Δεν θα το πιστεύετε πόσο εύκολα και γρήγορα μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας σπιτικό τυράκι !!!!Ετσι το φτιάχνω εγώ ..Φτιάξτε το κι εσείς και θα το κατά ευχαριστηθείτε !!!
Υλικά
3 λίτρα γάλα αγελάδος ,ή ότι γάλα θέλετε
2 κουταλιές αλάτι
1/2 ποτήρι λεμόνι
Γίνεται και χωρίς αλάτι
.
Εκτέλεση
Αδειάζουμε το γάλα στην κατσαρόλα και το βάζουμε στο μάτι σε δυνατή θερμοκρασία κ το ανατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα .
Μόλις κάψει αρκετά βάζουμε το αλάτι μέσα και ανακατεύουμε συνέχεια .
Οταν το γάλα έρθει σε βρασμό ρίχνουμε το μισόποτήρι του νερού από τον χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε συνέχεια .
Το γάλα θα το δείτε αμέσως να γίνει κόμπους κόμπους σαν να έκοψε .
Το ανακατεύουμε για άλλα 5 ΄λεπτά ακόμα και σβήνουμε το μάτι .
Τοποθετούμε σε τρυπητό σουρωτήρι τουλπάνι ή γάζα και ρίχνουμε το μείγμα .
.
Το σφίγγουμε λίγο να φύγει το πολύ ζουμί και το κρεμάμε να στραγγίξει .
Μόλις κρυώσει είναι έτοιμο να το γευτούμε και να το απολαύσουμε .
.
Διατηρείτε αν δεν το φάτε επί τόπου τόσο ωραίο που είναι βάλτε το σε άλμη .
Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !