Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

Μακαρονάδα του καλοκαιριού καλύτερη και από κρέας !!!


 Η πιο νόστιμη Μακαρονάδα του καλοκαιριού καλύτερη και από κρέας και Νηστίσιμη/Vegetarian έτοιμη σε λίγα λεπτά!!!

500 γρ.ζυμαρικα καρότου που βράζουμε,σουρωνουμε,λαδωνουμε.

για την σάλτσα :
1 🍆 μελιτζάνα
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπεριά πορτοκαλι
10 ντοματινια κομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξηρό
1/2 σφηνάκι κρασί λευκό
1 φύλλο δάφνης
1 τσιμπια ρίγανη, δυόσμο αποξηραμένο, αλάτι, πιπέρι πάπρικα γλυκιά
1/2 κύβο λαχανικών
2 κουταλιές σάλτσα ντομάτας
4 κουταλιές ελαιόλαδο

Στόλισμα: τριμμένο τυρί, μαϊντανό ψιλοκομμένο


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/dF4XXlxvkbk

Έτοιμο Στο τσακ μπαμ!! Αυτό το Γλυκό Ξετρέλανε τους Πάντες!!


 Απλό και εύκολο Γλυκό ψυγείου χωρίς ψήσιμο!! Έτοιμο Στο τσακ μπαμ!! Αυτό το Γλυκό Ξετρέλανε τους Πάντες!!

ΥΛΙΚΑ
🔪450 γρ μπισκότα πτι μπερ
🔪250 γρ γάλα
-----------------------------------------------
🔪600 γρ κρέμα γάλακτος φυτική(κρύα)
🔪400 γρ άλειμμα πραλίνα σοκολάτας
-----------------------------------------------
🔪350 γρ κρέμα γάλακτος φυτική(κρύα)
🔪30 γρ ζάχαρη
-------------------------------------------------
🔪Κακάο σκόνη
--------------------------------------------------
🔪25χ30 εκ.


Δείτε την συνταγή εδώ : https://youtu.be/x5r4br2PvHk

Δεν έχω ξαναφάει πιο νόστιμες Πατάτες!!!



 Δοκιμάστε έτσι τις Πατάτες & θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα! 😊👌Δεν έχω ξαναφάει πιο νόστιμες Πατάτες!!!

ΥΛΙΚΑ
🔪1 κιλό πατάτες baby
🔪100 γρ αλεύρι γ.ο.χ
🔪2 σκελίδες σκόρδου
🔪Χυμό από 1/2 λεμόνι
🔪60 γρ ελαιόλαδο
🔪30 γρ μέλι
🔪Αλάτι
🔪Πιπέρι
🔪Ρίγανη
🔪Φρέσκια ρίγανη

 Δείτε την συνταγή εδώ: https://youtu.be/m5WRvDSA7RU

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Κύβοι λαχανικών !!!



Έτοιμοι και οι δικοί μου Κύβοι με βιολογικά λαχανικά από τον κήπο της πεθερούλας μου‼️‼️


Εκτέλεση :

4 μεγάλα κολοκυθάκια 

10 καρότα 

4μεγαλα κρεμμύδια

 8 πράσινες πιπεριές 

σέλινο

μαϊντανό περίπου από 1 ματσακι 

λίγο μαύρο πιπέρι 

λιγο ελαιόλαδο 

ζωμό από βρασμένο μοσχάρι μόνο τον ζωμό 

και λίγο νερό.

Τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τα βραζουμε λίγο μέχρι να μαλακώσουν όχι πολύ.

Τα πολτοποιουμε  τα αφήνουμε να κρυώσουν και γεμίζουμε ατομικά μπολακια και τα βάζουμε κατάψυξη σύνολο 100 βγήκαν!

Εκτέλεση συνταγή φωτό από κ.  Μαρια Πιτσιλιδου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Ρολάκια κρέμας !!!

Τα ποιο αφράτα ,γευστικά όμορφα ΡΟΛΑΚΙΑ  Κρέμας!!!

         Υλικά Ζύμης:

250 γρ γάλα φρέσκο,

1 φακ.ξερη,μαγιά,

1 βανίλια,

20 γρ ζάχαρη,

40 ml λάδι ελαφρύ,

μια πρέζα αλάτι,

1 ασπράδι αυγού,

600 γρ αλεύρι Φαριναπ!!!        

