Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Μπάμιες με κιμά !!!


ΜΠΑΜΙΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ !!!


Συνταγή :
1 πακέτο 1/2 μπαμιες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτί σάλτσα ντομάτα
1/2 κιμά μοσχαρίσιο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο


Εκτέλεση !!!
Τσιγαρίζω το κρεμμύδι με ελαιόλαδο και μετά βάζω τις μπάμιες .
Προσθέτω αλατοπίπερο , την σάλτσα και τέλος τον κιμά και αφήνω να βραζουν μέχρι να μείνουν με την σάλτσα .
Όταν το φτιάχνω δεν μένει τίποτα.
Δοκιμάστε το.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  George Limperopoulos!

Μπακαλιάρος κατεψυγμένος !!!


Μπακαλιάρος κατεψυγμένος !!!Υπέροχο ψάρι και πολύ νόστιμο...Θέλει όμως τον τρόπο του!!!!


Ψήσιμο τυλιγμένος στη λαδόκολλα με...
λίγο βουτυρο,
λίγο σελερι, ένα καρότο, λίγο σκόρδο, ένα φυλο δάφνης, αλάτι και μια ποικιλία πιπεριου.
Αφου τον αφήσουμε σε δυνατή φωτιά 40 περιπου λεπτά, ανοιγουμε την λαδόκολλα να παρει λίγο χρώμα.
Τον σερβίρουμε με ρυζι μπασματι περασμενο στο τηγάνι με φρέσκο κρεμμυδάκι και λίγες σταφίδες.
Προαιρετικά και λίγα χόρτα.
Et voilà !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   George Limperopoulos!
 

Μηλόπιτα !!!


Εφτιαξα μηλόπιτα τριφτή την έφαγα πρώτη φορά στις Μηλιές Πηλίου και ενθουσιάστηκα έτσι φρόντισα να βρω την συνταγή και την μοιράζομαι μαζί σας!!!ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ...Αξίζει!!!

Υλικά για την ζύμη : 

500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 

250 γρ βούτυρο 

1 Κούπα ζάχαρη καστανή 

1 μέτριο αυγό 

1 βανίλια....

Σε ένα μπολ με ένα πιρούνι ανακατεύουμε το αλεύρι με την ζάχαρη προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά προσθέτουμε το αυγό και την βανίλια ανακατεύουμε αφού φτιάξουμε μια μπάλα με την ζύμη μας.

Την χωρίζουμε σε τρία ίσα μέρη το ένα τρίτο το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί τα υπόλοιπα δύο τρίτα τα απλώνουμε κομμάτι κομμάτι στο ταψί μας βάζουμε ζύμη και στα πλάγια του ταψιού φτιάχνοντας μια φωλιά φυσικά το ταψακι είναι βουτυρωμένο......         

Υλικά για την γέμιση : 

5 μέτρια κόκκινα μήλα 

2 κουταλιές της σούπας λεμόνι 

μια Κούπα καστανή ζάχαρη 

ένα κουταλάκι του γλυκού κοφτό κανέλα.

Τρίβουμε τα μήλα αφού τα καθαρίσουμε στον τρίφτη στην χονδρή πλευρά του  προσθέτουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε στην συνέχεια στύβουμε το τριμμένο μήλο όσο καλύτερα μπορούμε ώστε να φύγουν τα περισσότερα υγρά του και προσθέτουμε την ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε πολύ καλά . Βάζουμε το μείγμα μέσα στην φωλιά της ζύμης που έχουμε φτιάξει τέλος από πάνω τρίβουμε με τα χέρια μας  το ζυμάρι που μας έχει μείνει σε ακανόνιστα κομματάκια και φροντίζουμε να καλύψουμε καλά την γέμιση .

Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 60 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα από πάνω .

Το ταψακι είναι στρογγυλό διαμέτρου 25 εκατοστών .

Δοκιμάστε να την φτιάξετε είναι πολύ νόστιμη !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  George Limperopoulos!

Σάμαλι Καρύδας Αιγύπτου ..Το απόλυτο σιροπιαστό !!!

Σάμαλι Καρύδας Αιγύπτου Πειρασμός!!!
Ενα Σιροπιαστό Σάμαλι Καρύδας εξ Αιγύπτου σε χρόνο ρεκόρ κυριολεκτικά, με λίγα υλικά, απεριόριστη Μοναδική σιροπιαστή υφή που σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις !!!

Σάμαλι Καρύδας Αιγύπτου Πειρασμός!Το απόλυτο Σιροπιαστό με Ανατολίτικο Άρωμα και Γεύση σε χρόνο Ρεκόρ !!!

