίχνουμε αν μας αρέσει ρίγανη.

ΠΟΥΡΕΣ
Μπορούμε να πάρουμε έτοιμο και να τον ετοιμάσουμε ή να κάνουμε σπιτικό .


 ΑΝ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ
1 κιλό πατάτες
60 γραμ. βούτυρο
250 ml γάλα
αλάτι

Καθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους  τις βάζουμε σε  κατσαρόλα και προσθέτουμε κρύο νερό μέχρι να καλυφθούν πλήρως.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι στο νερό και σκεπάζουμε.
Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν.
Τσιμπήσετε με πιρούνι για να σιγουρευτείτε.
Στραγγίζουμε καλά τις πατάτες και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να στεγνώσουν τελείως.
 Έπειτα τις σπάμε σε πουρέ με σύρμα ή μια κουτάλα.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να στεγνώσουν.
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε ανακατεύοντας βούτυρο-γάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί ο πουρές.

ΑΠΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εκμέκ κανταίφι !!!


Εκμέκ κανταίφι σπέσιαλ!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ-ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο ταψί μισό κιλό κανταΐφι και το ανοίγουμε πάρα πολύ καλά,ρίχνουμε μέσα 125 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό λιωμένο ,μισή κούπα καρύδια ψιλοκομμένα,μισή κούπα αμύγδαλα ψιλοκομμένα το ανακατεύουμε με τα χέρια να μουσκέψει καλά το ισιώνουμε και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.

ΣΙΡΟΠΙ:
2 κούπες νερό,2 κούπες ζάχαρη,1 κουταλιά της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού βράσιμο 3 λεπτά.
Σιροπιάζομαι κρύο το γλυκό,χλιαρό το σιρόπι.


ΚΡΕΜΑ:
Βάζουμε 1 κιλό γάλα με μια κούπα ζάχαρη να ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,με 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι αφού τα έχουμε διαλύσει σε λίγο από το ζεστό γάλα.
Μόλις πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε μέσα 1 βανίλια,2 κουταλιές της σούπας βούτυρο,1 κρόκο αυγού.
Όταν κρυώσει πολύ καλά την αφρατεύουμε με το μίξερ και ρίχνουμε μέσα 1 κούπα σαντιγί χτυπημένη.
Τοποθετούμε την κρέμα πάνω στο κανταΐφι και από  πάνω μπόλικο καρύδι,αμύγδαλο !!!Εάν θέλουμε βάζουμε και επάνω στην κρέμα σαντιγί !!

Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ντόναντς πανεύκολα!!!


Ντόναντς αφρός !!

ΣΥΝΤΑΓΉ ΥΛΙΚΑ:
250 ml.γάλα χλιαρό,
20 γραμμάρια μαγιά νωπή,
80 ml.σπορέλαιο,
2 αυγά,
1 βανίλια,
λίγο αλάτι,
600 γραμμάρια αλεύρι φαρίνααπ,
1 κιλό σπορέλαιο, η αραβοσιτέλαιο,
200 γραμμάρια ζάχαρη

Τοποθετούμε το γάλα με.την μαγιά στο μπολ και ανακατεύουμε με πιρούνι.
Ρίχνουμε την βανίλια,το αλάτι και 560 γραμμάρια αλεύρι χούφτα χούφτα και ζυμώνουμε.
Τοποθετούμε στον πάγκο 40 γραμμάρια αλεύρι βάζουμε την ζύμη πάνω του και την ζυμώνουμε 5 λεπτά.


Την τοποθετούμε στο αλευρωμένο μπολ και την σκεπάζουμε για 1 ώρα.
Στην συνέχεια την μεταφέρουμε.στον πάγκο μας την ζυμώνουμε ελαφρώς ανοίγουμε ένα παχύ φύλλο και με ένα μπολ η ποτήρι με το άνοιγμα τους κόβουμε δισκάκια και τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί.




Με ένα καπάκι από αναψυκτικό ανοίγουμε στην μέση τους τρύπα.
Τα σκεπάζουμε για 30 λεπτά.
Στην συνέχεια βάζουμε το σπορέλαιο να κάψει και τα τηγανίζουμε.
Τέλος τα βουτάμε στην ζάχαρη και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni  Τsanaktsidou--Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!



MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μοσχαρίσιες μπριζόλες στον φούρνο με πατάτες !!! !!!



Μοσχαρίσιες μπριζόλες στο φούρνο με ντομάτα και σκόρδο..!!

