Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Τυρόπιτα με μπεσαμέλ με 4 τυριά !!!


 
Τυρόπιτα ταψιού 4 τυριά για σήμερα...!!!


Συνταγή :
Κάνω μπεσαμελ με μισό λίτρο γάλα 2 μεγάλες κουταλιές αλεύρι, αλάτι ,πιπερι ,μοσχοκάρυδο ,2 αυγά και στο τελος κεφαλοτύρι ,ρεγγατο ,ανθότυρο ,φέτα
( οι ποσότητες ειναι ανάλογα με το πως μας αρεσει , τι τυρι αρεσει περισσότερο και αν τη θελουμε αλμυρη βάζουμε πιο πολυ φέτα αν τη θέλουνε πιο γλυκιά βάζουμε πιο πολυ ανθότυρο )
Λαδώνουμε το ταψί απλώνουμε το ενα φύλλο βάζουμε τη γέμιση σκεπάζουμε με το άλλο
Χαράζουμε Λαδόνουμε βάζουμε σουσάμι
Και ψηνουμε για 35 λεπτά στους 220c ανάλογα το φούρνο πανω κατω σε αντιστάσεις !!!
Καλη επιτυχία !!!

Εκτέλεση φωτό από κ. George Limperopoulos

Πατάτες γιαχνί !!!


Πατάτες γιαχνί... Ένα από τα φαγητά που μου θυμίζει έντονα τη μάνα μου είναι αυτό... Το μαγείρευε σχεδόν κάθε εβδομάδα τη θυμάμαι με μία ξύλινη κουτάλα να ανακατεύει τη κατσαρόλα και να βγαίνουν όλες η μυρωδιές από το κρεμμύδι, σέλινο, ντομάτα, κανέλα, δαφνόφυλλο καμία φορά λίγο κολοκύθι, έβαζε και λίγο πελτέ. μου άρεσε πολύ στο πιάτο με τη σάλτσα να λιώνω της πατάτες σαν πουρέ και με τυρί φέτα ήταν το καλύτερο μου...

Σοτάρουμε το λάδι με το κρεμμύδι για λίγα λεπτά.

Προσθέτουμε τις κομμένες πατάτες κ ανακατεύουμε σοτάροντας για λίγα λεπτά.

Προσθέτουμε το πελτέ η τριμμένες φρέσκες ντομάτες το σέλινο κανέλα δαφνόφυλλο αλάτι πιπέρι κ νεράκι να σκεπάει τις πατάτες κ μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα .

Από κ. George Limperopoulos
 

Χοιρινό κατσαρόλας με πιλάφι.!!!

Χοιρινό κατσαρόλας με πιλάφι.!!!

Για το χοιρινό μου...
Σε μια κατσαρόλα με λίγο λαδάκι σοτάρω το χοιρινό μου (1 κιλό) σε μικρά κομμάτια.
Στην συνέχεια ρίχνω 1 κρεμμύδι ξερό 1 φρέσκο, 5 σκελίδες σκόρδο, μανιτάρια (μια κονσέρβα) και συνεχίζω το σοτάρισμα.
Σβήνω με λευκό κρασί, ρίχνω 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες, μια κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο, μια κουταλιά της σούπας μέλι, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, 5 κόκκους μπαχάρι, λίγο μπούκοβο, ένα φύλλο δάφνης, χυμό από μισό πορτοκάλι ...
Προσθέτω λίγο νεράκι.
Μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά...
Μόλις γίνει το κρέας μου...
Διαλύω μια κουταλιά της σούπας κορν φλαουρ με χυμό από μισό λεμόνι 🍋και ζουμί από το χοιρινό μου, το ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα και κουνάω ελαφρώς...
Αποσύρω από την φωτιά... 

Φτιάχνω το πιλάφι μου κ σερβίρω ...!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. George Limperopoulos
 

Απο τα ωραιότερα λαδερά..Κουνουπίδι κοκκινιστό !!!



Απο τα ωραιότερα λαδερά..Κουνουπίδι κοκκινιστό !!!


Συνταγή :
Αφού πλένουμε το κουνουπίδι και το κανουμε κομμάτια το περνάμε λιγο απο το τηγάνι να θωρακιστεί καθώς και μια πατάτα σε κομμάτια
Ύστερα το βάζουμε στη κατσαρόλα μαζι με λιγο σέλινο ενα καρότο ενα κρεμμύδι δυο σκελίδες σκορδο ενα δυο ξυλάκια κανέλλας αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο και χυμό απο δυο ώριμες τομάτες
Το αφήνουμε να βράσει περίπου μιση ώρα
Καλή ορεξη σε όλους!

