Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Κλέφτικο με κοτόπουλο !!!!


ΚΛΕΦΤΙΚΟ με ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΙΛΈΤΟ..Η νοστιμιά του....ΦΟΒΕΡΗ!!!!!!!😋


Εάν το μαρινάρετε και 2 ώρες περίπου...βάζοντας το ...χωρίς τις πατάτες στο ψυγείο...θα γίνει ακόμα πιο ΝΟΣΤΙΜΟ!!!!!!

Εγώ πάντως τα μαρινάρισα !!!!!!!😍

ΥΛΙΚΑ

1250 γρ κοτόπουλο φιλέτο.. κομμενα σε μερίδες μικρές
18 μικρές πατατούλες ολόκληρες (κόκκινες 😋)
Εάν τις βρήτε...η νοστιμιά τους είναι φοβερή!!
2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη
1 πιπεριά πορτοκαλί κομμένη
10 ντοματίνια ολόκληρα ή 1 μεγαλη κομμένη
300 γρ. κασέρι ΜΥΤΙΛΉΝΗΣ κομμένο σε κυβάκια
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
κουρκουμά

.


Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σ'ενα λεκανακι...τα ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε επάνω σε λαδόκολλα....από κάτω βέβαια έχω βάλει αλουμινοχαρτο....τα κλείνω καλά..και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° Για 90' στη συνέχεια το ανοίγω και το ψήνω για άλλο ένα μισάωρο για να πάρει χρώμα....
Ο χρόνος εξαρτάται πάντα από τη δύναμη του φούρνου σας!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Αναστασια Βλαχου-Ομάδα -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ!
 

Κορμός ο αγαπημένος !!!!



ΣΠΈΣΙΑΛ ΚΟΡΜΟΣ ❤️❤️❤️❤️

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

2 πακετα μπισκοτα πτι μπερ παπαδοπουλου,

250 γραμμαρια βιταμ,

125 γραμμαρια αχνη ζαχαρη,

1/2 φλυντζανακι του καφε κονιάκ η ουισκι,

1 βανιλια,

6 κουταλιες της σουπας γεματες κακαο,

200 ml γαλα.φρεσκο χλιαρο!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

Βάζουμε το γαλα σε ενα μπολ ! 

Βάζουμε το βιταμ την αχνη και το κακαο σε ενα μπολ και το δουλευουμε με το χερι 5 λεπτα!

Ριχνουμε το κονιακ και την βανιλια!

Μουσκευοντας τα μπισκοτα ανα 4 στο γαλα τα προσθετουμε στο μιγμα σπαζοντας τα!

Ζυμωνουμε ολα μαζι 2 λεπτα!

Βαζουμε στον παγκο αλουμινοχαρτο πανω του βαζουμε λαδοκολα πανω στην λαδοκολα τοποθετουμε το μείγμα μας και με τα χερια το διορθωνουμε να ειναι στρογγυλο!

Το κλεινουμε με την λαδοκολα σφιχτα και το βάζουμε καταψυξη ολη νυχτα!

Την επομενη κανουμε το ΓΛΑΣΣΟ:

Βαζουμε στο μπρικι 30 γραμμαρια εβαπορε αδιαλυτο με 100 γραμμαρια κουβερτουρα και το ανακατευουμε !

Το κατεβαζουμε προσθετουμε 1 κουταλια της σουπας βιταμ ανακατευουμε να.γινει λειο βγαζουμε απο την καταψυξη τον κορμο , κόβουμε κομμάτια ριχνουμε το γλασσο πανω του και το τοποθετουμε συντηρηση η και καταψυξη!

Απανω εαν θελουμε τριβουμε σοκολατα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ΄.Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
 

Απίστευτη σε γεύση οικονομική κιμαδόπιτα του λεπτού !!!


 

 .
Σημερινό ...Απίστευτη σε γεύση οικονομική  κιμαδόπιτα του λεπτού !!!!ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ !!!!


 ΥΛΙΚΑ ΤΑΨΑΚΙ Νο28

500 γραμ κιμάς

7 φύλλα κρούστας

2 καρότα τριμμένα

2 κρεμμύδια τριμμένα

ελαιόλαδο

αλάτι πιπέρι λίγη γλυκιά πάπρικα

20ο γραμ τυρί τριμμένο γκούντα ή ότι άλλο που να λιώνει


 Βάζουμε στο τηγάνι λίγο λάδι το κρεμμύδι το καρότο τον κιμά κ σοτάρουμε σπάζοντας τον κιμά για 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά .

Προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι την πάπρικα .

Τον θέλουμε εντελώς στεγνό .

Λαδώνουμε το ταψάκι και στρώνουμε 4 φύλλα λαδώνοντας το καθένα ξεχωριστά .

Τα 2 φύλλα κανονίζουμε να εξέχουν για να την κλείσουμε .

..


Ρίχνουμε τον κιμά τον στρώνουμε ομοιόμορφα και από πάνω ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια το τυρί,

Κλείνουμε την πίτα λαδώνοντας το κάθε φύλλο ξανά ένα ένα.

Την χαράζουμε περνάμε όλη την επιφάνεια με πινέλο λάδι κ ραντίζουμε με το χέρι μας με μερό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 αέρα μέχρι να πάρει χρώμα ,περίπου 20 λεπτά.

.


Αφήνουμε να κρυώσει λίγο κόβουμε καιιι την εξαφανίζουν ..πολύ τραγανή πολύ γευστική !!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !

Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Τσιζκέικ κεράσι !!!!Cheesecake!!! 🍒


ΤΣΙΖ ΚΕΙΚ ΚΕΡΑΣΙ.!!! Cheesecake!!! 🍒🍒🍒

Υλικα

300γρ μπισκότα digestive θρυμματισμένα στο μίξερ

250 βούτυρο λιωμενο

2κουτια τυρι κρεμα φιλαδελφεια τα μικρα

1 κουτι φυτική κρεμα adoro 500ml

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύω το μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο, στρώνω ομοιόμορφα το μπισκοτο σε μεσαιο τσερκι και το βαζω στο ψυγειο. 

Χτυπω το τυρι με την κρεμα στο μιξερ μέχρι να πήξει πολύ καλακαι βαζω λιγο στο ψυγείο ακομα....

Στρωνω επανω στο μπισκοτο και βαζω παλι στο ψυγειο.... 

Σε κατσαρολάκι βάζω το γλυκό κεράσι με δύο κουταλιές κορν φλάουρ και λίγο νεράκι που έχω ανακατέψει σε ένα ποτήρι ρίχνω μέσα ανακατεύω και μόλις δέσει και πήξη το γλυκο κατεβάζω και όταν κρυώσει βάζω επανω στο γλυκό ,το αφηνω όλη νύχτα στο ψυγείο και το κόβω την άλλη μέρα ! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Gogo Samiou -Oμάδα -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ !
 

Τυροπιτάκια απίθανα !!!!


Τυροπιτακια με απιθανη  φουσκωτη και τραγανη ζυμη !!!

ΥΛΙΚΑ
3 φακελακια μαγια ξηρη η ενας κυβος φρεσκια
2 κ.σ ζαχαρη
2 ποτηρια  μετρια νερου  χλιαρο γαλα
1 ποτηρι μετριο νερου αναμεικτο σπορελαιο και ελαιολαδο
Περιπου 4 ποτηρια  μεγαλα η 600 γρμ περιπου αλευρι γοχ μπορει και λιγο παραπανω
Λιγο αλατι
Σε λεκανη προσθετω ενα ενα τα υλικα και ζυμωνω!!  Αφηνω την ζυμη να ξεκουραστει και τριπλασιαστει σε ογκο!
Την τοποθετω σε ξυλινη επιφανεια η παγκο την ξεφουσκωνω την πλαθω ελαφρως σε μακροστενο ζυμαρι και την χωριζω σε 16 ισα κομματια
Παιρνω ενα ενα και με την βοηθεια του πλαστη και λιγο αλευρακι ανοιγω μικρα φυλλαρακια στην μια ακρη βαζω φετα τριμμενη κατα μηκος
Και την αλλη  την χαρασω σε 4 σημεια οπως κανουμε στα ατσμα
Κλεινω την γεμιση ρολλαρω και κλεινω στρογγυλα
Τοποθετω στις θηκες ταψιου για μαφινς αφου τις λαδωσω !αλειφω με χτυπημενο αυγο επανω και ψηνω σε καλα προθερμασμενο φουρνο πανω κατω αντιστασεις στους 200° εως οτου ροδισουν!
Μπορουμε να τα κανουμε και με γλυκια γεμιση  π.χ μαρμελαδα,πραλινα φουντουκιου φαντασια να υπαρχει!!!!!!!!
Η φρεσκια μαγια ειναι 25γρμ και αντιστοιχει σε 500γρμ αλευρι καθως αναφερει στις οδηγιες της
Η καθε ξερη μαγια ειναι 8γρμ επομενως 8×3=24 γρμ για τα 600γρμ της συνταγης μου!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Μαιρη Καπνιση -Ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
 

Πανεύκολα Cupcakes !!!

