Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Φανταστικός Κορμός Λευκής Σοκολάτας!!!


  Κορμός Λευκής Σοκολάτας!!!
Ένας Φανταστικός Κορμός που θα Λατρέψετε στην εορταστική Περίοδο σε όλα τα τραπέζια σας. Με Ενα Σουπερ ελαστικό Παντεσπάνι και Μους Λευκής Σοκολάτας που θα Τρελαθείτε !!!

Για το Παντεσπάνι
200 γρ αυγά ή 4 μεσαία
100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια
90 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
25 γρ νισεστέ ή κόρν Φλάουερ
50 γρ Ηλιέλαιο

Για την Μους Λευκής Σοκολάτας
250 γρ Κρέμα γάλακτος 35%
25 γρ μέλι
25 γρ Γλυκόζη
170 Λευκή Κουβερτούρα
Ξύσμα απο 2 Λεμόνια
375 γρ κρέμα γάλακτος

Για Διακόσμηση
Κεράσια γλυκό κουταλιού
Μπισκότα χοντροκομμένα
Φλούδες Σοκολάτας


Εκτελεση ΕΔΩ -->  https://youtu.be/1ULTd9R1uRs

Χοιρινό από μπριζόλες λαιμού χωρίς κόκαλο με μπέικον τυρί και πιπεριές Φλωρίνης!!


 Χειροποίητο ρολό χοιρινό από μπριζόλες λαιμού χωρίς κόκαλο με μπέικον τυρί και πιπεριές Φλωρίνης!!


Υλικα
4 μπριζόλες λαιμου λεπτές χωρίς κόκαλο
5-6 φέτες μπέικον
5-6 φέτες τυρί γκουντα
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες
Αλάτι πιπέρι πάπρικα
Λάδι
Πατάτες
Θρουμπι


Εκτελεση
Παίρνω μια μια τις μπριζόλες τις βάζω σε μεμβράνη και τις χτυπάω με το ειδικό σφυρακι του κρέατος να πλατυνει και να γίνει όσο γίνεται πιο λεπτή.

Μετα παίρνω μια λαδόκολλα βάζω τις μπριζόλες την μια δίπλα στην άλλη  απλώνω επάνω το μπέικον το τυρί και της πιπεριές.

Με την βοήθεια της λαδοκολας τυλίγω σε ρολό και κλείνω καλά με οδοντογλυφίδες .

Το αλατοπιπερωνω βάζω πάπρικα και λίγο λάδι και το βάζω στην γάστρα έβαλα δίπλα γύρω γύρω πατατούλες αλάτι λίγο θρουμπι λάδι και νερό μέχρι την μέση της γαστρας κλείνω το καπακι και ψήνω στους 180 βαθμούς στον αέρα  μιάμιση ώρα περίπου προς το τέλος άνοιξα το καπακι να πάρει χρώμα!!!

 Έγινε λουκούμι !!!

Πολύ μαλακό!!! Καλή όρεξη!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Αλεξάνδρα Κυριάκη ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Μπισκότα με κακάο κ ταχίνι !!!


Μπισκότα μαλακά με κακάο και ταχίνι! Νηστίσιμα!!!


Υλικά!!
200 γρ ζάχαρη καστανή
200 γρ ταχινι
200 ml χυμό πορτοκάλι
1 βανίλια
5 κ.σ κακάο
400 γρ  περίπου αλέυρι που φουσκώνει μόνο του!!!


Εκτέλεση
Χτυπάω την ζάχαρη με τον χυμό και το ταχίνι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη προσθέτω την βανίλια το κακάο και το αλεύρι και ανακατέυω να ομογενοποιηθούν. Η ζύμη είναι μαλακιά! Βάζω στο ψυγείο μισή ωρίτσα και μετά με λαδωμένο χέρια  φτιάχνω μπαλάκια και τα βάζω σε λαδοκολα.Ψηνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 12-13 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας. Αφήνω λίγο να κρυώσουν και να σφίξουν !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Αλεξάνδρα Κυριάκη ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
 

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Σοκολατόπιτα !!!!


 
ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΣΠΕΣΙΑΛ!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ.ΥΛΙΚΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ η ΚΟΥΠΑ:

4 αυγα,

μισο ποτηρι ζαχαρη,

1 ποτηρι γαλα φρεσκο,

μισο ποτηρι σπορελαιο,

1,5 ποτηρι αλευρι κοσκινισμενο,

1 βανιλια η 1 κ.γ.υγρη βανιλια

3 κ.γ μπεικιν,

5 κουταλιες της σουπας κακαο!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::

Χτυπαμε τα αυγα-ζαχαρη!

