Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Κολοκυθάκια κ αμπελόφυλλα γεμιστά !!!


 
Κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο... Ξεκίνησαν τα κολοκύθια και δεν τα προλαβαίνουμε!!!  Έβαλα και αμπελόφυλλα γιατί τα αγαπάμε 😋
Στο αυγολέμονο έβαλα μία ιδέα κουρκουμά εξού και το έντονο κίτρινο χρώμα.... Μπουκιά και συχώριο έγιναν 👍 λουκούμι λιώνουν στο στόμα 😋


Υλικά
10 μεγαλούτσικα κολοκύθια
1 τάπα αμπελόφυλλα
600 γραμμάρια κιμά
2 ξερά κρεμμύδια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
Μισό ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα ρύζι γλασέ
2 μέτριες ντομάτες χωρίς φλούδα
Αλάτι πιπέρι
Κουρκουμά για το αυγολέμονο στη μύτη του κουταλιού


Εκτέλεση
Κόβουμε στη μέση τα κολοκύθια και τα ανοίγουμε....

Ετοιμάζουμε τη γέμιση....

Αλέθω στο multi τα ξερά κρεμμύδια με την ντομάτα και λίγο από την ψίχα που έβγαλα από τα κολοκύθια...

Όχι να λιώσουν σαν ψιλοκομμένα....

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια τα μυρωδικά ρίχνω τα μπαχαρικά το ρύζι πολύ καλά πλυμένο- τον κιμά και το ελαιόλαδο και ανακατεύω καλά...✓
Γεμίζω τα κολοκυθάκια τα βάζω γύρω-γύρω στο ταψί και στο κέντρο αμπελόφυλλα σε δύο στρώσεις... Ρίχνω λίγο αλάτι από πάνω λίγο ελαιόλαδο μία κούπα νερό τα σκεπάζω και τα βάζω στο φούρνο στους  220 βαθμούς με αέρα...

Περίπου μία ώρα και ένα τέταρτο....

 Όταν είναι έτοιμα σουρώνω με προσοχή τα ζουμάκια σε μία μικρή κατσαρόλα και το βάζω πάνω στην εστία...

Xτυπάω δύο αυγά, στύβω το χυμό 2 λεμονιών και μέσα διαλύω 2 κουταλάκια κορν φλάουρ...

Το προσθέτω στο αυγό, και ρίχνω σιγά-σιγά το ζουμάκι που έχει ήδη βράσει ανακατεύοντας πολύ καλά...

Το ξαναγυρίζω στην κατσαρόλα και το αφήνω να κοχλάσει και να δέσει....

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε 😋👍🤤

Eκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Marina HatzidakiΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