Ομελέτα φούρνου με πατάτες, φρέσκα μυρωδικά και φέτα!!! Είναι τόσο μα τόσο νόστιμη !!!
Υλικά
3 πατάτες βρασμένες σε κύβους
1 μεγάλη ντομάτα ή 2 μικρές σε ροδέλες
1 κρεμμύδι σε φέτες
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
Λίγο ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
Μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Δυόσμο ψιλοκομμένο
150 γρ. φέτα σε κομματάκια
αλάτι, πιπέρι
8 αυγά
1 φλ. του καφέ γάλα
2 κ. σ. κορν φλάουρ.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνω το λάδι, προσθέτω το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρω ελαφρά. Προσθέτω σε κύβους τις βρασμένες πατάτες και τα σοτάρω όλα μαζί.
Εκτός φωτιάς ανακατεύω τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
Σ' ένα ταψάκι 28 × 28 (ιδανικά), στρώνω ένα αντικολλητικό χαρτί και απλώνω το μείγμα του τηγανιού. Πάνω απ' αυτό, τοποθετώ τις ντομάτες σε ροδέλες και τα κομματάκια της φέτας.
Ανακατεύω καλά σ' ένα μπολ το γάλα με το κορν φλάουρ προσθέτω τ' αυγά, αλάτι, πιπέρι και τα χτυπάω καλά.
.
Περιχύνω το περιεχόμενο του ταψιού και ψήνω την ομελέτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αερόθερμο, για μισή ώρα περίπου να ροδοκοκκινίσει και να φουσκώσει!
Εννοείται πως μπορούμε να προσθέσουμε πιπεριές διάφορες, αλλαντικά ή ό,τι άλλο μας αρέσει!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Λένα ΧριστοπούλουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