Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Μανταρίνι κέικ αφρός !!! Σε 5 λεπτά έτοιμο !!!


 Κέικ μανταρίνι αφρός !!! Μοσχομύρισε όλη η γειτονιά !!! Ετοιμο σε 5 λεπτά πραγματικά!!!

Το ΚΕΙΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ που θα λατρέψετε ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ έτοιμο μόνο σε 5 λεπτά !!!

ΥΛΙΚΆ για μια φόρμα 18 εκ.ειναι μικρή μπορείτε και σε πυρέξ ή ταψακι μακρόστενο φορμακι μιας χρήσης
3 μανταρίνια χωρίς φλούδα
3 αυγά
200 γρ.ζαχαρη
130 καλαμποκελαιο
150 γρ.γιαουρτι στραγγιστο
1 βανίλια
ξύσμα ενός  μανταρινιού
320 γρ.αλευρι φαρίνα ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
 ΨΉΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΎΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 170 ΒΑΘΜΟΎΣ ΕΣΤΊΑ ΠΆΝΩ ΚΆΤΩ ΠΕΡΊΠΟΥ 50 ΛΕΠΤΆ.

Για το γλάσο θα βάλετε χυμό ενός μεγάλου μανταρινιού και θα προσθέσετε ζάχαρη άχνη μέχρι να έχετε ένα μέτριο γλάσο όχι πολύ πηχτό


Για τη συνταγή πατήστε το σύνδεσμο: https://m.youtube.com/watch?v=NjKlKUMwF1c&feature=share

Μακαρονάδα τέλεια στο τηγάνι !!!


 Η πιο νόστιμη και εύκολη μακαροναδα που θα έχετε φτιάξει θα την λατρέψετε!!!
Μακαρονάδα στο τηγάνι έτοιμη σε 10 λεπτά κατανοστιμη !!!


Υλικά για 4 άτομα
το τηγάνι μου είναι 28αρι

1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά Φλωρίνης
5 φέτες μπέικον 🥓
1 κονσέρβα μανιτάρια μικρή συσκευασία
1 στήθος κοτόπουλου μικρά κομματάκια
400 γρ.κρεμα γάλακτος
2 κουταλάκια κέτσαπ η 1 κουταλάκι σάλτσα πελτέ
1 σφηνάκι κρασί λευκό αν θέλετε
500 γρ.ζυμαρικα
100 γρ.τυρί τριμμένο
αλάτι πιπέρι πάπρικα γλυκιά κουρκουμά αν θέλετε


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://m.youtube.com/watch?v=cyFiPUv5_2s&feature=share

Γαλακτομπούρεκο σπέσιαλ!!!


 
  ΣΠΕΣΙΑΛ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ !!!!!!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ!!

ΚΡΕΜΑ::

Βαζουμε στην κατσαρολα στην εστια στο χαμηλο 1 λιτρο γαλα,100 γρ ζαχαρη να ζεσταθουν!

Ριχνουμε βροχυδωντας 200 γρ σιμιγδαλι χοντρο ανακατευουμε γρηγορα!

Οταν την κατεβαζουμε ριχνουμε μεσα 1 βανιλια και 50 γρ βουτυρο αγελαδινο!

Ανακατευουμε και την αφηνουμε να κρυωσει!!!

Βουτυρωνουμε το ταψι (28)!!!

Λιώνουμε 250 γρ βουτυρο!

Παιρνουμε τα φυλλα κρουστας Βηρυτου και τα ανοιγουμε!

Βαζουμε το πρωτο φυλλο στο ταψι και το ραντιζουμε με βουτυρο!

Πανω το δευτερο ραντισμα!

Συνολικα 5 φυλλα!

Ριχνουμε την κρυα κρεμα!

Κλεινουμε με 7 συνολικα φυλλα!

Κλεινουμε τα πλαινα!!!!

Το βαζουμε στο ψυγειο για 1 ωρα!

Το βγαζουμε το ραντιζουμε και το ψηνουμε στους 180 προθ.αντισ μεσαια σχαρα μεχρι να κοκκινησει καλα!!

ΣΙΡΟΠΙ:

Βραζουμε 3 ποτηρια νερου νερο με 3 ποτηρια ζαχαρη ενα μισο λεμονι 1 ξυλακι κανελας για 5 λεπτα!!

