Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Κανταίφι εκμέκ Θεικό !!!


ΝΑ ΣΑΣ ΓΛΥΚΑΝΩ ΜΕ ΤΟ ΣΠΕΣΙΑΛ ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΙΦΙ ΜΟΥ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
500 γραμμάρια κανταΐφι,
250 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βουτυρώνουμε το ταψί του φούρνου το ρηχό!
Βάζουμε το κανταΐφι μέσα και το ανοίγουμε καλά!
Ρίχνουμε πάνω το λιωμένο χλιαρό το βούτυρο ανακατεύουμε πολύ καλά να μουσκέψει το κανταΐφι και το ισιώνουμε!
Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς να κοκκινίσει καλά!
Το βγάζουμε το αφήνουμε να κρυώσει καλά!
Στην συνέχεια βάζουμε εάν θέλουμε γάντια πλαστικά και τοποθετούμε το κανταΐφι σε τάπερ η ταψί και το ισιώνουμε!

ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 3 ποτήρια νερού νερό με 3 ποτήρια νερού ζάχαρη ,μισό χυμό από 1 λεμόνι (δηλαδή μισό λεμόνι) βράσιμο 5 λεπτά.
Αφήνουμε το σιρόπι σε θερμοκρασία δωματίου 15 λεπτά και στην συνέχεια σιροπιάζομαι το κρύο κανταΐφι με κουτάλα σιγά σιγά!

ΚΡΕΜΑ:
Βάζουμε 1 κιλό γάλα να ζεσταθεί με 125 γραμμάρια ζάχαρη!
Ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας γεμάτες κορν φλάουρ,με 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι αφού προηγουμένως τα έχουμε διαλύσει σε λίγο από το ζεστό γάλα!
Ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε και προσθέτουμε μέσα 1 βανίλια,4 κουταλιές της σούπας βούτυρο!
Ανακατέψουμε και την ρίχνουμε πάνω στο κανταΐφι!

 ΣΑΝΤΙΓΙ:
Χτυπάμε 1 μόρφατ μεταλλικό κουτί με 250 γραμμάρια άχνη ζάχαρη,και 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο γάλα και την τοποθετούμε πάνω στην κρύα κρέμα!

Συνταγή φωτό εκτέλεση Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Καρυδόπιτα με γλάσο σοκολάτας!!!



Καρυδόπιτα με σιμιγδάλι και γλάσο σοκολάτας, εύκολο γλυκό για να κεράσουμε στις γιορτές!!!


Έχετε καρύδια; Ελάτε να φτιάξουμε μια εύκολη και νόστιμη καρυδόπιτα με σιμιγδάλι!!

 Υλικά
-5 αυγά
-300gr ζάχαρη (1 1/2 κούπα)
-200gr βούτυρο φυτικό
-250gr καρύδια ψιλοκομμένα (2 κούπες)
-180gr σιμιγδάλι χοντρό (1 κούπα)
-200gr αλεύρι γοχ. (1 3/4 κούπας)
-10gr baking powder (1κτσ γεμάτη)
-1 βανιλέτα
   Για το σιρόπι
-250ml νερό
-250gr ζάχαρη
-φλούδες πορτοκαλιού
-1 ξυλάκι κανέλας
   για το γλάσο
-125gr σοκολάτα κουβερτούρα 54%
-1κτσ. ηλιέλαιο

Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/rDkIIgOfSzQ

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Γέμιση για ολα τα είδη πουλερικών !!!




Κοτόπουλο ή πάπια ή γαλοπούλα - Με αυτήν την τέλεια συνταγή γέμισης  γεμίζετε ότι σας αρέσει !!!
Εδώ πάπια !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΕΜΙΣΗ
2 ξερά κρεμμύδια,
300 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο,
1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι,
10 κάστανα βρασμένα καθαρισμένα ψιλοκομμένα,
4 πορτοκάλια το χυμό τους,
1 λεμόνι το χυμό του,
2 φλυτζάνια.ζωμό βοδινό,
αλάτι,
πιπέρι,
3 κουταλιές της σούπας μέλι,
50 γραμμάρια μαργαρίνη

Βάζουμε 30 γραμμάρια μαργαρίνη στην κατσαρόλα,ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα αχνίζουμε.
Προσθέτουμε τον κιμά και τον αχνίζουμε.
Προσθέτουμε και το ρύζι και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι και τον ζωμό βοδινού και το αφήνουμε στο χαμηλό να πιεί όλα τα.υγρά του.
Το κατεβάζουμε προσθέτουμε τα κάστανα,το χυμό πορτοκαλιού,τον χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε την πάπια την τοποθετούμε στην γάστρα την γεμίζουμε λιώνουμε 50 γραμμάρια μαργαρίνη την ρίχνουμε πάνω στην πάπια.
Στήβουμε 2 πορτοκάλια πάνω της κλείνουμε το καπάκι και την τοποθετούμε στο φούρνο να ψηθεί ανάλογα τα κιλά της.
Στο τελευταίο 20 ανοίγουμε το καπάκι και βάζουμε στην πάπια το μέλι και ξανά στο φούρνο να κάνει ωραία κρούστα!