Υλικά κρέμας .

400 γρ γάλα φρέσκο,

3 κ σ γεμάτες κορν φλαουρ η Κάστερ παουντερ 

3  κ.σ.ζαχαρη,

1 κρόκο αυγού,

20 γρ βούτυρο!!                

Εκτέλεση ζύμης:

Βάζουμε στο μπολ την μαγιά,την ζάχαρη και το γάλα χλιαρό και τα ανακατεύουμε!!

 Ρίχνουμε το λάδι και το αυγό ανακατεύουμε!!

Τέλος ρίχνουμε σιγα-σιγα το αλεύρι με το αλάτι την βανίλια και ζυμωνουμε σε αφρατη λεία ζύμη!! Λαδωνουμε ένα μπολ βάζουμε την ζύμη μέσα την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη για 1 ώρα!  

        Κάνουμε την Κρέμα: 

Βάζουμε στην κατσαρολιτσα το γάλα με την ζάχαρη και το κορν και ανακατεύουμε να πήξει!

Την κατεβάζουμε και ρίχνουμε το αυγό και το βούτυρο! 

Ανακατεύουμε!

Την μεταφέρουμε σε ένα μπολ την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει!               

Αλευρωνουμε τον πάγκο και βάζουμε πάνω την ζύμη!

Την κόβουμε σε 8 ίσα κομμάτια!

Αυτά τα κομμάτια τα φτιάχνουμε μπαλιτσες! 

Ανοίγουμε όλα τα μπαλάκια σε φυλλαράκια!   

 Βουτυρωνοντας τα τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο!    

Και τα ανοίγουμε ένα φύλλο!

Αυτό το φύλλο το κλείνουμε ρολαροντας το π.χ όπως ρολαρουμε τα ροξακια!

Το κόβουμε σε ίσα κομμάτια!

Τα βάζουμε στην λαδόκολλα στο ταψί και τα σκεπάζουμε για 30 λεπτά!      

Στην συνέχεια χτυπάμε 1 κρόκο αυγού με 1 κ.σ γάλα και τα περνάμε με ένα πινέλο!!

Βάζουμε την κρέμα σε σακούλα.ζαχαροπλαστικης και βάζουμε πάνω στο καθένα γυρω-γυρω! Τελειώνουμε ψήνοντας στους 180β προθ.αντισ μεσαία σχάρα για 25 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο! 

Έφτιαξα 25 κομμάτια!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Γαλατόπιτα σούπερ !!!


 Η γαλόπιττα της γιαγιας!!!!
Συνταγή!
Ενα λιτρο φρεσκο γαλα ενα Νουνου εβαπορε 400γρμ αραιωμενο( μισο γαλα μισο νερο )να ζεσταθουν στην φωτια ριχνω ενα ποτηρι μεγαλο σιμιγδαλι ψιλό και δουλευω με το συρμα των αυγων σε μετρια φωτια μολις αρχιζει να πηζει ριχνω ενα ποτηρι μεγαλο ζαχαρη και ανακατευω αρωματιζω την κρεμα με μια βανιλια ξυσμα ενος πορτοκαλιου και τρεις κ.σ. βουτυρο φρεσκο αγελαδινο μαζι με μαργαρινη ,δηλαδη μισο φρεσκο μισο μαργαρινη .

Ανακατευω λιγο και αποσυρω.
Χτυπω πεντε αυγα μαζι κροκους και ασπραδια σε δυνατη ταχυτητα να αφρατεψουν και τα ριχνω στην κρεμα ανακατευω καλα να ενσωματωθουν .
Ψηνω σε 32 νουμερο βουτυρωμενο ταψι  σε προθερμασμενο φουρνο αεροθερμο στους 170 ° εως οτου ροδισει περιπου τρια τεταρτα.
Δεν την χορταινεις !!!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Μαιρη ΚαπνισηΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Αλλιώτικος Μουσακάς !!!


 Όλοι Αγάπησαν αυτό το εύκολο και Οικονομικό Φαγητό! Νηστίσιμος  Αλλιώτικος Μουσακάς Χωρίς Κρέας!!!