Σιροπιαζουμε καυτο γλυκο κρυο σιροπι!

Εκτέλεση φωτ'ό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Ναπολέων σούπερ !!!!


 
 ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑΣ ΣΟΥΠΕΡ!!!!!!!ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΦΥΛΛΩΝ:::

600 γρ αλευρι,

μισο φακελακι μπεικιν,

200 γρ γιαουρτι,

100 γρ βουτυρο μαλακο,

2 αυγα,

200 γρ ζαχαρη!!!

Βαζουμε στο μπολ το γιαουρτι,το βουτυρο,τα αυγα,την ζαχαρη και τα ανακατευουμε!

Ριχνουμε σιγα-σιγα το αλευρι και το μπεικιν και ζυμωνουμε μεχρι μια ζυμη να μην κολλαει!!!

Την βαζουμε στον παγκο και την κοβουμε σε 8 κομματια!!!

Τα φτιαχνουμε μπαλιτσες!!!

Βαζουμε λαδοκολα στον παγκο βαζουμε την μπαλιτσα πανω και πανω στην μπαλιτσα ξανα λαδοκολα και προσπαθουμε να ανοιξουμε με τον πλαστη.ενα λεπτο φυλλο !!!!!

Τα ανοιγουμε ολα ετσι με την ιδια διαδικασια!

Ψηνουμε το καθενα στους 200β προθ αντισ.για 5 λεπτα!

Τα βγαζουμε και τα βαζουμε πανω σε ενα τραπεζομαντιλο να κρυωσουν!!

ΚΡΕΜΑ::::

2 λιτρα γαλα φρεσκο,

12 κ.σ.ζαχαρη,

160 γρ καστερ παουντερ η 200 γρ κορν φλαουρ,

250 γρ σοκολατα η κουβερτουρα η 4 κ.σ.κακαο,

50 γρ βουτυρο!!!

Διαλυουμε το καστερ σε λιγο κρυο γαλα!

Βαζουμε το υπολοιπο να ζεσταθει μαζι με την ζαχαρη και ριχνουμε το μιγμα κορν ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και σπαμε την σοκολατα μεσα ανακατευουμε !

Ριχνουμε και το βουτυρο ανακατευουμε!!

Μοιραζουμε την κρεμα σε ιδια ποτηρια!

Και συναρμολογουμε::Βαζουμε το πρωτο φυλλο κρεμα.ξανα φυλλο κρεμα κ.τλ !

Διακοσμηση η καρυδια η φουντουκια!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Εκμέκ κανταίφι !!!


 Κατερινα Μαδικα
Υλικά.
500 γρ. Κανταΐφι.
250 γρ. Βιτάμ σοφτ λιωμένο.

Σιρόπι
4 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη .
1 βανίλια .
Λίγες σταγόνες λεμόνι.

Για την κρέμα.
1 λίτρο γάλα
1 κούπα ζάχαρη.
3 κρόκους αυγών
5 κουταλιές της σούπας Κον φλάουρ.
125 γρ. Βιτάμ.
2 βανίλιες.

Για τη σαντιγί
1 φυτική 500 γρ.
1 ζαχαρούχο.

Εκτέλεση.
Άνοιξα πολύ καλά το κανταΐφι και το άπλωσα στο ταψί της κουζίνας το ραντισα με το λιωμένο Βιτάμ το έψησα σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς αντίσταση μέχρι να ροδίσει περίπου 30 λεπτά.

Ετοίμασα το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά 4 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει. Όταν κρυωσε το κανταΐφι πολύ καλά έριξα το σιρόπι καυτό. Το άφησα να κρυώσει πολύ καλά.
Κρέμα.
Σε ένα μπολ έβαλα το μισό λίτρο γάλα τη ζάχαρη το Κον φλάουρ και τους κρόκους αυγών και ανακάτεψα πολύ καλά με το σιρμα χειρός.Στην κατσαρόλα έβαλα το υπόλοιπο γάλα με το που άρχισε να βράζει έριξα το μείγμα από το μπωλ ανακατεύοντας συνεχώς με το επειξε η κρέμα τράβηξα από τη φωτιά και πρόσθεσα το Βιτάμ με τις βανίλιες.
Άπλωσα πάνω από το κανταΐφι την κρέμα. χτύπησα τη φυτική με το ζαχαρούχο σε σαντιγί άπλωσα πάνω από την κρέμα. Πασπαλισα με φυστίκι αιγινης και γαρνίρισα με γλυκό σύκο .

