Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Πίτσα με ωραίο αφράτο ζυμαράκι !!!❣️


Πίτσα με ωραίο αφράτο ζυμαράκι !!!❣️

Για το ζυμάρι χρειάστηκα 

500 γραμ αλεύρι ,

ένα φακελάκι μαγιά ,

ένα φλυτζανακι ελαιόλαδο ,

μια φλυτζανα τσαγιού χλιαρό γάλα ,

λίγο αλάτι 

λίγη ζάχαρη 

και χλιαρό νεράκι ..

Ολα τα υλικά μαζί την μαγιά την διαλύουμε σε λίγο χλιαρό γάλα και φτιάχνουμε την ζύμη.

Εστρωσα σε λαδωμένο ταψλι το ζυμάρι κ εβαλα σάλτσα ,κασερι,φέτα ,ζαμπόν ,λουκάνικο και ντοματίνια ❣️

Ψήσιμο 180 βαθμούς !

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Παλμιρα Αριστου

Ένα ακομη απλό και νόστιμο γλυκάκι !!!


 
Ένα ακομη απλό και νόστιμο γλυκάκι !!!

Σε ένα κατσαρολάκι βάζω μια μικρή μερεντα με μια κρέμα γάλακτος 500 γραμ και λίγο κονιάκ Ανακατεύω να γίνει κρεμώδες ..

Λιώνω νταιτζεστιβ  μπισκότα βάζω στο ποτήρι.

Μετά κρέμα και σοκολατάκια μπισκοτενια για τσαχπινιά !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Παλμιρα Αριστου

Μελιτζανάκι γλυκό κουταλιού που σε πολλούς ξυπνάει παιδικές μνήμες !!!

Παραδοσιακό γλυκάκι το Μελιτζανάκι γλυκό κουταλιού που σε πολλούς ξυπνάει παιδικές μνήμες !!!


 Υλικά
1 κιλό μικρά μελιτζανάκια (περίπου 50 κομμάτια)
¾ κιλού ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό
½ φλιτζάνι μέλι
χυμό 3 λεμονιών
αμύγδαλα ασπρισμένα (όσα και τα μελιτζανάκια)
1 ξυλαράκι κανέλα
6-7 γαρίφαλα

Εκτέλεση
Πλένετε τα μελιτζανάκια και με κοφτερό μαχαίρι τα ξεφλουδίζετε.

Τα χαράζετε κατά μήκος τόσο όσο να χωράει το αμύγδαλο.

Τα βάζετε σε λεκάνη, τα σκεπάζετε με νερό και προσθέτετε το χυμό των 2½ λεμονιών.

Για να μείνουν βυθισμένα στο υγρό, τα σκεπάζετε με ένα πιάτο, βάζοντας ένα βάρος από πάνω.

Τα αφήνετε έτσι για 1 ώρα περίπου.

Στραγγίζετε τα μελιτζανάκια και τα βράζετε σε μπόλικο νερό για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.

Τα στραγγίζετε και τα μεταφέρετε σε αρκετό κρύο νερό.

Τα αφήνετε 3 ώρες, αλλάζοντας το νερό 2-3 φορές.

Τα σουρώνετε ξανά και τα αφήνετε μέσα στο σουρωτήρι για 6 ώρες περίπου ώστε να στραγγίσουν καλά.

Τα αραδιάζετε σε πετσέτα και τα αφήνετε για 1 ώρα ακόμη να στεγνώσουν.

Βάζετε μέσα σε κάθε μελιτζανάκι από ένα αμύγδαλο.

Βράζετε τη ζάχαρη με το μετρημένο νερό για 5 λεπτά και ρίχνετε μέσα τα μελιτζανάκια.

Τα σιγοβράζετε για 10 λεπτά.

Σβήνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να μείνουν μέσα στο σιρόπι τους για 12 ώρες.

Την επομένη τα ξαναβράζετε, προσθέτοντας το μέλι, τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και τα κανελογαρίφαλα, μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το γλυκό να μισοκρυώσει.

Το μεταφέρετε σε αποστειρωμένα βάζα.