Για το Σιρόπι

(Βράζουμε για 2 λεπτά απο την στιγμή του βρασμού)
340 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
220 γρ Νερό

Για το Σάμαλι
460 γρ Σιμιγδάλι Χονδρό
200 βούτυρο αγελάδος και 50 γρ Φρέσκο
150 γρ Καρύδα
230 γρ Γάλα πλήρες
310 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια
50 γρ Αμύγδαλα Λευκά

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/ceTUt5r6gQE
 

Γιουβαρλάκια σούπα !!!


Λόγω κρύου βάλσαμο!!! Ζεστά ζεστά γιουβαρλάκια σούπα αυγολέμονο !!!


Συνταγή :
500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1 καρότο κομμένο μικρά κυβακια
Ανιθο ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι λίγο λάδι
1 φλυτζανακι καφέ ρύζι άγριο(αυτά για την ζύμη)και 2 φλυτζανακια ρυζι στο φαγητό.

Αυγολέμονο:
2 αυγά,
χυμό δύο λεμονιων

Εκτέλεση :
Βάζω νερό στην κατσαρόλα με λίγα κυβάκια καρότο  να βράσει.

Εχω ετοιμάσει την ζύμη με όλα τα παραπάνω υλικά για τα γιουβαρλάκια και τα πλάθω μπαλάκια . Αλευρωνω τα γιουβαρλάκια και μόλις παίρνει βράσει τα ρίχνω ένα,ένα.

Ριχνω δύο φλυτζανακια καφέ κοφτά ρύζι άγριο,ή Καρολίνα ..Αν την θέλετε πιο ζουμερή βάλτε ένα φλυτζανάκι ... λάδι, αλάτι, πιπέρι.
Μόλις γίνει βγάζω ζουμί από το φαγητό χτυπαω τα ασπράδια μαρέγκα, ρίχνω τους κρόκους λίγο λίγο το λεμόνι,το ζουμί και το ρίχνω στο φαγητό .

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. George Limperopoulos!
 

Μακαρόνια στην γάστρα με σάλτσα μελιτζάνας !!!

Στα απλά είναι τα πολύ νόστιμα !!!
Σήμερα έφτιαξα μια μακαρονάδα οπου αντι για κιμα εβαλα μελιτζανα φλασκια ψιλοκομμενη με λαδάκι στην κατσαρόλα ,κρεμμυδι, σκόρδο, σοτάρισα ..

Μετά πρόσθεσα πελτέ , μπαχαρακια κ ξύλο κανέλα .

.

Εβρασε μέχρι που έγινε μια πηχτη σαλτσα μουρλια !

Εβρασα τα μακαρόνια συγχρόνως .

Τα εβαλα σε πηλινο  σε 3 στρωσεις δηλαδή ...μακαρόνια σάλτσα ενδιάμεσα σε κάθε στρώση μακαρόνια σάλτσα έβαζα τυριά κ πάνω πάνω στο τέλος λίγο τυρί ... κ την έψησα για λίγα λεπτά  στο φούρνο μεχρι να λιωσουν .
Συνόδευσα με φρυγανισμένο ψωμί του τοστ ελιές κ τοματινια και μία  σαλατα ποικιλια .
Ηταν ολα υπεροχα .!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. George Limperopoulos!
 

Κουταλίδες ..Τηγανίτες Μάνης !!!


ΚΟΥΤΑΛΙΔΕΣ   !!!

Λίγα λόγια για τη συνταγή:
Οι Κουταλίδες είναι οι πρόχειρες Τηγανίτες της Μάνης. Τις ονομάζουν έτσι επειδή ρίχνουν τη ζύμη στο καυτό λάδι,,, με το κουτάλι. Τρώγονται ζεστές πασπαλισμένες με ζάχαρη ή μέλι και κανέλα !!!  

ΥΛΙΚΑ  

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις  

1 ½ κούπα νερό .

1 κουταλιά αλάτι,

μισή κουταλιά ζάχαρη,

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα . .

ΕΚΤΕΛΕΣΗ  

Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι και προσθέτουμε σιγά σιγά με σταθερή ροή το νερό, ανακατεύοντας απαλά με το χέρι μας.

Μόλις τελειώσει το νερό θα πρέπει το μείγμα μας να μοιάζει με σφιχτό χυλό, σχεδόν σαν ζυμαράκι .

Αν κολλάει στα χέρια μπορούμε να προσθέσουμε λίγο αλεύρι ακόμη.