ΥΛΙΚΑ
🔪4 πατάτες
🔪ελαιόλαδο
🔪1 κτγ πάπρικα γλυκιά
🔪1/4 κτγ σκόρδο σε σκόνη
🔪Ρίγανη
🔪1 κτγ αλάτι
------------------------------------------------
🔪600 γρ μανιτάρια πλευρώτους
🔪1 μέτριο κρεμμύδι
🔪ελαιόλαδο
🔪300 γρ ντομάτα κονκασέ
🔪Λίγο νερό
🔪1,5 κτγ αλάτι
🔪Πιπέρι
----------------------------------------------
🔪3 μικρές μελιτζάνες
🔪ελαιόλαδο
🔪αλάτι
🔪πιπέρι
🔪Ρίγανη
🔪1/2 κτγ σκόρδο σε σκόνη
------------------------------------------------
🔪25χ30 εκ.


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -->  https://youtu.be/FfDGoT3iw1Y

Τηγανίτες απλές και εύκολες για όλες τις ώρες !!!


 Τηγανίτες απλές και εύκολες για το πρωινό μας!!!

ΥΛΙΚΑ
1 κούπα αλέυρι γ.οχ
3/4 της κούπας περίπου νερό
1/2 κ.γ αλάτι
Βάζω σε ένα μπολ όλα τα υλικά και με  σύρμα ανακατευω καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά  και να γίνει ένας χυλός λίγο πηχτός..Βάζω λάδι σε ένα τηγάνι και Ρίχνω κουταλιά κουταλιά ξεκινώντας από την μέση του τηγανιού μέχρι να γεμίσει. Αφήνω να πάρει χρυσάφι χρώμα και γυρνάω από την άλλη.Σερβιρω σκέτες η με μελι !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Αλεξάνδρα ΚυριάκηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Γλυκάκι ψυγείου γρήγορο κ ελαφρύ !!!


Ελαφρύ  γλυκάκι με φρυγανιές και άρωμα κανέλας!!!


Υλικά για ένα τετράγωνο πυρέξ 24×24 εκ
12 φρυγανιές
Για το σιρόπι
1.5 φλ ζάχαρη
1.5 φλ νερό
1 ξύλο κανέλας
1 φλούδα λεμονιού
Τα βράζω 6-7 λεπτά από το σημείο βρασμού και το αφήνω να κρυώσει.
Για την κρέμα
500 ml γάλα
4 κ.σ κορν φλάουερ
3 αυγά
1 βανίλια
1κ.γ κανέλα σκόνη
1 κ.σ βούτυρο
3/4 φλ ζάχαρη
Για την διακόσμηση
300 ml φυτική σαντιγί πράσινη συσκευασία
Κανέλα
Αμύγδαλο λευκό τριμμένο!
Εκτέλεση
Χτυπάω την φυτική κρέμα να γίνει  σαντιγί και την βάζω στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσω.
Σε ένα πυρέξ στρώνω τις φρυγανιές διπλή σειρά τις σιροπιάζω με το κρύο σιρόπι  και τις αφήνω να τραβήξουν.
Ετοιμάζω την κρέμα. Χτυπαω  τα αυγά με την ζάχαρη την βανίλια το κορν φλάουερ και την κανέλα να ομογενοποιηθούν και αφήνω στην άκρη.Ζεσταινω το γάλα σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί Ρίχνω το μισό στο μείγμα των αυγών ανακατέυω καλά με το σύρμα να ομογενοποιηθεί και μετά το αδειαζω στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.Κατεβαζω από την φωτιά και πρόσθετω το βουτηρο ανακατεύοντας μεχρι να λιώσει.Σκεπαζω με μεμβράνη και αφήνω να κρυώσει. Μετά στρώνω την κρέμα επάνω από τις φρυγανιές κάνω ροζετες με την σαντιγί και διακοσμω με κανέλα και το αμύγδαλο!!! Βάζω στο ψυγείο 2-3 ώρες να παγώσει!!! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Αλεξάνδρα ΚυριάκηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
 

Ροξάκια με άρωμα πορτοκαλιού νηστίσιμα !!!


 

Ροξάκια νηστίσιμα με πορτοκάλι !!!!!


