Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Μελιτζάνες γεμιστές με μοσχαράκι κοκκινιστό και τυρί !!!


Μελιτζάνες γεμιστές με μοσχαράκι κοκκινιστό και τυρί φέτα από πάνω, που θεωρώ ότι πάει ταμάμ με τη μελιτζάνα!!!


ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τηγανίζω τις μελιτζάνες όπως όταν κάνουμε τα παπουτσάκια, τις γεμίζω με το μοσχαράκι που έχω κάνει κοκκινιστό πάλι με τον γνωστό τρόπο.
Στο μοσχαράκι βάζω μπαχάρι, δάφνη και πολύ λίγη πορτοκαλόφλουδα.



Στη συνέχεια το ξεψαχνίζω με τα χέρια μου και γεμίζω τις μελιτζάνες μ' αυτό και με τη σάλτσα του.
Από πάνω τυρί φέτα και μετά για λίγη ώρα στο φούρνο μέχρι να δέσουν όλες οι γεύσεις μαζί και να πάρει ωραίο χρώμα το τυράκι.
Ελπίζω να το βρείτε ενδιαφέρον κι εσείς και να το δοκιμάσετε!!!

Συνταγή φωτό εκτέλεση από Maria Papadaki Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!


Γαλακτομπουρεκάκια !!!

Γαλακτομπουρεκάκια πεντανόστιμο, με πλούσια γεύση και σιρόπι φανταστικό. Φτιάξτε το σε ρολά είναι απολαυστικά !!!

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας, κατά προτίμηση φρέσκο
Βούτυρο για την επάλειψη

ΚΡΕΜΑ

4 κούπες γάλα
3 ολόκληρα αυγά και 2 κρόκους
1/3 κούπας σιμιγδάλι ψιλό και επιπλέον 1 κουταλιά ακόμη
1/2 κούπα ζάχαρη
2 βανίλιες
1 κουταλιά βούτυρο

ΣΙΡΟΠΙ

3 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
Λίγο χυμό λεμόνι
Φλούδα λεμονιού (προαιρετικά)
1 ξυλαράκι κανέλας
2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε αρχικά το σιρόπι για 7 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βράζουμε το γάλα και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τις βανίλιες.
Και τέλος το γάλα σε μικρές δόσεις.
Βάζουμε σε κατσαρόλα και με το σύρμα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.
Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη που εφάπτεται πάνω στην κρέμα για να μην πιάσει κρούστα και αφήνουμε να κρυώσει.
Ανοίγουμε τα φύλλα και τα κόβουμε σε σταυρό.
Παίρνουμε τα ορθογώνια φυλλαράκια που έχουμε κόψει, ανά τρία, τα βουτυρώνουμε το καθένα ξεχωριστά και τοποθετούμε περίπου μια κουταλιά από τη γέμιση.
Κλείνουμε όπως τις φλογέρες, βουτυρώνουμε καλά τα γαλακτομπουρεκάκια από πάνω και αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Μόλις τα βγάλουμε ζεστά από τον φούρνο τα σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.

Εκτέλεση φωτό Maria Papadaki‎ ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Μακαρονάδα τσουχτή !!!


.
Μακαρονάδα τσουχτή πεθύμησαν για βραδινό τα παιδιά! Με 1 με 2 με όσα τσουχτά αυγουλάκια θέλετε.
Ενα ξεχωριστό μανιάτικο φαγητό.
Ενα φαγάκι-έκπληξη, απαράμιλλης νοστιμιάς, έξοχο παράδειγμα του πόσο ευρηματική είναι η κουζίνα της Μάνης.


Χοντρά μακαρόνια, τότε φτιαγμένα στο χέρι, αναμειγνύονται με ξερή μυζήθρα «τσουρουφλισμένη» σε καυτό ελαιόλαδο και σερβίρονται με τηγανητό αυγό, που, ελλείψει κρέατος, προσθέτει πρωτεΐνη στο φαγητό.

Υλικά (για 4 άτομα)
1 πακέτο μακαρόνια Νο 5 (δεν είχα έβαλα σπαγγέτι)
300 γρ. μυζήθρα ξερή, ψιλοτριμμένη + λίγη ακόμη για το σερβίρισμα
100 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για το τηγάνισμα των αυγών
2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
4 αυγά (ή περισσότερα, ανάλογα με το πόσα θέλει ο καθένας στη μερίδα του)
φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι.



