Τηγανίζω κι ένα καλαμαράκι μαζί ! |
μπρόκολο με μπαρμπούνια!
Μερίδες: 3
Xρόνος: 30' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη | Νηστίσιμη
|
1 κιλό μπαρμπούνια
αλάτι
αλεύρι
ελαιόλαδο
λεμόνι
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια,τα τοποθετούμε σε σουρωτήρι αφού τα αλατίσουμε΄.
Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα την βάζουμε στην φωτιά.
Χωρίζουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια και το βάζουμε για λίγο όλο σε μία λεκανίτσα με νερό να το σκεπάζει προσθέτοντας λίγο ξύδι .[ετσι το έκανε η γιαγιά κάτι σαν απολύμανση για τυχόν ζουζουνάκια]
Μόλις αρχζίσει να βράζει το νερό προσθέτουμε αλάτι [δεν το βάζουμε από την αρχή γιατί κάθετε στο πάτο της κατσαρόλας] και ανακατεύουμε .
Προσθέτουμε και το μπρόκολο και το βράζουμε .
3 ΜΥΣΤΙΚΑ
1} Ποτέ δεν σκεπάζουμε την κατσαρόλα γιατί έτσι διατηρεί το λαχταριστό πράσινο χρώμα του.
2} Δεν το παραβράζουμε γιατί πάλι χάνει το χρώμα του .
3 Δεν το ανακατεύουμε γιατί διαλύετε ,μ ένα μαχαιράκι βυθίζουμε σε κάποιο κοτσανάκι να δούμε αν έβρασε .
ΨΑΡΙΑ
Βάζουμε αλεύρι σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο [για να μην πλένουμε ] και αλευρώνουμε τα ψάρια μας .
Εχουμε το τηγάνι στην φωτιά με το λάδι και μόλις ζεσταθεί αρκετά ,όχι να κάψει, τα τοποθετούμε στην σειρά τινάζοντάς τα να φύγει το περιττό αλεύρι γιατί είναι η αιτία που μαυρίζει το λάδι μας και δεν έχουν ούτε ωραία εμφάνιση ,ούτε ωραία γεύση .
Τα τηγανίζουμε σε λογική θερμοκρασία και δεν τα γυρνάμε ποτέ αν δεν έχει τηγανισθεί η μία πλευρά γιατί θα μας σκορπίσουνε .
Καλή όρεξη !!
Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα την βάζουμε στην φωτιά.
Χωρίζουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια και το βάζουμε για λίγο όλο σε μία λεκανίτσα με νερό να το σκεπάζει προσθέτοντας λίγο ξύδι .[ετσι το έκανε η γιαγιά κάτι σαν απολύμανση για τυχόν ζουζουνάκια]
Μόλις αρχζίσει να βράζει το νερό προσθέτουμε αλάτι [δεν το βάζουμε από την αρχή γιατί κάθετε στο πάτο της κατσαρόλας] και ανακατεύουμε .
Προσθέτουμε και το μπρόκολο και το βράζουμε .
3 ΜΥΣΤΙΚΑ
1} Ποτέ δεν σκεπάζουμε την κατσαρόλα γιατί έτσι διατηρεί το λαχταριστό πράσινο χρώμα του.
2} Δεν το παραβράζουμε γιατί πάλι χάνει το χρώμα του .
3 Δεν το ανακατεύουμε γιατί διαλύετε ,μ ένα μαχαιράκι βυθίζουμε σε κάποιο κοτσανάκι να δούμε αν έβρασε .
ΨΑΡΙΑ
Βάζουμε αλεύρι σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο [για να μην πλένουμε ] και αλευρώνουμε τα ψάρια μας .
Εχουμε το τηγάνι στην φωτιά με το λάδι και μόλις ζεσταθεί αρκετά ,όχι να κάψει, τα τοποθετούμε στην σειρά τινάζοντάς τα να φύγει το περιττό αλεύρι γιατί είναι η αιτία που μαυρίζει το λάδι μας και δεν έχουν ούτε ωραία εμφάνιση ,ούτε ωραία γεύση .
Τα τηγανίζουμε σε λογική θερμοκρασία και δεν τα γυρνάμε ποτέ αν δεν έχει τηγανισθεί η μία πλευρά γιατί θα μας σκορπίσουνε .
Καλή όρεξη !!