Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Σού. Ο τρόπος που τα φτιάχνουμε .



Ζύμη για σού

Υλικά

125 γραμ. γάλα
125 γρ. Νερό
110 γρ. Βούτυρο
5 γρ. Αλάτι (1 πρέζα)
5 γρ. Ζάχαρη (1 πρέζα)
140 γρ. Αλεύρι
250 γρ. Αυγό (5 μεσαίου μεγέθους αυγά)

Εκτέλεση 


 1.Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό, το βούτυρο,
το αλάτι και τη ζάχαρη. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, ρίχνουμε
το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα για 1
λεπτό περίπου για να γίνει σαν ζύμη.
2.Την αφήνουμε για 20-30' να πέσει η θερμοκρασία.
3.Ρίχνουμε το μείγμα στο μίξερ και ανακατεύουμε σε χαμηλή
ταχύτητα με το ανταλλακτικό που λέγεται «φτερό», όχι με το
σύρμα, προσθέτοντας ένα-ένα τα αυγά μέχρι να γίνει μια λεία
και μαλακιά ζύμη, και συνεχίζουμε έως να ανακατευτεί και η
ζύμη να γίνει βελούδινη.
4.Στη λαμαρίνα του φούρνου βάζουμε αντικολητικό χαρτί και
προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200β.
5.Βάζουμε τη ζύμη σε σακούλα και σχηματίζουμε ορθογώνια και
στρογυλά σχήματα για τα Σου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 200οC για 30-40λ.
6.Δεν ανοίγουμε το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος και είναι
προτιμότερο να ψήσουμε σε συμβατικό φούρνο όχι σε αέρα γιατί
ο αέρας τα παραμορφώνει. Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε
να κρυώσουν για μερικές ώρες και να στεγνώσουν.
Μπορούμε να τα κόψουμε στην μέση να βάλουμε μία μπαλίτσα παγωτό και να περιχύσουμε χλιαρό σιρόπι σοκολάτας
Καλή επιτυχία !!!!