Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Κολοκυθοκεφτέδες μούρλια !!!


Πολύ ωραίοι πεντανόστιμοι μυρωδάτοι κολοκυθοκεφτέδες σήμερα που ξετρελάθηκαν όλοι !!!

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετριψα στρογγυλλά κολοκυθάκια .
Τα άφησα να στραγγίξουν και τα έστυψα πολύ καλά.
Σε μπολ έβαλα τα στυμμένα κολοκυθάκια ,1 αυγό ,λίγη τριμμένη φέτα ,κλβνάρια πολύ ψιλοκομμένα μαιντανού ,άνηθου,δυόσμου φρέσκου.



Επίσης πρόσθεσα 1 κουταλιά κοφτή σούπας μπέικιν πάουντερ,2 τριμμένα ξερά κρεμμύδια μέτρια ,ι σκελίδα τριμμένη σκόρδο,5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα ,αλάτι πιπέρι και λίγο κουρκουμά.
Τα ανακάτεψα με ένα κουτάλι και πρόσθεσα αλεύρι για όλες τις χρήσεις τόσο όσο να πλάθονται με το μάτι.


Εβαλ΄α να κάψει το λάδι και έπλασα πλατσουκωτούς κεφτέδες ,αλεύρωσα και τίναξα το περιττό αλεύρι .
Τηγάνισα από την μία πλευρά και μόλις ψηθήκανε γύρισα και από την άλλη μεριά.
Καθώς τους έβγαζα από το τηγάνι τους ακούμπησα για λίγο σε χαρτί κουζίνας ..και οταν πήγα να τους βάλω σε πιατέλα είχαν εξαφανιστεί !!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Κολοκυθάκια τραγανά κ νόστιμα !!!



Τα πιο νόστιμα και τραγανά κολοκυθάκια που έχετε φτιάξει ποτέ που διαρκούν τραγανά μετά και από ώρες!!!

Υλικά
3 κολοκυθάκια
2 λίτρα νερό+3 κτσ αλάτι
250 γρ καλαμποκάλευρο
250 γρ αλεύρι γ.ο.χ
125 γρ ψιλό σιμιγδάλι
2,5 κτσ αλάτι
1 κτγ ρίγανη
1 κτσ πάπρικα
1 λίτρο ηλιέλαιο


English
Ingredients
3 zucchini
2 litre water+3 tbsp salt
250 g fine yellow corn meal
250 g all purpose flour
125 g fine semolina
2,5 tbsp salt
1 tbsp paprika powder
1 tsp oregano
1 litre sunflower oil

German
Zutaten
3 Zucchini
2 Liter Wasser+3 EL salz
250 g feines gelbes Maismehl
250 g Allzweckmehl
125 g feiner Grieß
2,5 EL Salz
1 EL Paprikapulver
1 TL Oregano
1 Liter Sonnenblumenöl


Εκτέλεση
Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε νερό .Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε μέσα στο νερό.Προσθέτουμε και το αλάτι και τα αφήνουμε για λίγο μέσα στο νερό.Συνεχίζουμε και σε ένα μακρόστενο πυρέξ ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο,το αλεύρι,το σιμιγδάλι,την πάπρικα,την ρίγανη και το αλάτι και τα ανακατεύουμε.Έπειτα στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα που φτιάξαμε.Τα ανακατεύουμε καλά να πάει παντού το μειγμα .Πάνω στην φωτιά τοποθετούμε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε ένα λίτρο ηλιέλαιο.Σε ένα αλλο μπολ βάζουμε νερό και αφού πρώτα βουτύξουμε ένα ένα τα κολοκυθάκια στο νερό τα ρίχνουμε μέσα στο καυτό λάδι για να τα τηγανίσουμε.Σημαντικό(Πρώτα στο νερό και έπειτα στο καυτό λάδι).Τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια για περίπου 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.Τα κολοκυθάκια αφού τα τηγανίσουμε είναι σούπερ τραγανά και το πιο σημαντικό διαρκούν έτσι όσες ώρες και αν περάσουν.Μια φανταστική συνταγή που θα την λατρέψετε!!Καλή σας επιτυχίαΤα πιο νόστιμα και τραγανα κολοκυθάκια που έχετε φτιάξει ποτέ που διαρκούν τραγανά μέτα και από ώρες!!!

