Οι εποχές δύσκολες ψάχνουμε λοιπόν οικονομικούς τρόπους ιδέες και λύσεις για το καθημερινό μας .
Εδώ η συγκεκριμένη πίτσα σε πολύ μεγάλο ταψί στοιχίζει μόνο 5 ευρώ σχεδόν και χορταίνει ολόκληρη οικογένεια ,συν τα παιδάκια που τους αρέσει ιδιαίτερα !!!Και αν έχετε ορισμένα από τα υλικά στο σπίτι στοιχίζει πολύ λιγότερο όπως στοίχισε σε μένα μόνο περίπου στα 4 και κάτι ευρώ !!!
Υλικά
Για το υπέροχο ζυμάρι
1 και 1/2 ποτήρι νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κουταλιά σούπας λάδι
3 κουταλιές σούπας γάλα εβαπορέ η φρέσκο
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι γλυκού βασιλικό ξερό ,η ρίγανη κατά προτίμηση
Για την ολοκλήρωση τις πίτσας
1και 1/2 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 πιπεριά πράσινη
αν έχετε, κι αν σας αρέσουν, 1 κουτάκι μικρό μανιτάρια
Αλαντικά και τυριά διάφορα [διαβάστε παρακάτω για πιό οικονομικά πως τα αγοράζετε .]
3-4 φετούλες Μπέικον [αν υπάρχει αλλά στοιχίζει λίγο και νοστιμίζει πολύ ]
Φτιάχνουμε το ζυμάρι .
Σε λεκανίτσα αδειάζουμε το αλεύρι ,σε μισό ποτήρι χλιαρό νερό διαλύουμε την μαγιά ,την ρίχνουμε μαζί με το αλεύρι ,προσθέτουμε το γάλα ,το αλάτι ,το λάδι ,την ζάχαρη ,και αρχίζουμε να ζυμώνουμε προσθέτοντας σιγά σιγά νεράκι να δούμε να γίνει μία ζύμη εύπλαστη και να μήν κολλάει στα χέρια μας .Αν σας πέσει πολύ νερό προσθέστε λίγο λίγο ,αλεύρι .
Αφήστε την λίγο στην άκρη να ετοιμαστεί η σάλτσα.
Σε ένα μπρικάκι βάζουμε μισό ποτήρι νερο ,τον πελτέ ντομάτα,αλάτι,λίγη ζάχαρη ,2 κουταλιές σούπας λάδι ,και τον βασιλικό [αλλοι προτιμούν ρίγανη ] ανακατεύουμε και βράζουμε για 5 λεπτά.
Λαδώνουμε όλη την επιφάνεια του ταψιού,βάζουμε στην μέση το ζυμάρι μας και με το χέρι ,η ένα μικρό πλάστη το ανοίγουμε σηκώνοντας λίγο στα πλαινά τοιχώματα τις άκρες.
Με τα δάχτυλα πατάμε το ζυμάρι αφού στρωθεί σε όλο το ταψί να δημιουργήσουμε μικρές λακουβίτσες να σταθεί η σάλτσα μας.
Ρίχνουμε την σάλτσα απλώνοντας με κουτάλι σε όλη την επιφάνεια της ζύμης .
Από πάνω στρώνουμε ότι αλαντικό ,μετα ότι τυρί που να λιώνει πχ γκούντα η φέτες του τόστ,λίγο μπέικον εδώ κι εκεί ψιλοκομμένο για μυρωδιά ,αν υπάρχουν λίγα μανιτάρια κονσέρβας [υπάρχει σε όλα τα σούπερ μάρκετ οικονομική συσκευασία ] και τέλος την πιπεριά σε ψιλοκομμένους κρίκους .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 18ο βαθμούςμέχρι να ψηθεί το ζυμάρι και να λιώσουν τα τυριά .Πραγματικά υπέροχη !!!
Σημείωση
Για να στοιχίσει πολύ οικονομικά ζητήστε και αγοράστε από το σούπερ μάρκετ οτι τυριά και αλαντικά τους απομένουν .Ολα τα σούπερ μάρκετ έχουν αποκόματα και τα πουλάνε πολύ φθηνά και είναι σε ποικιλία για ομορφότερη γεύση ακόμα.
Δεν χρειάζετε το τυρί να είναι τριμμένο μια και λιώνει κατά το ψήσιμο .
Η συγκεκριμένη πίτσα σε ταψί πολύ μεγάλο για 5-6 ατομα από 2 μεγάλα κομμάτια και περίσσεψε στοίχισε
Αλαντικά και τυριά 2.30
πιπεριά 0,48
μπέικον 0.90
μανιτάρια προσφορά 3 κουτάκια μικρά 1,30
αλεύρι,μαγιά ξερή,πελτές ντομάτας ,αλάτι ,βασιλικός κ.τ.λ υπήρχαν στο ντουλάπι .