Το αφήνουμε σκεπασμένο με μια καθαρή πετσέτα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (ή κάπου ζεστά) για λίγη  ώρα να ξεκουραστεί.

Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι , βάζουμε το ελαιόλαδο  να ζεσταθεί καλά.

Μόλις κάψει το λάδι παίρνουμε με το κουτάλι <<της σούπας >> μικρές δόσεις από το ζυμάρι  <<το κουρκούτι>> και τις βυθίζουμε στο ελαιόλαδο.

Τηγανίζουμε για περίπου 1-2 λεπτά  μέχρι να χρυσίσουν.

 Καλό θα είναι  να τις βάζουμε στο τηγάνι  λίγες λίγες για να μην πέσει.  η θερμοκρασία του λαδιού.

Τις Βγάζουμε  απο το τηγάνι μολις τηγανιστούν με την τρυπητή κουτάλα και τις ακουμπάμε σε ένα πιάτο  με απορροφητικό χαρτί.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ .

Χρησιμοποιείτε  μέλι ή ζάχαρη, λίγη κανέλα και  προαιρετικά αν θέλετε βάζετε και λίγο καρύδι τριμμένο από πάνω τους...!!!.

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ .ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟ Η ΓΙΑ ΠΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ   ΚΑΙ  ΤΙΣ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΕ  ΚΑΙ  ΜΕ ΤΥΡΙ!!!!!!!ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. George Limperopoulos!
 

Τηγανοκουλούρες !!!


ΤΗΓΑΝΟΚΟΥΛΟΥΡΕΣ με τυρί κ ρίγανη..!!!!


Συνταγη: 

Βάζετε αλεύρι σ ένα μπολ, ανάλογα με το πόσες κουλούρες θέλετε να φτιάξετε, εγω έβαλα 2 χούφτες αλεύρι, μισό φακελάκι μαγιά, 1 κουταλάκι κοφτό ζάχαρη, 1 κουταλάκι αλάτι, λίγο ελαιόλαδο, 1 καλή πρέζα ρίγανη κ το ανάλογο ζεστό νερό ώστε να γίνει μια ζύμη σφιχτή σαν του ψωμιού. 

Λαδώνουμε το μπολ κ αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη να φουσκώσει. 

Κοβουμε κομμάτια ζύμης κ τα πλαθουμε μπαλάκια. 

Κάθε μπαλάκι το πιέζουμε λίγο κ βάζουμε τριμμένη φέτα. 

Το κλείνουμε γύρω γύρω να εγκλωβισουμε στο κέντρο τη φέτα κ μετά πιέζουμε από πάνω το ζυμάρι να πλατυνει κ να πάει παντού το τυρί. 

Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά να ροδίσουν κ να ψηθούν καλά. 

Καλή επιτυχία !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. George Limperopoulos!
 

Κεφτεδάκια αφρός !!!

Κεφτεδάκια αγαπημένα !!!!

Υλικά
1 κιλό κιμά μοσχάρι άπαχο
6 φέτες ψωμί του τοστ μοσκεμενο
1 αυγό
1 κγ κέτσαπ
2 κγ μουστάρδα
2 κγ αλάτι
Μισό κγ πιπέρι
Μισό κγ διοσμο
1 κγ πάπρικα γλυκιά
1 σφηνάκι ούζο
Και τώρα το διαφορετικό
1 μεγάλο πράσο ψιλοκομμένο και μαραμένο με ελαιόλαδο σε τηγάνι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φλιτζάνι τσαγιού μαϊντανό
Μισό φλιτζάνι άνηθο
2 κσ ξύδι
Ένα σφηνάκι ελαιόλαδο
Το κάνω ζύμη και το αφήνω μισή ώρα στο ψυγείο
Σε ταψί ρίχνω ελάχιστο ελαιόλαδο πλάθω κεφτέδες με βρεγμένα χέρια
Σε προθερμασμενο φούρνο σε αντιστάσεις στους 200 βάζω το ταψί για 10 λεπτά
Το βγάζω και προσθέτω 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
Σε μισή ώρα βγάζω το ταψί και γυρίζω τους κεφτέδες και ρίχνω 1 λεμόνι το χυμό
Αλλά δέκα λεπτά ψήσιμο και είναι έτοιμο
Το συνοδεύετε με πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές και χόρτα του βουνού.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   George Limperopoulos .
 

Χταποδοκεφτέδες Θάσου - Ίσως οι πιο μεζεκλίδικοι κεφτέδες!!!