Υλικά
100  ml χλιαρό νερό
100 ml χυμό  πορτοκάλι
200 ml καλαμποκελαιο
7 γρ μαγιά
1κ.σ ζάχαρη
1κ.σ κανέλα σκονη
400 -450 γρ φαρίνα κοκκινη
3.κ σ κακάο
Ξύσμα από ένα πορτοκαλι
Σιρόπι
2.5 ποτ ζάχαρη
3 ποτήρι νερό
1 κ σ μέλι
1 ξύλο κανέλας
2 γαρύφαλλα
1 φλούδα πορτοκαλι


Εκτέλεση
Βάζω  σε ένα μπολ το χλιαρό νερό με την μαγιά και την ζάχαρη και ανακατέυω καλά να διαλυθεί προσθέτω το λάδι τον χυμό το ξύσμα την κανέλα και την φαρίνα ζυμώνοντας. Αφήνω μισή ώρα να ξεκουραστεί και μετά την χωρίζω σε τρία ίσα μέρη.Παιρνω το ενα μέρος προσθέτω το κακάο  και ζυμώνω να ενσωματουθουν καλά τα υλικά.Το χωρίζω σε 2 μέρη.
Παίρνω το ενα μέρος από την λευκή ζυμη και σε αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγω μακρόστενη φτιάχνω ένα ρόλο από το σοκολατένιο μείγμα το βάζω πάνω στο άσπρο και το κάνω ρόλο.Ετσι κάνω και με την υπόλοιπη ζύμη.
Μετά κόβω σε ροδέλες και βάζω σε λαδόκολλα.Ψηνω στους 170 στον αέρα 20-25 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.


Σιρόπι Βράζω όλα τα υλικά εκτός το μέλι 7-8 λεπτά από το σημείο βρασμού  κατεβάζω από την φωτιά ριχνω το μέλι ανακατέυω καλά.Τα βάζω μια στρώση σε ένα ταψάκι ρίχνω το σιρόπι και τα αφήνω να τραβήξουν . Κρύα ροξακια καυτό σιρόπι. Η δόση είναι για τριάντα ροξακια!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Αλεξάνδρα ΚυριάκηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Ψωμάκια γεμιστά !!!


Ψωμάκια με  ντομάτα και  μυρωδικά !!!

ΥΛΙΚΑ
4 φλ περιπου αλέυρι
1 μαγιά νωπή
1 ποτ  χλιαρό νερό
1 κ.γ πάπρικα γλυκειά
1 κ.γ ρίγανη
1 κοφτό αλάτι
1/2 κ.γ ζάχαρη
1/2 φλ ελαιόλαδο
2 ντομάτες κόκκινες σφιχτες στον τρίφτη
Λιγο μάυρο σουσάμι
Σε λεκανίτσα βάζουμε το λάδι με τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.Ρίχνουμε  το νερό και μετά ρίχνουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατέυουμε μέχρι να διαλυθεί.Αφήνουμε πέντε λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά μετά ρίχνουμε το αλάτι  τις ντομάτες και   ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι  μέχρι να μην κολλάει και να έχουμε μια λεία και μαλακή ζύμη.Αφήνουμε σκεπασμένη με μεβράνη και μία πετσέτα  1 ώρα να φουσκώσει.Χωριζω σε 10 μπκαλακια.Παιρνω ένα μπαλάκι το κάνω κορδόνι το χωρίζω στην μέση το πλέκω και το γυρνάω κουλουρακι στην μέση βαζω ένα κομμάτι ντομάτα η ελιες! Τα βάζω σε ένα ταψί με λαδόκολλα!!Ανακατεύω λίγο λάδι  με πάπρικα γλυκιά και αλείφω τα ψωμάκια από πάνω  έβαλα λίγο μάυρο σουσάμι.Εψησα  στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο!!!!Βγαίνουν 10 κομμάτια.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Αλεξάνδρα ΚυριάκηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
 

Σαγανάκι γαρίδες !!!


Γαρίδες σαγανάκι !!!


Γαρίδες
1 σκ σκόρδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ντομάτα στον τρίφτη
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 κ.σ Πελτέ
Λάδι αλάτι πιπέρι
Σε ενα  πλατυ τηγάνι τσιγάρισα σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι με το σκόρδο να μαλακώσουν έριξα την ντομάτα τις γαρίδες να σωταριστούν ελαφρά έσβησα με το κρασί άφησα λίγο να εξατμιστεί αλάτι λίγο πιπέρι και 1 ποτήρι ζεστό νερό που μέσα είχα διαλύσει τον πελτέ.Αφησα 10 λεπτά περίπου να βράσουν και να χυλώσει η σάλτσα.Απο επάνω έβαλα λίγο φέτα  και
 μαιντανό!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Αλεξάνδρα ΚυριάκηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Γεμιστά κολοκυθολούλουδα !!!


