Υλικά
Αθερίνα όση επιθυμείτε 500 γραμ,η 1 κιλό.
κρεμμυδάκι κομμένο σε φετούλες μακρόστενες
αλεύρι
αλάτι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε την αθερίνα και την στραγγίζουμε πολύ καλά σε σουρωτήρι
Την αλατίζουμε .
Την τοποθετούμε μέσα σε μία σακούλα καθαρή από σούπερ μάρκετ η σε σακουλάκι μεγάλο μιας χρήσεως,ρίχνουμε μέσα και το κομμένο κρεμμύδι καθώς και το αλεύρι [μπόλικο]
Κουνάμε την σακούλα να αλευρωθεί η Αθερίνα και τα κρεμμυδάκια μας .
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και μόλις κάψει λίγο παίρνουμε με την χούφτα μας την Αθερίνα ,την τινάζουμε μέσα στην σακούλα και την τοποθετούμε στο ζεστό λάδι.
Κάνουμε το ίδιο μέχρι να γεμίσει ολο το τηγάνι η επιφάνειά του .
Μόλις καταλάβουμε οτι έχει πάρει χρώμα [το βλέπουμε σηκ΄΄ωνοντας λίγο την άκρη ] με την βοήθεια ενός μεγαλύτερου πιάτου από το τηγάνι μας την αναποδογυρίζουμε να ψηθεί και να ροδίσει και από αυτήν την επιφάνεια.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα ψάρια προσθέτοντας λάδι.
Σερβίρουμε με σαλάτα του γούστου μας .Γίνονται πεντανόστιμα .Καλή Ορεξη !!!