Διαδικασία
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να ζεσταθούν καλά.
Προσθέτουμε την τριμμένη μυζήθρα, με μια ξύλινη σπάτουλα ανακατεύουμε πολύ καλά και σοτάρουμε για περίπου 5 - 8 λεπτά μέχρι να σκουρύνει, αλλά όχι να καεί.
Σουρώνουμε, τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και, μόλις το μείγμα του τυριού είναι έτοιμο, το αδειάζουμε πάνω από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε ώστε να μοιραστεί ομοιόμορφα.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τηγανίζουμε ένα- ένα ή δύο-δύο τα αυγά μάτια (κατά προτίμηση μελάτα), σε λίγο ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε στο πιάτο τα μακαρόνια και από πάνω προσθέτουμε ένα ή δύο αυγά. Αν θέλουμε, τρίβουμε πιπέρι και επιπλέον μυζήθρα και σπάμε τον κρόκο για να «τρέξει» μέσα στα μακαρόνια.

Εκτέλεση φωτό Eleni Kappou Οι Χρυσοχέρες-ηδες

Κολοκυθάκια με κουρκούτι !!!



Εκπληκτικά κολοκυθάκια !!!

Έπλυνα και έκοψα τα κολοκυθάκια σε μπαστούνακια και τα άφησα να στραγγίσουν.
Χυλός:
Μπύρα, αλεύρι φαρίνααπαλάτι κ πιπέρι και κεφαλοτύρι τριμμένο που κάνει την διαφορά όπως ακριβώς είπες Γωγώ ότι θα σε θυμηθώ
Τηγάνισα σε καυτό καλαμποκέλαιο και τα έβγαλα πάνω σε χαρτί κουζίνας.

Τζατζίκι :
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό, 1 αγγουράκι στο τρίφτη στραγγίζω καλά να φύγουν τα υγρά, αλάτι,2 σκελίδες σκόρδο, ελαιόλαδο, ξύδι και άνηθο.
Πραγματικά τα κολοκυθάκια με το σπιτικό τζατζίκι είναι ονείρου γεύσης πιστέψτε με!!!

 Εκτέλεση  φωτό Dimitra Varsam ‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ-Συνταγή Γωγώ Σαμίου

Κέικ Μυρμηγκάτο με γιαούρτι !!!


Κέικ Μυρμηγκάτο με γιαούρτι !!!

ΥΛΙΚΑ
1 βούτυρο αγελάδας 🐄
4 αυγά🥚🥚🥚🥚
400 γρ. καστανή ζάχαρη
1 γιαούρτι στραγγιστό 220 γρ.
250 ml χυμό πορτοκαλιού🍊
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
100 ml φρέσκο γάλα
μία πρέζα αλάτι
500 γρ.αλεύρι φαρίνα
2 κ.γ. baking powder
130 γρ τρούφα

Επικάλυψη
1 σοκολάτα κουβερτούρα 200 γρ
λίγο γάλα
1 κ.γ.μέλι
1 κ.γ.καλαμποκέλαιο
λίγη τρούφα




ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Κτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτω ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζω το κτύπημα ρίχνοντας μέσα το γιαούρτι, το ξύσμα από τα πορτοκάλια, το αλάτι, το γάλα και εν αλλάξ χυμό με αλεύρι κοσκινισμένο με τα 2 κ.γ. baking powder.



Στο τέλος προσθέτω τη τρούφα.
Το ψήνουμε στους 160 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα!
Όταν κρυώσει το ξεφορμάρουμε και του προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με το γάλα, μέλι και καλαμποκέλαιο.
Από πάνω πρόσθεσα τη τρούφα !

Εκτέλεση - Φωτό από Αναστασία Βλάχου -Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!!

ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!!

Μυζηθρόπιτες Κρητικές !!!



Μυζηθρόπιτες κρητικές...(πιτάκια με γλυκιά μυζήθρα -"ανθότυρο) μπουκιά και συχώριο 😋😋😋

Ζυμαράκι
250 gr νερό χλιαρό
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. ρακί
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. μαγιά ξηρή
500- 550 γρ αλεύρι

Την ιδέα για τη μαγιά την πήρα από το "γαστρονομικό Περίπλους " και ομολογώ γίνεται ένα πολύ αφράτο και τραγανό φύλλο....τα οποία μπαίνουν και στο φούρνο...την επόμενη φορά θα τα φουρνίσω...✓




Γέμιση
600 γρ μυζήθρα νωπή
1 αυγό
3-4 κλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο




Εκτέλεση
Ζυμώνουμε το ζυμαράκι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί λίγο έως ότου ετοιμάσουμε τη γέμιση...ανοίγουμε λεπτό φύλλο και κόβουμε στρογγυλά φιλαράκια διαμέτρου 8 με 10 εκατοστά.
Βάζουμε 1 γεμάτο κουταλάκι μυζήθρα και κλείνουμε τσιμπιτά..
Αν θέλουμε τα φουρνίζουμε πάνω σε λαδόκολλα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, ή τα τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία..
Αν θέλουμε τα σερβίρουμε με μέλι και κανέλα...✓
Πολύ νόστιμα και αγαπημένα 👍

Εκτέλεση φωτό από Μarina Xatzidaki !!! Oi Xρυσοχέρες-ηδες!

