Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Κουραμπιέδες με 4 υλικά !!!

Παραδοσιακοί κουραμπιέδες με 4 μόνο υλικά σε 5 λεπτά! Λιώνουν στο στόμα!!!!

 Συστατικά

    500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
    90 γρ. ζάχαρη άχνη
    400 γρ. βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ, κρύο
    50 γρ. αμύγδαλα ψημένα, χοντροσπασμένα
    ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/n2Ls6ldABz0

Ταχινόπιτα νηστίσιμη !!!


 
Μια εκπληκτική Στριφτή Ταχινόπιτα Ταψιού με δικό μας  φύλλο, πανεύκολο, Γρήγορο και πάνω απ όλα πεντανόστιμο. Ιδανική να συνοδεύσετε τον καφέ, να πάρουν τα παιδιά κολατσιό στο σχολείο και να την απολαύσετε κατά την διάρκεια της Νηστείας και όχι μόνο!!!

Νηστίσιμη Ταχινόπιτα Ταψιού

Για την Ζύμη
500 γρ Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
7 γρ ξερή Μαγιά
54 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
Λίγο αλάτι
4 γρ κανέλα σκόνη
1 βανίλια
35 γρ Ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
275 γρ νερό
1 κουτ σούπας Ταχίνι

Για την Γέμιση
250 γρ Ταχίνι
4 κουτ σούπας ζάχαρη Καστανή η Λευκή
1 1/2 κουτ γλυκού κανέλα σκόνη

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -->  https://youtu.be/l3N9MNGn_Nw

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Κυδώνι γλυκό !!!


Γλυκό κουταλιού κυδώνι!!   

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μετράω  με ποτηρια νερου ενα ποτηρι κυδωνι καθαρισμενο και λεπτοκομμενο ενα ποτηρι ζαχαρη!
Συνολικα στα δυο κιλα καθαρο κυδωνι δυο κιλα ζαχαρη και ενα ποτηρι ακομα ζαχαρη , ετσι με εμαθε η μανουλα μου .

Πεντε ποτηρια νερο, μια φουντιτσα αρμπαρροριζα ,τα σπορακια απο μια καψα που ειναι στο εσωτερικο του κυδωνιου ειναι πλουσια σε πηκτίνη, να δεσει το γλυκο
Και σταγονες απο μισο λεμονι!!!!!
Αφηνω να κρυωσει και γεμιζω τα βαζα μου
Για κερασμα η με γιαουρτι οπως και να το αξιοποιησετε ειναι φανταστικό!!!!

Eκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Μαιρη Καπνιση ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
 

  Γιαουρτίνη !!!


 
Γιαουρτίνη της μαμάς!!!...Επιμένουμε στην παράδοση  μας με καμάρι!!!!


Συνταγη
6 αυγα
1 κεσεδακι γιαουρτι 200γρμ οτι γιαουρτι να'ναι!!
1 κεσεδακι βουτυρο( μισο φυτινη μισο καλο)
1 κεσεδακι αμυγδαλα ασπρισμενα και χονδροκομμενα στο μουλτι
2 και 1/2 κεσεδακια κοφτα σιμιγδαλι ψιλο
4  βανιλιες
3 κ.γ μπαίικιν παουντερ
250 γρμ ζαχαρη
Εκτελεση
Χτυπαμε το βουτυρο με την ζαχαρη αρκετη ωρα με το μιξερ χειρος κατοπιν ριχνουμε τους κροκους και συνεχιζουμε το χτυπημα το γιαουρτι τις βανιλιες το σιμιγδαλι με την μαρεγγα  εναλλαξ και τελος τα αμυγδαλα
Ψηνω σε καλα προθερμασμενο φουρνο στους 200° πανω κατω σε 30 Νο ταψι ! Χρονος ψησιματος αναλογα τον φουρνο εμενα μου πηρε τρια τεταρτα στην μιση ωρα το κοιτατε με την μεθοδο της οδοντογλυφιδας!!
Με το κεσεδακι της γιαουρτης των 200γρμ μετραμε !!το χρησιμοποιουμε σαν δοσομετρητη!!
Σιροπι
4 φλυτζανες ζαχαρη ,3 1/2 νερο μια φλυδα λεμονιου για 7 λεπτα απο το σημειο βρασμου
Τρυπαμε.με οδοντογλυφιδα  το γλυκο μολις βγει και σιροπαρομε!!
Ζεστο το γλυκο κρυο το σιροπι!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Μαίρη Καπνίση ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Λικέρ ροδιού!!!