Τα πιο Πανεύκολα Cupcakes με Βουτυρόκρεμα Όνειρο!!!
Τα πιο Παιχνιδιαρικα Cupcakes και πανεύκολα όλα σε ένα μπολ χωρίς Βούτυρο, χωρίς μίξερ με ελάχιστα υλικά μένουν ζουμερά και φρέσκα για ημέρες, και φυσικά τα συνοδεύουμε με Βελούδινη και Αφράτη Βουτυρόκρεμα που γίνετε πανεύκολα, με όλα τα Μυστικά για να φτιάξετε τα πιο πανέμορφα Cupcakes σαν Επαγγελματίες!!!


Cupcakes με Βουτυρόκρεμα (15 Κομμάτια)

Για τα Cupcakes
2 Αυγά μεσαία
300 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
210 γρ Ηλιέλαιο
240 γρ Γάλα πλήρες 3,5 %
2 βανίλιες
330 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
14 γρ Μαγειρική Σόδα
Λίγο αλάτι
Τρούφα (προαιρετικά)

Για την Βουτυρόκρεμα
200 γρ Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ Ζάχαρη άχνη
4 βανίλιες
25 γρ Κρέμα γάλακτος 35 %

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/SVXI75GMguU
 

Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Γεμιστές Μελιτζάνες !!!





😊 Σήμερα το μενού έχει Γεμιστές Μελιτζάνες με λαχανικά!! Εκπληκτικό και Πεντανόστιμο Φαγητό! Το μόνο σίγουρο είναι οτι όποιος το φτιάξει και δοκιμάσει θα εκπλαγεί από το αποτέλεσμα!! 😍✌️

ΥΛΙΚΑ
🔪4 μελιτζάνες
🔪Νερό
🔪αλάτι
🔪bio έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-------------------------------------------------------------
🔪2 μέτρια κρεμμύδια
🔪1 πράσινη πιπεριά
🔪1 κόκκινη πιπεριά
🔪4-5 σκελίδες σκόρδου
🔪2 μέτριες ντομάτες
🔪2 πρέζες ζάχαρη
🔪50 γρ bio έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
🔪μαιντανός
🔪240 γρ τόνος σε ελαιόλαδο
🔪2 πρέζες αλάτι
🔪πιπέρι
------------------------------------------------------------------------
🔪1 κτσ πελτέ ντομάτας
🔪bio έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
🔪250 γρ νερό
🔪αλάτι
🔪πιπέρι
------------------------------------------------------------------------
🔪25χ30 εκ.


Δείτε την συνταγή εδώ: https://youtu.be/aM_z2glXQJg
 

Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Μπαμπαδάκια Θεικά !!!!


🌺🌺ΥΠΕΡΟΧΑ ΖΟΥΜΕΡΑ ΜΠΑΜΠΑΔΑΚΙΑ!!!

 ΥΛΙΚΑ

250 γρ αλεύρι, 

2 κ.σ.ζάχαρη, 

μισό κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι, 

3 αυγά χτυπημένα, 

80ml γάλα και νερό μαζί ανακατεμένα,(φρέσκο γάλα 40ml και 40ml νερό)

20γρ νωπή μαγιά, 

60γρ βούτυρο χλιαρό.

Σαντιγί, 

Μαρμελαδα βερίκοκο. 

ΣΙΡΟΠΙ.

500 γρ ζάχαρη, 

300γρ νερό, 

λίγο χυμό λεμονιού, 

50γρ ρούμι μαύρο. 

Βάζουμε σε μπολ την μαγιά με το νερό και το γάλα, τη μισή ζάχαρη και 3κ.σ. από το αλεύρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να φουσκώσει. 

Κοσκινιζουμε το αλεύρι και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ με το αλάτι και την υπόλοιπη ζάχαρη. Κάνουμε λακούβα στο αλεύρι και προσθέτουμε την μαγιά, τα χτυπημένα αυγά και το χλιαρό βούτυρο. Τα ζυμώνουμε 5 λεπτά.

 Με λίγο λιωμένο βούτυρο βουτυρωνουμε μικρές φόρμες βάζουμε δόσεις όχι μέχρι πάνω γιατί φουσκώσουν. 