Λουκανικοπιτάκια με κεφαλοτύρι !!!


Εύκολα λουκανοπιτάκια με κεφαλοτύρι!!!
Η συνταγή που βασίστηκα είναι της της  Chrisa Vasilopoulou-Georgopoulou μόνο που εγώ δεν έβαλα φέτα άλλα κεφαλοτύρι και λουκανικάκια ψιλοκομμένα!!!

Υλικά
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 κεσεδάκι ηλιέλαιο
2 αυγά
250 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
1 πακ λουκανικάκια κοκτέιλ ψιλοκομμένα
1 αυγό για άλειμμα

Ανακατεύουμε λίγο με σύρμα όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι το τυρί και τα λουκάνικα!
Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και όλα τα υλικά μας και ζυμώνουμε με το χέρι απαλά!
Πλάθουμε μπαλίτσες και τις αραδιάζομαι σε λαδόκολλα!
Αυγουλώνουμε και ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα για 15-20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας!
Γίναμε υπέροχα!! Καλή επιτυχία!!

Εκτέλεση Φωτό Αλεξάνδρα Κυριάκη‎ ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Σούπα Μινεστρόνε !!!


Σουπίτσα μινεστρόνε!!
Πρώτη φορά την φτιάχνω και είναι φανταστική!!

 ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε κύβους 2 κρεμμύδια 2 κλωναράκια σέλερι 1 μεγάλο πράσο 3 καρότα 3 κολοκύθια 1 πατάτα 3 σκελίδες σκόρδο τα σοτάρουμε και σβήνουμε με λίγο κρασί κόκκινο προσθέτουμε την ντομάτα 2 φύλλα δάφνης 2 κύβους λαχανικών η κότας αλάτι πιπέρι βράζουμε και στο τέλος προσθέτουμε μισό περίπου σακουλάκι κοφτό μακαρόνι!
Βράζουμε και όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε κόκκινα φασόλια έτοιμα κονσέρβας εγώ δεν βρήκα και δεν έβαλα!! Είναι νόστιμη και υγιεινή συνταγή!!!
Καλή επιτυχία αν την φτιάξετε !!

Εκτέλεση φωτό Ασπασια Αναγνωστοπουλου-Οι Χρυσοχέρες-ηδες !

Μελιτζάνες στον φούρνο με ρεγκάτο !!!



Μελιτζανες με μοτσαρέλα και ρέγκατο  σκέτο γλύκισμα !!!

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εκοψα τις μελιτζάνες τις αλάτισα και της αφησα καμία ωρα.
Ετοιμασα σαλτσα με πουμαρο βασιλικό ρίγανη πιπερι και σκόρδο .
Τηγανισα λιγο τις μελιτζανες και εστρωνα μια στρώση μελιτζανες μια σαλτσα μετά από πάνω ρέγκατο και μοτσαρέλα και ξανα το ιδιο μεχρι να τελειώσουν τα υλικα.
Τελος εβαλα στο φουρνο μεχρι να λιώσουν τα τυριά !!

Εκτέλεση φωτό από  Palmyra Aristou ‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Πίτες σαν πίτσα !!!



Πίτες απο σουβλάκι σαν πίτσα!!  Αρέσουν δε μικρά και μεγάλα παιδάκια !!!!

Ετοιμες πίτες .
Βάζουμε από πάνα σπιτική σαλτουλα ρίγανη και βασιλικό απο κάτω,τυράκι να λιώνει και οτι αλλαντικό έχουμε στο ψυγείο!!!

Ψήνουμε 180 προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και να ψηθούν οι πίτες !!!


Από Gogo  Samiou Οι Χρυσοχερες-ηδες

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Ρεβυθοκεφτέδες Σίφνου !!!


ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό ρεβύθια, μουλιασμένα
1/2 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και βρασμένες
2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα στο τρίφτη
1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανρο
1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαντζουράνας
1/3  φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
1/3 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φρέσκα μαϊντανό
1/4 φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα δυόσμου
αλάτι πιπέρι
1 κ.γ. κύμινο (προαιρετικά)
ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετετε τα ρεβύθια σας σε ένα μπολ προσθέτετε και νερό που να τα σκεπάζει καλά και τα αφήνετε να μουλιάσουν 20-24 ώρες.
Στη συνέχεια τα σουρώνετε, τα ξεπλένετε με μπόλικο τρεχούμενο νερό και τα αφήνετε να στραγγίξουν καλά.
Στη συνέχεια (χωρίς να τα βράσετε) τα αλέθετε σε μπλέντερ ή τμηματικά σε μούλτι μέχρι να πάρουν τη μορφή τριμμένης φρυγανιάς, χωρίς να γίνουν πουρές.
Εν τω μεταξύ έχετε βράσει τις πατάτες σας, τις πολτοποιείτε σε πουρέ και τις μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτετε τα αλεσμένα ρεβύθια, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το κύμινο (προαιρετικά) αλάτι και πιπέρι και τα ζυμώνετε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σκεπάζετε το μπολ με μια μεμβράνη και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες για να σφίξει και να δέσουν οι γεύσεις. (Αν η ποσότητα είναι μεγάλη, πριν τα αλατίσετε αφαιρείτε μέρος του μείγματος και το βάζετε στη κατάψυξη χωρίς αλάτι.
Το αποψύχεται, το αλατίζετε και το τηγανίζετε όποτε το χρειαστείτε).
Πλάθεται το μείγμα σε μικρά κεφτεδάκια και τα τηγανίζετε, χωρίς να τα αλευρώσετε σε μπόλικο καυτό λάδι (γιατί διαφορετικά θα ανοίξουν και θα διαλυθούν) για 2-3 λ από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσο-ρόδινο χρώμα και γίνουν τραγανά.
Τα αφαιρείτε και τα μεταφέρετε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί ψησίματος, να στραγγίξουν το λάδι μέχρι να τα σερβίρετε.

 https://www.sintayes.gr/

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Λεμονογλυκό !!!!

Εύκολο ελαφρύ γευστικό λεμονογλυκό !!!

Υλικά
1 πακέτο μπισκότα digestive
100 γραμμάρια βούτυρο lurpak
500 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
Μισό κουτί ζαχαρούχο γάλα
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη
Το χυμό από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 2 λεμόνια το μισό μέσα και το άλλο για το στολισμό

Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi προσθέτουμε Το βούτυρο λιωμένο και τα χτυπάμε λίγο ακόμα μέχρι να ενσωματωθεί το βούτυρο με τα μπισκότα….

Τα στρώνουμε ομοιόμορφα σε μία φόρμα με τσέρκι και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα…. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με δύο κουταλιές άχνη ζάχαρη….

Την αφήνουμε στην άκρη,και χτυπάμε το ζαχαρούχο με το γιαούρτι το χυμό λεμονιού και το ξύσμα για δύο-τρία λεπτά να ενσωματωθούν…. Κατόπιν προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος που είναι χτυπημένη και την ανακατεύουμε με μία μαρίζ απαλά…

Τη ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα την απλώνουμε καλά και πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού τη βάζουμε στο ψυγείο για τρεις ώρες και πάνω….

Εγώ το έφτιαξα βράδυ και το άφησα μέχρι το πρωί…

Εκτέλεση φωτο από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Χαλβάς Φαρσάλων !!!!

Υπέροχος χαλβάς Φαρσάλων σαν του εμπορίου !!!

ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζ. τσαγιού ‏ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο (όχι γεμάτο)
2 φλιτζ. τσαγιού ‏νισεστέ ή κορν φλάουρ
3 φλιτζ. τσαγιού ‏ζάχαρη
4 φλιτζ. τσαγιού ‏νερό
200 γρ. ‏αμύγδαλα ολόκληρα χωρίς φλούδα
1 φλιτζ. τσαγιού ‏ζάχαρη (για την καραμέλα)

Εκτέλεση
Καβουρντίζετε τα αμύγδαλα στο φούρνο ή σε ένα τηγάνι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
Ετοιμάζετε την καραμέλα.
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το ένα φλιτζάνι ζάχαρη, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να πάρει ένα σκούρο χρώμα.
Εν τω μεταξύ ανακατεύετε σε ένα μπολ το λάδι,το νισεστέ, τη ζάχαρη και το νερό καλά με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
Μόλις η καραμέλα είναι έτοιμη ρίχνετε το μείγμα με το νισεστέ στην κατσαρόλα και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει και να απορροφηθούν τα υγρά.
Προσθέτετε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα και ανακατεύετε.
Αδειάζουμε το χαλβά σε ένα πυρέξ ή ταψί(περίπου 28 εκ.)και καίμε την επιφάνεια με καμινέτο. Εναλλακτικά ανάβεται το φούρνο στο γκριλ και ψήνετε στην πάνω σχάρα μέχρι να κάνει την κρούστα που θέλετε.