Ριχνουμε σιγα σιγα γαλα-σπορελαιο!

Στην συνεχεια αλευρι-βανιλια-μπεικιν-κακαο!

Βουτυρωνουμε το σκευος μας ταψι η πυρεξ 22χ30 βαζουμε το μιγμα μεσα και το ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 20 με 25 λεπτα!

ΣΙΡΟΠΙ:

Βραζουμε.2 ποτηρια ζαχαρη με 2 ποτηρια νερο,50 γρ κουβερτουρα για 4 λεπτα!

Σιροπιαζουμε και τα δυο καυτα!

Μπορουμε να μην βαλουμε σιροπι γιατι γινεται πολυ αφρατη!!

Σιροπιαζουμε κατα.διαστηματα οχι ολο αποτομα!

ΓΛΑΣΣΟ:

250 γρ κουβερτουρα,

250 γρ κρεμα γαλακτος πληρες,

50 γρ βουτυρο!

Βαζουμε κουβερτουρα-κρεμα.γαλακτος στην εστια στο χαμηλο και ανακατευουμε να.γινει λεια!

Οταν την κατεβαζουμε ριχνουμε το βουτυρο ανακατευουμε πολυ καλα και την ριχνουμε πανω στην ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tzeni Tsanaktsidou  ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Μπιφτέκια γεμιστά με φέτα κ ντοματίνια !!!


ΜΠΙΦΤΈΚΙΑ ΣΧΑΡΑΣ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ!!!


Υλικά
500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά από ελιά
500 γραμμάρια χοιρινό κιμά
2 μέτρια κρεμμύδια
1σκελίδα σκόρδο
1 κύβο κνορ μοσχαρίσιο
1 αυγό
2 χοντρές φέτες ψωμί μουλιασμένο
Μαϊντανό
Πάπρικα γλυκιά σκόνη σκόρδου πιπέρι αλάτι αποξηραμένο ξύσμα πορτοκαλιού
Ελαιόλαδο.!! Χυμό από 2 λεμόνια.
Για τη γέμιση μέσα ένα κομμάτι τυρί φέτα και δύο ντοματίνια..!! μπορείτε και με τσένταρ
Εκτέλεση.
Βάζουμε τον κιμα σε λεκανίτσα..
Στο μπλέντερ μέσα βάζουμε τα 2 κρεμμύδια την μία σκελίδα σκόρδο τον μαϊντανό την σκόνη σκόρδου την κνορ και τα πολτοποιούμε...
Τα ρίχνουμε μέσα στον κιμά ρίχνουμε το αυγό το ψωμί Το ξύσμα πορτοκαλιού την πάπρικα αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο και πλάθουμε αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα για να βγουν τα αρώματα από τα μπαχαρικά .. παίρνουμε μεγάλη ποσότητα στα χέρια μας από τον κιμά φτιάχνουμε ένα μπιφτέκι βάζουμε μέσα ένα κομμάτι τυρί φέτα και 2 ντοματίνια ,κλείνουμε με τα δάχτυλα και ψήνουμε στη σχάρα από πέντε λεπτά την κάθε πλευρά....Πατάτες φούρνου λεμονατες.!!!!
Πατάτες θρούμπι αλάτι πιπέρι σκόρδο ελαιόλαδο χυμό από δύο λεμόνια και νεράκι και καλό ανακάτεμα... !!!!
ψήσιμο 220 αντιστάσεις πάνω κάτω μέχρι να μελώσουν

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
 

Μπακλαβάς με 43 φύλλα ..οπως παλιά !!!!


Δείτε πως θα φτιάξετε σωστό Μπακλαβά με 43 φύλλα  σωστά ψημένο και σιροπιασμένο χωρίς να λασπώνει μετά και απο Μέρες!!

Υλικά
🔪1 κιλό φύλλα κρούστας
🔪700 γρ λιωμένο βούτυρο
🔪200 γρ φιστίκια Αιγίνης
🔪300 γρ καρύδια
🔪100 γρ φρυγανιά
🔪1/2 κτγ γαρίφαλο
🔪1 κτγ κανέλα
🔪Γαρίφαλο ολόκληρο
----------------------------------------
🔪1 κιλό ζάχαρη
🔪700 γρ νερό
🔪1 λεμόνι
-------------------------------------------
🔪35χ25 εκ.