 
Λικέρ ροδιού!!!!❤

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ 


3 κούπες ρόδι(σπορια)
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες Μπραντυ
2 ξυλάκια κανέλας
4 γαρύφαλλα 


Τα βάζω όλα σε μια  κατσαρόλα να πάρουν βράση.

Μόλις πάρει το σβήνω και το σκέπαζω για 24 ώρες.

Μετά το σουρώνω δύο φορές σε τουλπανι.

Αν δεν έχετε Γάζα διπλή.


Φετος έκανα διπλή δόση!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ  Liana Strimenea ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Μακαρονόπιτα !!!



Μακαρονόπιτα !!!

ΥΛΙΚΑ

   500γρ. Πεννες, 

600γρ. φετα 

50γρ. βουτυρο, 

200γρ. γιαουρτι στραγγιστο 

5 αυγα,

 μισο λιτρο γαλα φρεσκο, 

λιγο πιπερι μαυρο. 

 Ολα τα υλικά μαζί .

Στρώνουμε 5 φύλλα από κάτω λαδώνοντας το καθένα χωριστά.

Ρίχνουμε την γέμιση με τα μακαρόνια και σκεπάζουμε με άλλα 4 με 5 φύλλα.

Λαδώνουμε από πάνω όλη την επιφάνεια  χαράσσουμε και ραντίζουμε με νερό για να ξεροψηθεί κ να να γίνει τραγανή.

Μπορειτε να χρησιμοποιησετε φυλλο κρουστας η χωριατικο. 

Ψηνουμε σεε 180 βαθμους για 50 λεπτα.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Σοφία ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Τσουρεκάκια χωρίς αυγά !!!

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΦΑΕΙ ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ  ΠΟΛΛΑ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:

Βαζουμε στο μπολ 1 ποτηρι νερο χλιαρο,1 ποτηρι γαλα φρεσκο χλιαρο,1 ποτηρι σπορελαιο χλιαρο,5 κουταλιες της σουπας ζαχαρη,(εάν θέλουμε βάζουμε περισσότερη)1 μιση κουταλακι του γλυκου αλατι,1 μαγια και τα ανακατευουμε με μαριζ!

Βαζουμε οτι μυρωδικα θελουμε(ξύσμα πορτοκαλιού μαχλεπι,μαστίχα,κακουλέ)

Προσθετουμε 900 γρ αλευρι και το ζυμωνουμε!

Σκεπαζουμε την ζυμη για 1 ωρα!

Στην συνεχεια την τοποθετουμε στον παγκο την ζυμωνουμε 5 λεπτα και την χωριζουμε σε 12 μπαλες!

Οποτε ανα δυο μπαλες ανοιγουμε φυλλαρακια,τα βουτυρωνουμε τα ρολαρουμε και κανουμε μια πλεξουδα την οποια την κανουμε στρογγυλη!

Οταν τελειωσουμε την διαδικασια ολων τα αλειφουμε με κροκο αυγου ριχνουμε σουσαμι και τα ψηνουμε στους 180 με 200 βαθμους για 20 λεπτα!

 Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ  Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Σοκολατάκια !!!


 Σοκολατάκια σπιτικά που τρώγονται δυο δυο ,γευστικά κ αρωματικά !!!

 

ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζω φλουδες από πορτοκάλι για 45 λεπτά....

Σε ενα μπολ ριχνω καρύδια... ζάχαρη....και τέλος τα πορτοκάλια που τα έχω λιωσει στο μουλτι...

Βάζω φρυγανιά τριμένη τόση όσο να πλάθονται...τα κάνω μπαλάκια.....

Τα βουτάω σε λιωμένη σοκολάτα...

Απλά και τέλεια....

Τα υλικά τα ακριβή είναι ανάλογα τα γουστα....εγω π.χ. βάζω 5 φλουδες πορτοκαλιών....1 ποτήρι ζαχαρη.....1 ποτήρι καρυδια αλεσμένα...φρυγανιά όσο πάρει να σφίξει το μείγμα.....και κάτι που ξεχασα... βράζω κανά 45 λεπτά τις φλούδες...