Συνταγή εκτέλεση φωτό Tzeni Tsanaktsidou ‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Ταρτάκια!!!


Υπέροχα πανεύκολα ταρτάκια !!!

Για την ζύμη τάρτας.
Χτυπάμε 200γρ βούτυρο γάλακτος με 100γρ ζάχαρη άχνη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε 2 κρόκους αυγών και τέλος 250γρ αλεύρι.
Πλάθουμε και φτιάχνουμε μία μπάλα.
Αφήνουμε στο ψυγείο μισή ώρα να παγώσει..
Τοποθετούμε ζύμη σε φορμάκια για τάρτες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθμούς περίπου 15 με 20λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν.





Για την κρέμα:
Βάζουμε μία κατσαρόλα πάνω στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα 750 ml γάλα (Αφήνουμε λίγο γάλα στην άκρη)
Χτυπάμε 4 αυγά, διαλύουμε 100γρ κορν φλάουρ στο γάλα που κρατήσαμε, το ρίχνουμε και αυτό στα αυγά.
Ρίχνουμε και 125γρ ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Τα ρίχνουμε σιγά σιγά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε άρωμα βανίλια και 2 κουταλιές βούτυρο και ανακατεύουμε .Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Παίρνουμε ταρτάκια βάζουμε λίγο από την κρέμα, σαντιγί και διάφορα φρούτα.
Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν!!!


Συνταγή φωτό από Alexandra-argiris Lessi-retsi‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Ψωμάκια του τοστ με πραλίνα !!!


Στρογγυλά ψωμάκια του τόστ με πραλίνα φουντουκιού- και μπανάνα !! Αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους !!!


    Ψωμί για τοστ 4 φέτες
    Μπανάνα 1 τεμ κομμένη ροδέλες
    Πραλίνα φουντουκιού 2 κουταλιές σούπας
    Λίγο βούτυρο

Οδηγίες
Αλείφουμε τις δύο φέτες ψωμί του τοστ ψωμάκια στρογγυλά καλύτερα με το βούτυρο και   με τις δύο κουταλιές σούπας πραλίνα φουντουκιού.
Κόβουμε σε ροδέλες την μπανάνα και τοποθετούμε τις ροδέλες πάνω στην σοκολάτα ώστε να κολλήσουν.
Κλείνουμε με τις άλλη μία φέτα και ψήνουμε στην τοστιέρα μέχρι να ροδίσουν.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κέικ αφράτο !!!


 Ένα απλό και αφράτο κέικ για όλες τις ώρες !!!

ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτύπησα 250 γραμ Λούρπακ με δυο κούπες ζάχαρη .
Πρόσθεσα τέσσερις κρόκους δυο βανίλιες ένα μπέικιν και τέσσερις κούπες αλεύρι φαρίν απ εναλλάξ με ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι .
Τέλος πρόσθεσα την μαρέγκα μου ανακάτεψα με μαρίζ  το έβαλα σε βουτυρωμένη φόρμα και έψησα σε προθερμασμένο φούρνο πενήντα λεπτά στους 170!!

Εκτέλεση φωτό Palmyra Aristou‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Πιροσκί τέλεια !!!!



 Πιροσκί με τέλεια ζύμη!!! Πολύ ωραίο γρήγορο σνακ.. Γέμιση ότι μας αρέσει  !!!!

 ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη έβαλα μια φλυτζάνα χλιαρό γάλα μια κουτάλια ζάχαρη και διέλυσα ένα κύβο μαγιά Συμπλήρωσα ένα φλυτζάνακι λιωμένο βούτυρο ένα κουταλάκι αλάτι δυο αβγά και 500 γραμ αλεύρι Άφησα να φουσκώσει.

Γέμιση
400 γραμ φέτα λίγο πιπέρι και ένα αβγό -ανακατεμένα όλα μαζί .
Άνοιξα ζυμαράκι γέμιζα έκλεινα με τα δάχτυλα και τηγάνισα με σπορέλαιο !!

ΦΩΤΌ ΕΚΤΈΛΕΣΗ Palmyra Aristou‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Σοκολατόπιτα πανεύκολη !!!