Συνταγή εδω: https://youtu.be/iJCLn1591bo
 

Νηστίσιμο σοκολατένιο γλυκό !!!

 
Εύκολο σοκολατένιο Νηστίσιμο γλυκό που σίγουρα θα απολαύσετε μέχρι και την τελευταία μπουκιά!!! Κανένας δεν καταλαβαίνει ότι είναι Νηστίσιμο!!

Υλικά
150 γρ αλεύρι Γ.ο.χ
30 γρ κακαό σκόνη
1 κτγ μπέικεν πάουντερ
1/2 κτγ μαγειρική σόδα
40 γρ ηλιέλαιο
1 κτγ ξύδι
170 γρ ζάχαρη
240 γρ νερό
80 γρ κουβερτούρα
2 βανιλίνες
Vegan Πραλίνα Sisinni
Ταψί 20χ20

Συνταγή εδώ: https://youtu.be/ACtfYnh5fhc😊✌
 

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Γιουβαρλάκια με κιμά κοτόπουλου ...Ελαφρύ νοστιμότατο φαγάκι!!!


 Γιουβαρλάκια με κιμά κοτόπουλου ...Ελαφρύ νοστιμότατο φαγάκι που αν το γευτείτε θα το ξαναφτιάξετε...!!!

Θα χρειαστουμε 1 κιλο κιμά και θα προσθεσουμε:
1 κουταλιά φρυγανιά
3-4 κουταλιες ρυζι γλασέ
Αλατι πιπέρι
1 αυγό
Ανηθο μαϊντανό
1 μεγαλο κρεμυδι τριμμενο
2 κουταλιες λάδι.

Πλαθουμε κεφτεδακια και τα αλευρωνουμε.

Σε μια πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε νερό 5 ποτήρια λιγο λαδι αλατι πιπερι και 1 καρότο κομμένο φέτες.. Αφηνουμε να βρασει και ριχνουμε τα κεφτεδακια+μια κουταλιά ρυζι.

Οταν βράσουν (δυνατά στην αρχή μετα αφηνουμε να σιγοβράσει) χτυπαμε αυγολέμονο με τον εξής τρόπο:

Βαζουμε στο σεικερ 1 αυγό +το χυμο 1μιση λεμονιου και χτυπαμε καλά. Προσθετ. λιγο καυτό ζουμακι και το ριχνουμε στην κατσαρολα κουνωντας τη.. Κλεινουμε με το καπακι για 5 λεπτα και σερβίρουμε...

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Ρούλα Λύρου ..ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Ψητό Κοτόπουλο στο γκριλ του φούρνου με υπέροχη σως !!!


Όταν δεν μπορείς να πας στην ταβέρνα έρχεται αυτή σε σενα...!!!
Ψητό Κοτόπουλο στο γκριλ του φούρνου με υπέροχη σως και πατατουλες τηγανιτές!!
Αλάτι πιπέρι σκόρδο και ρίγανη πάνω στο κοτόπουλο!!Έψησα στο γκριλ του φούρνου!!!

.



Για την σως
1 ποτ λάδι ελαφρύ του κρασιού
1/2 ποτ του κρασιού χυμό λεμόνι
1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα  
1/2 κουταλιά του γλυκού αλεύρι
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
λίγη ρίγανη η θρούμπι!! 

.


Αν θέλετε ταιριάζει  και μια κουταλιά κοφτή του γλυκού μαγιονέζα μέσα στην σάλτσα ..Εγώ δεν βάζω.
Όλα αυτά μαζί και χτύπημα για 3 λεπτά στο μπλέντερ μέχρι να δέσει η σάλτσα και περιχύνετε το κοτόπουλο αφού έχει ψηθεί ....Καλή επιτυχία!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣGogo Samiou 

Κεφτεδάκια κουνουπιδιού!!!

  Τραγανά κεφτεδάκια κουνουπιδιού!!!!

Σήμερα φίλοι μου έφτιαξα πανεύκολους, τραγανούς και πεντανόστιμους κεφτέδες με κουνουπίδι. Δοκιμάστε τους σήμερα κιόλας είναι καταπληκτικοί !!!!


Υλικά:
- 1/2 κιλό κουνουπίδι βρασμένο

- 3 καρότα βρασμένα

- 1 μέτριο κρεμμύδι

- 100 γρ. τυρί γκούντα

- 1 αυγό

- 2 κ.σ. μαϊντανό

- 8-10 κ.σ. φρυγανιά τριμμ.

- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

- αλάτι & πιπέρι
 
- αυγό & φρυγανιά για το πανάρισμα


Η συνταγή εδώ: https://youtu.be/yIgznfriiM0
 

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Βασιλόπιτα κέικ όπως παλιά !!!

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ!!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ

ΥΛΙΚΑ:

6 αυγα,

2 ποτηρια ζαχαρη,

 ποτηρι σπορελαιο,

1 ποτηρι χυμο φρεσκου πορτοκαλιου,

550 γραμμαρια αλευρι φαριναπ,

2 πορτοκαλια το ξυσμα τους,

2 βανιλιες!

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν καλα να ασπρισει το μείγμα!

Ριχνουμε σιγα σιγα το σπορελαιο και το χυμο εναλλαξ,τελος σιγα σιγα αλευρι,βανιλιες ξυσμα!

Προθερμαινουμε τον φουρνο στους 180 βαθμους!

Βουτυρωνουμε πολυ καλα το ταψι κατω και πλαγια πολυ καλα βάζουμε λαδόκολλα!!!

Ρίχνουμε το μείγμα και το τοποθετουμε στον φουρνο να ψηθει για 50 λεπτα αναμμενο και 10 σβησμενο!!!

Φυσικα ελενχουμε με ξυλακι απο σουβλακι !!

Ο χυμος μπορει να αντικατασταθει και με γαλα και να ελαττωθει το αλευρι στα 500 γραμμαρια!!

Μπορειτε να προσθεσετε και λιγο κονιακ η καποιο αλλο μπαχαρικο της αρεσκειας σας!!!

Το ταψί (30χ27)!!!

Το ποτήρι(200ml)!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
 

Φαγητάρα γιορτινή με κρέας κ λαχανικά!!!


 ΦΑΓΗΤΑΡΑ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΛΕΙΦΟΥΝ ΤΑ ΠΙΑΤΑ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ!!!

Υλικά
1,100 γρ.κρεας μοσχάρι η χοιρινό η άγριο
5 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές αλεύρι
7 κρεμμύδια μικρά
1 καρότο φέτες
σκόνη σκόρδου, πάπρικα γλυκιά,1 κύβο λαχανικών, κουρκουμά, πιπέρι μαύρο,ένα ξυλάκι ρίγανη,2 κλαράκια θυμάρι,1φυλλο δάφνη, λίγο αλάτι.
1 σφηνάκι κρασί λευκό η μαυροδάφνη η ότι έχετε.
 νερό που έχετε ρίξει λίγο ζωμό κρέατος αν σας αρέσει.
τσιγαριζετε όλα τα λαχανικά με το κρέας σβήνετε με κρασί ρίχνετε νερό και σκεπαζετε να βράσει.

Κατόπιν ρίχνετε τα δαμάσκηνα που τα έχετε μουλιασει σε λίγο κρασί 🍷 η κονιάκ , προσθέτετε και τα μανιτάρια και βράζετε περίπου 15 λεπτά ,φροντιστε να μείνει σάλτσα για 4με 5 άτομα .

Δένουμε την σάλτσα με 1 κουταλάκι κορν φλαουρ που έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό.


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ .. https://m.youtube.com/watch?v=maaKRBqNCR4&feature=share

Ζυγούρι κοκκινιστό !!!


 Κοκκινιστό ζυγούρι από μπούτι με κίτρινο ρυζάκι !!


Εκτέλεση
Βάζουμε το κρέας στη χύτρα με νερό...το ξαφρίζουμε και το αφήνουμε να βράσει με ανοιχτή τη χύτρα για 10 λεπτά...
Κατόπιν το σουρώνουμε, ξεπλένουμε τη χύτρα, και κόβουμε 2 κρεμμύδια και δύο σκελίδες σκόρδο σε φετακια μαζί με ελαιόλαδο και σοτάρουμε... προσθέτουμε το κρέας, αλάτι πιπέρι κουρκουμά λίγη κανέλα, δύο φύλλα δάφνη, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα...
Στη συνέχεια ρίχνουμε 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας και 2-3 φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς φλούδα... ανακατεύουμε και βράζουμε για 10 λεπτά περίπου... κατόπιν ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό, και κλείνουμε τη χύτρα... βράζουμε για 30 λεπτά...✓✓
Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό και σερβίρουμε...✓✓✓

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Marina HatzidakiΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Σπανακοτυρόπιτα !!!