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.Xenia Savvi-- ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Κιχιά Κοζάνης !!!


ΚΙΧΙΑ(Τυρόπιτες) Κοζάνης ❤️❤️❤️

 ΣΥΝΤΑΓΗ:ΥΛΙΚΑ

1 κιλο αλευρι για πιτες+για αλευρωμα φυλλων,

2 νεροποτηρα νερο χλιαρο,

4 κ.σ.ελαιολαδο,

4 κ.σ.ξυδι,

1 κ.γλ μαγια,

1 κ.γ γεματο αλατι,

ελαιολαδο για αλλειμα φυλλων,

500 γρ τριμμένη φετα!!!          

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βαζουμε στην λεκανη το αλευρι-το λαδι-το ξυδι-την μαγια-το αλατι και ριχνουμε σιγα σιγα το νερο και αρχιναμε να ζυμωνουμε!

Σκεπαζουμε την ζυμη για 1 ωρα!

Στην συνεχεια κοβουμε την ζυμη 8 ισα κομματια!

Αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλιτσες!

Ανοιγουμε ολες τις μπαλιτσες σε μικρα φυλλαρακια !

Και αρχιναμε:

Βαζουμε στο πρωτο φυλλαρακι ελαιολαδο 1 κ.σ κλεινουμε με δευτερο φυλλαρακι!

Παιρνουμε τον πλαστη και αλευρωνοντας διαρκως ανοιγουμε ενα μεγαλο φυλλο!

Το λαδωνουμε!

Βαζουμε στην ακρη φετα και το ρολαρουμε 3 φορες!

Το κοβουμε και βαζουμε ξανα φετα και φτιαχνουμε ιδιο και ξανα το ιδιο ωσπου να τελειωσει το φυλλο!

Τα στριφογυρναμε τα βαζουμε στην λαδοκολα στο ταψι!

Οταν τελειωσουμε με ολα ριχνουμε στο καθενα πανω του 2 κ.σ.ελαιολαδο!

Τα βαζουμε να ψηθουν στους 200 β.προθ αντιστασεις μεσαια σχαρα μεχρι να κοκκινίσουν καλα!

Εμενα μου πηραν 40 λεπτα!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
 

Καριόκες !!!


 
Καριόκες ..Το πιο εύκολο κέρασμα !!!

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 βιταμ πλάκα λιωμένο  

1 φακελάκι ζάχαρη άχνη 

1 κουτί γάλα εβαπορέ αδιαλυτο μεγάλο

2 1/2 κούπες καρύδια χοντροκ/να  

400 γρ.φρυγανια τριμ.  

1 πακέτο πτι μπερ τριμ. 

2 κουτ.σ.κανελα  

6 κουτ.σ.κακαο   

Ζυμωνετε όλα μαζί!

Και  επικάλυψη...

1/2 κιλό κουβερτούρα και 1/2 κούπα ηλιέλαιο τα λιώνετε σε Μπεν Μαρί. 

Κανετε Μπαστούνια όσα θέλετε και κατάψυξη 30 λεπτά.

Ένα ένα έξω κόβετε και βουτατε στη σοκολάτα .

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Παναγιώτα Γερουλη ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

  ΣΠΕΣΙΑΛ ατομικά εκμέκ κανταΐφι!!!!


 
ΣΠΕΣΙΑΛ ατομικά εκμέκ κανταΐφι!!!! Μπουκιά και απόλαυση!!!  

Συνταγή!!    

 Έφτιαξα πρώτα την Κρέμα:

1 κιλό γάλα φρέσκο,

6 κ σ ζάχαρη,

4 κ.σ.γεματες Κάστερ παουντερ,

2 κ σ γεμάτες αλεύρι,

4 κρόκους αυγών,

50 γρ βούτυρο,

1 βανίλια!  

Την σκέπασα με μεμβράνη άφησα να κρυώσει και την έβαλα στο ψυγείο να παγώσει καλά!

Στην συνέχεια για να την βάλω στο γλυκό την αφρατεψα με το μίξερ!        

Συνέχισα με το Κανταιφι (500γρ):

Το άνοιξα πολύ καλά σε ένα ταψί!

Είχα λιώσει προηγουμένως 250 γρ βούτυρο για να είναι κρύο, το έριξα στο κανταιφι το ανακατεψα καλά  το ισιωσα και το έβαλα στον φούρνο στους 200 β να πάρει χρώμα!

Το έβγαλα και το άφησα να κρυώσει!       

Στην συνέχεια έφτιαξα το Σιρόπι:

Έβρασα 2 ποτήρια νερό με 2 ποτήρια ζάχαρη μισό λεμόνι για 5 λεπτά!

Το κατέβασα και το άφησα θερμοκρασία δωματίου!

Τελείωσα χτυπώντας 500 γρ κρέμα γάλακτος πλήρες με 4 κ σ άχνη ζάχαρη!  

Και ξεκίνησα τα ατομικά:

 Έβαζα στο πάτο τους κανταιφι και τα σιροπιαζα με το κουτάλι(2 κ.σ το καθένα)

Έβαζα στο καθένα κρέμα και πάνω σαντιγί!

Τα έβαλα στο ψυγείο να παγώσει η σαντιγί!

Τα έβγαλα και έφτιαξα το  τελείωμα με κανταΐφι στο καθένα και με προσοχή σιρόπι κρύο και τέλος διακόσμησα με τριμμένο φυστίκι!

 Και κατευθείαν τα έβαλα στο ψυγείο!! 

 Έφτιαξα 30 κομμάτια!    

Γίνεται να γίνει και σε ταψί η τάπερ η πυρέξ(30χ27)!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Πορτοκαλόπιτα Θεική !!!


Πορτοκαλόπιτα!!!! Πιο αρωματική και γευστική δεν γίνεται!!! 💖💖


             Υλικά:
450 γραμ. φύλλο κρούστας
250 γραμ. σπορέλαιο
250. γραμ. ζάχαρη
2 βανίλιες
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
150 γραμ. μαρμελάδα πορτοκάλι με κομματάκια
5 αυγά χτυπημένα
500 γραμ. γιαούρτι
200 γραμ. κρέμα γάλακτος (ή ξινόγαλα ή γάλα με 2 κ.σ λεμόνι)
20 γραμ. baking powder


Για το σιρόπι
600 γραμ. ζάχαρη
500 γραμ. νερό
1 ξύλο κανέλα
1 πορτοκαλι χυμό και ξύσμα
100 γραμ. μαρμελάδα πορτοκάλι


Για την τέλεια και αφράτη πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας και γιαούρτι, θα ψήσουμε σε ρηχό ταψί 40×26 εκ., το οποίο βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε.

 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς C στον αέρα ή στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.


              Εκτέλεση:
Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας και το χωρίζουμε.

Αφήνουμε για 10 λεπτά να ξεραθεί.

Το κόβουμε σε μικρά κομματάκια με ένα μαχαίρι ή με τα χέρια.
Βάζουμε σε ένα μπολ το λάδι, τη ζάχαρη,τη βανίλια, το ξύσμα, τη μαρμελάδα πορτοκάλι, τα αυγά, την κρέμα και το γιαούρτι.

Με σύρμα τα ανακατεύουμε να γίνουν χυλός.

Αν έχετε χρόνο αφήστε τη ζάχαρη για λίγη ώρα μέσα στα υγρά.

Έτσι θα λιώσει πιο σωστά και θα έχει πιο ωραίο καραμέλωμα στο ψήσιμο.

Τέλος, προσθέτουμε το baking.

Ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τα σπασμένα ξερά φύλλα, λίγα λίγα κάθε φορά στο υγρό μείγμα, φροντίζοντας να βρέχονται καλά όλα τα κομμάτια φύλλου.

Αυτό είναι απαραίτητο γιατί αλλιώς κολλάνε τα φύλλα μεταξύ τους σχηματίζοντας μπάλα, με αποτέλεσμα να μην ψήνονται και να μην σιροπιάζονται καλά.
Συνεχίζουμε να προσθέτουμε λίγα λίγα τα κομματιασμένα φύλλα, μέχρι όλα μαζί να γίνουν μια μάζα σαν τον χυλό του κέικ, χωρίς να σχηματίζονται μπάλες κολλημένων φύλλων.