Υλικά
4 μοσχαρίσιες μπριζόλες με κόκκαλο
1 κιλό πατάτες
3 τομάτες σε φέτες
4 σκελίδες σκόρδο
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι πιπέρι ρίγανη
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο .

Εκτέλεση
Καθαρίστε τις πατάτες .
Βάζετε σε ένα μπολ και ανακατεύετε με το αλάτι το πιπέρι τη ρίγανη το ελαιόλαδο και με τις δυο σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
Σε ένα ταψί βάλτε τις μπριζόλες, χαράξατε με το μαχαίρι και βάζετε φέτες από σκόρδο μέσα στο κρέας, στη συνέχεια κόβετε φέτες τις ντομάτες και σκεπάζετε τις μπριζόλες από πάνω για να παραμείνουν ζουμερές και να πάρουν την μυρωδιά της ψητής τομάτας.
Βάζετε τις πατάτες ενδιάμεσα το λεμόνι το ελαιόλαδο ,σκεπάζετε με νερό και ψήνετε το φαγητό μέχρι να γίνει τουλάχιστον για 2 ώρες και ίσως λίγο παραπάνω στους 200 βαθμούς.(Δεν γυρίζουμε τις μπριζόλες).

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ GOGO SAMIOU -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γαύρος μαρινάτος παραδοσιακός Μυτιλήνης !!!





ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρούμε το κεφάλι και τα εντόσθιά του.
Τον πλένουμε καλά και το βάζουμε στο ξύδι μέσα σ’ ένα τάπερ, αφήνοντάς τον από 5 ώρες αν είναι πολύ ψιλός, έως 8 ώρες αν είναι χοντρός.
Στο διάστημα αυτό τον παρακολουθούμε βλέποντας αν ξεκολλάει το κόκαλό του και αν έχουν φύγει οι κοκκινάδες του αίματος από τα ψαχνά του.
Τότε και μόνο πετάμε το ξύδι καί σχίζουμε τον κάθε ένα γαύρο σε δύο φιλετάκια βγάζοντας το κόκκαλό του.
Τον τοποθετούμε σε στρώσεις στο τάπερ και πάνω σε κάθε στρώση ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπεριά και 2-3 μικρές φετούλες σκόρδου.
Προαιρετικά, αν θέλουμε, βάζουμε μαϊντανό .
Αφού στρώσουμε όλα τα κομμάτια του γαύρου, ρίχνουμε από πάνω λαδάκι ώστε να σκεπασθεί ο γαύρος και βάζουμε το τάπερ στο ψυγείο.
Στο σερβίρισμά του, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ξύδι και αλάτι αναλόγως τα γούστα μας.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Ειρήνη Σταματέλλη -  ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ .





ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τάρτες ατομικές με μήλο !!!





Υλικα
225 γρ. βούτυρο
70 γρ. ζάχαρη
3 κουτ. κονιάκ
1 κουτ. μπέικιΝ
2 κρόκους αυγών λίγο ξύσμα λεμονιού
370 γρ. αλεύρι .




Χτυπάτε την ζάχαρη με το βούτυρο ρίχνετε τους κρόκους το κονιάκ το άρωμα και ζυμώνετε απαλά την ζύμη.
Ανοίγετε φυλλαράκια και βάζετε σε φορμάκια ενα κουταλάκι μαρμελάδα της αρεσκείας σας.
Από πάνω κάνετε κορδονάκια και στολίζετε .
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου .

Μαρμελάδα μήλου της στιγμής .
2 μήλα
1 κουταλιά σούπας Βιτάμ γεμάτη
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
κανέλα

Σε ένα τηγανάκι βάζουμε το Βιτάμ να λιώσει.
Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά για να λιώσει και αυτή .
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μήλα.
Το ρίχνουμε κι αυτό μέσα στο τηγανάκι και ανακατεύουμε.
Σε πολύ λίγο χρόνο τα μήλα έχουν μαλακώσει.
Το λιώνουμε με το πιρούνι και πασπαλίζουμε με  κανέλα όσο θέλουμε .
Βράζουμε για λίγα  λεπτά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας και έτοιμη !!
Την αφήνουμε να κρυώσει και την χρησιμοποιούμε για τις τάρτες μας !!!


Την συνταγή της ζύμης για τάρτα την είδα από την Ειρήνη Σταματέλλη η μαρμελάδα είναι δικής μου επινοήσεως --Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κασερόπιτες εύκολες!!!




Κασέροπιτες για κολατσιό !!!


 ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λεκάνη μια μαγιά λιωμένη με ένα ποτήρι χλιαρό νερό και δυο κουταλάκια ζάχαρη.
Προσθετω ενα ποτηρι ηλιέλαιο και ένα χλιαρό γάλα δυο κουταλάκια αλάτι 700 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις .
Τα ζυμώνω.
Αφήνω να φουσκώσει λίγη ώρα.

ΓΕΜΙΣΗ
γκούντα ρέγκατο λίγο πιπέρι ένα αυγό.
Ανοίγω την ζύμη βάζω γέμιση περνάω από πάνω αυγό αφήνω πάλι λίγο και ψήνω σε ταψί με λαδόκολλα στους 180 μέχρι να ροδίσει !!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Palmyra Aristou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τυροκροκέτες εύκολες!!!





 Συνταγή -Υλικά

100γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
130γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο
100γρ. γραβιέρα (ή ρεγκάτο ή τσένταρ), τριμμένο
1 ολόκληρο αυγό και 1 ασπράδι
40γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 😘


Ολα μαζί τα ζυμώνουμε και τα κάνουμε μπαλάκια  -Έξτρα αλεύρι για αλεύρωμα ελαφρώς να μην υπάρχει πολύ αλεύρι και στο τηγάνι με μπόλικο ηλιέλαιο για να μην κολλήσουν στο πάτο .

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Στρατούλα Γιαταγανέλλη--‎ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γλυκό με σιρόπι Θεικό !!!


Γλυκό σιροπιαστό !!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
150 γραμμάρια βούτυρο μαλακό,
150 γραμμάρια ζάχαρη,
300 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ,
2 αυγά,
1 βανίλια,
160 ml γάλα,
1 μόρφατ μεταλλικό κουτί,
2 κούπες άχνη ζάχαρη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπολ ζάχαρη,αυγά,βούτυρο,και τα χτυπάμε να αφρατέψουν,να ασπρίσουν.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε κοσκινισμενα αλεύρι,βανίλια,γάλα εναλλάξ και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
Τοποθετούμε το μείγμα μας σε καλά βουτυρωμένο,αλευρωμένο ταψάκι και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο για 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσει.

ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 1 ποτήρι νερού νερό με 1 ποτήρι νερού ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού για 3 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Σιροπιάζομαι και τα δυο κρύα.

ΣΑΝΤΙΓΥ:
Χτυπάμε την μόρφατ με την άχνη και λίγο γάλα και την τοποθετούμε στο κρύο γλυκό.
Σερβίρουμε με.παγωτό!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!





ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τραχανάς σπιτικός σταρένιος!!!





 ΥΛΙΚΑ
7 κιλά στάρι σπασμένο για τραχανά
3, και μισό κιλά γάλα
1 χούφτα αλάτι

Ζεσταίνω καλά το γάλα.
Ρίχνω το αλάτι και στη συνέχεια το στάρι .
Ανακατεύω καλά πολλές φορές.
Σκεπάζω 3 με 4 ώρες μέσα στην κατσαρόλα και μετά το περνάω από σίτα και απλώνω  να στεγνώσει.


ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Ελένη Έλλη Ζαμπακα--Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!





ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρουφάκια!!!



ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ,
250 γραμμάρια μαλακό βούτυρο,
1 κούπα άχνη ζάχαρη,
1 βανίλια,
4 κουταλιές της σούπας μερεντα,
4 κουταλιές της σούπας κονιάκ,
4 κουταλιές της σούπας κακάο,
500 γραμμάρια τρούφα.

Βάζουμε τα μπισκότα στο μπολ και τα σπάμε,ρίχνουμε το βούτυρο ,την άχνη,το κονιάκ,το κακάο,την μερεντα,την βανίλια και τα.ζυμώνουμε (εάν θέλουμε.προσθέτουμε.4 κουταλιές γάλα)!
Οπότε τα πλάθουμε βουτώντας τα.χέρια σε λάδι και τα τοποθετούμε σε μπόλικη τρούφα!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!




 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καραμέλα με σοκολάτα υπέροχο γλυκό !!




Εύκολο και τραγανό γλυκό με σοκολάτα και καραμέλα που θα σας ενθουσιάσει!!!

Υλικά
-1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ

με γεύση σοκολάτα

-1 καραμελωμένο ζαχαρούχο

γάλα

-1 κρέμα ζαχαροπλαστικής

σοκολάτα

-400ml γάλα φρέσκο

   για το γλάσο

-125γρ σοκολάτα κουβερτούρα

-80γρ φυτικό βούτυρο (1/3 της κούπας)

-1κτσ. μέλι


Δείτε την συνταγή εδώ-->  https://youtu.be/UWd8590HIvQ




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΗