Να ΚΕΡΆΣΩ !!!!! Γλυκό ΚΕΡΆΣΙ 🍒 Από την δικιά μου κερασιά !!!
ΥΛΙΚΑ
2 κιλά κεράσια
1 1/2 κιλό ζάχαρη
1 φακελάκι τον 30γρ ξινό
4 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
4 κουταλιές της σούπας γλυκόζη
3 βανιλιες
1/2 ποτήρια νερού νερό
.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένω τα κεράσια και βγάζω το κουκούτσι
Βάζω νερό σε μία λεκάνη να τα σκεπάζει λιώνω το ξινό και ρίχνω τα κεράσια μέσα.
Βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Βγάζω σουρώνω χωρίς να ξεπλύνω.
Βάζω σε ανοιχτή κατσαρόλα σε στρώσεις εναλλάξ με τη ζάχαρη και τα αφήνω στο ψυγείο όλο το βράδυ.
Το πρωί ρίχνω μισό ποτήρι νερό και βάζω σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Δυναμώνω τη φωτιά και βράζω για 15 λεπτά ξαφρίζοντας .
.
Αφήνω να κρυώσει τελείως και ξαναβάζω στη φωτιά βράζω μέχρι να δέσει το σιρόπι
10 λεπτά πριν ρίχνω το χυμό λεμονιού τις βανιλιες και τη γλυκόζη.
Δεν ανακατεύω μόνο κουνάω κάπου κάπου την κατσαρόλα.
Κατεβάζω από την φωτιά και κουνάω σταδιακά την κατσαρόλα να γεμίσουν τα κεράσια σιρόπι.
Αυτό γίνεται μέχρι να κρυώσει το γλυκό.
Αποστειρώνω τα βάζα και γεμίζω.
Το διατηρώ στο ψυγείο.
Συνταγή από την κ. Βουλα ΠολυζουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