Χταποδοκεφτέδες  Θάσου - Ίσως οι πιο μεζεκλίδικοι  κεφτέδες. Ελαφρείς, αφράτοι, αρωματικοί, πρωτότυποι, νόστιμοι, σπιτικοί!!!


Η Συνταγή:
Υλικά
1 κιλό χταπόδι🐙
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 αυγά
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι άνηθο
ψιλοκομμένο
λίγο δυόσμο
αλάτι, πιπέρι
500 γραμμ. ψωμί βρεγμένο (το αντικαταστήσαμε με βρεγμένα κρίθινα κρητικά παξιμάδια!)
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
Προσθέσαμε και λίγο ούζο...

Για το χταπόδι:

1-2 φύλλα δάφνης και λίγο ξύδι ή κρασί στο βράσιμο σε χαμηλή φωτιά.
Διαδικασία παρασκευής
Βράζουμε το χταπόδι μέχρι να πιεί τα υγρά του κι αν δεν έχει μαλακώσει προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη και συνεχίζουμε το βράσιμο.
Στη συνέχεια το ψιλοκόβουμε ή το αλέθουμε στο multi. Κατόπιν ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία ζύμη, όπως του κιμά. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   George Limperopoulos!
 

Απολαυστικό Τσιζκεικ με σοκμολατένια βάση !!!

 Τσιζκεικ με σοκολατένια βάση!!!
Ένα απολαυστικό Τσιζκεικ που θα το φτιάχνετε συνέχεια γιατί είναι εύκολο, γρήγορο στην παρασκευή και φυσικά πεντανόστιμο!!!


Υλικά :
Για τη βάση :
400 γρ μπισκότα πτι μπερ σοκολάτα
50 γρ τριμμένα φουντούκια
150 γρ βούτυρο
Για τη κρέμα :
700 γρ γιαούρτι στραγγιστό
350 γρ τυρί κρέμα
250 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια ζάχαρη με λεμόνι
4 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
4 αυγά
2 κ.σ. κορν φλάουρ

Δείτε τον εύκολο τρόπο εκτέλεσης εδώ...👉 https://youtu.be/mOgPScupTWA
 

Τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας ..Απλά εύκολα γευστικά πολύ λαχταριστά !!!


Λίγα τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας ..Απλά  εύκολα γευστικά πολύ λαχταριστά !!!

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Ανα τρία τα φύλλα τα  έκοψα λωρίδες .

Τα λαδωσα και τα γεμισα με φετούλα ...

Εψησα σε ταψί με καδόκολλα στρωμμένο στους 180 μέχρι να πάρουν χρώμα ...

Δαγκώνουμε και ακούμε αυτό το κραααατς❣️❣️

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Παλμιρα Αριστου!

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Σπέσιαλ κορμός.. Το εύκολο γλυκό που αγαπάμε όλοι !!!

Πανέμορφος λατρεμένος σπέσιαλ κορμός !!! Το εύκολο γλυκό που αγαπάμε όλοι !!!


ΣΥΝΤΑΓΗ

Βαζουμε στο μπολ 250 γραμμαρια βιταμ μαλακο,100 γραμμαρια αχνη,60 γραμμαρια κακαο,1 βανιλια,1 φλυντζανακι του καφε ελληνικου κονιακ και τα.δουλευουμε με το χερι 5 λεπτα!

Στην συνεχεια ριχνουμε 1 κουπα καρυδια ψιλοκομμενα και ανακατευουμε 1 λεπτο!

 Βαζουμε σε ενα μπολ 200 ml γαλαφρεσκο και βουτωντας δευτερολεπτα ανα 3 μπισκοτα απο 2 πακετα μπισκοτα πτι μπερ τα σπαμε στο μείγμα!

Τα ανακατευουμε για 2 λεπτα!

Βάζουμε το μείγμα σε λαδοκολα το κλεινουμε και προσπαθουμε ρολαροντας το να.δωσουμε το σχημα!

Το κλεινουμε σφιχτα και το βάζουμε στην καταψυξη ολη νυχτα!

Την επομενη το βγαζουμε βγαζουμε την λαδόκολλα και το βάζουμε πανω σε μια σχαρα!

Λιωνουμε σε μπεν μαρι 2ΟΟ γραμμαρια κρεμα γαλακτος με 180 γραμμαρια κουβερτουρα ανακατευουμε να γινει λειο!

Το κατεβαζουμε και προσθετουμε μεσα 2 κουταλιες της σουπας βιταμ ανακατευουμε και το αφηνουμε 2 λεπτα θερμοκρασια δωματιου και το ριχνουμε πανω στον κορμο!