Από κ.  George Limperopoulos
 

Λαχανοντολμάδες !!!


ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ..Οτι πρέπει τώρα που αλλάζει ο καιρός !!

Συνταγή :
1 λάχανο
1 κλ κιμας,
ρύζι,
κρεμυδι ξερο και φρεσκο
μαιντανος,
1 πράσσο
πιπερι κοκκινο,και μαυρο,
3 κυβους κνορ κρεατος( σε ζεστό νερό διέλυσα τους κύβους έβαλα πιπέρι ,λίγο λάδι , λίγο βούτυρο )


Ζυμώνουμε το μείγμα με όλα τα υλικα και διπλώνουμε τους ντολμαδες
Τους τοποθετούμε στην χύτρα , προσθέτουμε τον ζωμό που ετοιμάσαμε με τους κύβους
βάζουμε από κάτω φύλλα για να μην πιάσουν , από πάνω λάχανο και βράζουμε περιπου ενα τεταρτο και ειναι ετοιμοι.


Για το αυγολεμονο :
2 κροκους αυγων,
6 λεμονια ( χυμος )
2κουταλιες κον φλαουρ διαλυμενες σε μισο φλυτζανι κρυο γαλα τα ανα κατευουμε περνουμε χυμο απο τους λαχαναντολμαδες και το ριχνουμε στο μειγμα .

Το ριχνουμε πανω στου ντολμαδες και κουναμε τι φαγητο μεχρι να πήξει η σαλτσα.

Εκτέλεση φωτό από κ. George Limperopoulos
 

Μηλόπιτα τσακ μπαμ εύκολη νόστιμη και αφράτη!!!


  Κάνω μία μηλόπιτα τσακ μπαμ εύκολη νόστιμη και αφράτη!!!

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 3 αυγά

1 κεσεδάκι γιαούρτι

1 κεσεδάκι ζάχαρη

1 κεσεδάκι γάλα

1 κεσεδάκι ηλιέλαιο

5 κεσεδάκια αλεύρι

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

1 μπέκιν

2 με τρία μήλα

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε σταφίδες η καρύδια.

Σε ένα μπολ σπάω τα αυγά βάζω το γάλα τη ζάχαρη το λάδι το γιαούρτι απλά τα ανακατεύω χωρίς μίξερ και προσθέτω το αλεύρι το ξύσμα και το μπέικιν απαλές κινήσεις να γίνει ένα μείγμα ομοιογενές τέλος προσθέτω τα μήλα σε φέτες πάνω στα μήλα ανακατεύω λίγο αλεύρι με κανέλα και ψήνω στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. George Limperopoulos

Ένα απλό αλλά πολύ γευστικό γλυκό !!!


Ένα απλό αλλά πολύ γευστικό γλυκό σε βγάζει ασπροπρόσωπο πολλές φορές!!!!

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 πακέτα μπισκότα τύπου Digestive η πτί μπερ ότι έχετε τα αλέθουμε τα βάζουμε σε μια λεκάνη και τα περιχύνω με 1 κύπελο βιτάμ soft λιωμένο.
Κρέμα:1 γιαούρτι στραγγιστό
1 καραμελωμένο ζαχαρούχο
Στρώνω τα μπισκότα στα μπολάκια και ρίχνω και την κρέμα μου αφού τα έχω χτυπήσει στο
μίξερ..Από πάνω έβαλα τριμένη σοκολάτα!!!
Στο τσακ μπάμ έχεις ένα ωραίο γλυκάκι
με 4 μόνο υλικά.

Εκτέλεση φωτό από κ.  George Limperopoulos!

Κοτόπουλο με χυλοπίτες !!!Δεν θέλει συστάσεις γνωστό..


 
Κοτόπουλο με χυλοπίτες !!!Δεν θέλει συστάσεις γνωστό..

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βάζω το κοτόπουλο στο ταψί.

Το αλατίζω βάζω πάπρικα και χυμό ντομάτας λάδι αλάτι πιπέρι και ανάλογο νερό .


Ψήνω..

Οταν ψηθεί το βγάζω από το ταψί προσθέτω νερό βραστό αν χρειάζεται και ρίχνω τις χυλοπίτες

Ψήνω για 15 με 20 λεπτά και ξαναβάζω το κοτόπουλο για λίγο και έτοιμο !