Αν όμως συμβεί αυτό με το πιρούνι τις διαλύουμε. Αφήνουμε να σταθεί το μείγμα για 10 λεπτά,  να ποτίσουν καλά τα φύλλα.
Αδειάζουμε σε λεπτή στρώση και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου, να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια, κάνοντας μια ελαφριά κρούστα.

Όπως την βγάζουμε καυτή, την περιχύνουμε σιγά σιγά με το κρύο σιρόπι.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά και να ρουφήξει το σιρόπι.
Όπως όλα τα σιροπιαστά γλυκά αφήνουμε να κρυώσει τελείως και να ποτίσει μέχρι μέσα και μετά κόβουμε.


Για το σιρόπι
Βράζουμε ζάχαρη, νερό και κανέλα για 4 λεπτά.

Προσθέτουμε χυμό και ξύσμα και μαρμελάδα κι αφήνουμε να κρυώσει.

Περιχύνουμε την καυτή πορτοκαλόπιτα με το κρύο σιρόπι.
Σερβίρουμε με παγωτό και ξηρούς καρπούς
Η συνταγη ειναι της Αργυρώς Μπαρμαρίγου!
Τα φυλλα τα στεγνωσα στους 90°  καλα και απο τις δυο πλευρες !!!

Εκτέλεση φωτό από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
 

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Κέικ Σοκολάτας με 3 Υλικά σε 3 Μόλις Λεπτά !!!

Γρήγορο Αφράτο Νηστίσιμο Κέικ Σοκολάτας με 3 Υλικά σε 3 Μόλις Λεπτά Χωρίς Μιξερ Βούτυρο και Αυγά!!!

ΥΛΙΚΑ
------
Ταχίνι με κακάο - 350 γρ.
Γάλα Αμυγδάλου - 300 ml
Αλεύρι που φουσκώνει μονο του κοσκινισμένο - 250 γρ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
-----------------
Άχνη ζάχαρη ή λιωμένη κουβερτούρα

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/Gj94ytr86ww
 

Μελομακάρονα Χωρίς Ζάχαρη !!!!


  Μελομακάρονα Χωρίς Ζάχαρη μελωμένα μέχρι μέσα!! Συνταγή με Λιγότερες Θερμίδες!!!!


Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για το σιρόπι:

    400 γρ νερό
    150 γρ στέβια (1:2)
    400 γρ μέλι
    1 στικ κανέλας

Για τη ζύμη

    450 γρ αλεύρι γ.ο.χ
    100 γρ ψιλό σιμιγδάλι
    70 γρ στέβια (1:2)
    100 γρ ελαιόλαδο
    100 γρ ηλιέλαιο
    140 γρ χυμό πορτοκάλι
    Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
    1 κτγ κανέλα
    1 κτγ μπέικεν πάουντερ
    1/2 κτγ μαγειρική σόδα
    1/6 κτγ γαρίφαλο

Για το πασπάλισμα

    Μέλι
    Τριμμένο καρύδι


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://youtu.be/M0jMZRL1_08

 Μελομακάρονα τραγανά και μελωμένα!!!


 Μελομακάρονα τραγανά και μελωμένα!!!!

Τη συνταγή μου την εμπιστεύτηκε ο κυρ-Μαρίνος, ένας από τους καλύτερους ζαχαροπλάστες της Λέσβου!!! Μια συνταγή χωρίς περιθώρια αποτυχίας, ακόμη και από αρχάριες νοικοκυρές και νοικοκύρηδες!!!

Υλικά για 30-32 μελομακάρονα

:
- 500γρ. αλεύρι γ.οχ.

- 300ml ηλιέλαιο

- 70γρ. ζάχαρη άχνη

- 150ml μπύρα

- 1 κ.γ. κανέλα σκόνη

- 1/2 κ.γ. γαρύφαλο σκόνη

- 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική

- ξύσμα από 1 πορτοκάλι

λίγο μέλι και καρύδια για γαρνίρισμα

 Υλικά για το σιρόπι:
 

- 400γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

- 100γρ. μέλι

- 250ml νερό

- φλούδα από ένα λεμόνι

- 1 βανιλίνη

 Η συνταγή εδώ: https://youtu.be/sVbwnJq15YQ