Αφήνουμε να φουσκώσουν. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170βαθμούς 35λεπτά περίπου. 

Βγάζουμε τους μπαμπάδες και με ένα ξυλάκι τους τρυπαμε παντού και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως. 

Ετοιμάζουμε το σιρόπι και όπως είναι καυτό ριχνουμε τους μπαμπάδες μέσα, αφήνουμε να τραβήξουν λίγο και βγάζουμε με μία σπάτουλα. 

Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και αλείφουμε ολόγυρα με πινέλο μαρμελάδα βερίκοκο. 

Κόβουμε ένα καπάκι από πάνω και γεμίζουμε με σαντιγί. 

Διακοσμούμε όπως μας αρέσει...

Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν. 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
 

Κολοκυθοκεφτέδες !!!Καλύτεροι💯 και απο τηγανητοί!!!


 Κολοκυθοκεφτέδες τραγανοί👌η καλύτερη συνταγή εγγύηση! Καλύτεροι💯 και απο τηγανητοί!!!

ΥΛΙΚΑ
🔪4 κολοκυθάκια (1 κιλό)
🔪2 πρέζες αλάτι
--------------------------------------------------
🔪1 μέτριο κρεμμύδι
🔪2 σκελίδες σκόρδου
🔪2 μέτρια αυγά
🔪Μαιντανό
🔪5-6 φύλλα δυόσμου
🔪πιπέρι
🔪150 γρ τυρί γραβιέρα
🔪100 γρ νιφάδες βρώμης
🔪Λίγο ελαιόλαδο
🔪1/2 κτγ αλάτι
🔪2 κτγ αλεύρι γ.ο.χ
---------------------------------------------------
🔪200 γρ γιαούρτι 2%
🔪άνηθο
🔪ξύσμα λεμονι
🔪Χυμό από 1/2 λεμόνι
🔪ελαιόλαδο

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --  https://youtu.be/knwozO8XUWs

Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Τούρτα γευστική εύκολη !!!!

❤️ Απίστευτα εύκολη γευστική Τούρτα! ❤️.

 Συνταγή: 

Έβρασα πρώτα 1 ποτήρι νερό με 1 ποτήρι ζάχαρη για 3 λεπτά και το άφησα να κρυώσει! 

Έκανα ένα παντεσπάνι με:

6 αυγα,

80 γραμμαρια ζαχαρη,

80 ml σπορελαιο, 

125 γραμμαρια αλευρι,

1 βανιλια 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπαμε τα ασπραδια με 20 γραμμαρια ζαχαρη σε σφιχτη μαρεγκα!

Χτυπαμε.τους κροκους με 60 γραμμαρια.ζαχαρη και 1 βανιλια!

Ριχνουμε 25 ml λαδι!

Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε κοσκινισμενο το αλευρι φαριναπ και ανακατευουμε με μαριζ!

Προσθετουμε την μιση μαρεγκα και ανακατευουμε πολυ απαλα!

Ριχνουμε και το υπολοιπο λαδι και ανακατευουμε! 

Τελος προσθετουμε την υπολοιπη μαρεγκα και ανακατευουμε απαλα!

Τοποθετουμε λαδοκολα στο ταψι το ρηχο του φουρνου και τοποθετουμε το μείγμα το ισιωνουμε απαλα και το τοποθετουμε σε προθερμασμενο φουρνο μεσαια σχαρα αντιστασεις στους 180 βαθμους για 15 λεπτα!

Στην συνεχεια τοποθετουμε μια λαδοκολα στον παγκο το αναποδογυριζουμε βγαζουμε την λαδοκολα το αφηνουμε να κρυωσει! 

Χτύπησα 2 φακελάκια έτοιμη κρέμα σοκολάτας μους! 

Αρχίνησα Συναρμολόγηση: 

Έκοψα το παντεσπάνι στην μέση!

 Έβαλα το ένα πάνω στην πιατέλα! 

Το σιροπιασα!

 Έβαλα κρέμα σοκολάτας και έβαλα πάνω το άλλο παντεσπάνι και το σιροπιασα! 

Τελείωσα έβαλα πάνω κρέμα σοκολάτας το έβαλα στο ψυγείο να παγώσει! 

Τέλος χτύπησα 200 γρ κρέμα γάλακτος με 50 γρ άχνη ,50 γρ κακάο και διακόσμησα με τριμμένη σοκολάτα και την σαντιγί! 

Και φυσικά τέλος φράουλες! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
 

Μπακλαβάς !!!!


ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΘΕΙΚΟΣ !!!!      

ΣΥΝΤΑΓΉ:

Κάνουμε πρώτα το ΣΙΡΌΠΙ:

Βράζουμε 2 ποτήρια νερό με 2 ποτήρια ζάχαρη,μισό ποτήρι μέλι,1 ξυλάκι κανέλας,μισό λεμόνι με την σάρκα του για 5 λεπτά!   

Ετοιμάζουμε την γέμιση:

200 γρ ψιλοκομμένα καρύδια,

200 γρ ψιλοκομμένα αμύγδαλα,

1 κ.σ κανέλα,

μισό κ.γ.γαρυφαλο!       

Λιώνουμε 250 γρ καλό βούτυρο !

Βουτυρωνουμε καλά το ταψί(28ν)!

Ανοίγουμε στον πάγκο 1 πακέτο φύλλα κρούστας Βηρυτού!

Και αρχιναμε ΣΥΝΑΡΜΟΛΌΓΗΣΗ:

Βάζουμε 5 φύλλα στον πάτο βουτυρώνοντας τα με το πινέλο !

Βάζουμε γέμιση και την πατάμε!

Πάνω βάζουμε 2 φύλλα βουτυρωντας τα και ξανά γέμιση που την πατάμε!

Τελειώνουμε με 5 φύλλα βουτυρωντας τα!

Κόβουμε σε ότι σχέδιο θέλουμε!

Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα!Στην συνέχεια το βγάζουμε από το ψυγείο το ραντίζουμε με νερό και το ψήνουμε στους 160 βαθμούς τελευταία σχάρα ώσπου να χρυσαφισει καλά!    

Όπως τον βγάζουμε καυτό ρίχνουμε το κρύο σιρόπι!!!!!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.Tzeni Tsanaktsidou -Ομάδα ..ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
 

Σάββατο 27 Μαΐου 2023

Ναπολέων γλυκό !!!!


Απίστευτα νόστιμο γλυκό Ναπολέων με μπισκότα!!!!

 Συνταγή:  

 Έφτιαξα πρώτα την Κρέμα:

Έβαλα στην κατσαρόλα εκτός εστίας 1 ζαχαρουχο γάλα και έριξα μέσα 6 κ.σ.σκονη σοκολάτας και τα ανακάτεψα!

 Μέσα σε ένα ποτήρι των 200 ml έβαλα γάλα φρέσκο και έριξα 2 κ.γ.κορν φλάουρ και ανακάτεψα! Έριξα το γάλα μέσα στο ζαχαρουχο,έβαλα μέσα και 100 γρ κρέμα γάλακτος τα ανακάτεψα και έβαλα την κατσαρόλα στην εστία στο χαμηλό και ανακατευα μέχρι να δέσει! 

Τελείωσα ρίχνοντας 125 γρ σοκολάτα!

Και ξεκίνησα Συναρμολόγηση:

 Έβαλα στο πάτο του πυρεξ μια σειρά μπισκότα πτι Μπερ τα μούσκεψα με λίγο γάλα! 

Έβαλα πάνω τους κρέμα! 

Συνέχισα την ίδια διαδικασία !

Από πάνω έλιωσα κουβερτούρα .

Εκτέλεση φωτό από κ. Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
 

Ταρτάκια με Βελούδινη κρέμα Λεμονιού !!!!



 Σπιτικά Χειροποίητα Ταρτάκια χωρίς Φόρμες και Βούτυρο!
Τα πιο Απίθανα Χειροποίητα Ταρτάκια χωρίς ειδικές Φόρμες Τάρτας, Χωρίς Βούτυρο, η πιο απίθανη ζύμη που γίνετε σε 2 λεπτά πραγματικά είναι Τραγανή, Αρωματική, Γεμίζουμε τα Ταρτάκια με την πιο βελούδινη Κρέμα Λεμονιού που γίνετε με 4 Υλικά μόνο, χωρίς αυγά και με τεχνική που δεν έχετε δει πουθενά!!! Αυτά τα Ταρτάκια απλα κάνουν Θραύση!!!!

Ταρτάκια με Βελούδινη κρέμα Λεμονιού !!!!

