Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΡεβΙθοκεφτέδες οι παραδοσιακοί !!!

Σαμιώτικη συνταγή από την γιαγιάκα μου !!!


ΥΛΙΚΑ
250 γραμ. ρεβίθια
2 πράσα ψιλοκομμένα
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
10 φύλλα δυόσμος ψιλοκομμένα
1 αυγό
αλάτι πιπέρι
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό κύμινο
4-5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
αλεύρι όσο πάρει να γίνει σφιχτό το μείγμα μας για όλες τις χρήσεις
λάδι καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

[για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές ]
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε από το βράδυ τα ρεβίθια στο νερό ,το πρωί τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στο μούλτι να λιώσουν ελαφρώς ,ας μείνουν μερικά και ολόκληρα
[αν θέλετε λίγο για 20 λεπτά τα βράζετε και μετά τα πολτοποιείτε εγώ τα φτιάχνω όπως η γιαγιά μου άβραστα κι έχουν πιό ωραία γεύση]
Αφού τα πολτοποιήσουμε ελαφρώς τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι
Τα ανακατεύουμε μ ένα κουτάλι καλά και αμέσως προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να δούμε ότι στέκεται το μείγμα μας κι έχει σφίξει΄.
Βάζουμε το καλαμποκέλαιο  στο τηγάνι να κάψει και τηγανίζουμε κουταλιά κουταλιά προσεκτικά μην μας αρπάξουν λίγο τους ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας και μετά...εξαφανίζονται!!!! ..Καλή μας όρεξη !!!!
*Το καλαμποκέλαιο τους δίνει ωραίο χρώμα και γίνονται πιο τραγανοΊ!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