Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Λαμπρόψωμο-Λαμπροκουλούρα !!!!


 


Λαμπρόψωμο-Λαμπροκουλούρα (Γιορτινό Πασχαλινό Ψωμί)για την ημέρα της Ανάστασης!!!!
Tο Λαμπρόψωμο-Λαμπροκουλούρα είναι ένα γιορτινό Πασχαλινό ψωμί που φτιάχνεται την Μ.Πέμπτη και κόβεται την ημέρα της Ανάστασης!! Είναι κάτι μεταξύ τσουρεκιού και ψωμιού αλλά δεν είναι γλυκό!

Υλικά
100 γρ αλεύρι για τσουρέκι
1 κτσ ζάχαρη
150 γρ γάλα(σε θερμοκρασία δωματίου)
9 γρ ξηρή μαγιά
---------------------------------------------
400 γρ αλεύρι για τσουρέκι
150 γρ γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου)
70 γρ λιωμένο βούτυρο(σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κτγ αλάτι
1/2 κτγ γλυκάνισο
1/2 κτγ μαχλέπι
--------------------------------------------
1 αυγό
Σουσάμι
-------------------------------------------
24 εκ.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/iDaXXZ5h-y8

Κουλουράκια αρωματικά φανταστικά !!!!


 
 Κουλουράκια !!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΉ::

Υλικά:

1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού,

1 ποτήρι ζάχαρη,

1 ποτήρι σπορέλαιο,

1 κ.γ σόδα σκόνη,

2 κ.γ.μπεικιν,

2 βανίλιες ,

2 κ.γ ξύσμα πορτοκαλιού,

6 ποτήρια αλεύρι!!.



Χτυπάμε με το χέρι ή στο μίξερ την ζάχαρη με το σπορέλαιο.

Αμέσως μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας και τελευταίο το αλεύρι .

Ζυμώνουμε ..θέλουμε ζύμη μαλακή και εύπλαστη .

Πλάθουμε κουλουράκια σε οτι σχήμα θέλουμε .

Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί τα ακουμπάμε επάνω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να τα δούμε να ψηθούν και να πάρουν ωραίο χρώμα ...ο χρόνος ψησίματος ανάλογα με τον φούρνο !

Καλή επιτυχία !!!! Tzeni Tsanaktsidou ..AΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!


Λουκουμάδες από τους καλύτερους παραδοσιακοί Λέσβου !!!!


 Οι Καλύτεροι, οι πιο τραγανοί λουκουμάδες που έχετε δοκιμάσει ποτέ είναι εδω !!!
Δοκιμάστε τους και σίγουρα θα ενθουσιαστειτε. Ενα απο τα μυστικά βρίσκεται στην πατάτα. Λουκουμαδες Μυτιλήνης λοιπόν παραδοσιακοί !!!
Νομίζω δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω την συνταγή αυτή, Συχνά πολλοί σπάνια εντυπωσιάζομαι από ένα γλυκό, ιδίως όταν το έχω φτιάξει αρκετές φορές και το έχω συνηθίσει. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι από αυτές που πραγματικά δεν χορταίνω να φτιάχνω και να τρώω, είναι οι πιο τραγανοί λουκουμάδες, άψογα σιροπιασμένοι δεν πανιάζουν ακόμη και μετά από το πέρας 3 ημερών και η προέλευση της συνταγής βρίσκετε από το Πλωμαρι της ΛΕΣΒΟΥ όπου και κατάγομαι .Δοκιμάστε τους και απλά θα πετάξτε όποιες άλλες συνταγές για λουκουμάδες έχετε.

ΔΕΙΤΕ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -->  https://youtu.be/3Y_2VMVxedU

Λαδένια Κιμώλου - νηστίσιμη- !!!!

ΛΑΔΕΝΙΑ ΚΙΜΩΛΟΥ !! Νηστίσιμη (Η ελληνική καταπληκτική πίτσα) !!!

Υλικά για την ζύμη

2 κούπες του νες καφέ αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά
1 κουταλιά του γλυκού καλά γεμάτη αλάτι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Νερό όσο σηκώσει!

Για την γέμιση

2 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα σε φέτες
2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη ξηρή
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι !!

