Μια γαλατόπιτα. Αφράτη, κρεμώδη, ευωδιαστή !!!
·
Μια γαλατόπιτα. Αφράτη, κρεμώδη, ευωδιαστή από το φρέσκο βούτυρο κ το ξύσμα λεμονιού!!!
Τα υλικά μας είναι:
1,5 λίτρο φρέσκο πλήρες γάλα
200 γρ ζάχαρη
75 γρ σιμιγδάλι ψιλό
75 γρ αλεύρι γοχ
4 μεγάλα αβγά
2 βανίλιες
Μια πρέζα αλάτι
70 γρ βούτυρο αγελάδας
Ξύσμα από ένα φρέσκο ακερωτο λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλα
Σε φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, κρατάμε ένα ποτήρι , τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το ξύσμα, την κανέλα, μια φλούδα λεμόνι να ζεσταθούν.
Σε μπολ ρίχνουμε τα αβγά,τα χτυπάμε ελαφρά, το υπόλοιπο γάλα, το σιμιγδάλι κ το αλεύρι.
Με μια κουτάλα ρίχνουμε λίγο ζεστό γάλα στο μπολ ανακατεύουμε καλά κ μετά το αδειάζουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα κ να κάνει φουσκάλες μεγάλες. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο κ το ρίχνουμε σε βουτυρωμένη ταψί νούμερο 36× 26 ανάλογα πόσο λεπτή την θέλουμε. Αυτό το νούμερο ταψί είναι το ιδανικό.
Για την κρούστα θα χρειαστούμε 1 αβγό, 3 κουταλιές φρέσκο γάλα κ 50 γρ ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε καλά κ τα ρίχνουμε επάνω στην κρέμα. Αν θέλουμε ρίχνουμε μικρά κομμάτια βούτυρο επάνω, γύρω στα 30 γρ.
Ψήσιμο στον ΑΕΡΑ , για 45 με 50 λεπτα στους 180 βαθμούς.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Μαίρη Ηλιοπούλου !!!