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   George Limperopoulos

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Σοκολάτα ρόφημα με άρωμα καφέ !!!

ΡΟΦΗΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΡΩΜΑ ΚΑΦΕ !!!


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 1 ΔΟΣΗ
150 ml γαλα
25 γραμμ σοκολάτα κουβερτούρα
1 μονη δόση εσπρέσο
Σκόνη κανέλα η ξυλο
1 κ.γλυκού Ρουμί(προαιρετικα)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρα κομματάκια και την βαζουμε σε ενα μπολ.
Ζεσταίνουμε το γαλα(Πρέπει να ειναι καυτο) και το ριχνουμε στην κουβερτούρα, προσθέτουμε και τον εσπρέσο και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με την κανέλα και ριχνουμε και το ρούμι (προαιρετικα).

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   George Limperopoulos!
 

Μπάμιες με κιμά !!!


ΜΠΑΜΙΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ !!!


Συνταγή :
1 πακέτο 1/2 μπαμιες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτί σάλτσα ντομάτα
1/2 κιμά μοσχαρίσιο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο


Εκτέλεση !!!
Τσιγαρίζω το κρεμμύδι με ελαιόλαδο και μετά βάζω τις μπάμιες .
Προσθέτω αλατοπίπερο , την σάλτσα και τέλος τον κιμά και αφήνω να βραζουν μέχρι να μείνουν με την σάλτσα .
Όταν το φτιάχνω δεν μένει τίποτα.
Δοκιμάστε το.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  George Limperopoulos!

Μπακαλιάρος κατεψυγμένος !!!


Μπακαλιάρος κατεψυγμένος !!!Υπέροχο ψάρι και πολύ νόστιμο...Θέλει όμως τον τρόπο του!!!!


Ψήσιμο τυλιγμένος στη λαδόκολλα με...
λίγο βουτυρο,
λίγο σελερι, ένα καρότο, λίγο σκόρδο, ένα φυλο δάφνης, αλάτι και μια ποικιλία πιπεριου.
Αφου τον αφήσουμε σε δυνατή φωτιά 40 περιπου λεπτά, ανοιγουμε την λαδόκολλα να παρει λίγο χρώμα.
Τον σερβίρουμε με ρυζι μπασματι περασμενο στο τηγάνι με φρέσκο κρεμμυδάκι και λίγες σταφίδες.
Προαιρετικά και λίγα χόρτα.
Et voilà !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   George Limperopoulos!
 

Μηλόπιτα !!!


Εφτιαξα μηλόπιτα τριφτή την έφαγα πρώτη φορά στις Μηλιές Πηλίου και ενθουσιάστηκα έτσι φρόντισα να βρω την συνταγή και την μοιράζομαι μαζί σας!!!ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ...Αξίζει!!!

Υλικά για την ζύμη : 

500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 

250 γρ βούτυρο 

1 Κούπα ζάχαρη καστανή 

1 μέτριο αυγό 

1 βανίλια....

Σε ένα μπολ με ένα πιρούνι ανακατεύουμε το αλεύρι με την ζάχαρη προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά προσθέτουμε το αυγό και την βανίλια ανακατεύουμε αφού φτιάξουμε μια μπάλα με την ζύμη μας.

Την χωρίζουμε σε τρία ίσα μέρη το ένα τρίτο το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί τα υπόλοιπα δύο τρίτα τα απλώνουμε κομμάτι κομμάτι στο ταψί μας βάζουμε ζύμη και στα πλάγια του ταψιού φτιάχνοντας μια φωλιά φυσικά το ταψακι είναι βουτυρωμένο......         

Υλικά για την γέμιση : 

5 μέτρια κόκκινα μήλα 

2 κουταλιές της σούπας λεμόνι 

μια Κούπα καστανή ζάχαρη 

ένα κουταλάκι του γλυκού κοφτό κανέλα.

Τρίβουμε τα μήλα αφού τα καθαρίσουμε στον τρίφτη στην χονδρή πλευρά του  προσθέτουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε στην συνέχεια στύβουμε το τριμμένο μήλο όσο καλύτερα μπορούμε ώστε να φύγουν τα περισσότερα υγρά του και προσθέτουμε την ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε πολύ καλά . Βάζουμε το μείγμα μέσα στην φωλιά της ζύμης που έχουμε φτιάξει τέλος από πάνω τρίβουμε με τα χέρια μας  το ζυμάρι που μας έχει μείνει σε ακανόνιστα κομματάκια και φροντίζουμε να καλύψουμε καλά την γέμιση .

Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 60 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα από πάνω .

Το ταψακι είναι στρογγυλό διαμέτρου 25 εκατοστών .

Δοκιμάστε να την φτιάξετε είναι πολύ νόστιμη !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  George Limperopoulos!

Σάμαλι Καρύδας Αιγύπτου ..Το απόλυτο σιροπιαστό !!!

Σάμαλι Καρύδας Αιγύπτου Πειρασμός!!!
Ενα Σιροπιαστό Σάμαλι Καρύδας εξ Αιγύπτου σε χρόνο ρεκόρ κυριολεκτικά, με λίγα υλικά, απεριόριστη Μοναδική σιροπιαστή υφή που σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις !!!

Σάμαλι Καρύδας Αιγύπτου Πειρασμός!Το απόλυτο Σιροπιαστό με Ανατολίτικο Άρωμα και Γεύση σε χρόνο Ρεκόρ !!!

Για το Σιρόπι

(Βράζουμε για 2 λεπτά απο την στιγμή του βρασμού)
340 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
220 γρ Νερό

Για το Σάμαλι
460 γρ Σιμιγδάλι Χονδρό
200 βούτυρο αγελάδος και 50 γρ Φρέσκο
150 γρ Καρύδα
230 γρ Γάλα πλήρες
310 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια
50 γρ Αμύγδαλα Λευκά

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/ceTUt5r6gQE
 

Γιουβαρλάκια σούπα !!!


Λόγω κρύου βάλσαμο!!! Ζεστά ζεστά γιουβαρλάκια σούπα αυγολέμονο !!!


Συνταγή :
500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1 καρότο κομμένο μικρά κυβακια
Ανιθο ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι λίγο λάδι
1 φλυτζανακι καφέ ρύζι άγριο(αυτά για την ζύμη)και 2 φλυτζανακια ρυζι στο φαγητό.

Αυγολέμονο:
2 αυγά,
χυμό δύο λεμονιων

Εκτέλεση :
Βάζω νερό στην κατσαρόλα με λίγα κυβάκια καρότο  να βράσει.

Εχω ετοιμάσει την ζύμη με όλα τα παραπάνω υλικά για τα γιουβαρλάκια και τα πλάθω μπαλάκια . Αλευρωνω τα γιουβαρλάκια και μόλις παίρνει βράσει τα ρίχνω ένα,ένα.

Ριχνω δύο φλυτζανακια καφέ κοφτά ρύζι άγριο,ή Καρολίνα ..Αν την θέλετε πιο ζουμερή βάλτε ένα φλυτζανάκι ... λάδι, αλάτι, πιπέρι.
Μόλις γίνει βγάζω ζουμί από το φαγητό χτυπαω τα ασπράδια μαρέγκα, ρίχνω τους κρόκους λίγο λίγο το λεμόνι,το ζουμί και το ρίχνω στο φαγητό .

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. George Limperopoulos!
 

Μακαρόνια στην γάστρα με σάλτσα μελιτζάνας !!!

Στα απλά είναι τα πολύ νόστιμα !!!
Σήμερα έφτιαξα μια μακαρονάδα οπου αντι για κιμα εβαλα μελιτζανα φλασκια ψιλοκομμενη με λαδάκι στην κατσαρόλα ,κρεμμυδι, σκόρδο, σοτάρισα ..

Μετά πρόσθεσα πελτέ , μπαχαρακια κ ξύλο κανέλα .

.

Εβρασε μέχρι που έγινε μια πηχτη σαλτσα μουρλια !

Εβρασα τα μακαρόνια συγχρόνως .

Τα εβαλα σε πηλινο  σε 3 στρωσεις δηλαδή ...μακαρόνια σάλτσα ενδιάμεσα σε κάθε στρώση μακαρόνια σάλτσα έβαζα τυριά κ πάνω πάνω στο τέλος λίγο τυρί ... κ την έψησα για λίγα λεπτά  στο φούρνο μεχρι να λιωσουν .
Συνόδευσα με φρυγανισμένο ψωμί του τοστ ελιές κ τοματινια και μία  σαλατα ποικιλια .
Ηταν ολα υπεροχα .!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. George Limperopoulos!