Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Κεφτεδάκια της γιαγιάκας μου !!! Τραγανά και πεντανόστμα !!!







Kεφτεδάκια της γιαγιάς Ελενίτσας !!!

 500 γραμ.κιμάς μοσχαρίσιος
1/2 φραντζόλα και λίγο παραπάνω μπαγιάτικο ψωμί  μουλιασμένο σε νερό μαζί με την κόρα
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα ψιλά με το χέρι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 αυγό
1 κουταλάκι κοφτό ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
4 κουταλιές σούπας ξύδι
λίγο ελαιόλαδο για μέσα στην ζύμη
3 κουταλιές της σούπας νερό μέσα στην ζύμη
ελαιόλαδο για το τηγάνι
αλεύρι





 Σε ένα μπόλ βάζουμε όλα τα υλικά ,κιμά ,αλάτι,πιπέρι,ψωμί στιμμένο πολύ καλά,ρίγανη,αυγό,ξύδι,κρεμμύδια.σκόρδο,ξύδι ,νερόμλάδι.
Τα ζυμώνουμε πολύ καλά και σκεπάζουμε το μπόλ με ένα πιάτο ,με καπάκι ,η με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο .
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι τόσο όσο να σκεπάζονται οι κεφτέδες μέχρι την μέση.
Πλάθουμε στρογγυλούς τους κεφτέδες και μετά τους πατάμε να γίνουν λίγο πλακέ.
Βάζουμε το τηγάνι με το λάδι στην φωτιά να κάψει λίγο ,αλευρώνουμε και τινάζουμε το περιττό αλεύρι και τηγανίζουμε .Ισως οι πιό νόστιμοι κεφτέδες που θα έχετε φάει !!!
ΜΥΣΤΙΚΑ .
το πολύ ψωμί
και όταν τηγανίζουμε δεν τους γυρνάμε παρά μόνο μία φορά, δηλαδή
θα περιμένουμε να τηγανιστούν από την μία πλευρά και γυρνάμε άλλη μία από την άλλη .