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=gqTOjobpWkA&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0Yi4pCV15uDClbGdf_ZH-4Q2YcQVo3B3ppnFkO0vBogp0HJZ4JIhu0qSs

Παστάκια με κρέμα Φιλαδέλφειας !!!


ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΑ,ΥΠΕΡΟΧΑ, ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΠΑΣΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ 20 ΛΕΠΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ!!!!!!! .

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ.ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
3 αυγα,
100 γρ ζαχαρη,
100 γρ σπορελαιο,
100 γρ γαλα φρεσκο,
150 γραμμαρια αλευρι φαριναπ,
3 κουταλιες της σουπας κακαο,
1 βανιλια,
1 κουταλακι του γλυκου μπεικιν παουντερ!

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν!
Ριχνουμε σταδιακα.γαλα,σπορελαιο κσι τελος κοσκινισμενα αλευρι- μπεικιν- κακαο-βανιλια!
Τοποθετουμε το μειγμα στην λαδοκολα στο ταψι φουρνου και το ψηνουμε στους 200 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 20 λεπτα!
Το βγαζουμε το αφηνουμε να κρυωσει και με το στομιο ενος ποτηριου το κοβουμε δισκακια!

ΚΡΕΜΑ:
Χτυπαμε 200 ml.κρεμα γαλακτος με.λιγη αχνη ζαχαρη σε σφιχτη σαντιγυ ριχνουμε 22Ο γραμμαρια φιλαδελφεια και εαν θελιυμε ψιλοκομμενη κουβερτουρα και τα χτυπαμε 1 λεπτο!
Οποτε τοποθετουμε σε καθε δισκακι μιγμα το ισιωνουμε με την αναποδη ενος κουταλιου και ριχνουμε πανω καρυδα και σε μερικα τριβουμε απο το παντεσπανι που εμεινε κανοντας το ψιχουλιαστο!

Εκτέλεση φωτό από Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Ρολά μαρμελάδας !!!


ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΙΟ ΑΦΡΑΤΑ,ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ ΡΟΛΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
500 γραμμαρια αλευρι κοσκινισμενο,
100 γραμμαρια γιαουρτι,
100 ml νερο,
50 ml σπορελαιο,
15 γραμμαρια μαγια ξερη,
50 γραμμαρια.ζαχαρη,
λιγο αλατι,
1 αυγο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε 400 γραμμαρια αλευρι στο μπολ ριχνουμε το αλατι και το ανακατευουμε!
Κανουμε λακουβιτσα και ριχνουμε την ζαχαρη,την μαγια,το ζεστο νερο,το αυγο,το γιαουρτι,το σπορελαιο και τα ανακατευουμε!
Ζυμωνουμε σε αφρατη ζυμη αλευρωνουμε τον παγκο με το υπολοιπο αλευρι!
Τοποθετουμε την ζυμη και παιρνοντας το λιγο λιγο ζυμωνουμε!Σκεπαζουμε την ζυμη για 2 ωρες! Βαζουμε σε μια κατσαρολιτσα 150 γραμμαρια βουτυρο να λιωσει να.ζεσταθει καλα!
Το μεταφερουμε σε ρηχο μπολ και το αφηνουμε να παγωσει και στην συνεχεια βγαζουμε το νερο που εχει βγαλει!
Συνεχιζουμε κανουμε την ζυμη 4 μπαλες!


Αυτες τις μπαλες της ανοιγουμε φυλλαρακια πλατια!
Στα 3 φυλλαρακια τοποθετουμε βουτυρο να καλυφτουν καλα!
Τοποθετουμε το ενα φυλλο πανω στο αλλο και τελος το 4!
Τα ανοιγουμε ενα φυλλο!
Τοποθετουμε πανω παντου βουτυρο και μαρμελαδα παγωμενη!
Και το ρολαρουμε!
Κοβουμε κομματια και τα Τοποθετουμε στην λαδοκολα στο ταψι!
Τα αφηνουμε 20 λεπτα!


Τελος χτυπαμε 2 κροκους αυγων με 3 κουταλιες της σουπας φρεσκο γαλα και τα αλοιφουμε!
ιχνουμε απανω σουσαμι!
Τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βσθμους για 20 λεπτα φυσικα τον φουρνο!

Εκτέλεση συνταγή φωτό από Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Φασολάδα !!!!



Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια υπέροχη Φασολάδα; Αυτή τη φορά πήραμε την κάμερα και βγήκαμε να μαγειρέψουμε στη φύση! Παρεπιπτόντως, δεν έχετε ξαναφάει πιο νόστιμη φασολάδα από αυτήν.





Υλικά (Ingredients):

-3 κ.σ. ελαιόλαδο (3 tbsp. olive oil)
-1 μέτριο κρεμμύδι (1 medium onion)
-2 σκελίδες σκόρδο (2 cloves garlic)
-2 μέτρια καρότα (2 medium carrots)
-1 κ.γ. πάπρικα (1 tsp. red pepper)
-1/2 κ.γ. δενδρολίβανο (1/2 tsp. rosemary)
-2 φύλλα δάφνης (2 bay leaves)
-2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας (2 tbsp. tomato sauce)
-1/2 κύβο λαχανικών (1/2 vegetable bouillon cube)
-αλάτι (salt)
-μαυροπίπερο (black pepper)
-1/4 ματσάκι σέλινο (1/4 bunch celery leaves)
-1.2 λίτρα νερό (1.2 lt water)
-300 γρ. φασόλια μέτρια (300 g white beans)
-extra olive oil)



ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ ---> https://youtu.be/IHSn2uwsetk

Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Γεμιστά !!!




Και σε ποιον δεν αρέσουν !!!

Γέμιση !!!

2 Μεγάλα κρεμμύδια στο μπλέντερ την μισή ντομάτα από τις ντομάτες που άνοιξα στο μπλέντερ 4 κουταλιές σούπας σπιτική σάλτσα 2 κούπες ρύζι γλασσε, Δυόσμο μαϊντανό αλάτι πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο ελάχιστο νερο Φρυγανιά για το πασπάλισμα!!

Όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ..ένα καλό ανακάτεμα και γεμίζουμε τα λαχανικά.!!!

Έκοψα τις δυο πατάτες στα τέσσερα και έβαζα στα κενά του πυρέξ...!!!
Έβαλα νεράκι στο ταψί μέχρι την μέση με λίγο ακόμα από την σάλτσα μου πασπάλισα με λίγο τριμμένη φρυγανιά και έψησα για δυο ώρες στους 220 βαθμούς σκεπασμένα για να μην μου καούν..!!
Τέλος άνοιξα να κάνουν ωραίο χρώμα από πάνω και να φύγουν τα περιττά υγρά!!!

Συνταγή εκτέλεση φωτό από Gogo Samiou‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Κουλουράκια πορτοκαλιού !!!


ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΙΟ ΤΕΛΕΙΑ,ΕΥΚΟΛΑ,ΓΕΥΣΤΙΚΑ ,ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ:
Βαζουμε στο μπολ 1 ποτηρι λαδι με 1 ποτηρι ζαχαρη και τα χτυπαμε στο μιξερ στο πολυ χαμηλο για 10 λεπτα!
Σταματαμε το μιξερ και μεσα σε 1 ποτηρι φρεσκο χυμο πορτοκαλιου διαλυουμε μισο κουταλακι του γλυκου σοδα και το ριχνουμε στο μιγμα λαδιου-ζαχαρης τα ανακατευουμε με κουταλι!
Προσθετουμε ξυσμα 2 πορτοκαλιων,και 2 βανιλιες και ανακατευουμε με κουταλι!
Τελος προσθετουμε 300 γραμμαρια αλευρι φαριναπ σιγα σιγα και ζυμωνουμε!
Συνεχιζουμε ριχνουμε περιπου 700 γρ αλευρι για ολες της χρησεις και 1 κουταλακι του γλυκου μπεικιν παουντερ και ζυμωνουμε αλλα σιγα σιγα θελουμε αφρατη ζυμη !
Εαν σας πεσει αλευρι περισσοτερο και βλεπετε οτι ειναι σφιχτη,η σχιζετε τοτε ριχνετε λιγο χυμο φρεσκο πορτοκαλιου!
Οποτε συνεχιζουμε κανουμε οτι οτι σχεδιο θελουμε τα τοποθετουμε στην λαδοκολα και τα ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 20 λεπτα φυσικα τον φουρνο!
Οταν τα βγαλουμε ζεστα οπως ειναι εαν θελετε τα.περνατε με λαδι με το πινελο να γυαλιζουν!

Εκτέλεση συνταγή Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!