Υλικά
10-12 πιπεριές
1/2 κιλό φέτα
λίγο γκούντα η άλλο ημίσκληρο τυρί
Ρίγανη
θυμάρι
βασιλικό 9όλα από λίγο ]
Φρέσκες ώριμες ντομάτες
1 κουαλιά σούπας πελτέ ντομάτας
2 αυγά
ελαιόλαδο
Αλάτι- πιπέρι
Εκτέλεση
Τηγανίζουμε 10-12 πιπεριές για γεμιστά και αφού κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε.
Ετοιμάζουμε μια γέμιση με περίπου 1/2 κιλό φέτα και λίγη γκούντα ή κάποιο ημίσκληρο τυρί, πασπαλίζουμε με τριμμένο μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε το μίγμα τυριών με δύο αυγουλάκια. Γεμίζουμε με το μίγμα τις πιπεριές μας.
Σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι ετοιμάζουμε σάλτσα, λάδι ντομάτες φρέσκες και πελτέ την αρωματίζουμε με φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι και λίγο βασιλικό και την αφήνουμε να βράσει. Στο τέλος προσθέτουμε τις γεμισμένες πιπεριές να πάρουν μια δυο βράσεις μέσα στη σάλτσα να πάρουν μια δυο βράσεις.... και έτοιμο το φαγάκι.
Χaroula Georgiadou-Oι κουζινίστας