Εκτέλεση φωτό από κ. Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
 

Πιο αφράτη ,εύκολη,γευστική,καρυδόπιτα δεν γίνεται !!!


Καρυδόπιτα Σπέσιαλ!!! Πιο αφράτη ,εύκολη,γευστική,καρυδόπιτα δεν γίνεται !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ 200 ml τα ΥΛΙΚΑ:
5 αυγα,
1 βανιλια,
1 φακελακι μπεικιν παουντερ,
μισο ποτηρι ζαχαρη,
1 ποτηρι καρυδια ψιλοκομμενα,
λιγες σταφιδες αλευρωμενες,
1 ποτηρι αλευρι,
2 κουταλακια του γλυκου κανελα,
1 κουταλακι του γλυκου γαρυφαλο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπαμε.τα.αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν!
Ριχνουμε τα υπολοιπα υλικα αφου προηγουμενως τα.εχουμε.ανακατεψει ολα μαζι!
Τοποθετουμε το μειγμα.σε λαδωμενο 30 ταψι και το ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 40 λεπτα αναλογα τον φουρνο!

ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 3 ποτηρια ζαχαρη με 3 ποτηρια νερου και μισο λεμονι το χυμο του για 5 λεπτα!
Σιροπιαζουμε κρυο γλυκο και το σιροπι 5 λεπτα θερμοκρασια δωματιου αφου το κατεβαζουμε απο την φωτια!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
 

Μουσακάς !!!


ΜΟΥΣΑΚΑΣ..!!!


Υλικα για την κρεμα μπεσαμελ
1 λιτρο γαλα μακρας διαρκειας η φρεσκο
3 κουταλιες της σουπας βουτυρο βαζω φυτινη
6 κουταλιες σουπας κορν φλαουρ
2 αυγα
1κουπα τυρι πεκορινο
1 κουπας σκλυρο Δανιας
Αλατι
Μοσχοκαρυδο.!!
Για τον κιμα
1 κιλο κιμα μοσχαρισιο εγω προτιμω απο το μερος ελια!!
2 μεγαλα κρεμμυδια
2 σκ σκορδο
σαλτσα
μαιντανος
5-6 ντοματινια
αλατι,πιπερι αλλες φορες βαζω κανελιτσα και αλλες βαζω μπαχαρι
ξυδι για το σβησιμο του κιμα και ελαιολαδο για το τσιγαρισμα!!
Απο λαχανικα βαζω πατατα και μελιτζανα μονο και ψηνω πανω σε λαδοκολλα στο γκριλ του φουρνου σκετες τις μελιτζανες και πατατες χωρις λαδι απο πανω μονο με αλατι και ο μουσακας μου βγαινει πολυ ελαφρυς χωρις καθολου λαδι μεσα..!!


Εκτελεση για την μπεσαμελ
Σε κατσαρολα ριχνω το βούτυρο με το γαλα και μολις παρει βρασει ριχνω το κορν φλαουρ που το εχω διαλυσει πρωτα σε μια κουπα με χλιαρο γαλα,ανακατευω καλα μεχρι να πηξει και οπως ειναι καυτη η κρεμα ριχνω μεσα τα 2 αυγα τα οποια τα εχω χτυπησει νωριτερα,επισης ριχνω και τα τυρια στο τελος , το αλατι και το μοσχοκαρυδο!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
 

