Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Ψωμάκια μερέντας !!!


Η Μερέντα σας αρέσει;  Εύκολα ,αφράτα,γευστικά ψωμάκια Μερέντας !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:
Μετραμε τα ΥΛΙΚΑ με το ιδιο ποτηρι νερου:
1 ποτηρι γαλα.χλιαρο προς ζεστο,
1 ποτηρι νερο χλιαρο προς ζεστο,
25 γραμμαρια μαγια.νωπη,
50 γραμμαρια.ζαχαρη,
μια πρεζα αλατι,
1 ποτηρι σπορελαιο,
1 ασπραδι αυγου,
5 ποτηρια αλευρι+4 κουταλιες της σουπας,
250 γραμμαρια.βουτυρο,
250 γραμμαρια μερεντα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στο μπολ γαλα-νερο-ζαχαρη-μαγια και ανακατευουμε με συρμα!
Ριχνουμε.σπορελαιο-αλατι-ασπραδι και ανακατευουμε με συρμα!
Τελος.ριχνουμε.το αλεύρι και ανακατευουμε 2 λεπτα με.ξυλινη κουταλα!
Βαζουμε στα.χερια.λαδι και ζυμωνουμε σε αφρατη ζυμη!
Την σκεπαζουμε για.1 ωρα!


Στην συνεχεια την τοποθετουμε σε λαδωμενο παγκο και την ανοιγουμε με λαδωμενα.χερια σε.ενα μεγαλο φυλλο!
Το βουτυρωνουμε με μαλακο βουτυρο και διπλωνουμε τις.ακρες.να κλεισει!
Το ξανανοιγουμε ενα τετραγωνο φυλλο!
Κοβουμε λωριδες!
Την καθε λωριδα την διπλωνουμε!
Βαζουμε μερεντα και το κλεινουμε και το στριφογυρναμε και τοποθετουμε στην λαδοκολα!


Τα αφηνουμε 30 λεπτα!
Τελος.τα.αλοιφουμε με κροκο αυγου αραιωμενο με λιγο νερο και τα.ψηνουμε.στους 180 βαθμους.προθερμασμενο μεχρι να παρουν ωραιο χρωμα!

Εκτέλεση φωτό από Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Παγωτό τούρτα Cookies!!!


ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ Cookies!!!!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:
Χτυπαμε 500 γρ πληρες κρεμα γαλακτος παγωμενη σε σφιχτη σαντιγυ!
Ριχνουμε 380 γραμμαρια ζαχαρουχο γαλα σε δοσεις και ανακατευουμε απαλα με.μαριζ!
Τοποθετουμε στο σκευος μια σειρα μπισκοτα ριχνουμε μεσα στην σαντιγυ 100 γρ κουβερτουρα ψιλοκομμενη και τοποθετουμε πανω στα μπισκοτα και το ισιωνουμε απαλα!
Τοποθετουμε πανω μπισκοτα κλεινουμε με ζελατινη και τοποθετουμε ολη νυχτα καταψυξη!

Εκτέλεση φωτό από Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Ρεβανί με αλεύρι !!!


ΑΦΡΑΤΟ,ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΡΕΒΑΝΙ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ!!!!!!!!!

 ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
5 αυγα,
50 γρ ζαχαρη,
200 ml γαλα φρεσκο,
200 ml σπορελαιο,
ξυσμα.ενος πορτοκαλιου,
1 φακελακι μπεικιν παουντερ,
480 γρ αλευρι!!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπαμε τα ασπραδια σε σφιχτη μαρεγκα!
Χτυπαμε τους κροκους με.την ζαχαρη!
Ριχνουμε.σιγα σιγα.γαλα-σπορελαιο-ξυσμα!
Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε το αλευρι-μπεικιν και ανακατευουμε απαλα με μαριζ!
Τελος προσθετουμε.την μαρεγκα και ανακατευουμε παρα πολυ απαλα μεχρι να ενσωματωθουν!
Τοποθετουμε το μειγμα στο ταψι η πυρεξ και ψηνουμε στους.180 βαθμους προθερμασμενο για 30 λεπτα αναμμενο και 10 λεπτα.σβησμενο φουρνο!

ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε.2 μιση ποτηρια νερου νερο με 2 μιση ποτηρια νερου ζαχαρη μισο χυμο λεμονιου για 4 λεπτα!Σιροπιαζουμε κρυο γλυκο ζεστο σιροπι με κουταλα.σιγα σιγα!

Εκτέλεση φωτό από  Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!