Εκτέλεση

Φτιάξτε το ζυμαράκι και αφήστε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί για 30 λεπτά!!
Λαδώστε το ταψί ,ανοίξτε το ζυμαράκι με τα δάχτυλα σας και καλύψτε όλη την επιφάνεια του ταψιού!!
Σκεπάστε την ζύμη με τις φέτες κρεμμυδιού και από πάνω απλώνετε τις ντομάτες ,ρίχνετε την ρίγανη το αλάτι και την μισή κούπα λάδι !!Ψήνετε σε προθερμασμενο φούρνο για 50 λεπτά σε αντιστάσεις στους 180!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Gogo Samiou Οι Χρυσοχερες ηδες !!!!


 

Ψαρόσουπα πεντανόστιμη !!!!


 
Ψαρόσουπα αγαπημένη !!!!


Υλικά

1 μεγάλο κοκκινόψαρο
3-4 πατάτες
6-7 καρότα
1-2 μάτσα σέλινο
2 κρεμμύδια ξερά
1 ντομάτα
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
1/2 κούπα ρύζι γλασέ
2 κ.σ. μαγιονέζα προαιρετικά
Χυμό λεμονιού
Έξτρα ελαιόλαδο για το λεμονόλαδο
1 αυγό προαιρετικά

Εκτέλεση

Σε μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε νερό λίγο ελαιόλαδο αλάτι και τη ντομάτα κομμένη στα 4 .... μόλις βράσει προσθέτουμε σταδιακά τα καρότα, σε λίγο τις πατάτες και τα σέλινα, και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να μισοψηθούν... σ'αυτή τη φάση ρίχνουμε το ψάρι κομμένο στα δύο.... όταν είναι έτοιμο τραβάμε με προσοχή το ψάρι να κρυώσει λίγο για να το καθαρίσουμε...με τρυπητή κουτάλα παίρνουμε όσα λαχανικά θέλουμε και αφήνουμε λίγα για να αλέσουμε με το ζωμό... ετοιμάζουμε το ζωμό, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα και μόλις βράσει ρίχνουμε το ρύζι... όταν ψηθεί ετοιμάζουμε το αυγολέμονο... Χτυπάμε το αυγό προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ζωμό από την κατσαρόλα... ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε στην σούπα... κλείνουμε τη θερμοκρασία και σερβίρουμε...✓✓✓

Για τα λαχανικά και το ψάρι, χτυπώ στο μούλτι χυμό λεμονιού ελαιόλαδο δύο κ.σ. μαγιονέζα λίγο αλάτι, και τα περιχύνω...✓✓✓

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Marina Hatzidaki Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!!

Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Μπακαλιάρος με τραγανό κουρκούτι !!!


ΜΠΑΚΑΛΙΆΡΟΣ ΤΗΓΑΝΗΤΌΣ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΎΤΙ !!! ΟΤΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΣΣΈΨΕΙ...ΚΆΝΤΕ ΤΟ ΤΗΓΑΝΊΤΕΣ .Και βάλτε από πάνω μέλι !!!!


