Υλικά
Παντεσπανι:
190 ζαχαρη
4 αυγά
130 αλευρι
10 κακαο
1 κ.γ μπεκιν
Για το σιρόπι
100 γρ. νερο
100 γρ. ζαχαρη
80 ρουμι μαύρο
Για τη μους σοκολατας
500 σοκολατα ψιλοκομμενη
250 γαλα πολυ ζεστο
400 κρεμα γαλακτος χτυπημένη σε μορφή γιαουρτιού
Εκτέλεση
Χτυπαμε τα αυγά με τη ζαχαρη να ασπρισουν.
Ριχνουμε το αλευρι, το κακαο και το μπεκιν και ανακατεύουμε απαλά με μια μαριζ.
Αδειαζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψηνουμε για 20 ´ στους 170 ο.
Ξεφορμαρουμε και αφηνουμε να κρυώσει.
Φτιάχνουμε το σιρόπι και μολις κρυώσει ριχνουμε το ρουμι
Ζεσταινουμε το γαλα πολυ καλα και το ριχνουμε πάνω στη σοκολατα.
Αφηνουμε 2 ´ και ανακατεύουμε καλα.
Προσθέτουμε τη χτυπημένη κρεμα και ανακατεύουμε.
Αδειαζουμε το μειγμα σε ενα ταψακι και βάζουμε στο ψυγειο να κρυώσει καλα.
Κόβουμε το παντεσπανι στα τρία και σιροπιαζουμε.
Βάζουμε το 1/3 της κρεμας σε καθε στρώση, αφήνοντας λιγο περισσότερο για το τελευταίο για να γαρνιρουμε
Συνταγή από Eva Hortiati και την φίλη της Εφη Καρεκλά.Οι κουζινίστες