Cheesecake!!! 🍒🍒🍒


 
ΤΣΙΖ ΚΕΙΚ Βύσσινο..!!! Cheesecake!!! 🍒🍒🍒


 Υλικα
2 πακετα πτι μπερ παπαδοπουλου θρυματισμενα στο μίξερ
 1/2 πλακα βιταμ η βούτυρο λιωμενο
2κουτια τυρι κρεμα φιλαδελφεια τα μικρα
1 κουτι φυτική κρεμα μορφατ
 ζαχαρη αχνη οσο γλυκο εσεις το θελετε,Εγω εβαλα μια κουπα!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Ανακατεύω το μπισκότο με το λιωμένο βιταμ,σημείωση πρεπει να ειναι καλα βρεγμένο το μπισκοτο ,αν δειτε συμπληρωστε και αλλο βιταμ, στρώστε ομοιόμορφα το μπισκοτο σε ταψι η μεσαιο τσερκι χτυπηστε το τυρι με την κρεμα και τη ζαχαρη αχνη 10 λεπτα στο μιξερ δοκιμάστε ποσο γλυκο το θελετε και αν ειναι συμπληρωστε και αλλη ζαχαρη,Στρωστε επανω στο μπισκοτο και προσθεστε μαρμελάδα κερασι το βαζουμε στο ψυγειο μεχρι να παγωσει καλα..!!
 Για να πηξη η μαρμελαδα βαλτε την σε κατσαρολακι με δυο κουταλιες κορν φλαουρ και ανακατεψτε μεχρι να γινει σαν τζελ.....αν το βύσσινο σας ειναι κονσερβα προσθεστε κ δυο κουταλιες ζαχαρη αχνη !!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Μπιφτέκια γεμιστά ζουμερά !!!

Ζουμερά γεμιστά μπιφτέκια κ το τυράκι να ξεπηδάει λαχταριστό λαχταριστό !!! Καψαλισμένο ψωμάκι με φρέσκια ρίγανη κ χρυσαφένιες πατατούλες 😋😋

ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

750γρ. κιμά μοσχαρίσιο,

2 φέτες ψωμί μουλιασμενο κ τριμμένο

2 κρεμμύδια τριμμένα,

σκόρδο, μαϊντανό ψιλοκομμένο,

αλάτι,

πιπέρι,

ρίγανη,

λάδι,

Λίγο ούζο

Καλό ζύμωμα όλα τα υλικά μαζί .

Μια ώρα στο ψυγείο κ μετά πλάθω ένα λεπτό μπιφτέκι γεμίζω με μια ροδέλα ντομάτα και φέτα κλείνω με άλλο ένα λεπτό μπιφτέκι λάδωμα κ ψήσιμο !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Σούλα Λεβέντη ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ !!!
 

Σάββατο 14 Μαΐου 2022

Υπερ Αφράτο, Εξπρές Παγωτό Σοκολάτα !!!


 Εξπρές Παγωτό Σοκολάτα χωρίς Παγωτόμηχανή!!
Υπερ Αφράτο, χωρίς κρυσταλλάκια, με λίγα υλικά, ένα από τα ωραιότερα Σοκολατένια Παγωτά, εύκολο, όπως του εμπορίου, με το Διάσημο Γλάσο που παγώνει απευθείας!! Απλά φτιάξτε το !!

Εξπρές Παγωτό Σοκολάτα Πανεύκολο

380 γρ Ζαχαρούχο γάλα
263 γρ Μόρφατ
60 γρ μέλι
40 γρ κακάο Σκόνη κοσκινισμένο
1 σφηνάκι κονιάκ
100 γρ Νιφάδες Σοκολάτας

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ  https://youtu.be/RkKmAkRNYlA

Ντολμάδες με φύλλα μαρουλιού !!!!

Ντολμάδες με φύλλα μαρουλιού..και δεν έμεινε ούτε για δείγμα !!!

Τρία μαρούλια τα μεγάλα φύλλα τα έπλυνα κ τα ζεματισα έκοψα τα κοτσανακια κ τα στρώνω στη κατσαρόλα.
Σε μπολ έχω ανακατέψει 750 γρ κιμά, ρύζι καρολίνα, κρεμμυδάκια φρέσκα, άνηθο, μαϊντανό κ λίγο δυόσμο,λάδι αλάτι, πιπέρι.
Βάζω σε κάθε φύλλο γέμιση και τυλίγω τα αραδιαζω στη κατσαρόλα κ βάζω από πάνω τα υπόλοιπα κοτσανακια κ φυλλαράκια αλάτι πιπέρι λάδι νερό κ βάζω ένα πιάτο από πάνω κ σιγοβράζω.
Για την σάλτσα:
Μόλις είναι έτοιμα αδειάζω το ζουμί του σε ένα κατσαρολάκι κ προσθέτω 2 κουταλιές κορν φλαουρ,ένα κρόκο αυγού, χυμό από δύο λεμόνια, αλάτι κ τέλος μια κουταλιά βούτυρο βράζω μέχρι να δέσει η σάλτσα κ την ρίχνω πάνω στους ντολμάδες!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Σούλα ΛεβέντηΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
 

Mακαρόνια με κοτόπουλο !!!