ΚΑΙ ΤΡΌΠΟΣ ΤΗΓΑΝΊΣΜΑΤΟΣ
ΥΛΙΚΆ
500 ml νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
330 ml μπίρα, σε θερμοκρασία δωματίου
18 γρ. μαγιά ξηρή, ή 30 γρ. μπέικιν πάουντερ
2 πρέζες ζάχαρη κρυσταλλική
1 πρέζα αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε με το σύρμα, το νερό, τη μπύρα, τη μαγιά και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αφήνουμε για 15 λεπτά στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Στο ίδιο μπολ, ανακατεύουμε με το σύρμα το αλεύρι και το αλάτι μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλεύρι.
Αφήνουμε εκτός ψυγείου, σε θερμοκρασία δωματίου, καλυμμένο με μεμβράνη, μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά (1-2 ώρες).
Αν δεν έχουμε χρόνο και θέλουμε να ετοιμάσουμε γρήγορα το κουρκούτι μας, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μαγιά με 1 1/2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ και θα ανακατέψουμε κανονικά όλα τα υλικά και το κουρκούτι θα είναι έτοιμο για χρήση.
Μόλις φτιάξουμε το κουρκούτι μας, είμαστε έτοιμοι για να τηγανίσουμε το μπακαλιάρο μας.
1,5 κιλό μπακαλιάρο, υγράλατο φιλέτο χωρίς κόκκαλο200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για πανάρισμασπορέλαιο, για τηγάνισμααλάτιπιπέρι
Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο μας.Στραγγίζουμε καλά το ψάρι μας και το στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας ώστε να είναι στεγνό και να πιάσει καλά το κουρκούτι επάνω του.Φτιάχνουμε το κουρκούτι μας. Κόβουμε το μπακαλιάρο μας σε μικρές μερίδες, ίσες σε μέγεθος και πάχος ώστε να τηγανιστούν ομοιόμορφα. Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι με πολύ σπορέλαιο στη φωτιά μέχρι το λάδι να φτάσει τους 180ο C.Βάζουμε 200 γρ. αλεύρι σε ένα ταψί. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.Το κάθε κομμάτι το βουτάμε μέσα στο ταψί με το αλεύρι γιατί με αυτό το τρόπο θα κολλήσει καλύτερα το κουρκούτι στο ψάρι μας.Τινάζουμε το κάθε κομμάτι να φύγει το επιπλέον αλεύρι και μετά το βουτάμε στο μπολ μας με το κουρκούτι.Τινάζουμε το παραπανίσιο κουρκούτι και τηγανίζουμε μέχρι να χρυσαφίσουν τα κομμάτια γυρίζοντάς τα αν χρειαστεί.Τον μπακαλιάρο δεν τον ρίχνουμε απότομα στο καυτό λάδι. Πρώτα βάζουμε το μισό ψάρι και μόλις φουσκώσει λίγο το κουρκούτι τότε ρίχνουμε και το άλλο μισό μέσα στο τηγάνι.Όταν τηγανίσουμε σωστά τον μπακαλιάρο μας και γίνει τραγανός, αφαιρούμε σε ένα ταψί με απορροφητικό χαρτί.

Εκτέλεση φωτό από κυρία   Αναστασια Βλαχου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Κουλουράκια Σμυρνέικα !!!!



ΚΟΥΛΟΥΡΆΚΙΑ ΣΜΥΡΝΈΙΚΑ !!!ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΑ & ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ!!

Το κάθε κουλουρακι είναι 35γρ και για τα στρογγυλά με τα μπαλάκια.. το κάθε μπαλάκι 5γρ...Εάν σας αρέσουν βέβαια!!

Υλικά:

Όλα σε θερμοκρασία δωματίου!!

800γρ φυτινη με βούτυρο
200 γρ Βούτυρο τύπου ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΑΒΌΙ
625 γρ ζάχαρη
3 αυγά
250γρ χυμό πορτοκάλι
115γρ κονιάκ
1.900 γρ αλεύρι μαλακό Νο 2 τόσο που πήρε εμένα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (20γρ)
1 αυγό για το αλλειμα

Εκτέλεση:

Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε για 5' περιπου να αφρατέψει...Προσθέτουμε τη ζάχαρη για άλλα 3' ... Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα...να ενσωματωθούν Προσθέτουμε το χυμό και το κονιάκ και χτυπάμε.
Στη συνεχεια προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμενο με το μπέικιν χτυπάμε...Για λίγο ... Ελέγχουμε αν η ζύμη κολλάει ή πλάθεται. Αν κολλάει προσθέτουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι Η ζύμη να μην κολλάει.
Πλάθουμε κουλουράκια, σε οτι σχεδιο Θέλουμε...τα βάζουμε σε ταψιά με αντικολητικό χαρτί, τα αλείφουμε με το αυγό χτυπημένο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά στον αέρα....Αλλά αυτό εξαρτάται από το φούρνο σας...ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Αναστασια Βλαχου Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!

Νηστίσιμο αλάδωτο γλυκάκι υπέροχο !!!!


 
Αυτό το υπέροχο αλάδωτο γλυκάκι δε υστερεί πουθενά αν το συγκρίνουμε με ένα αρτύσιμο γλυκό! Δροσερό και Πεντανόστιμο!!


Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

    300 γρ νερό
    300 γρ ζάχαρη
    30 γρ κακάο σκόνη
    1 κτγ κανέλα
    150 γρ κουβερτούρα
    70 γρ καρύδια
    250 γρ φρυγανιά
    Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
    1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
    150 γρ ζάχαρη
    2 βανιλίνες
    100 γρ κορν φλάουρ
    Γλυκό του κουταλιού βύσσινο

Ταψί 25×30 εκ.
Δείτε τα Υλικά και εκτέλεση ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=08BV7mSLSdw

Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Σαλάτα με ψητά μανιτάρια !!!


