Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Ρεβανί νηστίσιμο !!!


ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΟ,ΝΟΣΤΙΜΟ,ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΡΕΒΑΝΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
2,5 κουπες σιμιγδαλι χοντρο,
100 γραμμαρια.ζαχαρη,
100 ml σπορελαιο,
100 γραμμαρια καρυδα,
1 βανιλια,
1 φακελακι μπεικιν παουντερ,
μισο κoυταλακι του γλυκου σοδα σκονη,
370 ml χυμο φρεσκου πορτοκαλιου



Τοποθετουμε στο μπολ το σιμιγδαλι,την ζαχαρη,το σπορελαιο και τα ζυμωνουμε με το χερι να γινει ψιχουλιαστο!
Στην συνεχεια ριχνουμε την βανιλια,το μπεικιν,την σοδα και την καρυδα και ανακατευουμε με μαριζ!
Τελος ριχνουμε λιγο λιγο το χυμο και ανακατευουμε να φερουμε το επιθυμητο αποτελεσμα!
Βουτυρωνουμε 2 μικρα ταψακια η ενα μεγαλο 28 νουμερο Τοποθετουμε το μειγμα το ισιωνουμε βαζουμε οανω αμυγδαλα ασπρα και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 35 λεπτα αναλογα τον φουρνο!



ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 2 ποτηρια νερου νερο,με.2 ποτηρια νερου ζαχαρη,το χυμο απο ενα πορτοκαλι για 4 λεπτα!
Σιροπιαζουμε ζεστο γλυκο,χλιαρο σιροπι!

Εκτέλεση συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Περγαμόντο γλυκό κουταλιού !!!



Σας αρεσει το γλυκο κουταλιου ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ;;;;;;;;;;;Το εφτιαξα ΣΟΥΠΕΡ!!!!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ. ΥΛΙΚΑ:
16 περγαμοντα,
2,5 κιλα ζαχαρη,
2 ποτηρια νερου νερο,
2 κουταλιες της σουπας γλυκοζη,
1 λεμονι το χυμο του,
1 κουταλια της σουπας ξινο(σκονη)!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλενουμε πολυ καλα τα περγαμοντα και τα σκουπιζουμε να στεγνωσουν!
Παιρνουμε το ειδικο εργαλειο αυτο που καθαριζουμε αγγουρακια-καροτα η τον τριφτη απο την ψιλη μεριά!
Καθαριζουμε-ξυνουμε πολυ καλα τα περγαμοντα!
Τα σκουπιζομαι με απορροφητικο χαρτι καλα!
Συνεχιζουμε κοβουμε το καθενα στα 4!
Καθαριζουμε την σαρκα με προσοχη!
Στην συνεχεια τα τοποθετουμε σε κατσαρολα και τα βραζουμε 4 λεπτα!
Τα ριχνουμε σε σουρωτηρι!
Παιρνουμε μια μια φλουδα και με προσοχη την ρολαρουμε την σφιγουμε λιγο στο χερι να.φυγουν τα περισσεια υγρα και καρφιτσωνουμε στην μεση μια οδοντογλυφιδα!
Αφου τελειωσουμε ολη την διαδικασια τοποθετουμε σε μια.λεκανη κρυο νερο ριχνουμε το ξινο(σκονη)και τοποθετουμε μεσα τα περγαμοντα!
Τα αφηνουμε για 2 ..24ωρα αλλαζοντας το νερο ανα 5 ωρες!
Στην συνεχεια βαζουμε στην κατσαρολα το νερο και την ζαχαρη να βρασουν 5 λεπτα ριχνουμε και τα περγαμοντα και βραζουμε 5 λεπτα ξαφριζοντας το καλα και το κατεβαζουμε!
Το αφηνουμε ολη νυχτα με ανοιχτο καπακι!
Την επομενη το βραζουμε να.δεσει ξαφριζοντας το μολις δεσει πολυ καλα ριχνουμε την γλυκοζη και το χυμο!
Το κατεβαζουμε και το τοποθετουμε σε αποστειρωμενα βαζα !!!

Εκτέλεση φωτό από  Tzeni Tsanaktsidou‎ ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!