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ . Κατερίνα Μαδίκα -Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Μπισκοτένιος κορμός


Μπισκοτενιός κορμός!!!

300 γρ μπισκότα Πτι Μπερ
60 γρ βιταμ
3 κ σούπας μεγάλες Μερέντα
100γρ γάλα

Γέμιση
1 φάκελο γκαρνι σαντιγί σκόνη
Μερέντα

Τρίβουμε τα μπισκότα στο μουλτι ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο το γάλα και τη Μερέντα και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά
Κάνουμε ένα ζυμαρακι και το ανοίγουμε με τον πλάστη πάνω σε λαδόκολλα δίνοντας του τετράγωνο σχήμα
Ρίχνουμε πάνω Μερέντα και την απλώνουμε χτυπάμε τη σκόνη γκαρνι με το γάλα που λέει το κουτί το ένα σακουλάκι και την απλώνουμε πάνω στη Μερέντα
Τυλίγουμε σε ρολό μαζί με τη λαδόκολλα βγάζοντας την σε κάθε γύρισμα και κλείνουμε σαν καραμέλα αριστερά και δεξιά το παγώνουμε στο ψυγείο και στολίζουμε από πάνω με Μερέντα
Η συνταγή είναι της Ευδοκίας Παπαμακαριού και είναι πολύ εύκολη και πάρα πολύ νόστιμη ευχαριστώ πολύ !!!

Εκτέλεση φωτό από κ. Βίκη Αναματέρου Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!

Στιφάδο το παραδοσιακό !!!!


 Υλικά

    1 κιλό μοσχάρι ελιά σε κομμάτια
    1500 γρ κρεμμυδάκια
    1 – 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
    500 γρ ντομάτες τριμμένες
    1 ΚΣ πελτέ
    ½ κγ ζάχαρη
    5 γαρύφαλλα
    2 φύλλα δάφνης
    150 ml κόκκινο κρασί
    2 – 3 ΚΣ ελαιόλαδο
    1 ΚΣ βούτυρο
    5 σπόρους πιπέρι
    2 – 3 σπόροι μπαχάρι
    ½ κγ κύμινο
    2 φλούδες πορτοκαλιού
    1 κγ αλάτι

Οδηγίες

    Στην κατσαρόλα ρίχνω μια κουταλιά της σούπας βούτυρο κι άλλη τόσο ελαιόλαδο, τα ζεσταίνω σε υψηλή φωτιά και σοτάρω τα κρεμμύδια. Μόλις πάρουν καστανό χρώμα τα βγάζω σε ένα πιάτο.
    Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτω άλλη μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρω το κρέας από όλες τις πλευρές.  Αν το κρέας είναι περισσότερο και δεν ακουμπάνε όλα τα κομμάτια στον πάτο της κατσαρόλας, τα βάζω σε δόσεις, πρέπει να θωρακιστούν εξωτερικά και να κρατήσουν τα υγρά τους διαφορετικά θα βράσουν.
    Τα σβήνω με το κόκκινο κρασί και αφήνω να εξατμιστεί λίγο.
    Αναμιγνύω την τριμμένη ντομάτα με τον πελτέ και τη ζάχαρη και τα ρίχνω στην κατσαρόλα.
    Προσθέτω το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, τα γαρύφαλλα, το μπαχάρι, το κύμινο, τις φλούδες πορτοκαλιού, το πιπέρι και το αλάτι. Ανακατεύω, συμπληρώνω όσο νερό χρειάζεται να σκεπαστεί το κρέας και σκεπάζω με το καπάκι την κατσαρόλα αφήνοντας μόνο μια σχισμή να βγαίνει ο ατμός, χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω το φαγητό να βράζει για περίπου 1 ώρα, να έχει σχεδόν ψηθεί το κρέας.
    Τότε ρίχνω τα κρεμμύδια, σκεπάζω όμοια και περιμένω μέχρι να ψηθούν.

Εκτέλεση φωτό από κ. Tzeni Tsanaktsidou -AΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

 

Ferrero Rocher ΣΠΕΣΙΑΛ ΤΟΥΡΤΑ !!!!


 
Ferrero Rocher ΣΠΕΣΙΑΛ ΤΟΥΡΤΑ !!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ::

Χτυπαμε 5 αυγα με 6 κ.σ.ζαχαρη!Ριχνουμε 6 κ.σ.γαλα,6 κ.σ.σπορελαιο χτυπαμε 1 λεπτο!

Τελος ριχνουμε κοσκινισμενα μαζι 6 κ.σ.γεματες αλευρι φαριναπ,2 κ.σ.κακαο,μισο φακελακι μπεικιν παουντερ χτυπαμε 1 λεπτο!

Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε 2 κ.σ φουντουκι σκονη απαλα να μην ξεφουσκωσει το μείγμα ανακατευουμε!!!!!

Λαδωνουμε το ταψι η πυρεξ (26ν)ριχνουμε το μείγμα και το ψηνουμε στους 200 β προθ.αντισ.για 20 λεπτα!

ΣΙΡΟΠΙ:

Βραζουμε 1 ποτηρι νερο με 1 ποτηρι ζαχαρη για 2 λεπτα!

Το κατεβαζουμε το αφηνουμε 10 λεπτα και το ριχνουμε στο γλυκο αφου εχει μεινει και αυτο 5 λεπτα σε θερμοκρασια δωματιου!!!!!

ΓΛΑΣΣΟ:

Βαζουμε να ζεσταθει 500 γρ κρεμα γαλακτος!

Σπαμε μεσα 300 γρ κουβερτουρα ανακατευουμε να δεσει!

Την κατεβαζουμε και βαζουμε την μιση σε ενα μπολ!Ριχνουμε μεσα 2 γκοφρετες θρυμματισμενες σε σκονη και 2 κ σ φουντουκι σκονη!

Το ριχνουμε πανω στο γλυκο!

Τελος ριχνουμε πανω το υπολοιπο γλασσο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Κέικ σοκολάτας με γλάσο !!!


 

Σοκολατένιο κέικ-Φ α ν τ α σ τ ι κ ό !!Δοκιμάστε το και θα το κατά ευχαριστηθείτε εγγυημένα !!!

Υλικά
150 γραμ.βούτυρο [εδώ χρησιμοποίησα 1 πακετάκι αγνό]
1 1\3 φλιτζανιού ζάχαρη
3 κουταλιές γεμάτες σούπας κακάο
2 βανίλιες
 2 αυγά ολόκληρα
1 φλιτζάνι αλεύρι


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
1  κρέμα γάλακτος [ένα γεμάτο φλιτζάνι τσαγιού]
2 κουταλιές βούτυρο
1 σοκολάτα κουβερτούρα
4 κουταλιές καβουρντισμένα αμύγδαλα  ξεφλουδισμένα

.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1} Σε μία κατσαρολίτσα λιώνετε το βούτυρο.
2}Κατεβάζετε από την φωτιά και ρίχνετε το κακάο,την ζάχαρη,και τις βανίλιες  και τα ανακατεύετε,αφήνετε λίγο να κρυώσει και ρίχνετε ένα ένα και τα αυγά ενώ ανακατεύετε συνεχώς.
3}Τέλος ρίχνετε και το αλεύρι,ανακατεύετε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και το αδειάζεται  ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ   σε αντικολλητικό ταψάκι ,η φόρμα,αφού πρώτα βουτυρώσουμε καλά.Τό μέγεθος να είναι τόσο όσο μία κανονική τούρτα.
4}Ψήνετε στο κάτω μέρος του φούρνου για 25 λεπτά στους 175 βαθμούς. [μην το τρυπήσετε ο χρόνος είναι αυτός που χρειάζεται ]

.



5}Όση  ώρα ψήνουμε την βάση, βάζουμε σε μία κατσαρόλα να πάρει βράση κρέμα γάλακτος,και το βούτυρο.
Κατεβάζετε  από την φωτιά και ρίχνετε την σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια .Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει .
6} Τοποθετείτε το μείγμα σοκολάτας στο ψυγείο και το αφήνετε να κρυώσει  για 1 ώρα περίπου.Καλύπτετε με το μείγμα το γλυκό [αφού έχει κρυώσει κι αυτό ]και πασπαλίζετε με αμύγδαλα καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα -προαιρετικά -Τοποθετείτε πάλι  στο ψυγείο για 2-3 ώρες και σερβίρετε .
Την  βάση κέικ μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για πολλές χρήσεις ,όπως βάση για τούρτες ,κάτω από μία μπαλίτσα παγωτό κ.τ.λ Είναι τέλειο ,γρήγορο,κ σχετικά οικονομικό,να το φτιάξετε!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πατσαβουρογλυκό !!!!