Απανω διακοσμουμε με φιστίκι!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
 

Κεφτεδάκια γιουβέτσι !!!


 Κεφτεδάκια κοκκινιστά γιουβέτσι !!!

Πεντανόστιμα κοκκινιστά κεφτεδάκια γιουβέτσι. Μια συνταγή για να απολαύσετε μικροί και μεγάλοι στο καθημερινό και Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι ένα νοστιμότατο, χορταστικό γεύμα ή δείπνο. Μια συνταγή της Ν. Ισμυρνόγλου που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε!!!

Υλικά συνταγής

    Για το γιουβέτσι
    250 γρ. κριθαράκι χοντρό
    Για τα κεφτεδάκια
    600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
    1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
    100 ml ελαιόλαδο
    3 φέτες λευκό ψωμί, χωρίς κόρα, μουλιασμένο σε νερό και καλά στυμμένο
    1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
    1/4 κ.γ. κανέλα
    1/2 κ.γ. κύμινο
    1/2 κ.γ. μπαχάρι, σε σκόνη
    1 κ.σ. σουμάκ (ξινούτσικο και αρωματικό μπαχαρικό – σε σούπερ μάρκετ και μπαχαράδικα)
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    Για τη σάλτσα ντομάτας
    60 ml ελαιόλαδο
    1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
    ½-1 κ.σ. πάπρικα καυτερή
    800 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, χτυπημένα ελάχιστα στον πολυκόφτη
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

    Για τη σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, για 6-8 λ ή μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν καλά και να γίνουν διάφανα. Ρίχνετε το σκόρδο και τη πάπρικα, συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1/2 λ και μετά προσθέτετε τις ντομάτες και αλατοπίπερο και σιγοβράζετε, πάντα σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 30 λ ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
    Για τα κεφτεδάκια: Ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Με λαδωμένες παλάμες πλάθετε μεγαλούτσικα κεφτεδάκια, βάρους 50 γρ. περίπου το ένα, τα τοποθετείτε σε ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο γκριλ για 8-10 λ περίπου (ανάλογα με το μέγεθός τους), γυρίζοντάς τα μια φορά από την άλλη πλευρά μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν.
    Για το γιουβέτσι: Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 170°C. Βράζετε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του, και το στραγγίζετε καλά. Σε ένα βαθύ πυρίμαχο ταψί ρίχνετε το κριθαράκι και τη σάλτσα και ανακατεύετε καλά. Τοποθετείτε και τα κεφτεδάκια, μισομπήγοντάς τα στο κριθαράκι, και ψήνετε για 10 λ. Σερβίρετε ζεστό το φαγητό σας πασπαλισμένο με τριμμένο τυρί ή  με φέτα ή με γιαούρτι στραγγιστό.

Πηγή .. https://www.sintayes.gr/syntages/keftedakia-kokkinista-gioyvetsi/
 

Κεμπάπ γιαουρτλού πεντανόστιμο !!!


 Κεμπάπ γιαουρτλού πεντανόστιμο (Video)

Πεντανόστιμο Γιαουρτλού Κεμπάπ με μοσχαρίσιο κιμά, με μπαχαρικά και μυρωδικά που θα  απογειώσουν τη γεύση σας. Μια απλή και εύκολη στη παρασκευή της συνταγή για ένα λαχταριστό, ζουμερό κεμπάπ. Συνοδέψτε το με μαλακές πιτούλες, γιαούρτι και σάλτσα ντομάτας και απολαύστε το τέλειο γεύμα ή δείπνο.

Υλικά συνταγής

    Για τα κεμπάπ
    700 γρ. ανάμεικτο μοσχαρίσιο και αρνίσιο κιμά ή μόνο μοσχαρίσιο
    1 κόκκινη πιπεριά
    1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη (αυξομειώστε τη ποσότητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)
    1 κ.γ. κύμινο
    1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα (αυξομειώστε τη ποσότητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)
    1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για ψητά (αυξομειώστε τη ποσότητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)
    ελαιόλαδο
    αλάτι πιπέρι
    Για τη σάλτα ντομάτας
    200 ml έτοιμη σάλτσα ντομάτας με κρεμμύδι ή χυμός ντομάτας με κρεμμύδι
    50 ml κρασί
    ½-1 κοφτό κ.γ. καυτερή πάπρικα
    ½-1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
    Για συνοδευτικά
    πίτες για σουβλάκια
    γιαούρτι στραγγιστό

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=eVUZShtqVqQ&t=100s