 ·
Ποτέ μου εις τα λούλουδα δεν είχα τρυφεράδες... μόνο σ'τσ  ανθούς  του περβολιού που κάναμε ντολμάδες...!!!


ΚΟΛΟΚΥΘΟΛΟΥΛΟΥΔΑ ΓΕΜΙΣΤΆ (ΓΙΑΠΡΑΚΙΑ)
 Ακολουθεί συνταγή για το εμβληματικό καλοκαιρινό φαγητό της Ρουμελης, της Ηπείρου, της Κρητης και  αλλου... ..
Μαζεύουμε τα κολοκυθολουλουδα νωρίς το πρωί τα πλένουμε και αφαιρουμε το εσωτερικό κίτρινο μερος που έχει τη γύρη.
Αν δεν τα χρησιμοποιησουμε αμεσως τα τακτοποιουμε κατά δεκάδες (βαζοντας το ενα μεσα στο αλλο) τυλιγουμε με λιγο βρεγμένο χαρτί και τα φυλαμε στο ψυγείο.

.



 Για τη γέμιση :
Τριβουμε με τον τρίφτη ενα μεγαλο κρεμμυδι και μια σκελιδα σκόρδο και το σωταρουμε σε αρκετό λαδι... Προσθετουμε 3 ώριμες τριμ. ντομάτες 1 πιπεριά κομμενη κυβακια αλατι πιπερι ριγανη και  2 κουπες ρυζι.. Στο τελος αρκετο μαϊντανό και δυόσμο.
Στον πατο του ταψιου στρωνουμε λεπτοκομενες πατατες και κολοκυθακια, τοποθετούμε τα γιαπρακια... Λαδι, αλάτι πιπερι ριγανη και λιγο χυμο ντοματας...

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Ρουλα ΛυρουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Κορμός Μερέντα τούρτα !!!!


  Τούρτα κορμός Μερέντα!!!!!!!!

Υλικά:

400 γρ μπισκότα πτι Μπερ Παπαδοπούλου,

400 γρ γάλα φρέσκο,

2 κ.σ.κορν φλαουρ,

2 κ.σ κακάο,

2 κ.σ.ζαχαρη,

100 γρ κουβερτουρα,

20 γρ βούτυρο,

250 γρ Μερεντα!

Εκτέλεση:

Σπάω τα μπισκότα σε ένα μπολ!!!

Φτιάχνω την κρέμα:

Βάζω στην κατσαρολιτσα το γάλα,ζάχαρη,κορν,κακάο και τα ανακατεύω μέχρι να πήξει!

Την κατεβάζω και σπάω μέσα την κουβερτουρα,ρίχνω και το βούτυρο και ανακατεύω!

Την ρίχνω όπως είναι καυτή πάνω στα μπισκότα και τα ανακατεύω να μουσκευτουν όλα!

Βάζω το μείγμα στο τάπερ η ταψί η και πυρέξ και το ισιωνω καλά!

Το κλείνω με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 3 ώρες!

Στην συνέχεια το βγάζω από το ψυγείο,βγάζω την μεμβράνη και ρίχνω πάνω την Μερεντα!

Διακοσμώ με τριμμένη κουβερτουρα και το βάζω πάλι στο ψυγείο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

Τούρτα μους λευκής σοκολάτας με τριμμένη καρύδα!!!

Εύκολη τούρτα μους λευκής σοκολάτας με τριμμένη καρύδα!!!

Φτιάχνουμε μια εύκολη τούρτα με μπισκότα, μούς λευκής σοκολάτας και τριμμένη καρύδα απλά τέλεια!! Μην ξεχάσετε να βάλετε το λικέρ πικραμύγδαλο αν δεν την τρώνε παιδιά γιατί δίνει τέλεια γεύση!!
 Υλικά
  για την βάση
-2 πακέτα γεμιστά μπισκότα με γεύση καρύδα
-90gr βιτάμ
  για την κρέμα
-500ml κρέμα γάλακτος έτοιμη σαντιγί
-250gr λευκή κουβερτούρα
-20ml λικέρ πικραμύγδαλο ή κονιάκ
-150gr ινδική καρύδα τριμμένη

Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/a0WubCHzQp4