 ★1 πιάτο βαθύ πράσινη σαλάτα
★4 ντοματινια
★1 αγγούρι ψιλοκομμένο
★4 τεμάχια μανιτάρια πλευρωτους
★1 κουταλάκι μυζήθρα τριμμένη
Σως
★1 κουταλιά ελαιόλαδο
★1 κουταλιά ξύδι βαλσαμικο
★1 κουταλιά σιρόπι αγαυης
★1/2 κούπα νερό
Αλευρωνουμε τα μανιτάρια και τα ψήνουμε σε τεφαλ για 5 λεπτά.Βάζουμε σε σαλατιέρα την πράσινη σαλάτα και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Απλώνουμε τα ψητά μανιτάρια πάνω και περιχύνουμε με τη Σως που έχουμε χτυπήσει σε σεικερ προηγουμένως. Πασπαλίζουμε με την μυζήθρα.Σε περίοδο νηστείας αφαιρούμε το τυρί.

Συνταγή από κυρία Δέσποινα Μόσχου.

Τσουρεκοκέικ γεμιστό !!!!



Τσουρεκοκεικ γεμιστό αφράτο,γευστικό απλά εξαιρετικό!! 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:::

1 ποτήρι γάλα φρέσκο χλιαρό,

1 φακελάκι ξερή .μαγια,

25 γρ νωπή μαγιά,

2 φλ.του ελληνικού ζάχαρη,

μια πρέζα αλάτι,

50 γρ βούτυρο λιωμένο ζεστό,

μισό ποτήρι ζεστό νερο,

μυρωδικά πχ.μαχλέπι ,

3 ποτήρια αλεύρι εδώ το ρυθμίζουμε εμείς!!!! 

ΕΚΤΈΛΕΣΗ,::

Βάζουμε στο μπολ το γάλα ,ζάχαρη,μάγιες και ανακατεύουμε με σύρμα!

Ρίχνουμε το νερό -βουτυρο-αλατι-μυρωδικα και ανακατεύουμε με σύρμα!

Συνεχίζουμε ρίχνουμε 1 ποτήρι και ακόμη ένα μισό αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα!

Τέλος ρίχνουμε σιγα-σιγα αλεύρι και ζυμωνουμε σε αφρατη ζύμη να μην κολλάει!

Την σκεπάζουμε για 2 ώρες!

Η ζύμη όταν την ζυμωνουμε θα πρέπει να είναι ζεστή!

 Βουτυρωνουμε καλα την φόρμα και πασπαλιζουμε παντού σουσάμι!

Βάζουμε την ζύμη στον πάγκο!

Παίρνουμε τον πλάστη και ανοίγουμε ένα παχύ φύλλο!

Βάζουμε Μερέντα και το κλείνουμε σε ρόλο!

Στην συνέχεια το βάζουμε μέσα στην φόρμα και το σκεπάζουμε για 30 λεπτά!

Μπορούμε να παραλείψουμε την Μερέντα και να προσθέσουμε στην ζύμη ζάχαρη! 

Αλείφουμε με γάλα και Ψήνουμε στους 180 β προθ.αντισ.μεσαια σχάρα για 50 λεπτά!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Πασχαλινά Κουλουράκια της Γιαγιάς χωρίς αμμωνία!!!




 Πασχαλινά Κουλουράκια της Γιαγιάς χωρίς αμμωνία!!!Θα τα λατρέψετε!!!!


Υπέροχα , μοσχοβολιστά πασχαλινά κουλουράκια που σίγουρα θα λατρέψετε. Εύκολα με λίγα υλικά αλλά πολύ αγάπη. Τα καλύτερα Πασχαλινά κουλουράκια στο Youtube θα τα βρείτε σε αυτή την συνταγή είμαι σίγουρος , δοκιμάστε τα και δεν θα αλλάξετε συνταγή ποτέ ξανά!!Αφράτα με υπέροχα αρώματα και γεύση όνειρο!!!

ΔΕΙΤΕ ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -->  https://www.youtube.com/watch?v=_ymq2wK_ZIU

Κουλουράκια απίστευτα χωρίς βούτυρα χωρίς αυγά με μέλι !!!!


 
 Κουλουράκια ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ ΧΩΡΙΣ ΒΟΥΤΥΡΑ ΜΕ ΜΈΛΙ 🍯 τραγανά Cookies with honey!!!

Υλικά
100 γρ.ελαιόλαδο
100 γρ.καλαμποκελαιο
180 χυμός πορτοκαλιού
100 γρ.ζαχαρη +1 κουταλιά μέλι
1 κουταλακι κανέλα Κεϋλάνης
1 κουταλακι σόδα
1 κουταλακι μπέικεν παουντερ
1 βανίλια
5 κουταλιές βρώμη
500 -550 γρ.αλευρι για όλες τις χρήσεις ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ

Ψήσιμο σέ ζεστό φούρνο 190 βαθμούς πάνω κάτω για 20 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.

ΕΠΙΚΆΛΥΨΗ Προαιρετικά
σουσάμι
σοκολατα κουβερτουρα λιωμένη
ινδική καρύδα
τριμμένη σοκολάτα 🍫

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=jYj8LzJu2tk

Μαγειρίτσα παραδοσιακή !!!!


 
 ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΘΑ ΓΛΕΙΦΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ 1000 ΜΠΡΑΒΟ !!!


ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες
1 μικρή αρνίσια συκωταρια
1 μαρούλι μέτριο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 κουταλιές άνηθο
209 γρ.ελαιολαδο
70 γρ.ρυζι Καρολίνα
αλάτι πιπέρι
2 ποτήρια νερό ζεστό για να βράσει η συκωταρια
2 ποτήρια ζεστό νερό όταν ρίξετε το ρύζι,αν χρειαστεί συμπληρώνουμε νερό.
Αν θέλετε βάλτε 1/2 κύβο λαχανικών

ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
1αυγο
1 λεμόνι στιμενο
1 κουταλιά κρύο νερό

ΝΤΕΚΟΡ
λίγο τριμμένο άνηθο
πιπέρι η πάπρικα γλυκιά


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ --> https://m.youtube.com/watch?v=EVaX-0AijV4&feature=share

Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Cookies με Νουτελα γεμιστά !!!


 Γεμιστά Cookies με Νουτελα απλά όνειρο !!! Γίνονται πανεύκολα, είναι πεντανόστιμα και σίγουρα θα ενθουσιαστειτε!!!
Νομίζω πως ότι και να πω είναι λίγο για αυτή την συνταγή , αυτά τα μπισκότα είναι θεϊκά απλά απίστευτα γευστικά και μαλακά με μια έκπληξη στο εσωτερικό τους . τι άλλο από πραλίνα φουντουκιού..
Πρέπει να τα δοκιμάσετε ......
Η συνταγή στο βίντεο που φτιάχνω είναι μισή δόση εγώ πιο κατω σας γράφω την κανονική αν και θα πρέπει σίγουρα να φτιάξετε διπλή δόση ....


ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΠΡΑΛΙΝΑΣ ΕΔΩ : https://www.youtube.com/watch?v=7aG2B...​

ΓΙΑ 15 COOKIES
200 γρ Πραλίνα φουντουκιού (NUTELLA)
230 γρ βούτυρο
2 αυγά
200 γρ ζάχαρη καστανή
100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική λευκή
1 βανίλια
345 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ γλυκ μαγειρική σόδα
1/2 κουτ γλυκ αλάτι
175 γρ σταγόνες σοκολάτας

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/k-daUgL7ITY

Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Κουλούρια Πασχαλινά χωρίς αμμωνία !!!


 
ΚΟΥΛΟΎΡΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΆ ΧΩΡΙΣ ΑΜΜΩΝΊΑ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΤΑΓΉ ΑΦΡΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΑΛΑΖΕΤΕ ΜΕ ΚΑΜΙΑ!!!!!


ΥΛΙΚΑ
700 γρ.περιπου για όλες τις χρήσεις ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
270 γρ.ζαχαρη άχνη ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
150 γρ γάλα  συμπυκνωμένο (όχι αραιωμένο)
4 αυγά φρέσκα
30 γρ.μπεικεν
2 βανιλετες η 4 καψουλακια βανίλιας
ξύσμα πορτοκαλιού λίγο
125 γρ.βουτυρο φρέσκο λιωμένο που υπάρχει σε βαζακι γυάλινο η το βρίσκετε και χύμα στο σούπερ μάρκετ.

ψήσιμο στους 180 βαθμούς περίπου  εστία πάνω κάτω για 12 έως 15 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://m.youtube.com/watch?v=iA3mDAxrfTM&feature=share