Το χοντρό μακαρόνι θέλει δύο πράγματα την δεμένη σάλτσα να ρουφάς το μακαρόνι κ να γίνεσαι σαn γουρουνάκι 😂 κ μια πινακίδα που να γράφει μην ενοχλείτε 🤫🤫
Μακαρονάδα με κοτόπουλο σήμερα για μας τους μακαρονάδες με μπόλικο τριμμένο τυράκι κ τα πιρούνια πήραν φωτιά !!!


Πλένω το κοτόπουλο κ το σοτάρω με ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο σβήνω με κρασί ρίχνω 3 -4 ντομάτες περασμένες από το μουλτι, αλάτι πιπέρι, ξύλο κανέλας λίγο ζεστό νερό μερικά ντοματίνια κ σιγοβράζω μέχρι να γίνει κ να δέσει η σάλτσα μου !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Σούλα Λεβέντη ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ !!!

Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ!! Αυτό είναι το πιο Νόστιμο Προφιτερόλ σε 10' !!!



ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ!! Αυτό είναι το πιο Νόστιμο Προφιτερόλ Χωρίς ζάχαρη σε 10' που έχω φάει ποτέ!!!

ΥΛΙΚΑ
🔪150 γρ digestive χωρίς ζάχαρη
-------------------------------------------------
🔪1 λίτρο γάλα
🔪90 γρ κορν φλάουρ
🔪100 γρ κακάο σκόνη
🔪150 γρ stevia
🔪2 βανιλίνες
---------------------------------------------------
🔪Τριμμένο digestive χωρίς ζάχαρη
🔪Φράουλες


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ : https://youtu.be/DfUZblqm-II

Τα ποιο εύκολα αλλά τα ποιο γευστικά Σάντουιτσάκια Παγωτό!!!

·
Τα ποιο εύκολα αλλά τα ποιο γευστικά Σάντουιτσάκια Παγωτό!!!!!

Χρειαζόμαστε:

1 πακέτο μπισκότα πτι Μπερ,

200 ml γάλα φρέσκο,

500 γρ φυτική κρέμα γάλακτος,

150 γρ Μασκαρπόνε,

και εάν θέλουμε ψιλοκομμένο γλυκό βύσσινο η νιφάδες σοκολάτας!

 Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το Μασκαρπόνε και εάν θέλουμε ρίχνουμε το βύσσινο η τις νιφάδες σοκολάτας !!!

Βουτάμε τα κάθε μπισκότο στο γάλα δευτερόλεπτα τα βάζουμε στο τάπερ η ταψί στον πάτο του! Ρίχνουμε απαλά την κρέμα και ακριβώς πάνω βάζουμε ξανά μπισκότα βουτώντας τα και αυτά ελαφρώς στο γάλα!!!

Βάζουμε διάφανη μεμβράνη το βάζουμε κατάψυξη!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Θεϊκό σπέσιαλ Γαλακτομπούρεκο Κανταΐφι 2 σε 1!!!!!


 
Θεϊκό σπέσιαλ Γαλακτομπούρεκο Κανταΐφι 2 σε 1!!!!!     

Περιλαμβάνει Φύλλα Κρούστας -Κανταιφι _Κρεμα!!!!!!!

Συνταγή:

 Πρώτα Βουτυρωνουμε το ταψί (30χ27) που θα το συναρμολογησουμε!

Βάζουμε μέσα 2 φύλλα κρούστας τα οποία Βουτυρωνουμε καλά και τα ψήνουμε ελαφρώς στους 200β.  

Δεύτερον Βουτυρωνουμε το ταψί του φούρνου ρίχνουμε μέσα 500 γρ Καντάιφι και 300 γρ βούτυρο αγελαδινό λιωμένο ανακατεύουμε να μουσκέψει το Καντάιφι καλά και το ψήνουμε ελαφρώς στους 200 β.   

Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει!!