 
Πατσαβουρογλυκό με καρύδι !!!🙂

1 πακέτο φύλλα κρούστας..
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστο
1 κεσεδάκι ζαχαρι
1 κεσεδάκι ηλιέλαιο
4 αβγά
1 βανίλια
1 μπεκιν παουντερ
Καρυδι χοντροκομενο

Εκτελεση:
Βουτηρωνουμε το ταψί.
Στρώνουμε το φυλλο ριχνουμε καρυδι κανελα και λιγο ζαχαρη το τσαλακωνουμε και το βαζουμε στο ταψι. Ετσι συνεχιζουμε και τα υπολοιπα φυλλα.
τα υπόλοιπα υλικά ολα μαζί στο μιξερ και μετα τα ρίχνουμε επάνω στα φυλλα και ψήνουμε στους 200 βαθμους περιπου 25λεπτα.
Για το σιρόπι:
3 κεσεδάκια νερό και 3 κεσεδάκια ζαχαρι λιγο ξυσμα απο πορτοκαλι.
το σιρόπι κρυο το γλυκο ζεστο.
Καλη επιτυχια σε ολους!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Στεφανία Σακάρογλου --ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Τυροπιτάκια κουρού με λίγα υλικά!!!


ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ..!!


Είναι τραγάνα και πολύ αφράτα!!
Υλικά
2 αυγά
1 πλάκα βιταμ
1/2 κούπα γάλα
1 φακελάκι μάγια
1 κουτ σούπας ζάχαρη
1 κουτ του γλυκού αλάτι, 3,1/5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500gr τυρι φετα!!
Εκτέλεση
χτυπάμε ελαφρά τα αυγά ρίχνουμε το γάλα χλιαρό το βιταμ σε θερμοκρασία δωματίου το αλεύρι όσο πάρει εγώ έβαλα 3,5 κούπες, την μαγιά, ζάχαρη, και αλάτι, Αφήνουμε να φουσκώσει 40 λεπτά σε ζεστό μέρος ανοίγουμε με το χέρι βάζουμε τυρί και αλείφουμε με τον κρόκο αυγού, ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 εγώ 20 λεπτά σε αντιστάσεις είναι πεντανόστιμα καλή επιτυχία ..!!!

Από κ.  Gogo Samiou -Οι Χρυσοχέρες-ηδες

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Κανταίφι γλυκό ταψιού διαφορετικό !!!


 
ΣΠΕΣΙΑΛ ΓΛΥΚΌ ΤΑΨΙΟΎ ΚΑΝΤΑΐΦΙ   ΑΛΛΙΩΣ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

1 πακετο κανταιφι,

300 γρ αγελαδινο βουτυρο Ολυμπος!!!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Λιωνουμε τα 250 γρ βουτυρο!!!!

Με το υπολοιπο βουτυρο βουτυρωνουμε καλα το ταψι φουρνου!

Ριχνουμε το κανταΐφι μεσα και το ανοιγουμε παρα πολυ καλα!

Πανω στο κανταιφι ριχνουμε το.λιωμενο βουτυρο και τα ανακατευουμε μαζι (κανταιφι-βουτυρο)πολυ καλα να μουσκεψει το κανταιφι!

Το ισιωνουμε και στην συνεχεια το ψηνουμε στους 180 β προθ.αντιστ.μεσαια σχαρα μεχρι να κοκκινησει καλα χωρις να καει!

Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει!!

ΣΙΡΟΠΙ::

Βραζουμε 3 ποτηρια νερου με 3 ποτηρια νερου ζαχαρη,μισο λεμονι για 5 λεπτα!

Οταν το κατεβαζουμε ριχνουμε μεσα 1 κ.σ.βουτυρο και το αφηνουμε να λιωσει μονο του χωρις να ανακατευουμε!!!

Παιρνουμε το ταψι η ταπερ που θα συναρμολογησουμε::

Βαζουμε στον πατο κανταιφι και σιροπιαζουμε σιγα σιγα με κουταλα!

Το αφηνουμε να κρυωσει!!!!

ΣΑΝΤΙΓΊ::

Χτυπαμε 1 μορφατ μεταλικο κουτι με 2 φλ.τσαγιου αχνη ζαχαρη 2 κ.σ.γαλα φρεσκο!!!!

Βαζουμε την σαντιγί απαλα πανω στο κρυο κανταιφι και στην συνεχεια το βαζουμε στο ψυγειο για 3 ωρες!!!!!

Το υπολοιπο κανταιφι το βαζουμε σε ενα σκευος και το σιροπιαζουμε ελαφρως με κουταλι!!!!

Βγαζουμε το κρυο γλυκο απο το ψυγειο και με πολυ προσοχη βαζουμε πανω κανταιφι!

Τελος ριχνουμε πανω καβουρδισμενο φυστικι η αμυγδαλο !!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Πιροσκί ή πισία !!!!


 

ΑΦΡΑΤΑ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΠΙΡΟΣΚΙ η ΠΙΣΙΑ οπως και να τα πουμε τρωγονται ευχαριστα!!!


ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

550 γρ αλευρι για πιτες,

1 φακ. ξερη μαγια,

1 ποτηρι νερο χλιαρο,

3 κ.σ.ελαιολαδο,

1 κ.γ.αλατι,

450 γρ φετα τριμμενη!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βαζουμε στην λεκανιτσα το νερο-μαγια ανακατευουμε με συρμα!

Ριχνουμε το λαδι-αλατι ανακατευουμε με συρμα!

Ριχνουμε ενα ποτηρι αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!

Τελος προσθετουμε σιγα-σιγα το υπολοιπο αλευρι και ζυμωνουμε σε αφρατη ζυμη!

Την σκεπαζουμε για 1,5 μιση ωρα!

Συνεχιζουμε κοβουμε την ζυμη σε ισα κομματια!

Αυτα τα κομματια με λαδωμενα χερια τα ανοιγουμε φυλλαρακια!

Βαζουμε γεμιση και τα κλεινουμε πατωντας τις ακρες με πηρουνι!

Βαζουμε να ζεσταθει λαδι και τα τηγανιζουμε ανα δυο και τα βγαζουμε πανω σε απορροφητικο χαρτι!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Νουγκατίνα ..πάστα αμυγδάλου !!!


 
ΠΑΣΤΕΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ(Νουγκατίνα) ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΓΛΥΚΟ!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:::

8 ασπραδια,

200 γρ ζαχαρη,

250 γρ πουδρα αμυγδαλου,

50 γρ αλευρι φαριναπ,

2 βανιλιες!!!

Χτυπαμε τα ασπραδια με την ζαχαρη να γινει μια αφρατη φουσκωτη μαρεγκα!

Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε απαλα σε δοσεις την πουδρα,το αλευρι,τις βανιλιες!

Ανακατευουμε παρα πολυ απαλα!!!!

Παιρνουμε 3 ποτηρια και μοιραζουμε το μείγμα !

Βαζουμε λαδοκολα σε ταψακια ιδιου μεγεθους και ριχνουμε στο καθενα μείγμα!

Προθερμαινουμε τον φουρνο στους 180 και τα ψηνουμε 20 λεπτα!!!

ΚΡΕΜΑ ΓΕΜΙΣΗΣ::

Χτυπαμε 1 μορφατ μεταλικο κουτι με 1 ζαχαρουχο γαλα ,1 βανιλια και οταν σταματαμε το χτυπημα ριχνουμε μεσα εαν θελουμε καβουρδισμενα αμυγδαλα!

ΣΑΝΤΙΓΊ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ:

1 φακ.γκαρνι οπως αναγραφει η συσκευασια,καβουρδισμενα αμυγδαλα και κερασακια!

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:::

Παιρνουμε πλαστικα μια χρησεως!!!

Κοβουμε κομματι απο το παντεσπανι το βαζουμε στον πατο!

Μετα βαζουμε κρεμα!

Ξανα πατο κρεμα!

Τελειωνουμε με αλλο πατο και τελος διακοσμουμε!!

Μπορουμε να φτιαξουμε και τουρτα δηλαδη οπως ειναι τα παντεσπανια συναρμολογουμε!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!