Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

Παξιμαδάκια. !!!



Παξιμαδάκια. !!!

ΥΛΙΚΑ 

500γρ.λαδι εγώ έβαλα 250γρ.ελαιολαδο 250 ηλιέλαιο 

300 _320γρ.ζαχαρη

125γρ.πορτοκαλαδα 

62γρ.ρακί 

62γρ.κανελοζουμο ( Σε ένα μπρίκι βάζουμε νεράκι και ένα ξύλο κανέλα να βράσουν.

 Μετά το βρασμό το αφήνουμε να κρυώσε. 

Αυτά για το κανελοζουμο.) 

1φακελακι μπεικιν παουντερ 

5γρ.αμμωνια 

5γρ.κανελα σκόνη 

3γρ.γαρυφαλλο σε σκόνη 

100 _150 γρ. σταφίδες 

(Εγώ εκτός συνταγής έβαλα 100γρ χονδρό κομμένα αμύγδαλα 

1100 1200 γρ. αλεύρι γ. ο. χ........... 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :......... 

Σε μια λεκάνη βάζουμε το ή τά λάδια με την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε να λιώσουμε την ζάχαρη ρίχνουμε τα αρωματικά τη ρακή το κανελοζουμο το μπεικιν παουντερ το ακακατευουμε μέσα στο αλευρι. 

Στο ποτήρι που έχουμε την πορτοκαλάδα αδειάζουμε την αμμωνία. 

Επειδή αφριζει το έχουμε πάνω από το σκεύος που έχουμε τα υπόλοιπα υλικά τέλος ρίχνουμε τις σταφίδες και το αλεύρι. 

Και τα αμύγδαλα αν θέλετε. 

Τα ανακατεύουμε όχι πολύ ίσα ίσα να ενώσουν τα υλικά μεταξύ τους. 

(ΔΕΝ τα δουλεύουμε πολύ γιατί θα μας βγάλει τα λάδια. 

Κάτι σαν τα μελομακάρονα). 

Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και παίρνουμε μέρος της ζύμης και σχηματίζουν μπαστούνια. ΟΧΙ πολύ φαρδιά γιατί η ζύμη απλώνει. 

Αφού τα βάλουμε στο ταψί τα χαράζουμε ΟΧΙ μέχρι κάτω σε φέτες και τα ψήνουμε στους 180βαθ.σε αέρα για 30'. 

Μετα τα 30' τα βγάζουμε και τα χωρίζουμε εκεί που είχαμε κάνει τις μερίδες . 

Τα γυρίζουμε στο πλάι και τα βάζουμε ξανά στο φούρνο και τα ξανά φουρνίζουμε για άλλα 15'.

Οταν πάρουν ωραίο χρυσαξανθο χρώμα τα βγάζουμε από το φούρνο. 

Δεν τα βγάζουμε από το ταψί όσο είναι ζεστά για τι θα σπάσουν. 

Τα αφήνουμε να κρυωσουν και τα τοποθετούμε σε ένα σκεύος που να κλείνει αεροστεγώς. 

Η συνταγή είναι της κ. Βαγγελιώ Κασσαπακη. 

Εκτέλεση φωτό από κ.  Anna Lampropouloy