Για τα Ταρτάκια
2 Αυγά μεσαία
Λίγο αλάτι
100 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ Ηλιέλαιο
Ξύσμα απο μισό Λεμόνι
400 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 γρ Μπεικιν παουντερ

Για την Κρέμα Λεμονιού
500 γρ Κρέμα γάλακτος 35 %
130 γρ Ζάχαρη άχνη
1 κουτ σούπας ξύσμα λεμονιού
50 γρ Χυμό λεμόνι

Για την Διακόσμηση
Φράουλες

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -->  https://youtu.be/ctRKtw6QOsQ

Γίγαντες αλλοιώς πεντανόστιμοι!!!!


 Σημερινό ...Γίγαντες μαγειρεμένοι με διαφορετικό τρόπο γρήγορα και πάαααρα πολύ νόστιμα !!!!

Υλικά μερίδες 3 

1 ποτήρι του νερού γίγαντες γεμάτο

ντοματίνια οσα θέλετε -έβαλα 13 -

1 κουτ γλυκού κοφτή πελτέ ντομάτας 

1/2 χυμό από λεμόνι

1 μπουκετάκι ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό 

3με 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

5 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο-βάλτε όσο σας αρέσει όχι όμως λιγότερο-

λίγη πάπρικα γλυκιά-πιπέρι -αλάτι-λίγη ζάχαρη προαιρετικά .

 Εχουμε βάλει τους γίγαντες από το βράδυ στο νερό αφού πρώτα τους ξεπλύνουμε.

Την άλλη μέρα χύνουμε το νερό τους βάζουμε στην κατσαρόλα προσθέτουμε καυτό νερό και τους βράζουμε τόσο όσο να τρώγονται .

Βάζουμε το λάδι σε βαθύ σκεύος -εγώ το έφτιαξα σε τηγάνι βαθύ-προσθέτουμε το σκόρδο και τα ντοματίνια ολόκληρα ανακατεύουμε τακτικά αλλά το σκεπάζουμε με καπάκι μέχρι να μαραθούν τα ντοματίνια .


Προσθέτουμε και τους γίγαντες αφού πρώτα τους στραγγίξουμε και ανακατεύουμε .

Προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι -εγώ έβαλα χυμό από ένα ολόκληρο-προσθέτουμε τον βασιλικό το αλάτι το πιπέρι την πάπρικα την κουταλιά του γλυκού πελτέ κ την ζάχαρη .

Ανακαυτεύουμε και σκεπάζουμε σε μέτρια θερμοκρασία προσθέτοντας κ 1/2 ποτήρι του νερού ζεστό νερό .

.

Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και ....Ετοιμο !!!!! Φανταστική γεύση ..Δοκιμάστε το !!!

Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !!!!!


Τηγανίτες με πατάτες εύκολες γρήγορες χορταστικές !!!


Έφτιαξα ..Τηγανίτες με πατάτες εύκολες γρήγορες χορταστικές με λίγα υλικά το κάτι άλλο ...Δοκιμάστε τες !!!

ΥΛΙΚΑ

1 Πατάτα μεγάλη -βγαίνουν τηγανίτες -

1 αυγό

4 κουτ σούπας τυρί κεφαλοτύρι

1/2 κούπα τσαγιού τριμμένη φρυγανιά

αλάτι-πιπέρι

λίγο λάδι ισα για επάλειψη στο τηγάνι .

.


.

Τρίβω την πατάτα στο χοντρό μέρος του τρίφτη .

Τις στύβω πολύ καλά .

Τις βάζω σε μπολ.

Προσθέτω το τυρί την φρυγανιά το αυγό το αλάτι το πιπέρι και ανακατεύω καλά .

Βάζουμε στο τηγάνι λάδι τόσο όσο να λαδωθεί η επιφάνεια κ αφήνουμε να ζεσταθεί.

Παίρνουμε από το μείγμα τις πατάτας ποσότητα σαν ένα μεγάλο κεφτέ και το κάνουμε μπαλίτσα .

.



.

Το τοποθετούμε στο τηγάνι κ το πατάμε με σπάτουλα να γίνει σε μέγεθος σαν το πιατάκι του καφέ μαζεύοντάς το γύρω γύρω να γίνει ομοιόμορφο κ στρογγυλό .

Τηγανίζουμε από την κάτω πλευρά σε μέτρια φωτιά κ μόλις πάρει χρώμα το γυρνάμε με την σπάτουλα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.

.



Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας αν κ δεν έχουν καθόλου λάδι.

Πολύ μα πολύ ωραία αν δεν πεινάτε αν δεν βιάζεστε όπως εγώ .. κ αν δεν σας νοιάζει να κάψετε ρεύμα  να στρώσετε λαδόκολλα κ να τα ψήσετε στον φούρνο 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα .

Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !