Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021

Κανταίφια σπέσιαλ !!!


 
ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΝΤΑΙΦΙΑ!!!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:

Υλικά

500 γρ Καντάιφι,

300 γρ λιωμένο βούτυρο αγελαδινό,

250 γρ ανάμικτα καρυδι-αμυγδαλα-

1 κ γ κανέλα μισό κ.γ.γαρίφαλο,

2 κ.σ φρυγανιά τριμμένη!

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:

Βουτυρωνουμε το ταψί!!!

Σε ένα άλλο ταψί ανοίγουμε το Καντάιφι!!

Ισιώνουμε Καντάιφι σε λωρίδες και βάζουμε στις άκρες κάθε λωρίδας γέμιση(καρυδια-αμυγδαλα-κανελα-γαρυφαλλο-φρυγανια αυτά όλα ανακατεμένα)!!!

Και τα τυλίγουμε!

Τα βάζουμε στο ταψί!

Τα Βουτυρωνουμε πολύ καλά και στην συνέχεια τα ψήνουμε στους 180 β .προθ μέχρι να κοκκινίσουν (εμένα μου πήρε 1 ώρα και 10 λεπτά)!

Πρώτου τα βγάλουμε κάνουμε το ΣΙΡΌΠΙ:

Υλικά:

800 γρ ζάχαρη,600 γρ νερό,100 γρ γλυκόζη!

Εκτέλεση:

Τα βράζουμε 3 λεπτά(μέτρημα μόλις αρχίζει να βράζει)!

Σιροπιάζουμε ζεστά κανταιφια-ζεστο σιρόπι!!!!

Έφτιαξα 12 κομμάτια!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!