    Για τη σοκολατόπιτα:
    1 φλ. τσαγιού βιτάμ
    1 φλ. τσαγιού νερό
    1/3 φλ. κακάο
    2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
    2 φλ. τσαγιού αλεύρι
    1 1/2 κ.γ. κανέλα
    1 κ.γ. σόδα
    1/2 κ.γ. αλάτι
    1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
    2 αυγά
    2 καψουλίτσες βανίλιας
    Για το γλάσο:
    1/2 φλ. τσαγιού βιτάμ
    1/3 φλ. τσαγιού γάλα
    1/4 φλ. τσαγιού κακάο
    1/2 κ.γ. βανίλια
    4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
    1/2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα καρύδια


Εκτέλεση Υλικά
Για τη σοκολατόπιτα:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Ζεσταίνετε το βιτάμ μαζί με το νερό και το κακάο ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει τελείως το βούτυρο.
Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα ξερά συστατικά, τα ανακατεύετε και τα αφήνετε στην άκρη. Σε άλλο μπολ χτυπάτε ελαφρώς τα αυγά, προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και ανακατεύετε. Ρίχνετε στο μπολ του μίξερ πρώτα τα υγρά συστατικά χτυπώντας σε μέτρια ταχύτητα και σταδιακά προσθέτετε το μείγμα των ξερών συστατικών μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι, το βάζετε στο φούρνο και το ψήνετε για 20′-25′.



    Για το γλάσο επικάλυψης:
 Όσο το κέικ είναι στο φούρνο, ζεσταίνετε το βούτυρο με το γάλα, το κακάο και τη βανίλια. Μόλις λιώσει καλά το βούτυρο προσθέτουμε σταδιακά και τη ζάχαρη άχνη ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια θερμοκρασία.
Στο τέλος προσθέτετε και τα θρυμματισμένα στο multi καρύδια, ανακατεύετε και κατεβάζετε το γλάσο από τη φωτιά.
    Μόλις βγάλετε το κέικ από το φούρνο αφήστε το να “σταθεί” 5 λεπτά και μετά περιχύσετε το με το σοκολατένιο γλάσο με το καρύδι. Απολαύστε το ζεστό αλλά και κρύο!!
    Σημ.
    Εδώ εγώ λόγω εξαιρετικής περίπτωσης έκανα 2 παντεσπάνια σοκολατένια τα χώρισα  και τα έβαλα το ένα πανω από το άλλο και ανάμεσα σε κάθε χώρισμα έβαζα γλάσο ,αλλά και η απλή είναι το ίδιο υπέροχη !!
Άλλες φορές βάζω ανάμεσα αραιωμένη μερέντα για ευκολία!!

    ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μιά εύκολη γαλατόπιτα !!



Γαλατόπιτα πολύ εύκολη και ακόμα πιο νόστιμη !!!!!
Υλικά

     2 λίτρα γάλα
     1 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
     2 1/2 φλιτζ. και 3 κ.σ. για γαρνίρισμα ζάχαρη
     2 φακελάκια βανίλια σε σκόνη
     4 αυγά
     2 κ.σ. βούτυρο
     1/2 κ.γλ. κανέλα
    φλούδα λεμονιού η πορτοκαλιού κατά προτίμηση

Εκτέλεση
1. Βάζουμε το γάλα να βράσει με το 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, το βούτυρο και τη φλούδα. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει.
2. Μόλις δέσει το μείγμα, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη  ζάχαρη και τις βανίλιες και τα ρίχνουμε μέσα όσο αυτό είναι ακόμη ζεστό, ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα.
3. Σε βουτυρωμένο ταψί 30 εκ. αδειάζουμε το μείγμα (αφού έχουμε αφαιρέσει τη φλούδα) και ψήνουμε στους 170oC, σε προθερμασμένο φούρνο, σε αντιστάσεις, για 45΄, μέχρι να ροδίσει.
4. Κόβουμε σε κομμάτια μπακλαβαδωτά και πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα.

Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 45 λεπτά


www.mamapeinao

Παντεσπάνι!!!



ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΦΡΑΤΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΥΠΕΡΟΧΟ!!!!ΕΓΩ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΑΠΛΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!!!!!!ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΚΑΤΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
5 αυγά ίδιου μεγέθους 1 ώρα θερμοκρασία δωματίου όχι παραπάνω,
125 γραμμάρια ζάχαρη,
2 βανίλιες,
155 γραμμάρια αλεύρι φαρίν απ κοσκινισμένο

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα αυγά την ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να ασπρίσει να γίνει σφιχτή κρέμα!
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε κουταλιές κουταλιές το αλεύρι όχι μονοκόμματο και ανακατεύουμε τόσο απαλά που να μην βγει ο αέρας!
Εάν βγει ο αέρας δεν θα γίνει έτσι!
Τοποθετούμε λαδόκολλα.σε 30 ταψί και βάζουμε το μείγμα πολύ απαλά πάρα πολύ απαλά δεν βιαζόμαστε !
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας 7 λεπτά και το τοποθετούμε μέσα σιγά σιγά και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις μεσαία άχαρα για 30 λεπτά φυσικά δεν γνωρίζω τους φούρνους οπότε στα 30 λεπτά δοκιμάζετε με ξυλάκι από σουβλάκι!
Όταν το βγάζουμε το αφήνουμε 15 λεπτά εκτός φούρνου και στην συνέχεια το αναποδογυρίζουμε σε λαδόκολλα!
Όταν κρυώσει το σκεπάζουμε με πετσέτα καλά και το χρησιμοποιούμε την επόμενη ήμερα!

Εκτέλεση συνταγή φωτό Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!