Κάνουμε και την κρέμα:

Υλικά:

2 λίτρα φρέσκο γάλα,

200 γρ ζάχαρη,

4 αυγά,

2 κρόκους,

2 βανιλιες η 1 κ.γ.υγρη βανίλια,

200 γρ σιμιγδάλι ψιλό,

60 γρ βούτυρο αγελαδινό σε κομματάκια!

ΣΙΡΟΠΙ:

700 γρ ζάχαρη,

500 γρ νερό,

μισό λεμόνι τον χυμό του βράσιμο 8 λεπτά να δέσει καλά!!

Και ξεκινάμε:

Πάνω στα ψημένα φύλλα κρούστας βάζουμε το μισό Κανταΐφι πάνω στο Κανταΐφι ρίχνουμε την κρύα κρέμα και πάνω στην κρέμα βάζουμε το υπόλοιπο Κανταΐφι!    

Με ένα πινέλο Βουτυρωνουμε γωνίες καλά ραντίζουμε ελαφρώς με νερό και το βάζουμε να ψηθεί στους 170 β για 1 ώρα!

Είναι έτοιμο όταν κουνάμε το ταψί να ξεκολλάει από κάτω και να κουνιέται!   

Αφού το βγάζουμε από τον φούρνο το αφήνουμε 3 λεπτά και στην συνέχεια σιροπιάζουμε με το χλιαρό προς κρύο σιρόπι σιγα-σιγα!

Δηλαδή απορροφάει και ξανά!

Εκτέλεση Κρέμας:

Κρατάμε 1 ποτήρι κρύο γάλα!

Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη στο χαμηλό στην εστία να ζεσταθεί!

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τις βανίλιες να αφρατεψουν!

Ρίχνουμε σιγα_σιγα το σιμιγδάλι και το ένα ποτήρι γάλα κρύο ανακατεύουμε!

Παίρνουμε λίγο γάλα ζεστό και ρίχνουμε στο μείγμα αυγών ανακατεύουμε!

Ρίχνουμε το μείγμα στο ζεστό γάλα ανακατεύουμε και μόλις αρχίζει να πήζει την κατεβάζουμε και ρίχνουμε το βούτυρο!

Αφήνουμε μόνο του να λιώσει την ανακατεύουμε και βάζουμε διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει! ❤️

Εκτέλεση φωτό συνταγή από την κ.  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
 

Τυροκροκέτες χρυσαφένιες !!!

ΤΥΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ !!

ΥΛΙΚΑ
300 γρ. τριμμένο τυρί γκούντα
4 κουταλιές κόφτες σούπας τυρί παρμεζάνα
2 αυγά
4-5 κουταλιές σούπας αλεύρι κατά προτίμηση φαρίνα βοηθάει να φουσκώσουν. Αν βάλετε αλεύρι για όλες τις χρήσεις να βάλετε και μισό κουταλάκι του γλυκού μπεικιν μεσα!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα καλά μαζί.

Βάζουμε στο ψυγείο 30`.λεπτά.

Κάνουμε μπαλίτσες και τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι και βαθύ σκεύος και να μην ακουμπάνε μεταξύ τους με αραβοσιτέλαιο! !!

Και να παραλείψετε την παρμεζάνα δε πειράζει είναι δοκιμασμένα και αλλιώς.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
 

Δεν έχω ξαναφάει ποτέ τόσο νόστιμο Κοτόπουλο!!!!

Δεν έχω ξαναφάει ποτέ τόσο νόστιμο Κοτόπουλο! Γρήγορη συνταγή όταν δεν έχετε χρόνο! Εύκολες συνταγές!!

ΥΛΙΚΑ
🔪3 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
🔪αλάτι
🔪πιπέρι
🔪150 γρ αλεύρι γ.ο.χ
🔪4 κτσ ελαιόλαδο
🔪2 σκελίδες σκόρδου
🔪50 γρ βούτυρο
🔪70 γρ μέλι
🔪1 κτγ σάλτσα σόγιας
🔪1 κτγ ξίδι βαλσάμικο


Δείτε την συνταγή εδώ: https://youtu.be/CtfJz7IG_7M