Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Λουκουμαδάκια με 2 υλικά χωρίς μαγιά κ ζάχαρη του λεπτού !!!!!

Απίστευτα λουκουμαδάκια ή ντονατσάκια του λεπτού ΜΟΝΟ με 2 υλικά χωρίς μαγιά χωρίς ζάχαρη !!!! Είναι το κάτι άλλο !!! Γρήγορα εύκολα γευστικά απίθανα τέλεια αφράτα μέσα τραγανά απ έξω δαγκωνιά και κρατς !!!
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ !!!!!


Σε ένα μπολάκι βάζουμε 140 γραμ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και 190 γραμ. γιαούρτι -οχι στραγγιστό - όποιος θέλει διπλασιάζει τριπλασιάζει την δόση -
Ανακατεύουμε με ενα πιρούνι να ομογενοποιηθεί το μείγμα  δεν το θέλουμε σφιχτό το θέλουμε οπως  η ζύμη στους λουκουμάδες .


Πήρα μία απλή σακούλα κουζίνας που φυλάμε τρόφιμα ,έβαλα μέσα ολο το μείγμα και το πάτησα να πάει  στην κάτω μεριά το έκανα σαν κορνέ μιά και δεν είχα και έκοψωα λίγο την άκρη με ένα ψαλίδι.


 Βάζω λάδι ελαφρύ στο τηγάνι οχι ελαιόλαδο και πατάω την σακούλα με το χέρι και βγαίνουν μικρές μπουκίτσες που τις κόβω με ψαλίδι κουζίνας αλλά μπορούμε και με τον κλασικό τρόπο βούτηγμα στο νερό κάθε φορά το κουτάλι μέσα στην παλάμη ζύμη την σφίγγουμε και παίρνουμε με το κουταλάκι αυτό που βγαίνει από πάνω σαν μπαλίτσα .. ελπίζω να καταλάβετε !
Μόλις ζεσταθεί αρκετα το λάδι αρχίζουμε να ρίχνουμε μέσα  .
Σε λίγα λεπτά αρχίζουν να παίρνουν χρώμα ..τότε με την τρυπητή κουτάλα τα γυρρνάμε γρήγορα γρήγορα καοι οταν γίνουν χρυσαφιά από ολες τις μεριές τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας μέχρι να τηγανιστούν ολοι .
Βάζουμε λίγους λίγους να τηγανίσουμε να έχουν αέρα μεταξύ τους .




Αφού τελειώσουμε με το τηγάνι τους σερβίρουμε οπως θέλουμε ή με χζάχαρη ,η με μέλι κανέλα ,η με λιωμένη σοκολάτα !!!! Φανταστικοιιιι εμένα μου άρεσαν πολύ και με την ζάχαρη δοκιμάστε τους !!!!
Την συνταγή την είδα από τον Σάββα Μπούμπουρα στο instagram που την είδε στο internet
Eκτέλεση και φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !