Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Πίτσα Θεική !!!!


Σήμερα έφτιαξα πίτσα αφράτη και πεντανόστιμη...🍕🍕🍕
Αγαπημένη από όλους νομίζω... μικρούς και μεγάλους 👍👍😋😋

Υλικά για το ζυμάρι

1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
2 ποτήρια γάλα χλιαρό
2 αυγά
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ζάχαρη
1,5 κ.γ. αλάτι
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει λείο και απαλό το ζυμαράκι μας...το σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε ζεστό μέρος...✓✓

Γέμιση

Σάλτσα ντομάτας...έτριψα 3 φρέσκιες ντομάτες, 1 κ.σ. σάλτσα, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι ρίγανη, και τα έβρασα σε μικρή κατσαρόλα μέχρι να σωθούν τα υγρά τους..✓✓
Μανιτάρια (έβαλα φρέσκα σε φετάκια)
Πιπεριές σε ροδέλες
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λεπτές φέτες και ελαφρώς σοταρισμένα με ελάχιστο λαδάκι
Τυριά της αρεσκείας μας...(έβαλα μοτσαρέλα και ρεκγατο)
Αλλαντικά της αρεσκείας μας..( δεν έβαλα καθόλου γιατί τα αποφεύγω.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Marina Hatzidaki Οι Χρυσοχέρες-ηδες

Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Κέικ φράουλας !!!

·
ΠΟΛΥ ΑΦΡΑΤΟ!ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ!ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΚΕΙΚ ΦΡΑΟΥΛΑΣ!!!! 

 ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

5 αυγα,

250 γρ ζαχαρη,

200 ml γαλα φρεσκο,

200 ml σπορελαιο, 

480 γρ αλευρι Φαριναπ,

1 βανιλια,

ξυσμα 1 λεμονι η πορτοκαλι,

10 φραουλες!!!!! 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βουτυρωνουμε το τσερκι η ταψι 26ν!!!

Βαζουμε λαδοκολα!!

Βουτυρωνουμε καλα την λαδοκολα!

Πασπαλιζουμε με 2 κ.σ.ζαχαρη!

Κοβουμε στα δυο την καθε φραουλα και τις βαζουμε πανω στην ζαχαρη!!

 Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη!

Ριχνουμε εναλλαξ γαλα-σπορελαιο!!

Τελος ριχνουμε σιγα-σιγα αλευρι-βανιλια-ξυσμα!!!

Βαζουμε το μείγμα πανω στις φραουλες!!!

Προθερμαινουμε τον φουρνο στους 180 β προθ αντισ.μεσαια σχαρα και το ψηνουμε για 50 λεπτα!

Σβηνουμε τον φουρνο και το αφηνουμε μεσα αλλα 10 λεπτα!!!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Κουλουράκια αγαπημένα μικρών μεγάλων !!!!


 
Ετοιμα τα κουλουράκια μας έγιναν πάρα πολύ νόστιμα❤️ η μικρή τρελάθηκε ♥️τις άρεσαν πάρα πολύ . Η μόνη διαφορά είναι ότι εγώ έβαλα μέλι και όχι ζάχαρη ( την ίδια ποσότητα με τη ζάχαρη) !!!

Κουλουράκια με άρωμα και γεύση τσουρεκιού
Υλικά
4 αυγά.
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό.
2 κεσεδάκια ζάχαρη.
2 κεσεδάκια σπορέλαιο.
10 κεσεδάκια αλεύρι.
2  φακελάκια μπεκιν παουντερ .
1 κ.γ.μαχλεπι.
1 κ. γ. Κακουλε.
1 κρόκο αυγού για επάλειψη.
Σουσάμι.
Εκτέλεση.
Έριξα σε μια λεκάνη τη ζάχαρη με το λάδι ανακάτεψα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια έριξα τα αυγά, το γιαούρτι, ανακάτεψα ελαφρώς, τέλος τα μπαχαρικά τα μπεκιν και το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι.
Αφησα τη ζύμη 15 λεπτά να ξεκουραστει επλασα και αλειψα με κρόκο και πασπαλισα με σουσάμι έψησα σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 αέρα στο περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Εκτέλεση  φωτό   Αννα Κασσανδρεια Συνταγή από κ.Κατερίνα Μαδίκα Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!!

Τάρτα φρούτων Θεική !!!


 

ΠΟΙΟ ΝΟΣΤΙΜΗ ΔΕΝ ΓΊΝΕΤΕ !!!!!ΤΑΡΤΑ ΣΠΕΣΙΑΛ!!!!!!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ ΤΑΡΤΑΣ::

200 γρ μαλακο βουτυρο,

140 γρ ζαχαρη,

2 βανιλιες,

2 αυγα,

300 γρ αλευρι εδω το ρυθμιζουμε εμεις!

ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ:

800 γρ γαλα φρεσκο(3 ποτηρια)

3 κ.σ καστερ παουντερ γεματες η κορν φλαουρ,

1 κ.σ.αλευρι γεματη κουταλια,

5 κ.σ.ζαχαρη,

50 γρ βουτυρο σε κομματακια,

1 βανιλια!

ΦΡΟΥΤΑ:Διαφορα!

ΣΙΡΟΠΙ ΓΥΑΛΙΣΜΑΤΟΣ:

ΥΛΙΚΑ:

30 γρ ζαχαρη,

100 ml νερο,

ενα μισο λεμονι βρασιμο ολα για 15 λεπτα!!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΖΥΜΗΣ ΤΑΡΤΑΣ:::

Βαζουμε στο μπολ τα αυγα με την ζαχαρη και τα ανακατευουμε με το συρμα 2 λεπτα!!!!

Ριχνουμε τις βανιλιες,το βουτυρο και τα ανακατευουμε!

Τελος ριχνουμε σιγα-σιγα αλευρι και αρχιναμε να ζυμωνουμε !

Θελουμε αφρατη ζυμη μαλακη να μην κολλαει!

Βαζουμε λαδόκολλα στο τσερκι (26ν) η σε ταρτιερα και βαζουμε την ζυμη μεσα!

Την παταμε καλα και στην συνεχεια την τρυπαμε παντου με ενα πηρουνι!!!

Την ψηνουμε στους 180 βαθμους προθ αντισ.μεσαια σχαρα μεχρι να κοκκινησει !

Εμενα μου πηρα 25 λεπτα!

Την βγαζουμε και την αφηνουμε να κρυωσει!

ΚΡΕΜΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:::

Βαζουμε λιγο γαλα σε ενα μπολ!

Ριχνουμε το καστερ η κορν και το αλευρι και τα ανακατευουμε!

Βαζουμε το υπολοιπο γαλα με την ζαχαρη να ζεσταθει!

Ριχνουμε το μείγμα ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και ριχνουμε την βανιλια και το βουτυρο!

Την αφηνουμε 5 λεπτα ανακατευοντας την και στην συνεχεια την ριχνουμε πανω στην ταρτα!!

Αφηνουμε να κρυωσει!!!!!

Κοβουμε φρουτα και τα βαζουμε πανω!!!!

Τελος αφου εχει κρυωσει τα καλα δεμενο σιροπι με ενα πινελο περναμε ολη την επιφανεια της ταρτας!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou  ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Λαδοραβανί νηστίσιμο παραδοσιακό !!!


 
Το καλυτερο νηστίσιμο γλυκάκι παραδοσιακό είναι η νόστιμη λαδοραβανί! Εύκολη στη παρασκευή της με απλά αγνά υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι μας... Κρατάει πολύ καιρό εκτός ψυγείου χωρίς να χάνει από τη γεύση της... !!!!


ΛΑΔΟΡΑΒΑΝΙ!!
Θα χρειαστουμε:
5 ποτηρια νερό
1 ποτηρι χυμο πορτοκ.  Λεμονι
1κιλο ζαχαρη
2 ποτηρια νερού  σχεδον ελαιολαδο
Ξυσμα απο 1 πορτ.και 1 λεμονι
3 βανιλιες
Λιγα ασπρισμενα αμυγδαλα.
Μισο κιλο σιμιγδ.χοντρο
Μισο κιλο σιμιγδ. Ψιλο
3κ.σ.αλευρι..

.
..

Βαζουμε σε μια κατσαρολα τα 6 πρωτα υλικα και αφηνουμε να βρασουν να λιωσει η ζάχαρη.
Ανακατευουμε σε ενα μπωλ τα σιμιγδαλια και το σλευρι..
Οτα βρασει η κατσαρολα ριχνουμε βροχηδον τα σιμιγδ. Ανακατευοντας με ξυλινη κουταλα.
Ειναι ετοιμο οταν το μίγμα ξεκολά απο την κουταλα σε 3-4 λεπτα....
Αδειαζουμε σε λαδωμενο  ταψι νο 36 το στρωνουμε ομορφα  κοβουμε κοματια και τοποθετουμε τα αμυγδαλα..
Ψηνουμε 1 ωρα σε 220 β.περιπου....να ροδισει..
Αν θελουμε οταν κρυωσει βαζουμε ζαχαρη και κανελα..

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Ρουλα Λυρου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Κρουασάν !!!!


 
ΚΡΟΥΑΣΑΝ...Φτιάξτε τα! Τα παιδιά θα ενθουσιαστούν!!!!


Για τη σφολιάτα :
Μισο κιλό αλευρι για τσουρέκια
1 φακελακι μαγια
1 αυγό
1 κουταλια ζαχαρη
1 κουταλακι αλατι
2 κουταλιες σπορελαιο
1 κουταλακι μπεικιν
1 ποτηρι ζεστο νερό

1 πακέτο βούτυρο η βιταμ (250 γρ) παγωμενο

Τα ζυμωνουμε όλα μαζί τα υλικά (κτος βουτυρου) σκεπαζουμε με μεμβράνη και αφηνουμε 15 λεπτά...
Ανοιγουμε ενα μακροστενο φυλλο βαζουμε το παγωμενο βουτυρο σε κομμάτια μικρα και κλεινουμε.. Το ανοίγουμε ξανα με τον πλαστη και απαλες κινήσεις το διπλωνουμε και το βαζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Αυτη τη διαδικασία την επαναλαμβανουμε αλλες 2 φορες...
Το ανοιγουμε τελευταία... το κοβουμε μακριά τριγωνα τυλιγουμε και τα βαζουμε σε ταψί...
Αφηνουμε να φουσκωσουν. Αλειφουμε με αυγο και ψηνουμε 30 λεπτα στον αερα 170 β..
Τα σερβιρουμε με μερέντα... μαρμελαδα... τυρακι ή οτι αλλο θελουμε. Ακομη και σκέτα ομως ειναι υπεροχα..!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Ρουλα Λυρου Οι Χρυσοχερες-ηδες !

Mπισκοτάκια κανέλας πολύ εύκολα !!!!


 
 Μια πολύ ωραία συνταγή για τραγανά μπισκότα κανέλας, ότι πρέπει για το γάλα και τον καφέ μας!!! Δοκιμάστε τα !!!


  Υλικά
-200gr αλεύρι γοχ (1 1/2 κούπα)
-120gr βούτυρο αγελάδος
-90gr ζάχαρη (1 1/3 κούπας)
-120gr καστανή ζάχαρη (1/2 κούπα)
-1 μεγάλο αυγό
-5gr baking powder
-5gr κανέλα
-1 πρέζα αλάτι
-2 βανιλίνες


Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/qRhBlYCTYfs

Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Τσουρεκάκια μόνο με 1 αυγό !!!!


ΥΠΕΡΟΧΑ, ΑΦΡΑΤΑ,ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ 1 ΑΥΓΟ !!!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ - ΥΛΙΚΑ:

150 γρ γαλα χλιαρο,

125 γρ ζαχαρη,

1 φακελακι ξερη μαγια,

1 αυγο,

50 γρ βουτυρο λιωμενο χλιαρο,

350 γρ αλευρι για ολες τις χρησεις,

1 βανιλια,

μισο κ.γ.κακουλε, 

μισο κ.γ. μαχλεπι... 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βαζουμε στο μπολ το γαλα-2 κ.σ. ζαχαρη-μαγια ανακατευουμε με συρμα!

Ριχνουμε το βουτυρο-αυγο ανακατευουμε με συρμα!

Ριχνουμε 200 γρ αλευρι-μυρωδικα-μια πρεζα αλατι - ζαχαρη και αρχιζουμε να ζυμωνουμε!

Συνεχιζουμε ριχνουμε κουταλια-κουταλια αλευρι και ζυμωνουμε σε αφρατη ζυμη να μην κολλαει.

Την σκεπαζουμε για 1 ωρα!

Στην συνεχεια την βαζουμε πανω σε αλευρωμενο παγκο και την κοβουμε ισα μικρα κομματακια!
Αυτα τα κομματακια τα φτιαχνουμε μπαλιτσες!

Τις σκεπαζουμε για 20 λεπτα!

Στην συνεχεια ανοιγουμε οοες τις μπαλιτσες μικρα φυλλαρακια και καθε φυλλαρακι το κλεινουμε σε ρολο!

Τα σκεπαζουμε για 10 λεπτα!

Στην συνεχεια ολα τα ρολακια τα φτιαχνουμε μακρια μπαστουνακια!

Και ανα 3 μπαστουνακια φτιαχνουμε το τσουρεκι!

Τα βαζουμε στην λαδόκολλα στο ταψι και τα σκεπαζουμε για 30 λεπτα!

Τελος τα αλείφουμε με κροκο αυγου αραιωμενο γαλα ριχνουμε σουσαμι και τα ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 35 λεπτα αναλογα τον φουρνο!
ΙΣΩΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ΑΛΕΥΡΙ ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΡΥΘΜΙΖΟΥΜΕ!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Μπαμπαδάκια !!!!


ΜΠΑΜΠΑΔΑΚΙ ΖΟΥΜΕΡΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΩΡΑΙΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ???

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ::

250 γρ αλευρι κοσκινισμενο,

2 κ.σ.ζαχαρη,

20 γρ μαγια νωπη,

μια πρεζα αλατι,

3 αυγα χτυπημενα,

80 ml γαλα φρεσκο χλιαρο,

40 ml νερο χλιαρο,

1 βανιλια,

60 γρ βουτυρο λιωμενο ζεστο!!!!!! 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::

Βαζουμε σε ενα μπολ την μαγια την ζαχαρη το γαλα το νερο και 3 κ.σ.απο το αλευρι τα ανακατευουμε με πιρούνι καλα και το σκεπαζουμε για 15 λεπτα!!!! 

Σε αλλο μπολ ριχνουμε το αλευρι κανουμε λακουβιτσα και πανω στο αλευρι ριχνουμε το αλατι!!

Μεσα στην λακουβιτσα ριχνουμε τα αυγα ανακατευουμε!

 Συνεχιζουμε ριχνουμε την ενεργοποιημενη μαγια και ανακατευουμε ολα μαζι απαλα με ξυλινη κουταλα!!!!!

Ριχνουμε και την βανιλια!!

Τελος ριχνουμε το βουτυρο σιγα - σιγα δηλαδη κουταλια κουταλια και αρχιναμε να ζυμωνουμε!!!

Η ζυμη αφρατη και φυσικα μαστιχωτη!!!!

Βουτυρωνουμε η λαδωνουμε τα φορμακια και βαζουμε μείγμα στο καθενα μεχρι την μεση!

Τα αφηνουμε σκεπασμενα για 30 λεπτα! 

Προθερμαινουμε τον φουρνο στους 180 β αντιστασεις μεσαια σχαρα και ψηνουμε τα μπαμπαδακια για 35 λεπτα αναλογα τον φουρνο! 

Τα βγαζουμε και τα αφηνουμε να κρυωσουν !!! 

ΣΙΡΟΠΙ::

Βραζουμε 2 ποτηρια νερου νερο με 2 ποτηρια νερου ζαχαρη,μισο λεμονι,50 γρ κονιακ για 4 λεπτα!!! Και οπως ειναι καυτο αρχινάμε ενα ενα μπαμπαδακι και το σιροπιαζουμε!!!

Τα βγαζουμε σε ενα σκευος και προσπαθουμε να κοψουμε την μεση τους απο την μια μερια!!!

Αφηνουμε να κρυωσουν καλα!! 

Βαζουμε σε ενα μπολ 150 γρ μαρμελαδα βερίκοκο και 1 κ.σ.νερο και προσπαθουμε με ενα κουταλι να την κανουμε τελειως λεια!!!

Παιρνουμε ενα πινελο η και το κουταλι και περναμε ολα τα μπαμπαδακια!!!! 

Τελειωνουμε με την ΣΑΝΤΙΓΊ::: 

Χτυπαμε 1 μορφατ μεταλικο κουτι με 250 γρ αχνη ζαχαρη ,1 κ.σ.γαλα!!!

Βαζουμε την σαντιγί σε σακουλα ζαχαροπλαστικης και αρχιναμε να τα γεμιζουμε με προσοχη!!!!!

Και φυσικα για τελειωμα σαντιγί και το κερασακι! 

ΕΓΩ ΕΔΩ ΕΒΑΛΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΣΕ ΧΑΡΤΙΝΕΣ ΘΗΚΕΣ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΒΓΗΚΑΝ 20 ΜΠΑΜΠΑΔΑΚΙΑ!!!!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Κοκάκια !!!!


 
ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!!!!ΤΑ ΑΦΡΑΤΑ ΓΛΥΚΑ ΚΟΚΑΚΙΑ !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΟΚΑΚΙΑ:::

6 αυγα,

125 γρ αλευρι φαριναπ κοσκινισμενο,

60 γρ κορν φλαουρ κοσκινισμενο,

125 γρ ζαχαρη,

1 βανιλια,

1πρεζα αλατι!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::

Χτυπαμε τους κροκους με την μιση ζαχαρη και την βανιλια!

Χτυπαμε τα.ασπραδια με το αλατι σε σφιχτη μαρεγκα!!

Ριχνουμε στο μιγμα κροκων σιγα-σιγα αλευρι-κορν φλαουρ!!

Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε σε δοσεις την μαρεγκα στο μιγμα κροκων ανακατευουμε παρα πολυ απαλα!!

Βαζουμε το μείγμα σε.σακουλα.ζαχαροπλαστικης και στην συνεχεια κανουμε δισκακια πανω στην λαδοκολα στο ταψι!!

Τα ψηνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στους 180 β αντιστασεις για 15 λεπτα!!!!

Τα βγαζουμε και τα.αφηνουμε να κρυωσουν χωρις να τα μετακινησουμε!!!!!

ΣΙΡΟΠΙ::

Βραζουμε 1 ποτηρι νερου με 1 ποτηρι νερου ζαχαρη για 3 λεπτα και το αφηνουμε να κρυωσει!!!!!

ΚΡΕΜΑ ΣΑΝΤΙΓΊ:::

Χτυπαμε 250 γρ κρεμα γαλακτος φυτικη πολυ παγωμενη σε σφιχτη σαντιγυ και ριχνουμε μεσα 2 κ.σ.ζαχαρουχο την ανακατευουμε απαλα!!!!!

ΓΛΑΣΣΟ:::

Λιωνουμε σε μπεν μαρι 250 γρ κουβερτουρα!!!

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:::

Με ενα πινελο περναμε ολα τα δισκακια με σιροπι απαλα!!!!

Βαζουμε σαντιγί στο δισκακι !!!

Τα δισκακια τα υπολοιπα για το κλεισιμο τα βαζουμε στην λαδοκολα και ριχνουμε πανω τους γλασσο και με προσοχη τα βαζουμε πανω στην σαντιγί!!!!

Ριχνουμε και τρουφα και γρηγορα στο ψυγειο!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Ρεβανί απίστευτο !!!!!!


ΡΕΒΑΝΙ ΑΦΡΑΤΟ,ΓΕΥΣΤΙΚΟ,ΥΠΕΡΟΧΟ,ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΟ!!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

6 αυγα ιδιου μεγεθους,

μισο ποτηρι ζαχαρη,

1 ποτηρι γαλα,

1ποτηρι σπορελαιο, 

1 σακουλακι χονδρο σιμιγδαλι,

1 φακελακι μπεικιν,

1 βανιλια,

1 κ.ξ.λεμονιου!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν να ασπρισουν να μην χασουν τον ογκο τους!!!!!

Ριχνουμε εναλλάξ το σπορελαιο με το γαλα!!!!

Τελος ριχνουμε το σιμιγδαλι,το μπεικιν,την βανιλια,το/ξυσμα!!!!

Βουτυρωνουμε το ταψι μας και ριχνουμε το μείγμα!!!!

Ψηνουμε στους 180 β προθ αντισ μεσαια σχαρα για 35 λεπτα φυσικα αναλογα τον φουρνο!

Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει πολυ καλα! 

ΣΙΡΟΠΙ:

Βραζουμε 4 ποτηρια νερου νερο με 4 ποτηρια ζαχαρη μισο λεμονι για 5 λεπτα!

Το κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα 1 κ.σ.βουτυρο αγελαδινο!

Το αφηνουμε να λιωσει μονο του!!!

Σιροπιαζουμε με κουταλα σιγα-σιγα!

Δηλαδη απορροφει και συνεχιζουμε! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Πτιφουρ νηστίσιμα !!!


 Κοπιάστε για νηστίσιμα  πτι φουρ θα τα λατρέψετε !!!!Μπορείτε να βάλετε ότι γάλα φυτικό θέλετε, επίσης μπορείτε να βάλετε και κακάο!!!

Υλικά (τεμάχια βγαίνουν ανάλογα με το μέγεθος που θα τα φτιάξετε)
ΑΝ ΒΆΛΕΤΕ ΣΚΟΝΗ ΓΑΛΑ ΑΦΑΙΡΈΣΤΕ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΈΣ ΑΛΕΎΡΙ
250 βούτυρο φυτικό -βιταμ
80 γρ.ζαχαρη άχνη ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
ελάχιστο ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι νισεστε η κορν φλάουρ ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
2 κουταλιές σκόνη γάλα Νηστησιμο αμυγδάλου η σκόνη γάλα απλή η 4 κουταλιές γάλα υγρό αμυγδάλου
300 γρ.αλευρι ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ  για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέικεν
2 βανίλιες
(το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε μέσα και το μπέικεν και τις βανίλιες)

Μπορείτε να τα κάνετε και με μπισκοτομηχανη .
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 με 190 βαθμούς ανάλογα τον φούρνο σας εστία πάνω κάτω περίπου 12 λεπτά ,ο χρόνος εξαρτάται από το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος σας.
Μόλις δείτε ότι έχουν πατώσει και έχουν πάρει λίγο χρώμα θα τα βγάλετε δεν θέλουν πολύ ψησιμο.
Από την επόμενη μέρα τρώγονται μετά μανίας είναι σαν πτι φουρ μπορείτε να τα γεμίσετε με μαρμελάδα η να τα βουτήξετε σε σοκολάτα υγείας


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://m.youtube.com/watch?feature=share&v=uHK_JGxZo1k

Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Τούρτα σάντουιτς του λεπτού με μπισκότα και κρέμα !!!


ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ Η ΚΡΕΜΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ???ΕΥΚΟΛΗ ΤΟΥΡΤΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ!!!!!ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΡΕΜΑΣ ΥΛΙΚΑ:::

1 λιτρο γαλα,

5 κ.σ.ζαχαρη,

4 κσ.γεματες κορν φλαουρ,

2 κ.σ.γεμ.αλευρι,

4 κ σ.βουτυρο,

1 βανιλια,

3 κροκους αυγων

Εβαλα 20 μπισκοτα στον πατο του πυρέξ ή ταψιού .. εριξα ζεστη την κρεμα και εκλεισα με 20 μπισκοτα από πάνω ..μετά στο ψυγείο λίγη ώρα να δέσει και έτοιμο !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Κουλουράκια νηστίσιμα μυρωδάτα !!!


ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΝΗΣΤΊΣΙΜΑ!!!!!

1 ποτηρι χυμο φρεσκο πορτοκαλιου η μανταρινιου,

1 ποτηρι ζαχαρη,

1 ποτηρι σπορελαιο, 

1 κ.γ.σοδα,

2 κ γ μπεικιν,

1 κ γ.βανιλια,

2 κ.ξυσμα πορτοκαλιου η μανταρινιου,

5 με 6 ποτηρια αλευρι εδω το ρυθμιζουμε εμεις!!!! 

Βαζουμε στην λεκανη το λαδι,την ζαχαρη,τον χυμο και ανακατευουμε με συρμα!

Ριχνουμε την σοδα και αφηνουμε να ενεργοποιηθει!

Συνεχιζουμε ριχνουμε την βανιλια,το μπεικιν,το ξυσμα και τα ανακατευουμε !!

Ριχνουμε πρωτα 2 ποτηρια αλευρι και αρχιναμε να ζυμωνουμε!!

Συνεχιζουμε ριχνουμε λιγο-λιγο αλευρι και ζυμωνουμε μεχρι η ζυμη να γινει μαλακη να μην κολλαει!!!

Τελος πλαθουμε οτι σχεδιο θελουμε τα βαζουμε στην λαδοκολα στο ταψι και τα.ψηνουμε στους 200 βαθ.προθ αντιστ.μεσαια σχαρα για 20 λεπτα αναλογα τον φουρνο!!!!

Εκτέέση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Μιλφέιγ αγαπημένο !!!


 
Μιλφέιγ εύκολο ..!!

Υλικά:

750 ml γάλα
2 βανίλιες
4 αυγά
80 γρ. κορν φλάουρ
125 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. βούτυρο
350ml κρέμα γάλακτος
1 φυλλο σφολιατας
Ζάχαρη άχνη, κανέλα

Εκτέλεση:

Σε ενα ταψί με αντικολλητικό χαρτί τοποθετούμε τη σφολιάτα, τη τρυπάμε με ενα πιρούνι παντού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. Την βγαζουμε απο τον φουρνο και την αναποδογυριζουμε. Την πατάμε με τα χερια μας με μια πετσέτα γιατί είναι ζεστή και την βάζουμε να ψηθεί μεχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να έχει ψηθεί καλά, στους 180 βαθμούς. Βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα (κρατάμε 100ml πριν ζεσταθεί). Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τα 100ml γάλα που κρατήσαμε και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας. Βάζουμε όλο το μείγμα με τα αβγά μέσα στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς, με σύρμα, μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε απο τη φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε με μεμβράνη ηβοποια να ακουμπάει στην κρέμα και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια, μέχρι να γίνει σαντιγί.
Προσθέτουμε την σαντιγί μέσα στην κρέμα ανακατεύουμε και βάζουμε την κρέμα 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
Κόβουμε την σφολιάτα στη μεση και γύρω γύρω να την φέρουμε στα μέτρα που θέλουμε.
Σε ενα πυρέξ, ταψάκι βάζουμε το ένα κομμάτι σφολιάτας, από πάνω απλώνουμε τη μισή κρέμα, το δεύτερο κομμάτι σφολιάτας και την υπόλοιπη κρέμα. Τα κομμάτια που κόψαμε απο τριγύρω τα θρυμματίζουμε και τα ρίχνουμε πάνω από την κρέμα. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη, κανέλα και απολαμβάνουμε.
Καλή επιτυχία!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