Συμβουλή: Όταν ρίξετε το μείγμα με το νισεστέ στην κατσαρόλα η καραμέλα θα γίνει μια μάζα. Συνεχίζετε το ανακάτεμα και σιγά σιγά πάλι θα γίνει ρευστή.

( Η ΕΙΚΟΝΑ Κ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΜΕΝΗ ΑΠΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ) ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ Κ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΝΟΣΤΙΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΩΡΑΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ( ΠΑΡΑΛΑΓΗ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ (ΚΕΡΚΥΡΑΣ) ΜΙΑ ΠΛΑΚΑ 250ΓΡ)

ΑΠΟ Η . Ria Ignatidou Jarad – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Προφιτερόλ με σφολιατίνια !!!





ΤΑ ΠΟΙΟ ΓΕΥΣΤΙΚΑ,ΥΠΕΡΟΧΑ ΣΠΕΣΙΑΛ ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ ΜΕ 2 ΚΡΕΜΕΣ και ΣΠΕΣΙΑΛ ΣΟΚΟΛΑΤΑ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 10 ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ:
2 πακετα ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ!

ΚΡΕΜΑ:
1 λίτρο γάλα,
100 γραμμάρια ζάχαρη,
120 γραμμάρια κορν φλάουρ,
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί,
100 γραμμάρια κουβερτούρα,
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο,
1 βανίλια!


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί!
Ρίχνουμε το κορν φλάουρ αφού προηγουμένως το έχουμε διαλύσει σε λίγο από το ζεστό γάλα!
Ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε και προσθέτουμε το βούτυρο και την βανίλια!
Βάζουμε την μισή κρέμα σε μπολ και ρίχνουμε την κουβερτούρα ανακατεύουμε και τις αφήνουμε τις κρέμες να κρυώσουν!
Στην συνέχεια τις αφρατεύουμε με το μίξερ και προσθέτουμε και στις δυο σαντιγί ανακατεύουμε με μαρίζ!
Οπότε βάζουμε σπασμένα σφολιατίνια στα μπολάκια η ποτήρια τοποθετούμε κρεμά βανίλιας στην συνέχεια τοποθετούμε κρέμα σοκολάτας!

ΓΛΑΣΣΟ:
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος,
250 γραμμάρια κουβερτούρα,
50 γραμμάρια βούτυρο!

Ζεσταίνουμε την κρεμά γάλακτος την ρίχνουμε στην σπασμένη κουβερτούρα στο μπολ ανακατεύουμε κσι την τοποθετούμε ξανά στην φωτιά ανακατεύουμε να γίνει Λεία!
Την μεταφέρουμε σε μπολ βάζουμε το βούτυρο ανακατεύουμε αφήνουμε 3 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου ανακατεύοντας την και στην συνέχεια την τοποθετούμε πάνω στην κρέμα σοκολάτας!
Τέλος ρίχνουμε τριμμένη σοκολάτα!

Εκτέλεση φωτό από Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!


 

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Τυροπιτάκια !!!!


ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΑΦΡΑΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ!!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:
Βάζουμε στο μπολ 20 γρ μαγιά νωπή,300 ml γάλα,2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα!
Στην συνέχεια ρίχνουμε 1 αυγό,μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα 5 λεπτά!
Στην συνέχεια ρίχνουμε περίπου 500 γραμμάρια αλεύρι και ζυμώνουμε.
Τέλος ρίχνουμε 50 γρ βούτυρο λιωμένο χλιαρό και ζυμώνουμε!
Σκεπάζουμε την ζύμη για.1.ώρα!
Στην συνέχεια την ξαναζυμώνομαι.στον πάγκο ,κόβουμε ζύμη.και κάνουμε μπαλάκια,τα οποία ανοίγουμε το καθένα σε ότι μέγεθος θέλουμε,βάζουμε ότι γέμιση θέλουμε.αλμυρή και τα ρολάρουμε και τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί!
Τα σκεπάζουμε για 20 λεπτά!
Συνεχίζουμε τα αλείφουμε με κρόκο αυγού,ρίχνουμε σουσάμι και τα ψήνουμε στους.180 βαθμός.αντιστάσεις προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά!!!!

Φωτό εκτέλεση από  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!