Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Λεμονογλυκό !!!!

Εύκολο ελαφρύ γευστικό λεμονογλυκό !!!

Υλικά
1 πακέτο μπισκότα digestive
100 γραμμάρια βούτυρο lurpak
500 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
Μισό κουτί ζαχαρούχο γάλα
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη
Το χυμό από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 2 λεμόνια το μισό μέσα και το άλλο για το στολισμό

Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi προσθέτουμε Το βούτυρο λιωμένο και τα χτυπάμε λίγο ακόμα μέχρι να ενσωματωθεί το βούτυρο με τα μπισκότα….

Τα στρώνουμε ομοιόμορφα σε μία φόρμα με τσέρκι και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα…. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με δύο κουταλιές άχνη ζάχαρη….

Την αφήνουμε στην άκρη,και χτυπάμε το ζαχαρούχο με το γιαούρτι το χυμό λεμονιού και το ξύσμα για δύο-τρία λεπτά να ενσωματωθούν…. Κατόπιν προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος που είναι χτυπημένη και την ανακατεύουμε με μία μαρίζ απαλά…

Τη ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα την απλώνουμε καλά και πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού τη βάζουμε στο ψυγείο για τρεις ώρες και πάνω….

Εγώ το έφτιαξα βράδυ και το άφησα μέχρι το πρωί…

Εκτέλεση φωτο από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Χαλβάς Φαρσάλων !!!!

Υπέροχος χαλβάς Φαρσάλων σαν του εμπορίου !!!

ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζ. τσαγιού ‏ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο (όχι γεμάτο)
2 φλιτζ. τσαγιού ‏νισεστέ ή κορν φλάουρ
3 φλιτζ. τσαγιού ‏ζάχαρη
4 φλιτζ. τσαγιού ‏νερό
200 γρ. ‏αμύγδαλα ολόκληρα χωρίς φλούδα
1 φλιτζ. τσαγιού ‏ζάχαρη (για την καραμέλα)

Εκτέλεση
Καβουρντίζετε τα αμύγδαλα στο φούρνο ή σε ένα τηγάνι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
Ετοιμάζετε την καραμέλα.
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το ένα φλιτζάνι ζάχαρη, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να πάρει ένα σκούρο χρώμα.
Εν τω μεταξύ ανακατεύετε σε ένα μπολ το λάδι,το νισεστέ, τη ζάχαρη και το νερό καλά με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
Μόλις η καραμέλα είναι έτοιμη ρίχνετε το μείγμα με το νισεστέ στην κατσαρόλα και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει και να απορροφηθούν τα υγρά.
Προσθέτετε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα και ανακατεύετε.
Αδειάζουμε το χαλβά σε ένα πυρέξ ή ταψί(περίπου 28 εκ.)και καίμε την επιφάνεια με καμινέτο. Εναλλακτικά ανάβεται το φούρνο στο γκριλ και ψήνετε στην πάνω σχάρα μέχρι να κάνει την κρούστα που θέλετε.

Συμβουλή: Όταν ρίξετε το μείγμα με το νισεστέ στην κατσαρόλα η καραμέλα θα γίνει μια μάζα. Συνεχίζετε το ανακάτεμα και σιγά σιγά πάλι θα γίνει ρευστή.

( Η ΕΙΚΟΝΑ Κ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΜΕΝΗ ΑΠΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ) ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ Κ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΝΟΣΤΙΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΩΡΑΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ( ΠΑΡΑΛΑΓΗ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ (ΚΕΡΚΥΡΑΣ) ΜΙΑ ΠΛΑΚΑ 250ΓΡ)

ΑΠΟ Η . Ria Ignatidou Jarad – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.