H γιαγιά μου τις έφτιαχνε πάντα έτσι το κρεμμύδι έλιωνε και χυλώνανε πολύ !!!
Υλικά
2 ποτήρια του νερού φακές
2 κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
2-3 φύλα δάφνης
2 κουταλιές πελτέ κύκνος [πάντα]
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο
και για το σερβίρισμα ξύδι η μυλόξιδο
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις φακές .
Τις βάζουμε στην κατσαρόλα με 6 ποτήρια νερό ,προσθέτουμε τα κρεμμύδια χοντροκομμένα ,[μπορούμε και να τα τρίψουμε ]τα σκόρδα κομμένα σε φετούλες ,τα δαφνόφυλλα,και ρίχνουμε μαζί και τις 2 κουταλιές ντοματοπελτέ ανακατεύοντας να διαλυθεί προσθέτουμε και πιπέρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά .Μετά από μισή ώρα προσθέτουμε το αλάτι και λίγο πρίν το τέλος το ελαιόλαδο σε ποσότητα τις αρεσκείας μας περίπου 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού.
Μην φοβηθείτε για το χοντροκομμένο κρεμμύδι κατά το μαγείρεμα λιώνει και οι φακές μας γίνονται χυλωμένες ,Σερβίρουμε με ελιές σαρδέλα παστή και φυσικά ξυδάκι .Καλή Ορεξη !!!
Υλικά
2 ποτήρια του νερού φακές
2 κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
2-3 φύλα δάφνης
2 κουταλιές πελτέ κύκνος [πάντα]
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο
και για το σερβίρισμα ξύδι η μυλόξιδο
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις φακές .
Τις βάζουμε στην κατσαρόλα με 6 ποτήρια νερό ,προσθέτουμε τα κρεμμύδια χοντροκομμένα ,[μπορούμε και να τα τρίψουμε ]τα σκόρδα κομμένα σε φετούλες ,τα δαφνόφυλλα,και ρίχνουμε μαζί και τις 2 κουταλιές ντοματοπελτέ ανακατεύοντας να διαλυθεί προσθέτουμε και πιπέρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά .Μετά από μισή ώρα προσθέτουμε το αλάτι και λίγο πρίν το τέλος το ελαιόλαδο σε ποσότητα τις αρεσκείας μας περίπου 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού.
Μην φοβηθείτε για το χοντροκομμένο κρεμμύδι κατά το μαγείρεμα λιώνει και οι φακές μας γίνονται χυλωμένες ,Σερβίρουμε με ελιές σαρδέλα παστή και φυσικά ξυδάκι .Καλή Ορεξη !!!