Υλικά
Για το φύλο
1 κιλό αλεύρι Αλατίνη
3 κουταλιές σούπας λάδι
2 κουταλιές ξύδι
1 πρέζα ζάχαρη
λίγο αλάτι
Γέμιση
5 ευρώ φέτα
4 αβγά
λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζω σε μία λεκανίτσα χλιαρό νερό περίπου 3 ποτήρια,ρίχνω μέσα το λάδι,το ξύδι,το αλάτι ,την ζάχαρη τα δουλεύω με το χέρι για λίγο ανακάτεμα,και αρχίζω να ρίχνω το αλεύρι σιγά σιγά μ'εχρι να γίνει ζύμη ,[μπορεί να χρειαστούμε λίγο παραπάνω να έχετε κοντά σας ]Ζυμώνουμε καλά την ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας και χωρίζουμε σε μπαλάκια μικρά σαν μικρό μήλο το μέγεθος.Βάζουμε αλεύρι σε καθαρή επιφάνεια και με το πλάστη ανοίγουμε το φύλο μας .Χρειαζόμαστε 2 φύλα κάτω και 1 στην μέση και 2 από πάνω σύνολο 5 φύλα.Ετοιμάζουμε την γέμιση λιώνουμε την φέτα με τα χέρια μας σε μπολάκι προσθέτουμε το πιπέρι και τα αβγά και με κουτάλι τα ανακατεύουμε καλά .Λαδώνουμε το ταψάκι μας στρώνουμε το πρώτο φύλο,ξανά λαδώνουμε και στρώνουμε το δεύτερο φύλο και πασπαλίζουμε με το υλικό της φέτας,στρώνουμε από πάνω άλλο ένα φύλο ,λάδι σε όλη την επιφάνεια και ξανά πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φέτα και σκεπάζουμε με ένα φύλο,λαδώνουμε την επιφάνεια και σκεπάζουμε με άλλο ένα και τελευταίο φύλο .Χαράζουμε την τυρόπιτά μας σε τετράγωνα κομμάτια λαδώνουμε όλη την επιφάνεια και ραντίζουμε με λίγο νερό .Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου για μία ώρα να δούμε να πάρει χρυσαφί χρώμα [κατά την μέση του ψησίματος βάζουμε πάνω στην επιφάνεια της τυρόπιτας λίγο φρέσκο βούτυρο ,η λίγο ελαιόλαδο να μην γίνει ξερό το φύλο μας] .Γίνετε υπέροχη τραγανή και πεντανόστιμη !!
Για το φύλο
1 κιλό αλεύρι Αλατίνη
3 κουταλιές σούπας λάδι
2 κουταλιές ξύδι
1 πρέζα ζάχαρη
λίγο αλάτι
Γέμιση
5 ευρώ φέτα
4 αβγά
λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζω σε μία λεκανίτσα χλιαρό νερό περίπου 3 ποτήρια,ρίχνω μέσα το λάδι,το ξύδι,το αλάτι ,την ζάχαρη τα δουλεύω με το χέρι για λίγο ανακάτεμα,και αρχίζω να ρίχνω το αλεύρι σιγά σιγά μ'εχρι να γίνει ζύμη ,[μπορεί να χρειαστούμε λίγο παραπάνω να έχετε κοντά σας ]Ζυμώνουμε καλά την ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας και χωρίζουμε σε μπαλάκια μικρά σαν μικρό μήλο το μέγεθος.Βάζουμε αλεύρι σε καθαρή επιφάνεια και με το πλάστη ανοίγουμε το φύλο μας .Χρειαζόμαστε 2 φύλα κάτω και 1 στην μέση και 2 από πάνω σύνολο 5 φύλα.Ετοιμάζουμε την γέμιση λιώνουμε την φέτα με τα χέρια μας σε μπολάκι προσθέτουμε το πιπέρι και τα αβγά και με κουτάλι τα ανακατεύουμε καλά .Λαδώνουμε το ταψάκι μας στρώνουμε το πρώτο φύλο,ξανά λαδώνουμε και στρώνουμε το δεύτερο φύλο και πασπαλίζουμε με το υλικό της φέτας,στρώνουμε από πάνω άλλο ένα φύλο ,λάδι σε όλη την επιφάνεια και ξανά πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φέτα και σκεπάζουμε με ένα φύλο,λαδώνουμε την επιφάνεια και σκεπάζουμε με άλλο ένα και τελευταίο φύλο .Χαράζουμε την τυρόπιτά μας σε τετράγωνα κομμάτια λαδώνουμε όλη την επιφάνεια και ραντίζουμε με λίγο νερό .Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου για μία ώρα να δούμε να πάρει χρυσαφί χρώμα [κατά την μέση του ψησίματος βάζουμε πάνω στην επιφάνεια της τυρόπιτας λίγο φρέσκο βούτυρο ,η λίγο ελαιόλαδο να μην γίνει ξερό το φύλο μας] .Γίνετε υπέροχη τραγανή και πεντανόστιμη !!