 Αλλη μία πεντανόστιμη σπανακοτυρόπιτα, με ωραίο χειροποίητο φύλλο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τη σφολιάτα.... Και μόνο με ελαιόλαδο αγνό και υγιεινό..Από την κυρία Marina Hatzidaki  


Υλικά και εκτέλεση για το φύλλο
Σε μία λεκάνη βάζουμε 700 γραμμάρια αλεύρι, κάνουμε λακουβίτσα και ρίχνουμε 5 κουταλιές ελαιόλαδο, 5 κουταλιές ξύδι, 1 κουταλάκι αλάτι, και ένα κουταλάκι κοφτό σόδα.... Χλιαρό νερό όσο πάρει... Το ρίχνουμε σιγά-σιγά μέχρι να δούμε πόσο θα τραβήξει....✓
Ζυμώνουμε πολύ καλά τη ζύμη να γίνει λεία και μαλακή τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί...✓✓✓


Υλικά για τη γέμιση
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε 3 πράσα ψιλοκομμένα και ένα μεγάλο κρεμμύδι πολύ καλά στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά το σπανάκι χοντροκομμένο και αφήνουμε να μαραθεί.... Το βάζουμε σε δυο τρεις δόσεις ώστε να μην κατεβάσει πολλά νερά... Κάθε φορά το βγάζουμε και το ρίχνουμε σε ένα σκεύος.... Το αφήνουμε να κρυώσει, και προσθέτουμε 2 κουταλιές σιμιγδάλι, 2 αυγά, και 400 με 500 γραμμάρια φέτα καλή θρυμματισμένη με τα χέρια.... Ανακατεύουμε πολύ καλά τη γέμιση, την αφήνουμε στην άκρη και αρχίζουμε τη διαδικασία για τα φύλλα...✓
Κόβουμε το ζυμάρι στα δύο, και το κάθε ένα σε πέντε κομμάτια.... Παίρνουμε ένα-ένα κομμάτι το ανοίγουμε με τη βοήθεια νισεστέ σε μέγεθος ρηχού πιάτου.... Το τοποθετούμε πάνω σε ένα πιάτο και λαδώνουμε με μπόλικο λαδάκι... Κάνουμε την ίδια διαδικασία ξεχωριστά 5 φύλλα στο 1 και 5 στο άλλο πιάτο Το τελευταίο δεν το λαδωνουμε... Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα.... Κατόπιν παίρνουμε τα φύλλα από το ένα πιάτο όπως είναι και τα τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε σιγά-σιγά με τον πλάστη και με τα χέρια να το φέρουμε σε μέγεθος λαμαρίνας.... Το απλώνουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα προσθέτουμε τη γέμιση... τη στρώνουμε ομοιόμορφα και ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα με τον ίδιο τρόπο σκεπάζουμε την πίτα τσαλακωτά... Κλείνουμε γύρω-γύρω πολύ καλά, λαδώνουμε ραντίζουμε με λίγο νερό και χαράζουμε.... Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα...✓✓✓

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.Marina Hatzidaki  ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Παραδοσιακή Πλατσέντα Λέσβου με τον πιο Εύκολο Τρόπο!!!


 Παραδοσιακή Πλατσέντα Λέσβου με τον πιο Εύκολο Τρόπο!!Παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο Σιροπιαστό γλυκό από την Λέσβο που πραγματικά θα γεμίσει με Αρώματα όλο το Σπίτι!!! Θα πάθετε πλάκα !!!


Πλατσέντα Λέσβου

1 Συσκευασία χωριάτικο φύλλο Χονδρό 550γρ
250 γρ Καρύδια τριμμένα
90 γρ Ελαιόλαδο για άλειμμα των Φύλλων
1 κουτ σούπας κανέλα σκόνη
1/4 κουτ σούπας Μοσχοκάρυδο σκόνη
1/4 κουτ σούπας Γαρύφαλλο σκόνη
Λίγη Μαστίχα Χίου τριμμένη (προαιρετικά)
2,5 κουτ σούπας Ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ Ελαιόλαδο καυτό

Για το Σιρόπι
700 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
470 γρ Νερό
1 κουτ σούπας χυμό λεμόνι
1 Ξυλάκι κανέλας
1/4 Μαστίχα Χίου τριμμένη

Για Διακόσμηση
100 γρ Καρύδια τριμμένα

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -->  https://youtu.be/MhYQ3E_KbTs