Εδώ η συγκεκριμένη πίτσα σε πολύ μεγάλο ταψί στοιχίζει μόνο 5 ευρώ σχεδόν και χορταίνει ολόκληρη οικογένεια ,συν τα παιδάκια που τους αρέσει ιδιαίτερα !!!Και αν έχετε ορισμένα από τα υλικά στο σπίτι στοιχίζει πολύ λιγότερο όπως στοίχισε σε μένα μόνο περίπου στα 4 και κάτι ευρώ !!!
Υλικά
Για το υπέροχο ζυμάρι
1 και 1/2 ποτήρι νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κουταλιά σούπας λάδι
3 κουταλιές σούπας γάλα εβαπορέ η φρέσκο
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι γλυκού βασιλικό ξερό ,η ρίγανη κατά προτίμηση
Για την ολοκλήρωση τις πίτσας
1και 1/2 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 πιπεριά πράσινη
αν έχετε, κι αν σας αρέσουν, 1 κουτάκι μικρό μανιτάρια
Αλαντικά και τυριά διάφορα [διαβάστε παρακάτω για πιό οικονομικά πως τα αγοράζετε .]
3-4 φετούλες Μπέικον [αν υπάρχει αλλά στοιχίζει λίγο και νοστιμίζει πολύ ]
Φτιάχνουμε το ζυμάρι .
Σε λεκανίτσα αδειάζουμε το αλεύρι ,σε μισό ποτήρι χλιαρό νερό διαλύουμε την μαγιά ,την ρίχνουμε μαζί με το αλεύρι ,προσθέτουμε το γάλα ,το αλάτι ,το λάδι ,την ζάχαρη ,και αρχίζουμε να ζυμώνουμε προσθέτοντας σιγά σιγά νεράκι να δούμε να γίνει μία ζύμη εύπλαστη και να μήν κολλάει στα χέρια μας .Αν σας πέσει πολύ νερό προσθέστε λίγο λίγο ,αλεύρι .
Αφήστε την λίγο στην άκρη να ετοιμαστεί η σάλτσα.
Σε ένα μπρικάκι βάζουμε μισό ποτήρι νερο ,τον πελτέ ντομάτα,αλάτι,λίγη ζάχαρη ,2 κουταλιές σούπας λάδι ,και τον βασιλικό [αλλοι προτιμούν ρίγανη ] ανακατεύουμε και βράζουμε για 5 λεπτά.
Λαδώνουμε όλη την επιφάνεια του ταψιού,βάζουμε στην μέση το ζυμάρι μας και με το χέρι ,η ένα μικρό πλάστη το ανοίγουμε σηκώνοντας λίγο στα πλαινά τοιχώματα τις άκρες.
Με τα δάχτυλα πατάμε το ζυμάρι αφού στρωθεί σε όλο το ταψί να δημιουργήσουμε μικρές λακουβίτσες να σταθεί η σάλτσα μας.
Ρίχνουμε την σάλτσα απλώνοντας με κουτάλι σε όλη την επιφάνεια της ζύμης .
Από πάνω στρώνουμε ότι αλαντικό ,μετα ότι τυρί που να λιώνει πχ γκούντα η φέτες του τόστ,λίγο μπέικον εδώ κι εκεί ψιλοκομμένο για μυρωδιά ,αν υπάρχουν λίγα μανιτάρια κονσέρβας [υπάρχει σε όλα τα σούπερ μάρκετ οικονομική συσκευασία ] και τέλος την πιπεριά σε ψιλοκομμένους κρίκους .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 18ο βαθμούςμέχρι να ψηθεί το ζυμάρι και να λιώσουν τα τυριά .Πραγματικά υπέροχη !!!
Σημείωση
Για να στοιχίσει πολύ οικονομικά ζητήστε και αγοράστε από το σούπερ μάρκετ οτι τυριά και αλαντικά τους απομένουν .Ολα τα σούπερ μάρκετ έχουν αποκόματα και τα πουλάνε πολύ φθηνά και είναι σε ποικιλία για ομορφότερη γεύση ακόμα.
Δεν χρειάζετε το τυρί να είναι τριμμένο μια και λιώνει κατά το ψήσιμο .
Η συγκεκριμένη πίτσα σε ταψί πολύ μεγάλο για 5-6 ατομα από 2 μεγάλα κομμάτια και περίσσεψε στοίχισε
Αλαντικά και τυριά 2.30
πιπεριά 0,48
μπέικον 0.90
μανιτάρια προσφορά 3 κουτάκια μικρά 1,30
αλεύρι,μαγιά ξερή,πελτές ντομάτας ,αλάτι ,βασιλικός κ.τ.λ υπήρχαν στο ντουλάπι .